اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزارت بهداشت: اپیدمی ایدز در ایران نداریم


معاون بهداشت وزیر بهداشت اقدامات انجام شده در جهت درمان و پیشگیری از ایدز در کشور و همچنین سختی‌های کار این وزارتخانه برای مقابله با این بیماری را تشریح کرد.

خبرگزاری ایسنا: معاون بهداشت وزیر بهداشت اقدامات انجام شده در جهت درمان و پیشگیری از ایدز در کشور و همچنین سختی‌های کار این وزارتخانه برای مقابله با این بیماری را تشریح کرد.

 دکتر علی اکبر سیاری در مراسم روز جهانی ایدز گفت: تمام آژانس‌های بین المللی به مبحث کنترل ایدز کمک می‌کنند ایران نیز تاکنون سه برنامه را در این زمینه اجرا کرده و برنامه چهارم کنترل کشوری ایدز نیز در دست تدوین است.

وی با بیان اینکه 78 میلیون نفر در دنیا به ایدز مبتلا هستند افزود: شاید هیچ اپیدمی دیگری مانند ایدز در دنیا فراگیری نداشته باشد چرا که راه تشخیص و درمان این بیماری سالها ناشناخته بود و اکنون هم تنها راه کنترل آن شناسایی شده است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: در سال 2013 و در بررسی‌های جهانی مشخص شد که 38 درصد میزان موارد جدید ابتلا به ایدز کاهش یافته است. 58 درصد کاهش موارد ابتلای جدید در کودکان و 35 درصد کاهش مرگ و میر بوده است. دسترسی به درمان نیز 40 درصد افزایش یافته است.

سیاری به مشکلات موجود در زمینه کنترل و تشخیص این بیماری در دنیا و منطقه امروز و همچنین ایران اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که در منطقه و از جمله کشور ما وجود دارد آن است که متاسفانه با آهنگ جهانی حرکت نکرده‌ایم. به این معنا که میزان ابتلا به این بیماری سیر صعودی دارد و این موضوع نشان می‌دهد که بسیار عقب هستیم.

میزان شیوع ایدز در ایران

وی گفت: در حال حاضر اپیدمی گسترده‌ای از این بیماری در کشور نداریم چرا که اپیدمی به زمانی گفته می‌شود که سطح شیوع بیماری به یک درصد برسد. در حال حاضر حدود 15 صدم درصد جمعیت 15 تا 60 سال کشور به ایدز مبتلا هستند، البته میزان شیوع این بیماری در برخی گروه‌ها بالاتر است. به عنوان مثال میزان شیوع این بیماری در معتادان تزریقی 15 درصد و در زنان با رفتارهای پرخطر 4.5 درصد است.

گسترش برنامه مراقبت از مادران باردار، بزودی


معاون وزیر بهداشت همچنین روش انتقال ایدز از مادر به کودک را مورد اشاره قرار داد و افزود: در دنیا تلاش بر آن است که انتقال از این روش را به صفر رساند. آمار این موضوع در جامعه ما نیز زیاد نیست اما باید در این زمینه تلاش کنیم. به همین دلیل برنامه مراقبت از مادران باردار در 16 دانشگاه علوم پزشکی کشور آغاز شده است و به زودی به تمام دانشگاه‌ها گسترش خواهد یافت.

احتمال وجود 85 هزار ابتلا به ایدز در کشور


وی تعداد کل موارد ابتلا به ایدز در کشور را 28 هزار و 663 مورد ثبت شده عنوان کرد و گفت: اما تخمین زده می‌شود که 85 هزار مبتلا به این بیماری در کشور وجود داشته باشد. این موضوع شکاف بزرگی است که باید رفع شود.

به گفته سیاری، 45.5 درصد از انتقال ایدز به روش اعتیاد تزریقی، 26.8 درصد به روش آمیزشی و 2.9 درصد نیز به روش انتقال از مادر به جنین است.

