اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزارت بهداشت: یک سوم نمک‌های بازار تقلبی‌اند



اخبار,اخبار اجتماعی , نمک

 مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تا سال 68 بیش از 68 درصد جمعیت ایران به بیماری گواتر مبتلا بودند، به برنامه‌های کشورمان برای کنترل این بیماری اشاره کرد و گفت‌: در حال حاضر بیش از 90 درصد ایرانی‌ها از نمک یددار استفاده می‌کنند.

دکتر زهرا عبداللهی در همایش نمک در دانشگاه علوم پزشکی سمنان، با بیان اینکه نیاز روزانه هر فرد به ید 150 میکروگرم است، اظهار کرد: چنانچه این مقدار ید به طور روزانه تامین شود، فرد دچار کمبود ید و عوارض ناشی از آن نخواهد شد.

وی با اشاره به میزان ید متمرکز در بیماری تیرویید، افزود: کل ید متمرکز در بیماری تیرویید 15 تا 20 میلی‌گرم است.

عبداللهی، با اشاره به ارتباط کمبود ید با کاهش ضریب هوشی افراد، تصریح کرد: در هر دوره جنینی 50 هزار سلول جنینی تولید می‌شود و این میزان در بزرگسالان 100 بیلیون سلول مغزی است و ارتباط بین این سلول‌های مغزی است که میزان ضریب هوشی و یا iq افراد را تعیین می‌کند.

وی به اجرای برنامه جامع پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید در ایران از سال 68 تاکنون اشاره و اظهار کرد: در این برنامه بعد از تهیه نقشه کمبود ید کشور، 18 استان مشکل‌دار کشور شناسایی و تولید نمک‌یدار تولید شد و سپس در سال 70 تا 73 این برنامه در شبکه‌های بهداشت ادغام و از سال 73 تولید نمک یددار به قانون تبدیل شد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از اجرای این برنامه به عنوان یکی از موفق‌ترین برنامه‌های بخش سلامت در ایران و جهان یاد کرد و گفت: امروزه ایران به عنوان یک کشور الگو در مهار آثار زیان‌بار ناشی از کمبود ید در جهان شناخته می‌شود.

ایران کشور عاری از بیماری‌های ناشی از کمبود ید
وی با بیان اینکه بیماری گواتر تا سال 82 به شدت در ایران کاهش یافت، تصریح کرد: با اجرای این برنامه ایران به عنوان کشور عاری از بیماری‌های ناشی از کمبود ید مطرح و از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان الگوی جهانی در کنترل این بیماری معرفی شد.

عبداللهی با اشاره به آخرین بررسی علمی وضعیت کشور از نظر کمبود ید در سال 93 از سوی دانشگاه شهید بهشتی، افزود: نتایج این بررسی به زودی بطور رسمی اعلام می‌شود. البته گزارش‌های اولیه حکایت از این دارد که خوشبختانه میانه ید در ادرار دانش‌آموزان ایرانی، که میزان کفایت ید را نشان می‌دهد، به حد مطلوب رسیده است.

ید در کنترل ایرانی‌ها
وی، با بیان اینکه پیش از این تا حد 30 درصد مشکل ید داشتیم، گفت: بررسی‌های جهانی در سال 2000 نشان داد که ایران از وضعیت قرمز به وضعیت زرد رسیده است و رنگ زرد به معنای این است که ید در ایرات تحت کنترل قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه مطالعات بر روی میانه ید ادرار نشان می‌دهد که 90 درصد جمعیت کشور از نمک یددار استفاده می‌کنند، افزود: تا همین بیست و چند سال پیش، بیش از 68 درصد جمعیت ایران به گواتر مبتلا بودند.

