اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پایتخت آب ندارد، دریاچه دارد!



اخبار,اخباراجتماعی,دریاچه چیتگر


 اخباراجتماعی  - پایتخت آب ندارد، دریاچه دارد!

به گفته محمدحقانی در حال حاضر شهرداری ماهانه مبالغ زیادی برای نگهداری دریاچه چیتگر صرف می‌کند. شهرداری برای تامین آب مورد نیاز این دریاچه، اقدام به خرید آب از وزارت نیرو کرده است.

تهران از مشکل کم آبی رنج می‌برد. وزارت نیرو با حفر چاه و ذخیره سد ها، به زحمت آب آشامیدنی پایتخت را فراهم می‌کند. وزارت نیرو و سازمان آب با اطلاع رسانی و انواع آگهی ها از مردم می‌خواهند از مصرف بیهوده آب خودداری کنند تا مشکل قطعی آب پیش نیاید.

به گزارش ابتکار، تابستان امسال با رسیدن ذخیره آب تهران به مرز هشدار توجه بسیاری به دریاچه احداث شده کنار مجتمع های چیتگر جلب شد. دریاچه ای که به قیمت ایجاد منظره ای ساحلی برای خانه هایی گران قیمت، میلیون ها لیتر آب را در خود جا داده و برای خشک نشدنش پیوسته باید آب به آن تزریق شود. حالا مدیر عامل شرکت نوسازی عباس آباد از احداث دومین دریاچه مصنوعی در تهران خبر می‌دهد. به گفته وی، این ساخت و ساز در فضایی به وسعت 22 هزار متر مربع، 75 درصد پیشرفت داشته و تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.

به گفته محمدحقانی در حال حاضر شهرداری ماهانه مبالغ زیادی برای نگهداری دریاچه چیتگر صرف می‌کند. شهرداری برای تامین آب مورد نیاز این دریاچه، اقدام به خرید آب از وزارت نیرو کرده و سالانه مبلغ قابل توجهی بهای آبی را می‌دهد که در حال تبخیر است و شهرداری از هزینه مردم شهر، پول آبی را می‌پردازد که برای تبخیر در این دریاچه ریخته می‌شود.

تنها کسانی که از این دریاچه سوءاستفاده کرده اند، بساز و بفروشهای حاشیه این دریاچه هستند: «ساخت و سازهای فراوانی در حاشیه این دریاچه انجام شده که بسیاری از آنها طبق طرح جامع و تفصیلی نیست و برجسازی بدون قاعده و قانون انجام می‌شود.» بنا به اظهارات رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران این دریاچه در بحران کم آبی تهران تاثیر دارد. او با اشاره به حجم آب 8 میلیون متر مکعبی این دریاچه می‌گوید: از این میزان، سالانه 2 میلیون متر مکعب آب بخار می‌شود و به نظر می‌رسد منطقی نیست با کمبود فراوان آب در تهران، این میزان تبخیر آب را بتوانیم تحمل کنیم.

اما انگار هزینه شدن پول شهرداری- پولی که باید صرف رفاه تمام مردم شهر گردد- برای ایجاد اماکنی به معنی واقعی کلمه تزئینی و پرهزینه همچنان جزو سیاست های شهرداری تهران است. مدیر عامل شرکت نوسازی عباس آباد از ایجاد دریاچه مصنوعی بزرگ دیگری در تهران خبر می‌دهد. اردشیر نوریان با اشاره به این که دریاچه هنر، دومین دریاچه مصنوعی بزرگ تهران است، گفت: ساخت دریاچه هنر در اراضی عباس آباد از تیر ماه امسال آغاز شد. مساحت این دریاچه 22 هزار متر مربع است. به گفته وی، دریاچه هنر متشکل از دو دریاچه است. دریاچه بزرگ تر 12 هزار متر مربع و دریاچه کوچک تر 3300 متر مربع مساحت دارند.

