اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیر دفاع ایالات متحده: آمریکا در قبال ایران و سوریه «عاقل‌تر» شده است!



وزیر دفاع ایالات متحده

وزیر دفاع ایالات متحده:

آمریکا در قبال ایران و سوریه «عاقل‌تر» شده است!

در شرایطی که مقامات رژیم صهیونیستی همچنان به تهدیدهای خود درباره اقدام نظامی علیه ایران ادامه می دهند و مقامات آمریکایی نیز تأکید دارند «همه گزینه ها روی میز است»، چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا در اظهاراتی متفاوت، ضمن تأکید بر ضرورت یافتن راه حل سیاسی برای ایران و سوریه، به محدودیت های قدرت آمریکا در خاورمیانه اذعان کرده است.

در شرایطی که مقامات رژیم صهیونیستی همچنان به تهدیدهای خود درباره اقدام نظامی علیه ایران ادامه می دهند و مقامات آمریکایی نیز تأکید دارند «همه گزینه ها روی میز است»، چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا در اظهاراتی متفاوت، ضمن تأکید بر ضرورت یافتن راه حل سیاسی برای ایران و سوریه، به محدودیت های قدرت آمریکا در خاورمیانه اذعان کرده است.

به گزارش «تابناک»، چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا، اظهار داشته مسائل موجود در خاورمیانه، از جمله برنامه هسته ای ایران و بحران سوریه، نیازمنده راه حل های «سیاسی» هستند، نه نظامی. 

خبرگزاری «رویترز» که سخنرانی امروز هیگل را منتشر کرده، می نویسد وی با بیان اینکه «نظم قدیمی» در منطقه خاورمیانه در حال محو شدن است، تأکید کرده ایالات متحده برای آنچه «ترویج اصلاحات دموکراتیک در منطقه» خوانده تلاش می کند؛ اما در عین حال، اذعان کرده که به محدودیت های قدرت آمریکا نیز آگاه است.

به عقیده رویترز، این اظهارات بیش از هر چیز بازتاب دهنده رویکرد محتاطانه دولت اوباما نسبت به استفاده از نیروی نظامی در قبال چالش های موجود در منطقه است. هیگل تأکید کرده این گونه چالش ها باید از طریق «ائتلافی از منافع مشترک»، که شامل رژیم اسرائیل و دیگر متحدان آمریکا در منطقه است، حل و فصل گردد.

هیگل که در موسسه سیاستگذاری خاور نزدیک واشنگتن سخن می گفت، اظهار داشته: «رشته مشترکی که در بافت خاورمیانه تنیده شده، این است که پایدارترین و موثرترین راه حل ها برای چالش های منطقه، سیاسی هستند، نه نظامی». 

وی افزوده: «نقش آمریکا در خاورمیانه، بر ادامه تلاش برای نفوذ و شکل دادن به روند وقایع – با استفاده از ابزارهای دیپلماتیک، اقتصادیی، انسان دوستانه، اطلاعاتی و امنیتی و در هماهنگی با متحدانمان – استوار است».

وی همچنین با اشاره به اینکه خیزش های جهان عرب، عرصه سیاسی خاورمیانه را تغییر داده، اظهار داشته: «نظم قدیمی در خاورمیانه در حال محو شدن است و آنچه جایگزین آن خواهد شد، هنوز به روشنی مشخص نیست... با تداوم این روند، بی ثباتی در منطقه ادامه خواهد یافت و ما باید خود را با آن تطبیق دهیم». 

با این حال، هیگل چشم انداز ثبات در منطقه را بر نتیجه گذار سیاسی در مصر، لیبی و سوریه متکی دانسته است.

وی در ادامه با تأکید بر ضرورت رفتار احتیاط آمیز آمریکا در منطقه گفته: «ایالات متحده در روند شکل دادن به نظم جدید درگیر خواهد بود؛ اما باید به گونه ای عاقلانه درگیر این روند شویم... این امر نیازمند درکی روشن از منافع ملی و محدودیت های ما و درک صحیح پیچیدگی های این منطقه غیرقابل پیش بینی، متناقض نما و در عین حال امیدوارکننده از جهان است».