ابتلای 6.5درصد ایرانی‌ها به گواتر
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: در حال حاضر تعداد مبتلایان به گواتر در ایران به کمتر از 6.5درصد رسیده است. کاهش چشمگیر مبتلایان به گواتر در ایران نتیجه پوشش 98 درصدی نمک‌یدار در ایران، اقدامات و اجرای برنامه جامع کنترل بیماری‌های ناشی از کمبود ید و...است. حال باید این شاخص را در کشور حفظ کنیم. در حال حاضر عرضه نمک‌های تقلبی در بازار این مهم را تهدید می‌کند. ضمن اینکه باید توامان از تولیدکنندگان نمک یدار تصفیه شده، در کشور حمایت جدی شود وگرنه ممکن است وضعیت کشور به وضعیت سالهای 68 برگردد که شاهد تعدد مبتلایان به گواتر و تولد نوزادان مشکل‌دار و تعدد ناهنجاری‌های مغزی بودیم.

وی با بیان اینکه میانه ید ادرار در ایران به وضعیت مطلوب رسیده است، گفت: این شاخص در گذشته 50 میکروگرم بوده که در حال حاضر در ایران به بالای 100 رسیده که نشان دهنده وضعیت مطلوب است.

عبداللهی همچنین از پایش هر ساله دانش‌آموزان در ایران از نظر مشکلات ناشی از کمبود ید خبر داد و اظهار کرد: این روند باید همچنان ادامه داشته باشد.

یک سوم نمک‌های موجود در بازار تقلبی‌اند
وی با بیان اینکه یک سوم نمک‌های موجود در بازار غیراستاندارد و تقلبی‌اند، گفت: این حجم از نمک‌های تقلبی یک تهدید جدی محسوب می‌شود که باید به طور جدی با آن مبارزه کرد.


 اخبار اجتماعی  -  ایسنا  


ویدیو مرتبط :
بازار داغ شایعات فضای مجازی به وزارت بهداشت رسید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاسخ وزارت بهداشت به شائبه توزیع اقلام آرایشی‌ و بهداشتی "تاریخ مصرف گذشته" در بازار



 توزیع اقلام آرایشی‌ و بهداشتی

پاسخ وزارت بهداشت به شائبه توزیع اقلام آرایشی‌ و بهداشتی "تاریخ مصرف گذشته" در بازار

کارشناس بازرسی ویژه سازمان غذا و دارو ضمن اعلام برخورد با فروشندگان اقلام آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته در سطح بازار گفت: اجازه توزیع اقلام در گمرک مانده که کمتر از سه ماه به تاریخ انقضایشان باقی مانده باشد را صادر نمی کنیم.

دکتر حیدر محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به افزایش میزان اقلام آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته در بازار عنوان کرد:‌ طبیعی است همیشه مقداری اقلام آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته به علت عدم فروش کامل، در فروشگاه‌ها وجود داشته باشد.

وی افزود: اما قطعا اگر بازرسان وزارت بهداشت در جریان بازرسی‌ها موارد تخلف و فروش اقلام تاریخ مصرف گذشته را مشاهده کنند، حتما برای جمع‌آوری آن اقدام خواهند کرد. البته باید گفت موارد این چنینی بسیار محدود و اندک است و با مواردی نظیر توزیع و فروش اقلام تاریخ مصرف گذشته در سطح بازار برخورد نکرده‌ایم.

کارشناس بازرسی ویژه سازمان غذا و دارو تاکید کرد: علاوه بر بازرسی های مکرر، اطلاعات و آگاهی مردم بالارفته است و با هوشیاری خرید می‌کنند. بنابراین اگر تاریخ محصولی گذشته باشد اعتراض می‌کنند و آن را پس می‌دهند.

محمدی درپاسخ به پرسشی مبنی بر وجود دارو اقلام آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته در گمرک و توزیع آن در بازار گفت: داروهای در گمرک داریم اما هیچ فرآورده آرایشی و بهداشتی نداریم که در گمرک متوقف شده باشد.

وی ادامه داد:‌ در مجموع نیز اجازه توزیع دارو یا اقلام آرایشی و بهداشتی در گمرک مانده که کمتر از سه ماه به تاریخ انقضایش باقی مانده باشد، صادر نمی‌شود و این محموله را امحا می‌کنیم./ایسنا