اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پاسخ به چند سوال فرهنگیان درباره رتبه‌بندی و اعمال فوق‌العاده شغل





 

اخبار,اخباراجتماعی ,رتبه بندی  فرهنگیان

فرهنگیان در رابطه با اجرای طرح رتبه بندی سوالات و ابهامات مختلفی را مطرح می‌کنند که برخی از آنها بدین شرح است:

** در خصوص طرح رتبه بندی فعلی که توسط دولت مصوب شده است، نقاط ابهام بسیاری وجود دارد، به‌عنوان مثال یکی از ابهامات در این خصوص است که افزایش حقوق 600 هزار تومانی بعید است محقق شود چرا که هم‌اکنون حق شغل فرهنگیان بیشتر از 800 تا 900 هزار تومان نیست پس چگونه 50 درصد این حق شغل 600 هزار تومان می‌شود؟

** شرط تالیف مقاله برای معلم ناشی از نسنجیده کار کردن افرادی است که این قانون را تصویب کرده‌اند. اکثریت قریب به اتفاق مقالاتی که اساتید دانشگاه می‌نویسند حاصل کار پژوهشی دانشجویان فوق لیسانس و دکترای آنهاست و نه خود اساتید. به عنوان مثال بنده که فوق لیسانس مهندسی برق هستم یک مقاله ISI و یک مقاله در کنفرانس بین المللی از پایان نامه‌ام استخراج شد که این دو مقاله به نام استاد من هم نوشته می‌شود.

مشکل اینجاست که ما معلمان مثل اساتید دانشگاه با چنان محیط و شاگردهایی سرو کار نداریم و انتظار مقاله داشتن از معلم یک انتظار بیجاست.

دوم اینکه چرا برای حقوق معلم‌ها هفت خوان رستم تعیین می شود اما سایر کارمندان خیلی راحت با یک بخشنامه حقوقشان جهش دارد. من با مدرک فوق لیسانس و 9 سال سابقه حقوقم یک میلیون بود اما دوستم در شرکت نفت که پارسال استخدام شد 3 ملیون. در سال 93 حقوق من با افزایش شد یک میلیون و 200 هزار تومان و حقوق همکارم شد 4 میلیون تومان. حقوق معلمان مادامی که پایین است با 50 درصد افزایش هم تازه به پای 10 درصد افزایش سایر ادارات نمی‌رسد.

** مطابق طرح رتبه بندی واقعی (مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم)، حقوق معلمان از 80 درصد حقوق اعضای هئأت علمی کمتر نخواهد بود و اگر این طرح به این صورت اجرا نشود دیگر کارایی نخواهد داشت.

** سوال:‌  آیا فرهنگیانی که مهر ماه بازنشسته می‌شوند شامل رتبه بندی می‌شوند یا خیر؟

** پاسخ:‌ بازنشستگان مشمول رتبه بندی نمی‌شوند و افرادی که مهر امسال بازنشسته می‌شوند نیز شامل طرح رتبه بندی نمی‌شوند چرا که اجرای این طرح از مهر است. حتی ممکن است کارگروه‌هایی که در حال بررسی رتبه بندی هستند، زودتر به نتیجه رسیده و جزییات رتبه بندی شهریور ماه ابلاغ شود.

رتبه بندی مشمول آن دسته از معلمانی است که دارای مدرک لیسانس و بالاتر بوده و سابقه کار بیشتر از 5 سال دارند.

** سوال:‌ عناوین مربی، استادیار، دانشیار و استاد از طرح رتبه بندی حذف شده و عناوین پایه، ارشد، خبره و عالی جایگزین آن شده است؟

** پاسخ:‌ هنوز قطعی نیست که عناوین مربی معلم، استادیار معلم،‌دانشیار معلم و استاد معلم حذف شود. مباحثی در این زمینه مطرح است و اقدامات کارشناسی در حال انجام است که آیا عناوین پایه، ارشد، خبره و عالی که از گذشته وجود داشت با برخی اصلاحات جایگزین شود یا همان روند مربی، استادیار، دانشیار و استاد را داشته باشیم.

** سوال: افزایش ضریب فوق العاده شغل از 800 به 1500 یک دروغ محضه در احکام 94 این ضریب 1300 شده است و برای برخی از فرهنگیان با مدرک فوق لیسانس این فوق العاده شغل همچنان 800 اعمال می‌شود.

** پاسخ: فرهنگیانی که فوق العاده شغل آنها همچنان 800 است همکارانی هستند که ابلاغ  آنها غیر مرتبط بوده یا جزو نیروهای مازاد هستند. اگر فردی در طول هفته 24 ساعت کامل کار نکند جزو نیروهای مازاد محسوب شده و فوق العاده شغل آنها 800 اعمال می‌شود.

** سوال: فرهنگیان بیشتر از طرح رتبه بندی به رفع تبعیض میان دریافتی آنها با سایر کارکنان دولت نیازمند هستند؟ چرا فکری برای افزایش حقوق معلمان نمی‌شود؟ با اجرای طرح رتبه بندی نهایتا 150 تا 300 هزار تومان به حقوق معلمان اضافه می‌شود.

** پاسخ:‌  افزایش حقوق ناشی از اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان 100 یا 150 هزار تومانی که اعلام می‌شود، نیست بلکه فردی که موفق به کسب رتبه یک شود که شرایط آن نیز بسیار ساده است 70 درصد فوق‌العاده شغل آن افزایش می‌یابد.

