اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وقتی غار 70 میلیون ساله پاساژ می شود


تخریب غار ۷۰ میلیون ساله «نخجیر» در استان مرکزی در راستای ایجاد تونل و راه خروجی برای گردشگران دوباره از سر گرفته شد.

خبرگزاری مهر: تخریب غار ۷۰ میلیون ساله «نخجیر» در استان مرکزی در راستای ایجاد تونل و راه خروجی برای گردشگران دوباره از سر گرفته شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فقط ۱۹ سال از کشف غار نخجیر ۷۰ میلیون ساله در اراک گذشته بود که چندین انفجار درون آن موجب شد تا مسئولان تونلی را برای ایجاد فضای خروجی در غار ایجاد کنند؛ با این انفجار قندیل‌های غار ریخت و سقف ترک خورد.

تخریب مجدد میراث ۷۰ میلیون ساله/ «غار» پاساژ نیست!

تیر ماه سال ۸۶ اداره کل محیط زیست استان مرکزی از تخلف سازمان میراث فرهنگی خبر داد که بدون مجوز محیط زیست اقدام به ایجاد چنین تونلی کرده بود آن هم به بهانه ایجاد فضای گردشگری و در امان ماندن گردشگران از خطرهای احتمالی و فرار آنها از یک خروجی دیگر در غار!

مسئولان و بهره‌برداران غار اعلام کرده بودند که چون راه باریک است و برای بازدیدکننده‌ها راه برگشتی در غار نیست، این تونل باید ایجاد شود تا به راحتی مردم از آن عبور کنند غافل از آنکه ورود هوا به این غار موجب خشک شدن آن خواهد شد. با این وجود ادامه فعالیت احداث تونل توسط سازمان محیط زیست در سال ۸۷ متوقف شد آن هم زمانی که ۴۰۰ متر از تونل حفر شده بود.

اما اکنون دوباره شرکت خصوصی بهره بردار دست به ادامه فعالیت خود زده و دوباره قصد دارد تا حفر این تونل به مرحله پایانی برساند.

تخریب مجدد میراث ۷۰ میلیون ساله/ «غار» پاساژ نیست!

حدود ده دروز پیش یک تیم از غارنوردان فرانسوی به همراه غارنوردان ایرانی و هیات کوهنوردی استان مرکزی به بازدید از غار نخجیر رفته بودند که متوجه عملیات ساخت معبر و سیمان کاری، مخفی کردن سیم و کابل های مسیر جدید شدند.

در این باره، جواد نظام دوست، رئیس سابق انجمن غار و غارشناسی ایرانیان به خبرنگار مهر گفت: بیشتر غارها روی گسل هستند غار نخجیر هم روی دو گسل فعال قرار دارد که هر لحظه امکان ریزش دارد مسئولان بخش خصوصی بهره بردار از غار و اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی اصرار داشتند که چون این غار روی گسل قرار دارد، اگر افراد زیادی در داخل غار باشند زیر آوار می‌مانند بنابراین بهتر است که یک راه خروجی برای آن ایجاد کنند تا در اسرع وقت بازدیدکنندگان در مواقع بحرانی از غار خارج شوند.

وی ادامه داد: در صورتی که این تفکر خنده‌دار است چرا که در غار هنگام زلزله یا بحران زمانی برای فرار و بیرون رفتن باقی نمی‌ماند با این وجود چند سال قبل مجوز تخریب گرفته شد و این تونل با انفجارهای متعدد ایجاد شد.

تخریب مجدد میراث ۷۰ میلیون ساله/ «غار» پاساژ نیست!

وی ادامه داد: درصورتی که چنین اقدامی غیر کارشناسانه است. چون تردد هوا در داخل غار باعث خشک شدن آن می‌شود و انفجارها نیز بر شدت خطر ریزش سقف غار اثر گذاشته است و این غار را برای ریزش آماده‌تر کرده است. ما اکنون از سازمان‌های مرتبط مسئول و کارگروه غارشناسی کشور می خواهیم تا این موضوع را پیگیری کرده و دوباره مانع فعالیت و ادامه تخریب و حفر تونل در غار شوند چرا که این غار را نه تنها آسیب پذیرتر خواهند کرد بلکه موجب از بین رفتن حیات آن نیز خواهند شد.

نظام دوست گفت: از سویی به مسئولان غارهای دیگر نیز اخطاری داده شود که نباید به غارها مانند یک پاساژ و یا شرکت تولیدی نگاه شود که هر کاری بتوان داخل آن انجام داد.


ویدیو مرتبط :
خودکشی دردناک یکی از کارکنان 40 ساله پاساژ از طبقه دوم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دعوای ایران ایر و پیر زن 70 ساله بالا گرفت!



 

دعوای ایران ایر و پیر زن 70 ساله بالا گرفت!

 

نوه پیرزن 70 ساله درگزی گفت: ایران ایر به عنوان اینكه مادربزرگم اعتبار 50 ساله آنها را زیر سئوال برده خواستار پرداخت غرامت از سوی وی شده است.

