اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیر نفت:زیربارمنت خارجی ها نمی رویم



 

 

 

وزیر نفت:زیربارمنت خارجی ها نمی رویم

 

تاکنون 8 فاز پارس جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین میادین گازی جهان راه اندازی شده که پیش بینی می کنیم با تکمیل و راه اندازی فازهای باقیمانده ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به 700 میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد.

وزیر نفت با اشاره به افزایش ظرفیت صنعت پتروشیمی به بیش از 50 میلیون تن از افزایش تولید بنزین ایران به روزانه 170 میلیون لیتر تا سال 1392 خبر داد و گفت: برای اجرای طرحهای نفت، گاز و پتروشیمی زیر بار منت خارجی ها نمی رویم.

سید مسعود میرکاظمی امروز در مراسم افتتاح پتروشیمی مروارید و فاز دوم پتروشیمی پردیس با اشاره به اینکه ایران با در اختیار داشتن دومین ذخایر گاز طبیعی جهان از پتانسیل قابل توجهی برای توسعه طرح های پتروشیمی برخوردار است، گفت: با راه اندازی این دو واحد جدید ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی ایران از مرز 50 میلیون تن در سال عبور کرده، همچنین با افزایش ظرفیت تولید کود اوره به 4.4 میلیون تن در سال ایران جایگاه بزرگترین تولید کننده اوره خاورمیانه را بدست آورده است.

وزیر نفت همچنین با اشاره به امضای قرارداد 29.5 فازهای پارس جنوبی تصریح کرد: تاکنون 8 فاز پارس جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین میادین گازی جهان راه اندازی شده که پیش بینی می کنیم با تکمیل و راه اندازی فازهای باقیمانده ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به 700 میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد.

وی همچنین با اشاره به افزایش تولید روزانه 1.2 میلیون بشکه مایعات گازی از میدان پارس جنوبی بیان کرد: راه اندازی فازهای باقیمانده علاوه بر ارتقای جایگاه ایران در بازار انرژی جهان موجب می شود که درآمدهای حاصل از توسعه پارس جنوبی به دو برابر درآمدهای فعلی صادرات نفت ایران افزایش یابد.

صدور 9.2 میلیارد دلار محصولات پتروشیمی

وزیر نفت در ادامه با یادآوری اینکه در سال 1384 کل ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی حدود 15.8 میلیون تن در سال بوده است، بیان داشت: در حال حاضر ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی ایران از مرز 50 میلیون تن عبور کرده است.

وی همچنین با اشاره به صادرات 14 میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال گذشته تبیین کرد: در مجموع سال گذشته 9.2 میلیارد دلار محصولات پتروشیمی به خارج کشور صادر شده که پیش بینی می کنیم میزان صادرات پتروشیمی در سال جاری افزایش یابد.

این عضو کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهور با اشاره به فروش 47 هزار میلیارد ریال محصولات پتروشیمی در داخل کشور در سال گذشته گفت: افزایش فروش داخلی محصولات پتروشیمی حاکی از توسعه صنایع پائین دستی و ایجاد ارزش افزوده در این صنعت است.

میرکاظمی با بیان اینکه در حال حاضر 22 میلیون تن ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی در منطقه عسلویه راه اندازی شده است، تاکید کرد: هم اکنون نیز اجرای 7 میلیون تن ظرفیت جدید پتروشیمیایی در این منطقه گاز خیز در دستور کار قرار دارد.

زیر بار منت خارجی ها نمی رویم

وی در ادامه با اشاره به سرمایه گذاری نزدیک به یک میلیارد دلار برای ساخت و راه اندازی دو واحد پتروشیمی مروارید و فاز دوم پردیس تبیین کرد: در یکی از این طرحهای پتروشیمی قرار بود یک شرکت آمریکایی در تولید هیدروژن مشارکت کند اما با امتناع این شرکت این واحد توسط متخصصان داخلی نصب و راه اندازی شد.