انتقال ایدز به روش جنسی در ایران مشابه دنیا شده است


معاون وزیر بهداشت ادامه داد: زمانی می‌گفتیم که انتقال ایدز از راه جنسی در کشور ما محدود است اما اکنون در ایران نیز مشابه دنیا این موضوع رخ می‌دهد. ما باید با رفتارهای پنهان برخورد کنیم. این برخورد با رفتار جنسی مخفی در جامعه اسلامی ما سخت است چرا که نمی‌توانیم آشکار صحبت کنیم. به همین دلیل باید بدانیم که چگونه در مورد این موضوع حرف بزنیم. سازمان‌هایی مانند آموزش و پرورش، رسانه‌ها و ... باید در این زمینه چاره اندیشی کنند.

وی در این باره افزود: میزان ابتلا به ایدز در مردان در دنیا 88.4 درصد و در زنان دنیا 11.6 درصد است. طبق این آمار ابتلا در زنان ایرانی بسیار کمتر است چرا که زنان جامعه ما پاکتر هستند.

تدوین برنامه چهارم استراتژیک مقابله با ایدز و اجرای آن از سال آینده

سیاری گفت: برنامه چهارم استراتژیک مقابله با ایدز تدوین شده و از سال آینده اجرایی خواهد شد. همچنین برنامه جدید مراقبت و درمان با استفاده از آخرین دستاوردهای جهانی تهیه و به تصویب کمیته کشوری مراقبت و درمان رسیده و به دانشگاه‌ها اعلام شده است.

کنترل زنجیره انتقال ایدز در ایران سخت است

وی مجددا تاکید کرد: کنترل زنجیره انتقال ایدز در ایران سخت است. باید تمرکز را روی مشاوره و آگاه سازی مردم قرار دهیم و مراکز تشخیصی را افزایش دهیم. اخیرا 11 مجموعه تخصصی آزمایشگاهی HIV در کشور راه اندازی شده است.

15 تا 20 درصد معتادان تزریقی از سرنگ مشترک استفاده می‌کنند


سیاری تاکید کرد: لازم است لوازم و ابزار پیشگیری در اختیار گروه‌های پرخطر قرار گیرد چرا که 15 تا 20 درصد معتادان تزریقی از سرنگ مشترک استفاده می‌کنند و سالانه تا 12 شریک و هشت نوبت از سرنگ مشترک استفاده می‌کنند.

لزوم فراهم کردن شرایط ایمنی برای زنان پرخطر جنسی و شرکای آنها


وی در این باره افزود: قدم بعدی برای زنان با رفتارهای پرخطر جنسی و شرکای آنهاست. باید در این زمینه نیز شرایط ایمنی فراهم شود که البته تبلیغ آن در جامعه ما سخت است. قدم بعدی هم در اختیار گذاشتن دارو برای بیماران است. هر بیمار دو میلیون تومان هزینه دارو دارد، این در حالی است که اگر بیماری مقاوم شده باشد، این هزینه‌ها به 5 تا 10 برابر افزایش می‌یابد. به همین دلیل دولت وظیفه دارد افراد مبتلا به ایدز را شناسایی کرده و تحت درمان قرار دهد.

معاون وزیر بهداشت در پایان گفت: قدم دیگر آن است که از این بیماران حمایت اجتماعی صورت گیرد چرا که اغلب آنها از جامعه فقیر و بیکار هستند.


ویدیو مرتبط :
حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت :سونامی سرطان نداریم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشداراداره ایدز وزارت بهداشت:افزایش انتقال ایدز از طریق روابط جنسی ناسالم



رییس اداره ایدز وزارت بهداشت هشدار داد:

افزایش انتقال ایدز از طریق روابط جنسی ناسالم/ 70 هزار مورد ناشناخته ایدز در کشور

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با هشدار نسبت به تغییر الگوی انتقال ایدز از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده، بر لزوم توجه بیش از پیش به برنامه‌های کاهش آسیب به منظور جلوگیری از بازگشت موج دوم ایدز در کشور تاکید کرد.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دکتر عباس صداقت در حاشیه نخستین کنگره بین‌المللی «پژوهش‌های HIV»، گفت: همچنان بیشترین عامل انتقال ایدز در کشور از طریق اعتیاد تزریقی است.

