اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وضعیت قمر در عقرب موسسات غیرمجاز



اخبار,اخبار اقتصادی,موسسات غیرمجاز

شایعه انحلال یک موسسه بدون مجوز دیگر بازهم نگرانی‌ها از ادامه فعالیت موسسات مالی غیرمجاز را دامن زده است. چندی پیش سخنگوی قوه قضاییه از انحلال برخی موسسات غیرمجاز خبر داده بود اما ظاهرا این موضوع جدی تر از قبل شده و این بار حرف و حدیث‌هایی پیرامون انحلال موسسه ثامن الحجج مطرح شده است.

موسسات غیرمجاز مالی و اعتباری با عدم رعایت حداکثر سود سپرده و تسهیلات بانکی سرمایه مردمی را جذب می‌کنند و در شرایطی که تورم به میزان قابل توجهی رشد کرده است افراد صاحب سرمایه اندک به دنبال دریافت سود و درآمد بیشتری هستند از این رو ریسک سپرده‌گذاری در موسسات غیرمجاز را به جان می‌خرند.

برخی از این افراد نیز توجهی به اصالت موسسات مالی و اعتباری ندارند و تنها به زیبایی و تعداد شعب این موسسات برای سپرده‌گذاری دل می‌بندند.

در کنار عدم توجه مردم تا حدودی باید نهادهای نظارتی را مقصر شناخت زیرا شعب موسسات مالی و اعتباری نیز همچون واحد صنفی می‌ماند که خدمات به مردم ارائه می‌دهد از این رو باید مجوز‌های لازم را داشته باشد و در صورت نبود رای به پلمپ این واحد داده شود.

در چند ماه اخیر همان‌طور که گفته شد بنابر شرایط روز و احساس خطر سیستم بانکی در رابطه با خروج سپرده از موسسات و بانک‌های مجاز کشور، بانک مرکزی و دستگاه‌های مرتبط همچون مجلس نسبت به فعالیت موسسات مالی و اعتباری جبهه‌گیری کردند و به دنبال برخورد با فعالیت‌های موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز همچون میزان برخواستند.

بانک مرکزی تا قبل از انحلال کامل موسسه میزان که به تعبیر برخی افراد تعاونی بوده است، بارها نسبت به عدم سپرده‌گذاری در آن اخطار داده و تاکید کرده بود که موسسه میزان غیرقانونی است و بانک مرکزی و دولت نسبت به فعالیت این موسسه تعهدی به گردن ندارد.

از سوی دیگر هفته جاری بانک مرکزی و خیابان میرداماد بار دیگر شاهد تجمع دیگری بود اما این بار سپرده‌گذاران این موسسه روبروی بانک مرکزی تجمع کرده بودند و به دنبال حق و حقوق خود بودند، حق و حقوقی که بارها در رابطه با خطرهای پیرامون آن اطلاع رسانی شده بود اما موضوعی که در این میان بود عدم دریافت سپرده از موسسه میزان بود زیرا موسسه با ارائه تسهیلات به یک پروژه شائبه دار حجم قابل توجهی از سپرده مردمی را از دست داده بود و افراد با اطلاع از این موضوع سپرده بسیار زیادی را از این موسسه خارج کردند.

در حال حاضر با وجود آن که حکم انحلال موسسه میزان اعلام شده و بانک مرکزی سپرده قانونی این موسسه برای دریافت مجوزهای لازمه را در اختیار هیات تصفیه قرار داده است اما سرمایه موسسه میزان جوابگوی حق و حقوق تمام سپرده‌گذاران نبوده و تا به امروز 85 درصد سپرده‌گذاران خرد به حق و حقوق خود رسیده‌اند.

با این حال شایعه انحلال یک موسسه بدون مجوز دیگر بازهم نگرانی‌ها از ادامه فعالیت موسسات مالی غیرمجاز را دامن زده است.

 

چندی پیش سخنگوی قوه قضاییه از انحلال برخی موسسات غیرمجاز خبر داده بود اما ظاهرا این موضوع جدی تر از قبل شده است. و این بار حرف و حدیث‌هایی پیرامون انحلال موسسه ثامن الحجج مطرح شده است.