میرکاظمی با تاکید بر اینکه برای اجرای طرحهای مختلف صنعت نفت و گاز زیر بار منت خارجی ها نمی رویم، بیان داشت: در حال حاضر به اکثر دانش و فناوری های مورد استفاده در صنایع پتروشیمی دست یافته ایم.

تولید 170 میلیون لیتر بنزین تا 4 سال آینده

این مقام مسئول همچنین با اشاره به امکان تولید روزانه 15 میلیون لیتر بنزین در واحدهای پتروشیمی در صورت ایجاد شرایط اضطراری اظهار داشت: در حال حاضر مشکلی در تامین تولید بنزین در داخل کشور وجود نداشته و از این رو طرح تولید اضطراری بنزین در واحدهای پتروشیمی متوقف شده است.

وزیرنفت با بیان اینکه تا پایان سال جاری به تدریج طرحهای پالایشگاهی یکی پس از دیگری در مدار بهره برداری قرار می گیرند، یادآور شد: پیش بینی می کنیم ظرفیت تولید بنزین ایران تا سال 1392 به 170 میلیون لیتر در روز افزایش یابد و از این رو ایران به صادر کننده بنزین تبدیل خواهد شد..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
دیدار وزیر نفت با وزیر تجارت خارجی بلژیک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نماینده مخالف وزیر نفت: زنگنه قسم جلاله نادرست خورد/موافق:افراطی ها همانند خارجی ها از آمدن زنگنه نگرانند



احمد توکلی,کابینه روحانی


توکلی/ مخالف: زنگنه قسم جلاله نادرست خورد/ به کسی که صداقت ندارد نمی‌توان رای اعتماد داد

توکلی ادامه داد: فردای آن روز سعی کردم که با یکی از نمایندگان که اطلاعات تعیین کننده ای داشت گفت و گو کنم تا موانع پیش روی آقای زنگنه برطرف شود تا غروب هم به دنبال این موضوع بودم اما عصر سه شنبه سندی به دست من رسید که متوجه شدم قسم جلاله ای که آقای زنگنه یادکرده است غلط است. برای همین خیلی منقلب شدم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این که وزیر پیشنهادی نفت برای یک موضوعی که بعدا به من اثبات شد قسم جلاله نادرست خورده است گفت: امروز روز آزمون بزرگ مجلس است و به کسی که صداقت ندارد نمی توان رای اعتماد داد.

به گزارش مهر، احمد توکلی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت سخن می گفت اظهار کرد: بنده از هفته گذشته تا دو روز پیش تلاش کردم که آقای زنگنه وزیر نفت شود و آن هم به رغم مخالفت هایی که با ایشان صورت می گرفت بنا به چند دلیل بود.

وی دشواری های عرصه نفت و گاز استفاده از وزیر غیرنفتی در دوره های اخیر که باعث سرخوردگی برخی نیروهای وزارت نفت شده بود اما با مطرح شدن نام زنگنه نشاطی در بین آن ها ایجاد شده بود شناخت وزیر پیشنهادی از مجموعه وزارت نفت را دلایل خود برای حمایت اولیه از وزیر پیشنهادی نفت خواند و گفت: ان شاء الله که آقای زنگنه از مجلس رای اعتماد نمی گیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: در تاریخ 18 مرداد آقای زنگنه به دفتر بنده آمد، من خطاب به وی گفتم که تو فاسد نیستی اما در به کارگیری از افراد غیر فاسد و به کارگیری نیروهای داخلی اهتمام نداری.

وی گفت: پس از آن قرار شد که کمیته پنج نفره ای تشکیل و موضوعات با آقای زنگنه را بیشتر بررسی کند. صبح سه شنبه جلسه ای تشکیل شد که آقای زنگنه به همراه یکی از دستیارانی که با من دوستی دارد در آن حاضر بودند. در این جلسه ضمن بررسی مسائل آقای امیر آبادی مطلبی را مطرح کرد و وزیر پیشنهادی نفت در واکنش به این موضوع گفت که والله این موضوع درست نیست. آقای امیرآبادی اصرار کرد که در مورد مطلب بیان شده سند دارد اما بنده گفتم چون آقای زنگنه قسم جلاله خورده است درست نیست که این موضوع ادامه پیدا کند.