نوریان با اشاره به این که این مجموعه مجهز به یکی از پیشرفته ترین تصفیه خانه‌های کشور است، اظهار داشت: این تصفیه خانه هزار متر مکعبی می‌تواند روزانه 200 لیتر از آب دریاچه را تصفیه کند. برای انتقال آب از چاه و همچنین برقراری سیستم های اطفاء حریق، از به روزترین لوله های پلی اتیلن استفاده شده است. در صورت نیاز به تخلیه آب دریاچه، این کار 24 ساعته انجام خواهد شد.مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد تصریح کرد: دریاچه هنر دارای یک آمفی تئاتر روباز است که برای استفاده در مناسبت های مذهبی و برپایی آیین هایی مثل تعزیه آماده می‌شود. مساحت این آمفی تئاتر 620 متر مربع است و قرار است در آینده به محلی برای گردهمایی های فرهنگی تبدیل شود.

اردشیر نوریان در ادامه گفت: برای نورپردازی مجموعه سه برج روشنایی در نظر گرفته شده است که به 9 طریق مختلف اقدام به نورپردازی محیط دریاچه خواهند کرد. برای این منظور 1700 چراغ در کل محدوده استفاده می‌شود.مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد، همچنین آب نمای 60 متری در دریاچه شمالی یکی از جاذبه های زیبای دریاچه است. علاوه بر آن 25 آبنمای دو متری هم در بخش جنوبی نصب شده است. 37 فواره هم دورتا دور آمفی تئاتر را در بر می‌گیرند. مسیر عبور شهروندان در میان دریاچه جنوبی و شمالی قرار دارد. مجموعه شامل هزار و چهارصد متر مربع فضای سبز است.

وی با بیان این که دریاچه هنر در میان سه پروژه باغ کتاب، باغ هنر و باغ نمایش قرار دارد گفت: هر یک فضای معماری مخصوص به خود را دارند و مسائل فرهنگی نیز در آن ها جریان خواهد یافت. شهروندان و اهالی فرهنگ و هنر، که میهمان مجموعه های فرهنگی باغ هنر هستند، طراوت طبیعت را روی سکوهای میان دریاچه تجربه خواهند کرد.

 

دریاچه و آمفی تئاتر روباز آن نیز می‌تواند میزبان رویدادهای فرهنگی کشور در مقیاس ملی و بین‌المللی باشد.به گزارش ایسنا - به نقل از روابط عمومی شرکت نوسازی عباس آباد، مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد در پایان گفت: پروژه دریاچه هنر تاکنون 75 درصد پیشرفت داشته است و مطابق برنامه ریزی های انجام شده، در ماه اسفند به بهره برداری می‌رسد.

 

 اخباراجتماعی  - ابتکار


ویدیو مرتبط :
زریوار بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران رویای ترین دریاچه غرب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رکورد در مصرف آب تهرانی ها/ آب شرب پایتخت جیره بندی می شود؟



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

رکورد در مصرف آب تهرانی ها/ آب شرب پایتخت جیره بندی می شود؟

مصرف آب در تهران به دلیل افزایش دمای هوا و فرارسیدن تابستان رکورد زد.

این در شرایطی است که امسال هم از نظر بارندگی و هم  ذخیره سدها، در وضعیت نامناسب‌تری نسبت به سال گذشته قرار داریم.

براین اساس بسیاری از کارشناسان پیش بینی می کنند در صورت آنکه مدیریت مصرف توسط شهروندان تهرانی صورت نگیرد احتمال سهمیه بندی آب در تهران قوت خواهد گرفت.

براساس اظهارات  معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران ، درهفته گذشته باتوجه به افزایش دمای هوا به 36 درجه سانتی‌گراد، متاسفانه مصرف آب تهران به رکورد سه میلیون و 200 هزار متر مکعب در روز رسید؛ با این‌حال حتی در روزهای گرم سال نیازمند دقت در مصرف آب هستیم.

