اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وضعیت بدهی دولت به بانک‌ها در دو سال اخیر



اخبار,اخبار اقتصادی ,بدهی دولت به بانک‌ها

 

اخبار اقتصادی - وضعیت بدهی دولت به بانک‌ها در دو سال اخیر

مقدار بدهی بخش دولتی به بانک های کشور در سال 93 روندی افزایشی را تجربه کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، بدهی دولت به بانک ها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی طی یک سال شهریور 92 تا پایان شهریور 93 با نرخ متوسط 27،75 درصد افزایش یافته است.

مقدار بدهی بخش دولتی به بانک های کشور در سال 93 هم روندی افزایشی را تجربه کرده است؛ روندی که استمرار آن در تمامی سال های آغازین دهه 90 یکی از ریشه های افزایش مطالبات معوق بانک ها و کمبود منابع برای پرداخت تسهیلات بشمار می آید.

بدهی های بخش دولتی به بانک های کشور در پایان شهریور ماه سال جاری نسبت به شهریور ماه سال قبل، افزایشی 33.9 درصدی داشته و به 929634،8  میلیارد ریال رسیده است.

گزارش بانک مرکزی از خلاصه دارایی ها و بدهی های بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در پایان شهریور سال جاری نشان می دهد که از این مقدار بدهی سهم خود دولت 902786.3 میلیارد ریال و سهم شرکت های دولتی 26848.5 میلیارد ریال است.

نکته جالب در این گزارش این است که روند بدهی های شرکت ها و مؤسسات دولتی در پایان شهریور امسال نسبت به شهریور سال 92 حدود منفی 12 درصد بوده، در حالی که این نرخ برای خود دولت 36 درصد گزارش شده است. به عبارت دیگر در حالی که بر اساس این گزارش شرکت ها و مؤسسات دولتی موفق شده اند بخشی از بدهی های خود را به شبکه بانکی پرداخت کنند، دولت همچنان بر مقدار بدهی های خود به بانک ها می افزاید.

این روند البته طی سال های اخیر یکسان نبوده است؛ به عنوان مثال در شهریور 92 نسبت به شهریور 91  نرخ رشد بدهی شرکت ها و مؤسسات دولتی به بانک ها به 32 درصد رسیده که در نوع خود رکوردشکنی محسوب می شود. در همین مدت نرخ رشد بدهی دولت حدود 38.3 درصد بوده است.

کارشناسان در تحلیل این روند خصوصا ریشه یابی علت جهش بدهی شرکت ها و مؤسسات دولتی به بانک ها در سال 92، به مسئله افزایش شدید نرخ ارز اشاره می کنند.

در سال 92 اثرات افزایش قیمت ارز خصوصا دلار در اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری آشکار شد. این آثار در حوزه تسهیلات بانکی خود را به دو صورت نشان داد؛ در وهله نخست نیاز بخش واقعی اقتصاد و عمدتا تولیدکنندگان را به سرمایه در گردش به شدت افزایش داد چرا که تهیه مواد اولیه و سایر نهاده های تولید به نقدینگی بیشتری نیاز داشت.

جنبه دیگر اثرگذاری جهش نرخ ارز در اقتصاد کشور، افزایش قابل ملاحظه مبلغ بازپرداخت تسهیلات ارزی دریافت شده توسط تسهیلات گیرندگان بود.

تسهیلات گیرندگان از حساب ذخیره ارزی، تسهیلات گیرندگان ارزی بانک ها و شرکت ها و مؤسسات دولتی که تسهیلات خود را به ارز دریافت کرده بودند، با افزایش تقریبا سه برابری نرخ دلار ناگزیر از بازپرداخت مبالغ متورمی بودند که تمام محاسبات آنان را برهم می زد.

افزایش شدید تسهیلات غیرجاری بانک ها در این مقطع بخوبی نشان دهنده آثار این جهش ارزی بود. با انتشار گزارش های بانک مرکزی اکنون دامنه و عمق اثرگذاری این اتفاق در بدهکارتر شدن شرکت های دولتی نیز آشکار شد.
اخبار اقتصادی  - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
افزایش بدهی دولت به بانک ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین وضعیت بدهی دولت به تامین اجتماعی /هر سال 15 هزار میلیارد به بدهیها اضافه می شود



آخرین وضعیت بدهی دولت به تامین اجتماعی,سازمان تامین اجتماعی,بدهی دولت به تامین اجتماعی

آخرین وضعیت بدهی دولت به تامین اجتماعی /هر سال 15 هزار میلیارد به بدهیها اضافه می شود

رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی گفت: چنانچه تمامی مصوبات دولت دهم اجرایی و تمامی 42 شرکت و دو معدن گل گهر به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود در این صورت حساب 35 هزار میلیارد تومان دولت تسویه می شود و در غیر اینصورت امکان تسویه بدهیهای دولت وجود ندارد.

عزیز دولتخواه در گفتگو با  مهر در مورد بدهیهای دولت به تامین اجتماعی افزود: میزان بدهیها بستگی به مصوبات دولت دهم و محقق شدن این مصوبات دارد. همچنین چنانچه واگذاری معادن 2و 3 گل گهر سیرجان به سازمان تامین اجتماعی منتفی نشود بطور حتم رقم بدهی ها کم خواهد شد.

وی تاکید کرد: 35 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تامین اجتماعی در قالب 42 شرکت و همچنین دو معدن تسویه شد و البته اجرای مصوبات زمان طولانی نیاز دارد به همین دلیل نیز تسویه بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی تا روزهای پایانی دولت دهم طول کشید.

رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی در مورد مبلغ بدهی نیز گفت: اگر همه شرکتهای تعیین شده به سازمان واگذار شود و نیز موضوع معادن گل گهر نیز قطعی شود ممکن است تسویه حساب دولت با سازمان حداکثر به 35 هزار میلیارد تومان برسد.

وی در مورد افزایش میزان بدهیها نیز اظهار داشت: طی سالهای گذشته بر اساس یک سری از مصوبات دولت حدود 2 میلیون نفر به جمعیت بیمه‌ای تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است اما متاسفانه مبلغی را که باید دولت در این خصوص پرداخت کند پرداخت نکرده و همین باعث افزایش میزان بدهیها به این سازمان شده است.

دولتخواه به برخی از این مصوبات اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبات، دولت باید هر ساله مبلغی را در قالب حق بیمه افراد تحت پوشش مانند قالیبافان و زنان خانه دار در قانون بودجه به سازمان پرداخت کند که نکرده است و همین باعث شده سال گذشته حدود 15 هزار میلیارد تومان به بدهیهای دولت اضافه شود که این مبلغ علاوه بر 35 هزار میلیارد تومان است./مهر