اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ورود به ورزشگاه‌ها مطالبه اصلی زنان نیست


حضور زنان در ورزشگاه‌ها سال‌هاست که جنجال‌بر انگیز شده‌است و دولت‌های قبلی همچنین دولت تدبیر و امید بارها در صدد بوده‌اند تا بتوانند مشکل ورود زنان به ورزشگاه‌ها را حل کنند اما هر زمان که این موضوع مطرح می شود، تعدادی از افراد جامعه نسبت به این قضیه معترض شده و اقدام به اعتراض و تظاهرات خیابانی می کنند.

پایگاه اطلاع رسانی تدبیر و امید: حضور زنان در ورزشگاه‌ها سال‌هاست که جنجال‌بر انگیز شده‌است و دولت‌های قبلی همچنین دولت تدبیر و امید بارها در صدد بوده‌اند تا بتوانند مشکل ورود زنان به ورزشگاه‌ها را حل کنند اما هر زمان که این موضوع مطرح می شود، تعدادی از افراد جامعه نسبت به این قضیه معترض شده و اقدام به اعتراض و تظاهرات خیابانی می کنند و در مقابل برخی از مراجع نسبت به ورود زنان به ورزشگاه‌ها اعتراض و برخی دیگر موافقت خودشان را اعلام کرده اند.

 موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها زمانی رنگ و بوی جدی به خود گرفت که مسابقات ملی والیبال در ورزشگاه 12 هزار نفری آزادی آغاز شده بود و دختران و زنان ایرانی برای تماشای بازی‌های بین‌المللی و برای حمایت و طرفداری از تیم ملی کشورمان با درهای بسته استادیوم مواجه شدند. بنابراین بسیاری از افراد جامعه نسبت به این موضوع که چرا زنان کشورهای دیگر برای تماشای بازی والیبال و تشویق تیم ملی کشورشان می‌توانند در ورزشگاه آزادی حضور داشته باشند اما زنان و دختران ایرانی نمی‌توانند از این امتیاز و حق برخوردار باشند یا چرا این فرصت برابر در اختیار آن‌ها گذاشته نمی‌شود، معترض شدند.

دختران و بانوان ایرانی این اقدام را نوعی بی‌عدالتی اجتماعی، وجود باورهای مرد سالاری در جامعه، عدم تساوی حقوق زنان و مردان، بی احترامی به حقوق زنان و... تلقی می کنند.با توجه به جنجال برانگیز شدن این موضوع در ماه های اخیر، گروه جامعه «قانون» در گفت‌وگویی  با یکی از معاونان زن رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست پرداخته تا نظر معصومه ابتکار را به عنوان یک زن و همین طور شخصی که در جایگاه مدیریتی حضور دارد،  نسبت به این موضوع جویا شود:

ابتكار: به حقوق زنان احترام  گذاشته شود

معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سوال که  شما به عنوان بانویی که در پستی مدیریتی در دولت تدبیر و امید به ایفای نقش می پردازد، آیا با ورود زنان ایرانی برای  حضور در ورزشگاه ها موافق هستید یا خیر به « قانون» می گوید: به نظر من خانم‌های ایرانی در دو زمینه اصلی مانند ورزش‌های قهرمانی و همگانی با وجود پیشرفت‌هایی که داشته اند هنوز عقب‌ماندگی‌های زیادی دارند اما نباید فراموش کرد که وضعیت فعلی خانم‌ها در ورزش همگانی، فعالیت در آموزش و پرورش، فضاهای عمومی، پارک‌ها، شهرها و... نسبت به دو دهه گذشته بسیار بهتر شده‌است  زیرا در اکثر استان‌ها، بانوان از  فضاهای اختصاصی برای ورزش برخوردارند. معاون رئیس جمهور در ادامه افزود: زنان ایرانی بسیار سختکوش هستند و از تمامی ظرفیت‌های خود برای حضور در عرصه‌های مختلف ورزشی استفاده کرده و توانسته اند مدال‌های خوب و چشمگیری را برای کشورشان کسب کنند.