 

مجید دبیریان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد، اظهار داشت: عربستان سعودی به دلیل سهل‌انگاری ایران‌ایر مبلغ 3 هزار ریال سعودی این شركت را جریمه كرده است كه آنان نیز ما را متضمن این خسارت دانسته‌اند.

نوه پیرزن 70 ساله درگزی افزود: علاوه بر این جریمه شركت هواپیمایی ایران ایر هزینه بلیت از مشهد به مدینه و از جده به ایران را از مادربزرگم مطالبه كرده‌اند.

وی ادامه داد: ما معتقدیم كه دلیل اصلی این سهل‌انگاری خود ایران ایر بوده زیرا مادر بزرگ بنده در نهایت سادگی و بدون نیت سوء خواستار به جا آوردن این سفر بوده است.

دبیریان با اشاره به اینكه مادر بزرگش كارت پرواز نداشته خاطرنشان كرد: باوجود اینكه وی به میهمان‌دار گفته است شمارۀ صندلی ندارم، میهماندار جای خالی كه موجود بوده را نشان داده و او را به آن صندلی هدایت كرده است.

وی تصریح كرد: بعد از شكایت ایران‌ایر ما هم شكایتی را تنظیم كردیم مبنی بر اینكه به علت سهل‌انگاری مسئولان ایران‌ایر ما و خانواده‌مان دچار فشار روانی و استرس شدیدی به خاطر غیبت مادربزرگمان شدیم.

دبیریان افزود: این موضوع قابل توجیه نبوده و انصاف نیست كه این تقصیر را گردن یك پیرزن 70 ساله بیندازید.

وی در مورد نحوه اطلاع آ‌ن‌ها از سفر مادربزرگشان به مدینه گفت: بعد از اینكه نیمه شب (جمعه) مطلع شدیم مادر بزرگم بعد از ظهر جمعه 14 آبان‌ماه درگز را به سمت مشهد ترك كرده و هنوز به منزل ما در مشهد مراجعه نكرده به پلیس اطلاع دادیم.

نوه پیرزن 70 ساله اظهار داشت: ما همچنین بیمارستان‌های درگز، مشهد و حتی قوچان را نیز استعلام كردیم و تصادفات جاده‌ای را نیز بررسی كردیم تا شاید ردی از او به دست آوریم كه موفق نشدیم.

وی در مورد نحوه اطلاع آن‌ها از حضور مادربزرگشان در مدینه خاطرنشان كرد: در روز شنبه ساعت 8 و 15دقیقه صبح بود كه از بعثه رهبری واقع در مدینه با ما تماس گرفتند و مشخصات مادربزرگشان را دادند كه ما در ابتدا فكر كردیم شاید اشتباهی رخ داده یا كسی خواسته با ما شوخی كند.

دبیریان در ادامه تصریح كرد: ولی بعد از اینكه شماره تلفن را كنترل كردیم متوجه صداقت این سخنان شدیم و باورمان نمی‌شد كه چگونه مادربزرگمان توانسته بدون اطلاع ما به مدینه عزیمت كند.

نوه پیرزن 70 ساله درگزی در مورد اقدامات آنان بعد از مطلع شدن از این جریان گفت: نخستین اقدام ما این بود كه پاسپورت جدید او را به استانداری بردیم تا از آن طریق پیگیر موضوع شویم.

وی در ادامه افزود: در استانداری معاون استاندار با آقای مجردی در مدینه تماس گرفتند و ایشان مطلب را تأیید كرده و گفتند كه مقامات عربستانی به خاطر عدم داشتن ویزا خواستار برگرداندن مادربزرگ به ایران شده‌اند.

دبیریان گفت: ما حتی تلاش كردیم از طریق كنسولگری ایران در مدینه این موضوع را پیگیری كنیم تا برای وی ویزای عربستان صادر شود.

وی خاطرنشان كرد: باوجود تلاش‌هایی كه كنسولگری ایران برای ماندن مادربزرگم در مدینه داشتند اما مسئولان ارشد سعودی به دلیل اینكه غیر قانونی وارد كشورشان شده است ماندن او را در عربستان نپذیرفته و ویزا برایش صادر نكردند.

وی اظهار داشت: شاید اگر این موضوع از طریق سفرای ایران و عربستان پیگیری می‌شد نتیجه بهتری حاصل می‌شد و این سفر روحانی كه بدون هیچ‌گونه سوء نیتی و با صفا و سادگی دل یك پیرزن آغاز شده بود و با قربانی كردن یك گوسفند در قربانگاه حاجیان به پایان می‌رسید.

دبیریان در پایان از سفر مادربزرگش به سرزمین وحی در سال آینده ابراز امیدواری كرد و گفت: امیدوارم با توجه به سن بالای او و اتفاق ناخوشایندی كه برایش پیش آمد با عنایت پروردگار و مساعدت مسئولان كشوری بتوانیم در سال آینده وی را به این سفر معنوی و روحانی راهی كنیم../فارس