اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وقتی بین آمار دولتی ها و مرکز آمار یک ملیون و 200 هزار تا اختلاف است! بیکاری با اعداد ارقام ریشه کن نمی شود



وقتی بین آمار دولتی ها و مرکز آمار یک ملیون و 200 هزار تا اختلاف است!

بیکاری با اعداد ارقام ریشه کن نمی شود

همه به یاد داریم که محمود احمدی نژاد در صحبت های خود در فروردین ماه خبری "خوشحال‌کننده" از تایید قطعی یک میلیون و 600 هزار شغل جدید در سال 90 داد.اما جدیدترین آمار مرکز آمار ایران تنها از ایجاد 400 هزار شغل جدید خبر می دهد و کسی خبر نداد یک ملیون و هزار 200 شغل باقی مانده چه می شود؟

 

شفاف :اشتغال همیشه یکی از بزرگترین دغدغه های جوانان و خانواده ها است ،موضوعی مهم و حیاتی که در اگرچه گره در زندگی افراد و جامعه ما دارد اما جز وعده و عید از سوی مسئولان در رفع آن حرکت دیگری نمی بینیم.

 

همه به یاد داریم که محمود احمدی نژاد در صحبت های خود در فروردین ماه خبری "خوشحال‌کننده" از تایید قطعی یک میلیون و 600 هزار شغل جدید در سال 90 داد.اما جدیدترین آمار مرکز آمار ایران تنها از ایجاد 400 هزار شغل جدید خبر می دهد و کسی خبر ندارد یک ملیون و  200 هزار شغل باقی مانده چه می شود؟

 

اگرچه شاید احمدی نژاد در صحبت های فروردین ماه سال جاری در جمع مردم بندرعباس خبر از تحقق ایجاد قطعی یک میلیون و 600 هزار شغل جدید در سال 90 داد و این آمار را خوشحال‌کننده دانست اما این خوشحالی هیچ گاه بر روی لبان مردم جامعه ننشست.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

بررسی وضعیت نرخ بیکاری شهرها و روستاهای کشور در 15 سال گذشته نشان می دهد که همواره جمعیت بیشتر بیکاران در شهرها متمرکز شده اند.عدم ایجاد زیرساخت های لازم در روستاها و همچنین ادامه گرایش مردم به ویژه جوانان متقاضی کار در شهرها باعث شده است تا همواره وضعیت بیکاری در شهرها بدتر از روستاها باشد که بخش قابل توجهی از این موضوع مربوط به خالی شدن روستاها از جوانان جویای کار و شهرنشینی آنان است.

روند گسترش شهرها در 15 سال گذشته همواره رو به افزایش بوده است و حتی نرخ بیکاری در شهرها طی سال های گذشته دوباره بالا رفته است. طبق آمارهای موجود نرخ بیکاری در شهرها طی سال 88 معادل 13.5 درصد، سال 89 به میزان 15.3 درصد و سال گذشته نیز 13.7 درصد بوده است.

در عین حال با وجود ادعای دولت در خصوص ریشه‌كن كردن بیكاری و وعده‌ ایجاد 2 میلیون و 500 هزار نفر شغل جدید آمار بانك مركزی از فقدان حتی یك فرصت شغلی برای 22.4 درصد از خانوارها حكایت دارد.

بر اساس گزارش بانک مرکزی ، در سال 89 در ایران 22.5 درصد خانوارها «بدون فرد شاغل»، 55.4 درصد دارای «یک نفر شاغل»، 17.2 درصد دارای «دونفر شاغل» و 4.9 درصد دارای «سه نفر شاغل و بیشتر» بوده‌اند.

 

به گزارش فارس، نتایج بررسی‌های بانک مرکزی از وضعیت اشتغال در کشور در سال 89 گویای آن است که در بین افراد شش ساله و بیشتر خانوارها، 30.5 درصد «شاغل»، 4.0 درصد «بیکار»، 9.7 درصد « با درآمد بدون کار»، 24.3 درصد «محصل»، 26.5 درصد «خانه‌دار» و 5.0 درصد متعلق به سایر گروه‌ها بوده‌اند.

طبق یافته‌های فوق سهم افراد محصل و افرادی که در سایر گروه‌ها طبقه‌بندی شده‌اند در مقایسه با سال قبل کاهش و سهم افراد شاغل، بیکار، با درآمد بدون کار و خانه‌دار افزایش داشته است.

شکور اکبرنژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار شفاف در این خصوص گفت:آنچه در تحقیقات میدانی و یک پرس و جوی ساده از کارنخانجات و کارگاه های تولیدی به دست می آید، افزایش نرخ بیکاری  است.

 

نماینده مردم تیریز در ادامه با کنایه بر ایجاد شبه بر همین 400 هزار شغل ایجاد شده اضاف کرد:در آمار ارائه شده از سوی دولت قرار دادهای 3 ماهه شغل به حساب می آید در صورتی که این قرارداد ها به هیچ وجه جز آمار به حساب نمی آیند چرا که اصلا شغل محسوب نمی شوند.ما همه در طی 8 ساله اخیر می دانیم دیگر قول ها و وعده های احمدی نژاد چگونه است و نمی توان روی آن حساب کرد.

