اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پدر آنالیز ریاضی ایران درگذشت


منوچهر وصال، پدر آنالیز ریاضی ایران و چهره ماندگار ریاضی، شب گذشته درگذشت.

خبرگزاری ایسنا: منوچهر وصال، پدر آنالیز ریاضی ایران و چهره ماندگار ریاضی، شب گذشته درگذشت.

دكتر منوچهر وصال در بهمن سال 1291 در تهران متولد شد. دوره دبستان را در شیراز و تحصیلات دبیرستانی را در دارالمعلمین و دبیرستان‌های شرف و رازی تهران به اتمام رساند.

وی سپس یك سال در دانشسرای عالی در رشته فیزیك تحصیل كرد و پس از آن با آخرین دوره‌ای كه جهت ادامه تحصیل به اروپا اعزام شدند به فرانسه رفت.



در پاریس پس از یك سال شركت در كلاس كنكور از تحصیل مهندسی منصرف و وارد دوره لیسانس ریاضی شد. وصال پس از آن، رهسپار سوئیس شد و دكتری ریاضی خود را با راهنمایی استاد «درام» در ژنو اخذ كرد.

استاد در سال 1320 به ایران بازگشت و در دانشكده علوم دانشگاه تهران در رشته ریاضی استخدام شد و همچنین برای یك سال درس ریاضیات دوره ششم دبیرستان را در دانشسرای مقدماتی تدریس كرد و در سال بعد، آموزش ریاضیات به دانشجویان فیزیك را عهده دار شد.

دكتر وصال پس از آن به تدریس آنالیز حقیقی ریاضی پرداخت و تا زمان بازنشستگی تدریس آن را به‌همراه ریاضیات عمومی ادامه داد.

استاد وصال در سال 1314 به دعوت دانشگاه شیراز جهت تدریس عازم دانشگاه شیراز شد و پس از دوسال خدمت به ریاست دانشكده مهندسی منصوب شد و اداره موفقیت‌آمیز این دانشكده جدید التأسیس، باعث انتخاب دكتر به سمت معاونت آموزشی دانشگاه شیراز شد.

دكتر وصال تا زمان بازنشستگی در سال 1356 تدریس در دانشگاه شیراز را ادامه داد و بعد از آن هم تا انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها به آموزش اشتغال داشت.

استاد وصال در اسفند ماه 1360 در مركز نشر دانشگاهی به‌عنوان سرپرست گروه ریاضی، مسئولیت خطیر ویرایش و نظارت بر انتشار كتب و نشریات ریاضی و آمار مركز را عهده‌دار شد.

انجمن ریاضی ایران كه استاد وصال نیز از پایه گذاران آن است به پاس تجلیل از خدمات ارزشمنده دكتر وصال كه بیش از 30 سال تدریس مستمر آنالیز ریاضی، جایزه‌ای را به نام ایشان تعیین كرده و همه سال در كنفرانس ریاضی ایران به مؤلف بهترین مقاله ارائه شده در زمینه آنالیز ریاضی اهدا می‌شود.

مراسم تشییع پیکر آن مرحوم ساعت 9:30 صبح روز چهارشنبه از مقابل مسجد دانشگاه تهران برگزار می‌‌شود.    


ویدیو مرتبط :
محمد بهمن بیگی، پدر آموزش عشایری ایران درگذشت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استاد حمید سمندریان پدر تئاتر ایران درگذشت+تصاویر



استاد حمید سمندریان پدر تئاتر ایران درگذشت

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

حمید سمندریان که استاد بازیگرانی نظیر سعید پورصمیمی، پرویز پورحسینی، فتحعلی اویسی، حامد بهداد، حمید فرخ نژاد، آشا محرابی و حسام نواب صفوی بود، در 81 سالگی درگذشت.

به گزارش شبکه ایران حمید سمندریان که به پدر تئاتر ایران ملقب بود و سهم بسزایی در پرورش تعداد زیادی از بازیگران حال حاضر تئاتر ایران داشت صبح امروز درگذشت.

سمندریان مدتها بود که از بیماری سرطان کبد رنج می برد و در نهایت نیز همین بیماری او را به زانو درآورد.

حمید سمندریان طی سالهای اخیر بیش از هر چیز به واسطه کلاسهای آزاد بازیگری اش شناخته می شد؛ کلاسهایی که جمعی از مستعدترین بازیگران را به سینما و تئاتر و تلویزیون ایران زمین ارائه داد.

