اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزارت علوم پیگیر تقلب‌ پایان‌ نامه‌ها


معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به رویکرد وزارت علوم، تاکید کرد: وظیفه وزارت علوم رشد علم و مدیریت حرکات علمی است ولی اگر آسیبی در این بین باشد هم آن را پیگیری خواهد کرد.

خبرگزاری ایسنا: معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به رویکرد وزارت علوم، تاکید کرد: وظیفه وزارت علوم رشد علم و مدیریت حرکات علمی است ولی اگر آسیبی در این بین باشد هم آن را پیگیری خواهد کرد.

دکتر سیدضیا هاشمی با اشاره به تخلفات پیگیری شده در این وزارتخانه تصریح کرد: یکی از آسیب‌هایی که در حال حاضر پیگیری می‌شود مسایل مربوط به پایان‌نامه‌ها و تحقیقات علمی و همچنین برخی تقلب‌هایی است که صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: البته باید توجه داشت این جریان غالب در دانشگاه‌های ما نبوده ولی تعدادی بودند که تخلفاتی داشتند؛ برای این منظور وزارت علوم درصدد تدوین آیین‌نامه‌های لازم است که امکان بروز چنین اتفاقاتی کمتر شود.

هاشمی با بیان اینکه «نباید حجم بسیار گسترده فعالیت‌های علمی تحت تاثیر حواشی جزئی این مساله قرار گیرد» گفت: تخلف در این حوزه به نسبت حجم فعالیت‌های علمی اساتید و دانشجویان بسیار نادر و محدود است و آن را نباید به عنوان یک جریان غالب تلقی کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تاکید کرد: مساله تقلب همیشه بوده ولی متاسفانه در سال‌های اخیر تعداد آن زیاد شده بود؛ وزارت علوم بیش از یک سال است که پیگیر این مساله است.

وی در خصوص رویکرد وزارت علوم در برخورد با تخلفات اداری خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه در مساله بورسیه‌ها سیاست وزارت علوم بسیار شفاف بود و طی بررسی‌هایی که وزارتخانه داشت، براساس ضوابط مسایل بررسی شد؛ در این میان به اعتراضات برخی که اعتراض داشتند هم رسیدگی شد.

هاشمی تاکید کرد: موضع وزارت علوم همیشه بر این بوده که تا جایی که می‌شود افراد و دانشجویان آسیب نبینند ولی تخلفات اداری باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد؛ چه در مورد بورسیه‌ها و چه در مورد تخلفات صندوق رفاه این رویکرد لحاظ شده است؛ آنچه برای ما مهم است این است که در هر دوره‌ای و دولتی باید قانون اجرا شود؛ اگر بررسی‌هایی صورت گرفته و تخلفی اثبات شد، باید برخورد صورت گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به توقعات ایجاد شده در برخورد با تخلفات بورسیه‌ها گفت: در جریان بورسیه‌ها تبلیغات زیاد موجب فراز و نشیب مساله می‌شد وگرنه از ابتدا وزارت علوم دنبال این نبود که دامن این بحث گسترده شود ولی عده‌ای به این بحث دامن زدند؛ بحث بورسیه‌ها پدیده تلخی بود که وزارت علوم آن را بررسی کرد و مشخص شد تخلف از قانون در سطح وسیعی انجام شده است.

وی اضافه کرد: ما هم معتقدیم نباید این مباحث حاشیه پیدا کند و تنها باید قانون اجرا شود؛ نباید به متضررین این مسایل انگ زده شود چراکه افراد برای ما محترم هستند اما اجرای قانون فراتر از منافع افراد است.

هاشمی در پاسخ به این سوال که «چرا وزارت علوم از همان ابتدا به بیان تخلفات نمی‌پردازد» عنوان کرد: تخلفات ابتدا بررسی می‌شود اما چون این مسایل ابعاد حقوقی دارد، اطلاعات باید به صورت دقیق جمع‌آوری شود؛ اینها موضوعاتی نیست که وزارت علوم از آن غفلت کند ولی وزارتخانه به شکل شتاب‌زده نیز عمل نخواهد کرد.

وی تاکید کرد: موضع وزارت علوم ایجاد حاشیه تبلیغاتی نیست؛ اینکه بخشی از رسانه‌ها به مسایل دامن می‌زنند، رویه وزارت علوم نیست.


ویدیو مرتبط :
واکنش وزارت علوم به نامه 12 هزار استاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزارت علوم برای مبارزه با "پایان‌نامه فروشی" دست به کار شد



اخبار ,اخبار دانشگاه ,پایان‌نامه فروشی

 

اخبار دانشگاه - با تدوین لایحه ممنوعیت خرید و فروش پایان‌نامه

وزارت علوم برای مبارزه با "پایان‌نامه فروشی" دست به کار شد

معاون حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام اینکه طی روزهای آینده لایحه ممنوعیت خرید و فروش پایان‌نامه به امضای وزیر علوم خواهد رسید، گفت: طی این لایحه با افراد یا بنگاه‌هایی که اقدام به خرید و فروش پایان‌نامه می‌کنند مطابق قوانین مجازات اسلامی برخورد خواهد شد.

سعدالله نصیری قیداری در گفت‌و‌گو با ایسنا  افزود: این لایحه به دو بخش تقسیم می‌شود. یک بخش مربوط به اساتید و دانشجویان است که در داخل آموزش عالی هستند و بخش دیگر مربوط به افراد و بنگاه‌هایی است که خارج از آموزش عالی به قصد انتفاع اقدام به خرید و فروش پایان‌نامه می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه در داخل آموزش عالی نیاز به تصویب قانون نیست، اظهار کرد: با توجه به مقررات هیأت انتظامی اساتیدی که تخلفی با عنوان سوء‌استفاده‌ از نتایج تحقیقاتی دیگران انجام داده باشند، برخورد می‌شود.

نصیری قیداری با اشاره به اینکه با تخلفات دانشجویان نیز برخورد خواهد شد افزود: در مورد دانشجویان نیز بنا شده در قوانین کمیته‌های انضباطی دو بند اضافه شود که این مسئله به امضای وزیر علوم و وزیر بهداشت خواهد رسید و نیازی به تصویب قانون نیست.

معاون حقوقی وزارت علوم با تأکید بر اینکه در خارج از آموزش عالی با خلاءهای قانونی روبرو هستیم، گفت: لایحه‌ای در این زمینه تدوین شده که پس از امضای وزیر علوم به دولت می‌رود تا به مجلس ارائه شود.

وی با اشاره به جزئیات این لایحه اظهار کرد: طبق این لایحه چنانچه فردی تخلفی به عنوان شخص حقیقی در این زمینه انجام دهد، بر اساس بند 7 ماده 9 مجازات اسلامی با او برخورد می‌شود.

نصیری قیداری با تأکید بر اینکه با بنگاه‌هایی که اقدام به خرید و فروش پایان‌نامه کنند با اشد مجازات برخورد می‌شود، افزود: طبق این لایحه با این بنگاه‌ها مطابق بند یک ماده 9 برخورد می‌شود، البته لازم به ذکر است این بنگاه‌ها باید با معرفی وزارت علوم و وزارت بهداشت باشد تا نیروی انتظامی اقدام و بنگاه‌ها را تا رسیدگی به تخلفات آن‌ها پلمپ کند. 

اخبار دانشگاه - ایسنا