معلمان درخواست دارند که حقوق آنها همانند کارکنان سایر وزارتخانه‌ها شود و در قانون خدمات کشوری شرایط و ضوابطی وجود دارد که کارکنان آموزش و پرورش می‌توانند مانند کارکنان سایر وزارتخانه‌ها از آن استفاده کنند اما تفاوت میان کارکنان آموزش‌ و پرورش باکارکنان دولت به دلیل این است که کارمندان سایر نهادها به دلیل برخی قوانین خاص از امتیازاتی بهره‌مند میشوند که منجر به افزایش دریافتی آنها می‌شود در حقیقت در دستگاه‌هایی که منابع آنها اجازه می‌دهد، خدمات رفاهی بیشتری ارائه می‌شود و کمک هزینه رفاهی بیشتری به کارکنان خود ارائه می‌کنند.

 اخبار  اجتماعی  -  تسنیم


ویدیو مرتبط :
یک سوال از هزار سوال بی پاسخ در مذهب اهل سنت(قسمت 1)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اجرای طرح پرداخت «فوق العاده شغل» به فرهنگیان



اخبار,اخبار اجتماعی,آموزش پرورش

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح پرداخت فوق العاده شغل فرهنگیان اجرا می‌شود..

سید محمد بطحایی در آیین همایش نکوداشت مقام معلم در گچساران افزود: با تجزیه و تحلیل کلاس‌های درس امروز می‌توان کیفیت جامعه آینده را بهبود بخشید.

وی بیان کرد: طرح پرداخت فوق العاده حقوق فرهنگیان اجرا می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در این طرح هر یک از فرهنگیان بر اساس رتبه بندی بین 20 تا 50 درصد حقوق خود فوق العاده حقوق دریافت خواهند کرد. بطحایی عنوان کرد: 13 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار در بودجه سال 94 برای اجرای این طرح پیش بینی شده است.

وی گفت: در برخی موارد یک معلم از دانش و علوم کافی برخوردار بوده اما نمی تواند از آنها در کلاسهای درس خود به خوبی استفاده کند زیرا او مهارت این کار را ندارد.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: باید یک معلم بتواند از دانش و مهارت خود در کلاسهای درس به خوبی استفاده کند.

بطحایی بیان کرد: در تمام جوامع آموزش و پرورش به عنوان یک سازمان بزرگ تلقی می شود.

وی افزود: 35 هزار میلیارد ریال اعتبار نیز برای اجرای طرح پرداخت فوق العاده حقوق فرهنگیان در سال 95 مصوب شده است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: افزایش انگیزه کارکنان آموزش و پروش با اجرای طرح رتبه بندی معلمان و تقویت زیرساخت های آموزشی از اولویت های این نهاد برای ارتقای خدمات آموزشی به نسل جوان کشور است.

بطحایی بیان کرد: در سال تحصیلی جاری از 300 میلیارد ریال اعتبار بودجه مصرفی در آموزش و پرورش صرفه جویی شده است.

نظارت آنلاین براعتبارات 105 هزار مدرسه کشور

به گزارش ایسنا، همچنین معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در نشست شورای آموزش و پرورش گچساران گفت: به زودی براعتبارات 105 هزار مدرسه به صورت آنلاین نظارت خواهد شد.

بطحایی افزود: بهبود کمی و کیفی خدمات آموزشی در مناطق مختلف کشور نیازمند اعتبارات بیشتری است.

وی بیان کرد: برای توسعه در آموزش و پرورش نیازمند اختصاص 60هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر هستیم.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: افزایش تعامل و همکاری‌های بین بخشی و مشارکت خیرین برای افزایش شاخص خدمات آموزشی ضروری است.

بطحایی عنوان کرد: در سال جاری به آموزش و پرورش از محل بودجه کشور25 هزار میلیارد ریال اعتبار و 17 هزار میلیارد ریال از محل بانک‌ها و شرکتها به امر تعلیم و تربیت اختصاص داده شده است.

وی گفت: به زودی براعتبارات 105 هزار مدرسه به صورت آنلاین نظارت خواهد شد.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: طرح نظارت آنلاین بر درآمدهای مدارس با هدف پیشگیری از خرج‌های غیرضروری اجرا می شود.

بطحایی بیان کرد: افزایش خدمات آموزشی در مناطق محروم در راستای عدالت آموزشی از مهمترین رویکردهای آموزش و پرورش است.

وی افزود: آموزش و پرورش درسطح کشور یک میلیون نفر پرسنل دارد که از این تعداد 73 درصد آنها تحصیلات کارشناسی دارند.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: موفقیت آموزش و پرورش مستلزم همکاری دیگر دستگاه ها با این نهاد است.

بطحایی عنوان کرد: آموزش و پرورش یک دستگاه فرابخشی است.

جزء پاداش بازنشستگان، تمام مطالبات فرهنگیان هفته آینده پرداخت می‌شود

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران در گچساران گفت: به جز پاداش بازنشستگان سال 93 ، تمام مطالبات فرهنگیان کشور هفته آینده پرداخت خواهد شد.

وی افزود: میزان مطالبات فرهنگیان در سطح کشور 33 هزار میلیارد ریال است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: هیچ نیروی حق التدریس تمام وقت در وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد.

بطحایی عنوان کرد: 12 هزار نیروی فرهنگی قراردادی در این وزارت خانه مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: تقویت زیرساخت ها و فضاهای آموزشی از اولویتهای سازمان آموزش و پرورش است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: 100 هزار فضای آموزشی در سطح کشور وجود دارد که یک سوم فضاهای آموزشی موجود نیازمند تخریب و بازسازی است این در حالیست که 10درصد از فضاهای آموزشی کشور به صورت استیجاری اداره می‌شود.


اخبار اجتماعی - ایسنا