بنابراین می توان گفت زنان ایرانی در ورزش‌های قهرمانی خیلی خوب پیش رفته اند اما از سوی دیگر، زمینه پیشرفت و بهبود شرایط برای حضور بانوان در ورزشگاه ها نیز وجود دارد.ابتکار به اختلاف نظرات در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: اختلاف نظرهایی در این زمینه وجود دارد اما نباید فراموش کرد که حضور و ورود به ورزشگاه‌ها برای قشری از خانم‌ها بسیار مهم است و باید به نظر این قشر احترام گذاشته شود حتی اگر تعداد محدودی از جامعه باشند. ضمن اینکه نظر دولت تدبیر و امید در این قضیه کم و بیش مشخص بود و هست زیرا حضور بانوان همراه با خانواده‌های خود می‌تواند فضا را تغییر دهد و لزوما نباید جنبه منفی مسئله دیده شود.

ورود زنان به ورزشگاه، مطالبه اصلی جامعه زنان نیست

ابتكار در ادامه اما ورود زنان به ورزشگاه‌ها را مطالبه اصلی خانم‌های ایرانی ندانسته و تاكید می‌كند: من فکر نمی‌کنم این موضوع و ورود به ورزشگاه‌ها مطالبه اصلی بانوان ایرانی باشد.  یکی از مطالبات اصلی خانم های ایرانی این است که دختران همگام با پسران و از دوران پیش دبستانی و حتی قبل از ورود به مدرسه بتوانند از امکانات ورزشی مناسبی برخوردار باشند. رئیس سازمان محیط زیست به مشکلات دختران ایرانی در عرصه ورزشی اشاره و تصریح می كند: دختران ایرانی از مشکلات اسکلتی به دلیل فقدان امکان ورزش و محرومیت‌هایی که در نقاط مختلف کشور و مخصوصا استان‌هایی که هنوز دیدگاه‌های سنتی دارند، رنج می‌برند.

بنابراین مشکلات این چنینی قبل از هر چیزی باید برطرف شوند.وی می افزاید: باید فرصت های برابری نسبت به پسران به دختران ایرانی اعطا شود، فرصت هایی که  دختران ایرانی با رعایت تمامی شئونات اسلامی و اصولی که در جامعه دینی کشورمان حاکم است، بتوانند از این حق برخوردار شوند. همچنین در ورزش‌های همگانی و قهرمانی باید فرصت‌های برابری در اختیار دختران قرار گیرد. ابتکار تاکید کرد: من فکر می‌کنم مواردی که بیان شد، مطالبات اصلی دختران و بانوان ایرانی در زمینه‌های ورزشی خواهد بود و به نظرمن مسائل دیگر جانبی هستند و دولت باید تلاش و اهتمام بیشتری نسبت به حل این مسائل داشته باشد.

یك‌بار برای همیشه موضوع حل شود

نظرات موافق و مخالف درباره حضور زنان در ورزشگاه ها و فضاهای اجتماعی در حالی مطرح می شود كه به نظر می رسد یك‌بار برای همیشه باید تكلیف آن و اینكه حضور همزمان مردان و زنان در فضاهایی چون ورزشگاه‌ها  امكان تحقق دارد یا نه مشخص شود. چنانچه تجربه نشان داده حضور زنان در فضاهای اجتماعی و ورزشی منجر به رعایت بیشتر فرهنگ و اخلاق شده است. اینكه امروزه شاهدیم در فضاهای ورزشی و ورزشگاه‌ها بد اخلاقی هایی از سوی تماشاگران صورت می‌گیرد، به طور حتم با حضور بانوان در این فضاها بسیاری از بد اخلاقی ها از بین می رود.