توکلی ادامه داد: فردای آن روز سعی کردم که با یکی از نمایندگان که اطلاعات تعیین کننده ای داشت گفت و گو کنم تا موانع پیش روی آقای زنگنه برطرف شود تا غروب هم به دنبال این موضوع بودم اما عصر سه شنبه سندی به دست من رسید که متوجه شدم قسم جلاله ای که آقای زنگنه یادکرده است غلط است. برای همین خیلی منقلب شدم.

وی با تاکید بر این که اگر بنا بر صدق باشد با مشاوره سعی و خطا و کار جمعی می توان ضعف ها را برطرف کرد یادآور شد: اما اگر پرده پوشی در کار باشد نمی توان کاری کرد چون در اسلام صدق گفتار خیلی مهم است و پیامبر اکر هم اشاره کرده اند که مومن دروغ نمی گوید. در هر سازمانی مقام بالای سازمان امضایش موضوعات را تصدیق می کند اما اگر آن مقام بالا صداقت نداشته باشد دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود.

نماینده مردم تهران اضافه کرد: در مجلس گذشته برادری که دستش از دنیا کوتاه است و به حق صاحب الزمان ان شاء الله خدا رحمتش کند به همین خلاف دچار شد و آن اتفاقات افتاد. وزیر دیگری هم بود که بنده درباره او صحبت کردم اما برخی نمایندگان توجهی نکردند و ضربه اش هم به اقتصاد کشور وارد شد.

وی با اشاره به نامه ای که درباره وزیر پیشنهادی نفت به رئیس جمهور نوشته است گفت: بنده بعد از موضوعات مطرح شده درباره آقای زنگنه نامه ای برای رئیس جمهور محترم نوشتم و تاکید کردم که خلاف گویی قابل تأمل نیست. بعد از آن یکی از دوستان به سراغ بنده آمد و گفت که با خود آقای زنگنه بنشینید و صحبت کنید. در جلسه ای که با آقای زنگنه داشتم ایشان گفت که موضوع را تکذیب نمی کنم اما در آن جلسه این سند یادم نبود حالا هم گفته که قسم را برای چیز دیگری خورده ام.

وی با بیان این که تصامح کردم تا این برادر محترم در خدمت قرار گیرد خاطر نشان کرد: اما این مسئله قابل تامل نیست اگر صداقت رعایت نشود شما چه می دانید در دیگر موضوعات نیز این موضوع تکرار نشود آن هم در وزارت نفت چون منبع درآمد ماست و با مسائل خارجی در شرایط تحریم در ارتباط است لذا رای اعتماد به چنین فردی نمی توان داد.
======================
موافق وزیر پیشنهادی نفت: تنها زنگنه وضعیت نفت را می تواند درست کند

عبدی نماینده مردم خرم آباد در موافقت با وزیر پیشنهادی مجلس با اشاره بر اینکه همه دوستان بر توانمندی زنگنه باور دارند و این مساله قابل تکذیب نیست، متذکرشد: مخالفان زنگنه هم بر توانمندی وی در اظهاراتشان تاکید کردند.

وی متذکرشد: کابینه روحانی تجربه کافی را برای حل هر گرفتاری دارد. اینها مصداق همان وزرای صالحی هستند که مقام معظم رهبری تاکید فرموده اند.منتها نفت حساسیت خاصی دارد.
به گفته او، رئیس جمهور وعده ایجاد اشتغال داده که برای رفع این مشکل باید صنعت نفت را حل کرد نمی توان با گلیم بافی این مشکل را حل کرد.