در حالی که در اخبار مسئولان این موسسه اعلام کرده بودند که به دنبال دریافت مجوزهای لازمه هستند روز گذشته قائم مقام بانک مرکزی به سپرده‌گذاران این موسسه اعلام اخطار کرد و گفت: درباره این موسسه نیز در کارگروه ویژه بانک مرکزی اقداماتی انجام شده و بناست به زودی نتایج اعلام شود. این در حالی است که این موسسه با شعب فراوان در سطح کشور فعالیت می‌کند اما هنوز اطلاعات لازم درباره به کارگیری منابع آن به طور اصولی در اختیار بانک مرکزی قرار نگرفته است.

برخورد بانک مرکزی با موسسات مالی و اعتباری بسیار کار درست و اصولی است اما نکته قابل توجه در این زمینه تجربه برخورد قهری و یکباره با موسسه میزان است که شرایط امروز را برای کارمندان و سپرده‌گذاران رقم زده است، همان‌طور که گفته شد سپرده‌گذاران موسسه میزان با اطلاع از خبر ارائه تسهیلات این موسسه به یک پروژه شائبه‌دار حجم قابل توجهی از سرمایه خود را از موسسه خارج کردند و موسسه را با مشکلات عدیده‌ای مواجه ساخت، حال اگر با اعلام نظرات اینچنینی مسئولان بانک مرکزی مردم با ترس از بین رفتن سرمایه‌ خود حجم قابل توجهی از سرمایه خود را به یکباره خارج کنند، میزان دیگری روی دست بانک مرکزی خواهند ماند، موسسه‌ای که بانک مرکزی نسبت به آن هیچ تعهدی ندارد اما سپرده‌گذاران و کارمندان بانک مرکزی را متولی اصلی آن می‌دانند.

البته آن‌طور که سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده بود آینده چند موسسه مالی و اعتباری غیرمجاز انحلال خواهد بود، با این شرایط باید دید که بانک مرکزی برای عدم تکرار تجربه موسسه میزان چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد، در این رابطه احمد کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی از تدوین گام‌های چهارگانه برای ساماندهی موسسات غیرمجاز در کارگروه ویژه بانک مرکزی خبر داده است.

این درحالیست که به تازگی بانک مرکزی تفاهم نامه ای با سازمان امور مالیاتی امضا کرده است تا از سپرده گذاران موسسات غیرمجاز مالیات دریافت کند. تا شاید از این طریق مردم به ایمد کسب سودهای بالا به سمت موسسات غیرمجاز نروند.

 

موضوعی البته مشخص نیست آیا بانک مرکزی و سازمان امورمالیاتی می‌تواند از سهامداران پرقدرت برخی از موسسات مالی بزرگ که بدون مجوز هستند را دریافت کند.

اخبار اقتصادی - اقتصاد نیوز


ویدیو مرتبط :
نقدینگی خود را به موسسات غیرمجاز نسپارید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین وضعیت مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد پلمب شده کشور + استانهای دارای بیشترین کمپ



اخبار,اخبار اجتماعی,کمپ ترک اعتیاد


اخبار اجتماعی - آخرین وضعیت مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد پلمب شده کشور + استانهای دارای بیشترین کمپ

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تشریح آخرین وضعیت مراکز ترک اعتیاد از ساماندهی 80 درصد از مجموع مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد کشور خبر داد.

بابک دین پرست در گفت‌وگو با  ایسنا، درباره آخرین وضعیت ساماندهی مراکز ترک اعتیاد و برخورد با مراکز غیرمجاز گفت: به منظور ترسیم فرآیند برخورد قانونی با مراکز غیرمجاز و متخلف درمان سوء مصرف مواد مخدر و روانگردانها، جلسه‌ای در آذر ماه سال گذشته با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های بهداشت، تعاون، دادستانی کل کشور و نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی برگزارشد.