هیگل در بخش دیگری از سخنان خود، این نکته را تأیید کرده که درگیری ها در سوریه، حالتی «طائفه ای» پیدا کرده و ضمن ابراز نگرانی از موضوع تسلیحات شیمیایی سوریه، درباره خطر گسترش تنش ها به خارج از مرزهای این کشور هشدار داده است. با این حال، وی درباره «خط قرمز» آمریکا در سوریه سخنی نگفته است.

پس از پایان سخنرانی هیگل نیز زمانی که از وی درباره سوریه سوال شد، تأکید کرد دولت آمریکا تا زمانی که همه شواهد را جمع آوری نکرده، به هیچ اقدامی دست نخواهد زد تا از این طریق، از اشتباهات اطلاعاتی که به جنگ 2003 در عراق منجر شد، جلوگیری کرده باشد.

وی افزوده: «صادقانه باید گفت که احتمالاً همه ما امروز اندکی نسبت به قبل عاقل تر شده ایم و و زمانی که دست به اقدامی بزنیم، این واقعیت همیشه وجود دارد که ممکن است پیامدهایی وجود داشته باشد و نتایج ناخواسته ای از آن حاصل شود... البته انفعال نیز پیامدها و نتایج ناخواسته خود را خواهد داشت».

به هر حال، سخنان هیگل را می توان از چند جنبه بسیار مهم ارزیابی کرد. از یک سو، وی با صراحتی کم سابقه، با سخنان خود احتمال استفاده آمریکا از نیروی نظامی را در منطقه در آینده ای نزدیک رد می کند و با تأکید بر ضرورت همراهی این کشور با متحدانش از جمله رژیم اسرائیل، در واقع تأکید می کند که متحدان آمریکا نیز در این زمینه باید با سیاست محتاطانه آمریکا هماهنگ شوند.

از سوی دیگر، تأکید هیگل بر شکل گیری نظم جدید در منطقه، محدودیت های قدرت آمریکا و ضرورت اتخاذ رویکرد عاقلانه، بیانگر آن است که با توجه به شکنندگی اوضاع در منطقه، دولت آمریکا به شدت نسبت به پیامدهای هرگونه افزایش تنش نگران است و تلاش دارد تا حد امکان از چنین امری دوری کند.

به هر حال، این سخنان تأییدی بر اظهارات تحلیلگرانی است که معتقدند با وجود برخی اظهارات دولتمردان آمریکایی در تعیین «خط قرمز» برای ایران و یا مواضع سناتورهای جنگ طلب این کشور، اوباما نسبت به اسلاف خود دیدگاه متفاوتی نسبت به ابزارهای قدرت آمریکا و نحوه به کارگیری آن ها دارد.

جالب آنکه خود هیگل نیز در پایان سخنانش طعنه ای به سناتورها زده و با اشاره به اینکه خود وی نیز در زمان سناتور بودنش با صراحت به موضع گیری می پرداخت، گفته اکنون باید با دقت بیشتری مراقب کلماتش باشد و افزوده: «دیگر نمی توانم مانند قبل، آنطور غیرمسئولانه سخن بگویم»./تابناک

 

 

 


ویدیو مرتبط :
ویزای ایالات متحده آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش ایران به اظهارات وزیر دفاع آمریکا درباره سوریه



مذاکرات هسته‌یی,وزارت امور خارجه,جزئیات دیپلماسی تلفنی وزیر امورخارجه با وزاری امورخارجه روسیه و یمن

 واکنش ایران به اظهارات وزیر دفاع آمریکا درباره سوریه

عراقچی:ورود افراد خارج از وزارت خارجه به این وزارتخانه تجربه درستی نبوده است

سخنگوی وزارت امور خارجه جزئیات دیپلماسی تلفنی وزیر امورخارجه را با وزاری امورخارجه روسیه و یمن شرح داد.

به گزارش ایسنا، عراقچی با اشاره به اینکه آقای ظریف از بدو شروع به کار خود درگیر یک دیپلماسی تلفنی فشرده بوده است، اظهار کرد: وزرای خارجه بسیاری از کشورها با وی تماس گرفتند و ایشان هم با دبیرکل سازمان ملل، دبیرکل سازمان همکاری‌ اسلامی تماس داشتند.