 همان‌طور كه در برخی تجربه ها نظیر تماشای مسابقات فوتبال در برج میلاد شاهد بودیم و حضور زنان، باعث جلوگیری از بروز رفتارهای تنش‌زا شد و این مهم می تواند به سایر فضاهای ورزشی و اجتماعی تعمیم داده شود. همان‌گونه كه از صحبت‌های معاون رئیس جمهور بر می آید، اكنون جامعه ایرانی به آن سطح از بلوغ رسیده كه حضور همزمان زنان در كنار مردان در میادین ورزشی و تماشاگه آنها بدون بروز ناهنجاری‌ها را  بپذیرد و تصمیم گیری نهایی مسئولان در این باره ، می تواند فصل تازه ای را از حضور زنان در فضاهای اجتماعی ایران ایجاد كند.


ویدیو مرتبط :
ورود بانوان به ورزشگاه ها مطالبه اندکی از مردم است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دیدگاه فائزه هاشمی درباره علت ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها




 اخبار اجتماعی - دیدگاه فائزه هاشمی درباره علت ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها

یک کاری را از ابتدا اشتباه انجام دادند و الان در آن مانده‌اند و نمی‌خواهند کم بیاورند، به همین علت بدون هیچ دلیل و منطقی روی این قضیه پافشاری می‌کنند. بنا است که هر چیزی که ملت را شاد کند، مانع شوند.

برای حضور نداشتن زنان در ورزشگاه‌ها هر مسئولی دلیلی را ذکر می‌کند که هیچ کدام قانع‌کننده و منطقی نیست. دلایل ذکر شده آنقدر کلی هستند که نمی‌توان با استناد به آنها برای از میان برداشتن موانع قدمی برداشت. در آستانه بازی‌های لیگ جهانی والیبال که در تهران دنبال می‌شود، پایگاه خبری تحلیلی پویش در گفتگو  با فائزه هاشمی رفسنجانی مدیرمسئول سابق روزنامه زن، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره پنجم و رئیس فدراسیون اسلامی ورزش زنان دلایل حضور نداشتن زنان در ورزشگاه‌ها را بررسی کرده است.

اخبار,اخبار اجتماعی, حضور زنان در ورزشگاه‌ها


خانم هاشمی آیا ضرورتی برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها احساس می‌شود؟
به نظر من برعکس باید سوال کرد و پرسید که چرا باید زنان وارد ورزشگاه‌ها نشوند. چراکه حضور زنان در ورزشگاه یک مساله طبیعی است. جامعه از زن و مرد تشکیل شده و به طور طبیعی زن و مرد باید همه جا حضور داشته باشند. اینکه مانع حضور یک بخش از جامعه در ورزشگاه‌ها شویم جای سوال دارد نه برعکس آن.

چرا در حال حاضر زنان امکان ورود به ورزشگاه‌ها را ندارند؟
من فکر می‌کنم برخورد با این قضیه برخورد سیاسی است تا برخورد مذهبی یا منع شرعی. یک کاری را از ابتدا اشتباه انجام دادند و الان در آن مانده‌اند و نمی‌خواهند کم بیاورند. به همین علت بدون هیچ دلیل و منطقی روی این قضیه پافشاری می‌کنند. اگر توجیه شرعی برای آن اعلام کنند هم نمی‌تواند درست باشد. هیچ یک از کشورهای اسلامی منعی برای این قضیه ندارند و نمی‌شود که فقط ما اسلام را بفهمیم و هیچ کشور دیگری قضیه را متوجه نشود. دومین موضوع این است که اگر تیمی از کشور ما در مسابقاتی حضور داشته باشد. به طور مثال هنگام حضور تیم فوتبال ایران در برزیل، معمولاً سفارت ایران در آن کشور، ایرانیان حاضر را برای تشویق تیم ساماندهی می‌کند و زنان را نیز به ورزشگاه می‌برند. بنابراین اگر منع شرعی دارد چگونه است که در یک کشور دیگر این منع وجود ندارد و فقط در ایران چنین مانعی وجود دارد و این برنامه‌ای است که از طرف سفارت همیشه و در همه دوران‌ها انجام می‌شود. اگر مشکل فرهنگی-اجتماعی است،