براساس اظهارات عبدی، در چهار سال اول دولت احمدی نژاد درآمدهای خوبی کشور داشت چراکه زنگنه ماشین نفت را روشن کرده بود منتهی در دولت دهم ماشین نفت رو به نزول رفت و الان یک وزارتخانه فرسوده تحویل کشور شده است.

نماینده مردم خرم آباد متذکرشد: برخی از دوستان شاید باید بگویند حاصل تحریم است شرایط فعلی اما بنده مخالفم چرا که در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد ما 5 وزیرنفت عوض کردیم و همین عدم مدیریت ثابت برمشکلات نفت افزود.

این موافق وزیرپیشنهادی نفت افزود:همه کارشناسان و بدنه نفت معتقدند تنها کسی که می تواند شرایط بد نفت را سروسامان بدهد تنها زنگنه است.
به گفته او، زنگنه دیپلماسی قوی برای مدیریت صنعت نفت دارد.

وی تاکید کرد:الان مطرح می شود که سوء استفاده های مالی در دوران مدیریت زنگنه درنفت وجود داشته اما باید بپرسیم در کدام وزارتخانه سوء استفاده مالی صورت نمی گیرد؟ بالاخره در کارهای بزرگ اشتباهاتی هم صورت می گیرد.
======================
موافق وزیر پیشنهادی نفت:افراطی ها همانند خارجی ها از آمدن زنگنه نگرانند

حیدری طیب گفت:چرا نباید از تجربه دیپلماسی نفتی ایشان استفاده کنیم؟

حیدری طیب، نماینده کرمانشاه در موافقت با بیژن نامدار زنگنه، وزیر پیشنهادی نفت گفت: برخوردهای افراطی از سوی افرادی که خود را نماینده تر از دیگران می دانند، هدفش ناکارامد سازی دولت یازدهم است و همه صنایع و بخش نفت و گاز را نشانه گرفته اند همانند مشتریان مرتجع بازار نفت که نگران از آمدن زنگنه هستند.

وی افزود: در مورد مطالب دکتر توکلی، دکتر بهمنی شهادت می دهند که قسم ایشان ناظر به مطلب اشاره شده، نیست.

حیدری طیب ادامه دادک زمانی که آقای زنگنه وزیر جهاد بود، در عملیات والفجر8 در پل بعثت نظارت داشت که موجب پیروزی در فاو شد.
وی افزود: در دوره ای که وزیر جهاد بودند، خدمات شایان توجهی در کشور و در جنگ داشتند.

وی افزود:مسائل مطرح شده درباره کرسنت، فاقد توجیه بر مبنای مطالب حقوقی است. در دوره وزارت نیرو هم تلاش های زیادی برای کاهش وابستگی به خارج انجام دادند، شرکت مپنا که پرچم استقلال بخش برق است، در دوره ایشان تاسیس شد.

موافقت وزیر پیشنهادی نفت گفت: قبل از ایشان جدول خاموشی داشتیم. در دوره وزارت نفت هم زمینه ای فراهم کرد که به اهداف نفت،گاز و پتروشیمی دست یابد.

وی افزود: الان هم با تحریم ها ور به رو هستیم. حال با آغاز دوران ریاست جمهوری آقای روحانی امیدهایی برای رفع آن ها به وجود آمده است، اقای زنگنه با تجربه عبور از تحریم داماتو و جذب توتال و شل پا به میدان گذاشته است.

وی یادآور شد:در پارس جنوبی که 50 درصد ذخایر گازی کشور را دارد، 10 فاز مورد بهره برداری قرار گرفته که 5 فاز آن در دوره آقای زنگنه بوده است. آقای زنگنه  در جذب سرمایه گذاری در بخش بالادست تجربه دارد. 21 قرارداد بیع متقابل بسته است.

وی تاکید کرد: افتخار بزرگی که آقای زنگنه با 22 سال سابقه وزارت، سند پاکدستی را از رییس قوه قضاییه گرفت. حال چرا نباید از تجربه دیپلماسی نفتی ایشان استفاده کنیم؟
مهر/خبرآنلاین