در نهایت انچه به نظر می رسد نبود تلاش و فعالیت های بنیادین برای حل چنین مشکل بزرگ و اساسی است که قشر وسیعی از جامعه ما را مبتلا کرده است و حل ان نیاز به کار کارشناسی شده دارد نه اعلام آمار و ارقامی که صحت و سقم آن را کسی نمی داند؟/شفاف


ویدیو مرتبط :
گلایۀ رئیس مرکز آمار از گروکشی دستگاه های دولتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرکز آمار نمی‌تواند اعداد و ارقام را پیش‌بینی کند



اخبار,اخباراقتصادی,مرکز آمار

رییس مرکز آمار از قرار‌گرفتن اساسنامه ایجاد سازمان نظام مدیریت در مراحل نهایی خبر داد و در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به شرایط کنونی تورم انتظار می‌رود که تا پایان آذرماه طبق پیش‌بینی‌ها تورم تک‌رقمی به دست بیاید، سکوت کرده و اشاره کرد که مرکز آمار از پیش‌بینی منع شده و قدرت این امر را ندارد.

 عادل آذر در پنجمین کنفرانس ملی مدیریت اجرایی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود، در پایان آذر نرخ تورم تک‌رقمی خواهد شد و آیا پیش‌بینی مرکز آمار با توجه به وضعیت کنونی توجه چنین امری را تایید می‌کند، اظهار کرد: مرکز آمار از پیش‌بینی منع شده است.

وی ادامه داد: من نمی‌توانم این امر را پیش‌بینی کنم و قدرت این کار را ندارم بهتر است منتظر آمارها پس از آذرماه بمانید.

رییس مرکز آمار همچنین در پاسخ به این سوال که چرا مرکز آمار نرخ رشد شش ماهه را در گزارش کوتاه سه خطی منتشر کرد، تصریح کرد: روال معمول این است که ما گزارش نهایی و مفصل را در رشد سالانه اعلام کنیم، اما امسال به خاطر حساسیت‌ها و آمارهایی که اعلام می‌شد دولت ما را تکلیف کرد که یک نرخ رشد شش ماهه اعلام کنید تا شرایط روشن شود. تفصیل رشد در گزارش پایان سال خواهد آمد.

وی در ادامه به عنوان رییس شورای برنامه‌ریزی جمعیت برنامه ششم توسعه خاطر نشان کرد: محور اصلی سیاستی ما در زمینه‌ی جمعیت در برنامه ششم همان سیاست کلی جمعیت ابلاغ شده از سوی رهبری است.

آذر در این باره عنوان کرد: در برنامه ششم تصمیم داریم که نرخ بارداری از 1.9 درصد به بالاتر از سطح جانشینی که 2.1 درصد است برسد و سناریوی تصویب شده در این زمینه نرخ بارداری 2.2 درصد است.

رییس مرکز آمار ادامه داد: محور دوم برنامه بازتوزیع فضای جمعیت است تا جاهایی که مستعد جذب جمعیت هستند، جمعیت‌شان افزایش پیدا کند مانند روستاها و نواحی کم‌تراکم سواحل خلیج فارس و عمان که البته هنوز این محور تصویب نشده است، اما پیش‌بینی ما این است که جمعیت این مناطق تا پنج درصد نسبت به جمعیت فعلی آنها در پایان برنامه ششم افزایش پیدا کند.

رشد صنایع مادر منفی 19.7 درصد
به گزارش ایسنا، آذر در این همایش به اعلام نرخ‌ها و رتبه‌های ایران در زمینه‌های مختلف پرداخت.

وی درباره‌ این‌که چطور نرخ رشد اقتصادی در شش ماهه نخست امسال مثبت شد، اظهار کرد: ما در شش ماهه نخست امسال در صنعت شاهد رشد منفی 1.1 درصدی و در صنایع مادر شاهد رشد منفی 19.7 درصدی بوده‌ایم . مثبت شدن رشد در شش ماهه امسال ناشی از رشد بخش خدمات و کشاورزی بوده است.

آذر یکی از دلایل رشد پایین اقتصادی را نبود مدیران حرفه‌ای دانست و راه‌حل این امر را ایجاد سازمانی با نام سازمان نظام مدیریت اعلام کرد.

رییس مرکز آمار در این باره خاطر نشان کرد: راه‌حل شرایط فعلی این است که یک نهاد غیردولتی و حرفه‌ای به نام سازمان نظام مدیریت ایران داشته باشیم تا با رعایت اصول از کسب‌وکار صیانت کنند. شکل‌گیری این سازمان در مراحل نهایی است و اساسنامه آن تعیین شده و به کمیسیون تخصصی دولت رفته است و پس از تصویب در قالب لایحه به مجلس می‌رود.

رتبه آخر ایران در جذب استعداد در منطقه
آذر در این همایش وضعیت ایران را در منطقه و در جهان در زمینه‌های مختلف بررسی کرد.

به گفته رییس مرکز آمار ایران در زمینه‌ی جذب استعداد رتبه هشت از هشت در منطقه و در جهان رتبه 139 را دارد. رتبه تولید ناخالص داخلی ایران 9 از 10 در منطقه و در جهان 99 است و در انحراف از بودجه عمومی نیز کشور رتبه هشت از 10 در منطقه و 83 از 142 در جهان را دارا است.


اخبار اقتصادی  -  ایسنا