 

با توجه به حرف‌های بد گفته شده در ورزشگاه‌ها، بی‌اخلاقی‌ها و درگیری‌هایی که صورت می‌گیرد حضور زنان باعث می‌شود محیط تلطیف شود و مردانی که در ورزشگاه‌ها هستند خیلی از مسائل را رعایت خواهند کرد و اینجا حضور زنان در ورزشگاه‌ها اثر مثبت نیز دارد. کاری که نیروی انتظامی و بخش‌های مختلف حکومت نتوانسته‌اند انجام دهند و استادیوم‌ها را آرام کنند، حضور خانم‌ها این کار را انجام خواهد داد. یک دلیل دیگری که من شنیده‌ام این است که سرویس‌های بهداشتی آماده نیست، مگر خود آقایان از این سرویس‌های بهداشتی استفاده نمی‌کنند. ضمن اینکه می‌توانند سرویس‌های بهداشتی را آماده کنند.

 

30 سال از انقلاب گذشته است ما هنوز نتوانسته‌ایم سرویس بهداشتی ورزشگاه‌ها را آماده کنیم تا زنان بتوانند وارد ورزشگاه‌ها شوند؟! من فکر می‌کنم بیشتر این حرف‌ها بهانه‌جویی است و دلیل خاصی وجود ندارد. همچنین قرار است جام جهانی را در سینماها پخش کنند، اما اجازه حضوز زنان را نمی‌دهند. اگر دلیل آخر را مدنظر قرار دهیم یعنی در سینماها نیز سرویس بهداشتی‌ها آماده نیست؟! یا اینکه خانم‌ها و آقایان با هم تا به حال به سینما نرفته‌اند که ما می‌خواهیم این قضیه را برای جام جهانی متوقف کنیم؟ بنابراین کلیه دلایل برای ورود پیدا نکردن زنان به ورزشگاه‌ها بی‌منطق است.

چرا در مقطعی زنان توانستند وارد ورزشگاه‌ها برای تماشای والیبال شوند و اکنون این اجازه را ندارند؟
تصمیم‌گیری برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها از جمله مسابقات والیبال دست مجموعه دولت یا فدراسیون‌ها نیست. جای دیگری یا شاید شورای تامین است که برای چنین موضوعی تصمیم می‌گیرد. وقتی منطق درست و اصولی برای تصمیمات نباشد اینطور می‌شود که یک‌بار اجازه داده می‌شود و چند بار مانع می‌شوند. به هر حال بنا است که هر چیزی که ملت را شاد کند، مانع شوند و این هم از همین موارد است، انگار بقای آنها به اینگونه چیزهاست.

چه نهادی مانع حضور زنان در ورزشگاه‌ می‌شود و برای رفع این موضوع باید چه اقدامی انجام داد؟
تا جایی که می‌دانم دولت و تشکیلات ورزش نقش تعیین‌کننده ندارند. شاید یکی از آنها همان شورای فوق باشد. بنابراین احتمال می‌دهم شورای تامین استان علی‌رغم اینکه در استانداری شکل می‌گیرد اما دلیل آنکه بخش عمده اعضای آن از بخش‌های دیگر حاکمیت غیر از دولت هستند این تصمیمات را بگیرد. در این زمینه منع قانونی برای حضور زنان نداریم و حتی مصلحت حضور زنان در ورزشگاه‌ها مثبت است و اگر تصمیم‌گیری درستی صورت گیرد و عقلا تصمیم‌گیری  کنند حضور آنها تائید بر مصلحت است نه خلاف مصلحت. به نظر من تنگ‌نظری است و این قضیه معمولاً برای مخالفت با دولت‌هاست.
اخبار  اجتماعی - سلام نو