اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وصیتنامه اولین شهید غواص شناسایی‌ شده


چند روز پیش هویت پیکر مطهر یکی از ۱۷۵ شهید غواص و خط‌شکن که در عملیات کربلای ۴ به شهادت رسیده‌اند به نام سید جلیل میری ورکی احراز هویت شد. وصیت نامه او چند روز قبل از شهادتش به نگارش درآمده است.

وب سایت تابناک: چند روز پیش هویت پیکر مطهر یکی از 175 شهید غواص و خط‌شکن که در عملیات کربلای 4 به شهادت رسیده‌اند و پیکر آنها با دستان بسته بعد از گذشت 29 سال از شهادتشان در یک گور دسته‌جمعی در ابوفلوس تفحص شد، احراز هویت شد. شهید سید جلیل میری ورکی فرزند سید قاسم یکی از خط‌شکنان عملیات کربلای 4 بود که در منطقه ام‌الرصاص به شهادت رسیده است.

او متولد ششم فروردین ماه سال 1338 از شهرستان تنکابن در استان مازندران است. او اعزامی لشکر 25 کربلا بود که در جبهه به‌عنوان یک تک‌تیرانداز فعال بود و به‌عنوان خط‌شکن کربلای 4 در این عملیات اسیر و سپس در کنار دیگر خط شکنان و غواصان این عملیات به شهادت رسید. حالا بعد از گذشت 29 سال از شهادتش هویت پیکر مطهر او شناسایی شده است. پیکر مطهر این شهید والامقام در روز پنج شنبه 18 تیرماه 94 مصادف با 22 رمضان در شهر کرج استان البرز که محل سکونت فعلی خانواده اوست تشییع شده و به خاک سپرده شد.

عکس: وصیت‌نامه نخستین شهید غواص شناسایی‌شده

شهید سید جلیل میری در26 آذر ماه سال 1365، چند روز قبل از شهادت در وصیت نامه‌ای کوتاه خطاب به خانواده‌اش سفارشاتی را نوشت. مرکز اسناد ایثارگران به مناسبت رجعت پیکر مطهر این شهید مظلوم غواص گزیده وصیت نامه او را منتشر کرد. متن آن به شرح زیر است:

«...راه پدر را به بچه‌هایم بیاموزید که همانا راه حسین(ع) است، امام را تنها نگذارید و پشتیبان اسلام باشید...می‌خواستم قبرم در خاک پاک «ویکان» باشد ولی از آنجایی که زمستان است و سخت، هر جایی که خودتان خواستید دفنم کنید...

بچه که تازه به دنیا آمده اگر پسر بود اسمش سید محمد مهدی و (بهرام) صدایش کنید و اگر دختر بود سید زهرا (آزاده) صدایش کنید. (داخل پرانتز اسم مستعار می باشد.)»


عکس: وصیت‌نامه نخستین شهید غواص شناسایی‌شده


ویدیو مرتبط :
اولین شهید غواص شناسایی شده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شناسایی دو شهید دیگر از 175 شهید غواص


پیکر مطهر دو شهید دیگر از ۱۷۵ شهید غواص و خط شکن کربلای ۴ که در جریان تفحص در یک گور دسته جمعی با دستان بسته پیدا شدند، شناسایی شده و مشخصات آن‌ها اعلام می‌شود.

خبرگزاری تسنیم: پیکر مطهر دو شهید دیگر از 175 شهید غواص و خط شکن کربلای 4 که در جریان تفحص در یک گور دسته جمعی با دستان بسته پیدا شدند، شناسایی و مشخصات آن‌ها اعلام شد.

 این دو شهید متعلق به استان کرمان هستند که از طریق لشکر 41 ثارالله به جبهه‌های جنگ اعزام شدند. طی انجام مراحل شناسایی هویت شهدا، شهیدان «مهدی عبدالله زاده» و «محمدرضا طالبی زاده» بعد از گذشت 29 سال از شهادتشان، احراز هویت شدند و خبر شناسایی پیکر آن‌ها توسط هیأتی از بزرگان و مسئولین شهرستان به خانواده‌هایشان اعلام شد.

شهید مهدی عبدالله زاده متولد خرداد 1343 در شهرستان زرند کرمان است. او  عضو گردان 411 لشکر 41 ثارالله چهارم دی 1365 در عملیات کربلای 4 در جزیره ام الرصاص و در سن 22 سالگی به شهادت رسید. مراسم تشییع پیکر مطهر شهید مهدی عبدالله‌زاده 20 مردادماه جاری همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع) برگزار می‌شود.

شهید محمدرضا طالبی زاده سردری فرزند قنبر در 27 تیرماه 1345 در شهرستان چترود در استان کرمان متولد شد. پدرش قنبر، قالیباف بود و مادرش زهرا نام داشت. او به عنوان پاسدار به جبهه اعزام شد و در 4 دی ماه سال 1365 در عملیات کربلای 4 و در جزیره ام الرصاص در سن 20 سالگی به شهادت رسید.

سرهنگ مهدی ابوالحسنی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان گفت: پیکرهای پاک 21 شهید غواص بیستم مرداد همزمان با سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) در کرمان تشییع خواهد شد. برخی از این شهدای عزیز شناسایی شده‌اند اما برخی هنوز گمنامند.

لشکر 41 ثارالله که اکثر اعضای آن را جوانان کرمانی تشکیل می‌دادند در دوران دفاع مقدس نقش پررنگی در عملیات آبی و خاکی داشت و گردان‌های 408 و 410 این لشکر که متشکل از غواصان دریادل بود خط شکن چندین عملیات مهم بودند.

حسن عرب رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران زرند نیز از شناسایی هویت 11 نفر از این شهدا خبر داد و گفت: شهدای شناسایی شده مربوط به شهرستان‌های کرمان، زرند، رفسنجان، شهربابک، سیرجان، بم و بافت هستند و 10 شهید گمنام به رودبار جنوب برای تشییع و خاکسپاری منتقل می‌شوند.

28 اردیبهشت ماه پیکر مطهر 270 شهید دفاع مقدس، از طریق مرز شلمچه وارد کشور شدند. این شهدا با تلاش کمیته جستجوی مفقودین در عملیات تفحص در جنوب عراق فاو، ابوفلوس، شلمچه، مجنون و زبیدات کشف شدند. طبق اعلام سردار سید محمد باقرزاده فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح پیکر 175 شهید از این 270 شهید تازه تفحص شده، جمعی از غواصان شهید عملیات کربلای4 بودند که با دستان بسته در یک گور دسته‌جمعی منطقه ابوفلوس کشف شدند.

 پیکر مطهر این شهدا در 26 خرداد ماه با استقبال بی‌نظیر مردم در تهران تشییع شد. این مراسم تشییع بیش از 5 ساعت به طول انجامید. از یک ماه پیش تا کنون مراحل شناسایی هویت آنان در حال انجام است. هویت پیکر مطهر شهید «سید جلیل میری ورکی» خط شکن این عملیات اولین شهیدی بود که به واسطه مدارک کامل شناسایی هویش احراز و اعلام شد. او متولد ششم فروردین ماه سال 1338 از شهرستان تنکابن در استان مازندران و اعزامی لشکر 25 کربلا بود که به‌عنوان خط‌شکن کربلای 4 در این عملیات به شهادت رسید.