وی افزود: اما مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده در سطح کشور این هشدار را می‌دهند که آمار انتقال بیماری HIV/ایدز از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده و همچنین ابتلای زنان به این بیماری در حال افزایش است. بر این اساس در برنامه‌های کاهش آسیب و همچنین برنامه‌های نگهدارنده در میان معتادان تزریقی مواد تاکید داریم.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به مشاهدات انجام شده در تغییر الگوی انتقال ایدز تاکید ما بیشتر بر روی ارتباطات جنسی ناسالم است. تهدید دیگر که به ویژه جوانان و نوجوانان را در معرض خطر قرار می‌دهد، افزایش استفاده از مواد روان‌گردان و محرک‌هاست، چرا که این مواد به طور غیرمستقیم می‌توانند عاملی برای ارتباطات جنسی محافظت نشده باشند.

صداقت افزود: بر این اساس به منظور افزایش آگاهی مردم از این بیماری، تاکید برنامه‌های امسال ایدز بیشتر در زمینه آموزش و اطلاع‌رسانی است. بر این اساس ارتباطات بهتری با سازمان صدا و سیما، شهرداری، مترو، راه آهن و قطارهای مسافربری، هواپیمایی و ... برقرار شده است تا به این ترتیب پیام‌های خود به مردم برسانیم.

وی درباره آخرین آمار مبتلایان به ایدز در کشور، گفت: طبق آخرین برآوردها، حدود 24 هزار مورد HIV/ ایدز در کشور شناسایی شده‌اند و تحت پوشش برنامه‌های مراقبتی قرار گرفته‌اند. بر اساس مدل‌های ریاضی تخمین زده می‌شود که حدود 93 هزار مورد مبتلا به این بیماری در کشور حضور دارند. به این ترتیب حدود 70 هزار مورد مبتلا در کشور وجود دارند که از وضعیت ابتلای خود آگاه نیستند. تعداد زیادی از این 70 هزار نفر را جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.

صداقت افزود: بر اساس آمار تجمعی، 67 درصد علت انتقال ایدز از طریق اعتیاد تزریقی بوده است و 10 درصد آن مربوط به انتقال جنسی است. در سال 90 الگوی انتقال از طریق روابط جنسی تغییر زیادی داشته است، به طوری که 20 درصد موارد انتقال در سال 90 از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده بوده است.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با تاکید بر آنکه تمام خدمات مشاوره، آزمایش و درمان بیماری ایدز کاملا رایگان و محرمانه انجام می‌شود، افزود: تلاش کرده‌ایم مراکز مشاوره مربوط به این بیماری را در کشور گسترش دهیم؛ به طوری که در حال حاضر تمام استان‌های کشور به این مراکز مجهز شده‌اند و در هر شهرستان می‌توان از طریق شماره 118، شماره تلفن مراکز مشاوره آن شهرستان را دریافت و اطلاعات لازم را کسب کرد.

صداقت ادامه داد: در حال حاضر بیش از 104 مرکز مشاوره و 90 پایگاه مشاوره در کشور به منظور ارائه اطلاعات در مورد روش‌های پیشگیری، انتقال و ...بیماری ایدز فعال هستند.

وی افزود: در مورد بیماری HIV هیچ درمان قطعی وجود ندارد، اما پیشگیری از آن بسیار راحت است. هر کس که به رفتاری ناسالم به لحاظ ارتباطات اجتماعی نظیر اعتیاد، سوء مصرف مواد و ارتباطات جنسی خارج از چارچوب خانواده مبادرت داشته، صرف نظر از سن و جنس می‌تواند در معرض ویروس HIV قرار گیرد. از آنجا که کشور ما، کشوری جوان است در مورد این بیماری بیشتر تاکیدمان بر روی جوانان و نوجوانان است.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ادامه داد: از تمام سازمان‌های مرتبط با این موضوع نظیر ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان زندان‌ها، سازمان بهزیستی و ... درخواست داریم که به برنامه‌های کاهش آسیب بیش از پیش توجه شود و این برنامه‌ها ادامه یابد تا با بازگشت موج دوم این بیماری مواجه نشویم./ایسنا