علیرضا نوذری‌پور با بیان اینکه امسال هم از نظر بارندگی و هم  ذخیره سدها، در وضعیت نامناسب‌تری نسبت به سال گذشته قرار داریم افزود: میانگین بارندگی در سطح کشور، 250 میلی‌متر و در استان تهران، 230 میلی‌متر است. امسال نسبت به سال گذشته حدود 30 درصد کاهش بارندگی داریم و این موجب شده ذخیره سدها در استان تهران 40 درصد کاهش داشته باشد.

وی در خصوص وضعیت مصرف آب در تهران گفت: در طول سال در شهر تهران یک میلیارد مترمکعب آب  تصفیه و توزیع می‌شود که در روزهای مختلف سال با توجه به گرمای هوا، میزان مصرف تغییر می‌کند؛ درهفته گذشته باتوجه به افزایش دمای هوا به 36 درجه سانتی‌گراد، متاسفانه مصرف آب تهران به رکورد سه میلیون و 200 هزار متر مکعب در روز رسید؛ با این‌حال حتی در روزهای گرم سال نیازمند دقت در مصرف آب هستیم.

نوذری‌پور با بیان اینکه 80 درصد آب خانگی در حمام، سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه، مصرف می‌شود گفت: این سه بخش‌، نیاز به مدیریت دارند و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف، کاهش زمان شست‌وشو و استحمام در کاهش میزان مصرف این بخش‌ها بسیار موثر است. وی با بیان اینکه آب یک سرمایه کلی است اظهار داشت: متاسفانه آب به محض مصرف، تبدیل به فاضلاب می‌شود و زمان طولانی نیاز دارد تا دوباره به چرخه برگردد.

البته آبفای استان تهران، پروژه جمع‌آوری فاضلاب را در دست اجرا دارد که در سال‌های اخیر رشد زیادی داشته است؛ هم‌اکنون در جنوب تهران تصفیه‌‌خانه‌هایی داریم که بین پنج تا هشت متر مکعب فاضلاب‌ را تصفیه می‌کنند و برای کشاورزی در دشت‌های ورامین استفاده می‌شود.

وی افزود: ما اعتقاد داریم باید آب در نقطه اقتصادی خودش به متقاضی ارائه شود. با توجه به اینکه قیمت هر متر مکعب آب بین یک سوم تا یک چهارم قیمت تمام شده تولید آن است انگیزه برای کاهش مصرف، ضعیف است.

با اینکه فرهنگ دینی و ملی ما برای آب، قداست قائل است اما متاسفانه شاهد هستیم که سرانه مصرف آب در تهران بسیار بیشتر از بسیاری شهرهای پرآب اروپا است که میانگین بارندگی آن‌‌ها حدود  1000میلی‌متر است.

معاون نظارت بر بهره‌برداری آبفای استان تهران افزود: در سطح استان تهران  به ازای هر نفر 260 لیتر آب تولید می‌شود که در بخش خانگی به ازای هر نفر در شبانه‌روز، 200 لیتر مصرف می‌شود در صورتی که این میزان در برخی مراکز کشورهای اروپایی بین 100 تا 110 لیتر در شبانه‌روز است؛ بنابراین ما باید تاکید ویژه‌ای در بخش مدیریت مصرف آب داشته باشیم که این امر هم تلاش دولت و شرکت‌های آب و فاضلاب را می‌طلبد و هم همکاری مردم را.

وی با تاکید بر اینکه  باید به سرانه مصرف 100 تا 135 لیتر آب به ازای هر نفر در استان تهران برسیم افزود: اگر این کار را نکنیم متاسفانه آینده خوبی در  پیش رو نخواهیم داشت. در سال 1335 در کشور به ازای هر نفر، 7000 متر مکعب سرانه آب تجدیدپذیر وجود داشت که متاسفانه این میزان در حال حاضر به 1700 متر مکعب در سال کاهش یافته است.

خبرآنلاین