 

سعید پورصمیمی،مریم معترف، سوسن تسلیمی، فریبرز عرب نیا، احمد آقالو، پرویز پورحسینی ،امین تارخ، احمد ساعتچیان، محمد رحمانیان، محمدرضا جوزی، محمد یعقوبی، امیر جعفری، فتحعلی اویسی، فردوس کاویانی، مهران مدیری، میرطاهر مظلومی، پیام دهکردی، نوید فرید، شهاب حسینی، حامد کمیلی، حامد بهداد، نگار فروزنده، یوسف تیموری، رابعه اسکویی، مجید صالحی، فرزاد حسنی، شهرام عبدلی، قطب الدین صادقی، کیومرث مرادی، علیرضا اشکان، حمید فرخ نژاد، الیکا عبدالرزاقی،حمید میهن دوست، آشا محرابی و حسام نواب صفوی جمعی از مشهورترین بازیگرانی هستند که اصول آکادمیک بازیگری را نزد سمندریان آموخته اند.

 

سمندریان همسر هما روستا بازیگر برتر تئاتر و سینمای ایران بود. هما روستا درباره آشنایی اش با استاد سمندریان گفته بود:« در دانشگاه هنرهای زیبا با ایشان آشنا شدم. آن زمان تدریس می کرد. به من گفت چرا بازی نمیکنی، من هم گفتم خوب نمی توانم فارسی صحبت کنم. ایشان هم بنا شد اگر در نمایشی به بازیگری با لهجه آلمانی نیاز پیدا کرد از من استفاده کند. از همان جا علاقه ای بین ما شکل گرفت که به ازدواج ما منتهی شد.» این زوج هنرمند یک فرزند پسر به نام کاوه دارند که فارغ التحصیل کامپیوتر است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

حمید سمندریان و همسرش هما روستا در کنار هم

 

حمید سمندریان متولد 1310 تهران بود و شروع فعالیت تئاتریش در حین تحصیل در دوره متوسطه بود. او در کلاس‌های تئاتر و هنرپیشگی استادان حسین خیرخواه، شباویز و نصرت کریمی شرکت و تحصیل نمود. این کلاسها زیر نظر استاد عبدالحسین نوشین اداره می‌شد. حمید سمندریان همچنین ویلون می‌نواخت و از شاگردان ذوالفنون بود.

وی پس از اتمام دوره دبیرستان به اروپا سفر کرد و در آلمان دوره مهندسی شوفاژ سانترال را در دانشگاه صنعتی برلین گذراند اما بعد از آن به کنسرواتور عالی موسیقی و هنرهای نمایشی هامبورگ وارد شد. برخورد با تئاتر آن ‌قدر برایش گسترده بود که مجالی برای موسیقی نمی‌گذاشت و شاید برای همیشه از موسیقی خداحافظی کرد.

وی طی شش سال به صورت آکادمیک تحت آموزش «ادوارد مارکس» که یکی از استادان برجسته تئاتر بود اصول و مبانی کارگردانی و بازیگری را آموخت و همزمان در آلمان به صورت حرفه‌ای مشغول به کار شد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

حمید سمندریان در کنار تندیس اش در تماشاخانه ایرانشهر

 

وی پس از پایان این دوره به دعوت اداره هنرهای نمایشی دراماتیک اداره کل هنرهای زیبای کشور به ایران برگشت و به سرعت نمایشنامه «دوزخ» یا «دربسته» اثر «ژان پل سارتر» را در تالار نوبنیاد همین اداره به روی صحنه آورد، ضمنا با همکاری دکتر مهدی فروغ به تاسیس هنرستان آزاد هنرهای دراماتیک که وابسته به هنرهای زیبای کل کشور بود دست زد.

بعد از آن حمید سمندریان به دعوت مهندس هوشنگ، دکتر برکشلی و با همکاری دکتر مهدی نامدار دانشکده تئاتر دانشگاه تهران را بنیان گذاشتند. سمندریان به جز نگارش نمایشنامه و کارگردانی تئاتر تا اواخر عمر کار تدریس را بدون وقفه در دانشگاه‌های تهران و کلیه دانشگاه‌های تئاتری و به ویژه آموزشگاه آزاد بازیگری اش ادامه داد. آخرین نمایش به کارگردانی وی نیز «ملاقات با بانوی سالخورده» اثر جاودانه «فردریش دورنمات» بود که سال 86 روی صحنه رفت./شبکه ایران