وی ادامه داد در همین راستا مقرر شد هریک از دستگاه‌های ذی‌ربط مصوبات این جلسه را به واحدهای خود ابلاغ و ضمن نظارت دقیق و مستمر بر روند اجرای مصوبات، گزارش پیشرفت کار، بصورت منظم به ستاد مبارزه با مواد مخدر گزارش بدهند که در همین رابطه دستورالعمل ساماندهی مراکز غیرمجاز توسط دبیر کل ستاد ابلاغ شد.

وی افزود:‌ با تلاش مسئولان دستگاه‌ها و سازمانها مختلف بویژه پیگیری جدی شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسرکشور، از میان 1158 مرکز درمان غیرمجاز شناسایی شده در کشور، 929 مرکز در طول سه ماهه پایانی سال 91 تا پایان شهریور ماه امسال، تعطیل یا زمینه اخذ مجوز قانونی آنها فراهم شده؛ در نتیجه 80 درصد از کل مراکز غیر مجاز کشور، در جریان این طرح ساماندهی شدند.

وی افزود:‌ با تلاش مسئولان دستگاه‌ها و سازمانها مختلف بویژه پیگیری جدی شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسرکشور، از میان 1158 مرکز درمان غیرمجاز شناسایی شده در کشور، 929 مرکز در طول سه ماهه پایانی سال 91 تا پایان شهریور ماه امسال، تعطیل یا زمینه اخذ مجوز قانونی آنها فراهم شده؛ در نتیجه 80 درصد از کل مراکز غیر مجاز کشور، در جریان این طرح ساماندهی شدند.

استانهای دارای بیشترین کمپ غیر مجاز ترک اعتیاد در کشور
دین پرست با اشاره به بیشترین فراوانی این مراکز در استانها گفت:‌ در میان استانهای کشور بیشترین آمار اولیه مربوط به فعالیت مراکز غیرمجاز در استانهای تهران با 437 مرکز، خراسان رضوی113، لرستان 100، مازندران 94، البرز80، فارس67 و خوزستان 50 مرکز بود.

تعطیلی حدود 38 درصد از مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد
به گفته معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، از مجموع 1158 مرکزغیرمجاز شناسایی شده درکشور، تعداد 443 مرکز (حدود 38 درصد) در راستای اجرای دستورالعمل ابلاغی، پلمپ و تعطیل شده‌اند

 

و در میان استانهای کشور بیشترین آمار مربوط به تعطیلی مراکز غیر مجاز در استانهای تهران با 187 مرکز، لرستان65 مرکز، البرز39 مرکز و مازندران 31 مرکز، اختصاص دارد که البته در حال حاضر بیشترین آمار مربوط به مراکز تعیین تکلیف نشده نیز مربوط به استانهای فارس با 51 مرکز ، خراسان رضوی 48 مرکز، تهران42 مرکز، مازندران 28 مرکزاست.

وی ادامه داد:‌ از میان کل مراکز شناسایی شده تعداد 486 مرکز یعنی حدود 42 درصد در مسیر اجرای این طرح، در چرخه اخذ مجوزهای قانونی قرار گرفته‌اند. در میان استانهای کشور بیشترین آمار اعلام شده مربوط به این موضوع به استانهای تهران با 208 مرکز، لرستان با 35 مرکز، مازندران با 35 مرکز، خراسان رضوی با 34 مرکز و اصفهان با 33 مرکز، اختصاص دارد.

دین پرست تصریح کرد: در زمان آغاز طرح ساماندهی تنها هفت استان از جمله استانهای ایلام، چهار محال و بختیاری، خراسان جنوبی، زنجان، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویر احمد و کردستان اعلام کردند فاقد مرکز غیر مجاز در کشور هستند،

 

لذا هم اکنون این رقم با افزوده شدن 14 استان جدید یعنی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، بوشهر، خراسان شمالی، خوزستان، قم، قزوین، کرمانشاه، کرمان، گلستان، لرستان، مرکزی و یزد، به عدد 21 استان رسیده است.

اخبار اجتماعی - ایسنا