وی در ادامه افزود: آخر هفته لاوروف وزیر امورخارجه روسیه با آقای ظریف تماس گرفت که هدف از این تماس تبریک به ظریف بود اما این گفت‌وگو به مذاکرات طولانی تبدیل شد و بیش از نیم ساعت درباره مسائل هسته‌یی، منطقه‌ای، جهانی و مسائل دوطرفه گفت‌وگو شد.

عراقچی که در یک گفت‌وگوی تلفنی صبح امروز(شنبه) با برنامه (صبح با خبر) سخن می‌گفت، با بیان اینکه لاوروف بر ضرورت شروع مجدد مذاکرات هسته‌یی تاکید داشت، خاطرنشان کرد: آقای ظریف هم آمادگی جمهوری اسلامی ایران در این خصوص را اعلام کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه اظهار کرد: هم ایران و هم روسیه نگران اخباری در مورد بکارگیری سلاح‌های شیمیایی در سوریه هستند، اگر این اخبار صحت داشته‌ باشد، ما معتقدیم که بکارگیری سلاح‌های شیمیایی توسط گروه‌های تروریستی و وابسته به خارج صورت گرفته و محکوم است.

وی با بیان اینکه ایران و روسیه اراده خود را برای همکاری نزدیک در مورد تحولات سوریه اعلام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: هر دو طرف خواهان انتخاب راه‌حلی مسالمت‌آمیز در سوریه هستند. همچنین رایزنی‌هایی در مورد تحولات مصر هم در این گفت‌وگوی تلفنی صورت گرفت.

عراقچی با اشاره به نزدیک بودن برگزاری اجلاس ژنو 2 گفت: روس‌ها تاکید زیادی دارند که ایران هم در این جلسه شرکت کند. البته در مورد ملاقات آتی روحانی و پوتین در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان نیز گفت‌وگو‌یی شد،‌این ملاقات قرار است در 22 شهریور و در حاشیه اجلاس سران پیمان شانگهای صورت بگیرد. هر دوطرف تاکید داشتند که این ملاقات، ملاقات مهمی است و مباحثی که قرار است در آن ملاقات مطرح شود را مرور کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه در این گفت‌وگو‌های تلفنی معمولا در مورد مسائل دو طرفه هم صحبت می‌شود، اظهار کرد: در این گفت‌وگو هم درباره مسائل دو طرفه صحبت شد و قرار شد کارشناسان دو کشور مباحثی که قرار است در دیدار روسای جمهور دو کشور مطرح شود را آماده کنند.

وی در ادامه با اشاره به تماس وزیر خارجه یمن برای تبریک به آقای ظریف گفت: در این گفت‌وگو درباره دیپلمات ربوده شده کشورمان نیز صحبت شد و وی تضمین داد که دولت متبوعش تمام تلاش خود را برای آزادی دیپلمات ربوده شده انجام دهد. براساس اخباری که ما در اختیار داریم دیپلمات ما در سلامت کامل است اما مسوولیت سلامت وی به عهده دولت یمن است.

عراقچی درباره اینکه آیا وی به عنوان معاون بین‌الملل وزارت خارجه انتخاب شده است، ‌گفت: شایعات زیاد است آنچه که مسلم است این است که تغییراتی در وزارت امور خارجه صورت می‌گیرد و آقای ظریف معاونان خود را انتخاب خواهد کرد.

 

البته تا الان تصمیم قطعی گرفته نشده است و احتمال دارد که در این هفته تغییراتی صورت بگیرد. البته خود آقای ظریف گفته‌اند که از خارج از مجموعه وزارت امور خارجه کسی به این وزارتخانه وارد نمی‌شود. به نظر من هم این تصمیم درست است زیرا ورود افراد خارج از وزارت خارجه به این وزارتخانه تجربه درستی نبوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان افزود: من به درخواست سرپرست فدراسیون نابینایان به عنوان عضو هیات رییسه با این فدراسیون همکاری می‌کنم اما من سرپرست این فدراسیون نشده‌ام. اکنون آقای مظلومی سرپرست فدراسیون نابینایان است./ایسنا