اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ورود آب تهران به وضعیت زرد



اخبار,اخبار اجتماعی ,خشکسالی

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ورود آب تهران به وضعیت زرد وقرار گرفت در آستانه قرمز و بحران را تلخ ترین و راه اندازی ۷ پارک انرژی در پایتخت را شیرین ترین اتفاق زیست محیطی شهری دانست.

دکتر علی محمد شاعری در گفتگو با مهر، افزود: تا پیش از سال ۹۳ مهمترین معضل زیست محیطی تهران آلودگی هوا اما با توجه به خشکسالی مداوم و مدیریت نامناسب منابع آب در این سال بحران آب مهمترین و تلخ ترین چالش پایتخت بود.

به گفته وی، بحران آب به عنوان یک چالش جدید در محیط زیست تهران موجب بروز پدیده ریزگردها در اطراف تهران، خشک شدن سد های لار و لتیات و ورود  آب  پایتخت به وضعیت زرد و آستانه وضعیت قرمز شد.

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، مرگ حدود ۲ میلیون ماهی در سد فشافویه را یکی دیگر از اتفاقات تلخ زیست محیطی در سال ۹۳ عنوان کرد.

شاعری طوفان با سرعت ۱۱۹ کیلومتر بر ساعت تهران که منجر به قربانی شدن تعدادی از شهروندان و قطع هزاران اصله دخت و خسارات زیاد به تأسیسات شهری شد را از دیگر اتفاقات تلخ زیست محیطی پایتخت در سالی که گذشت دانست که با پیش بینی های دقیق و پایش های منظم و لازم امکان کاهش خسارات آن وجود داشت.

از سوی دیگر رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران فرمایشات مقام معظم رهبری در ۱۷ اسفند سال ۹۳ شیرین ترین اتفاق محیط زیستی در این سال توصیف کرد و افزود: پس از این دیدار محیط زیست اولویت تمام دست اندر کاران و مسئولان کشور شد و اثر و نتایج این سخنرانی به وضوح در برنامه ها قابل مشاهده است.

وی به طرح یک فوریتی که در صحن شورای شهر تهران برای ارتقا ساختار زیست محیطی شهرداری تهران مطرح شد اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در نظر گرفتن محیط زیست به عنوان یک اصل در تمام پروسه های توسعه ای و پروژه های عمرانی ضروری است .

شاعری یادآور شد: پس از این سخنرانی تمام طرح های نادرستی که در گذشته بدون رعایت موازین زیست محیطی تصویب شده بود مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفت.

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران همچنین تآکید کرد: در سال گذشته شهرداری تهران اقدامات خوبی که نتایج شیرینی برای محیط زیست داشت انجام داد که توسعه انرژی های نو در بوستانها، معابر، فضاهای عمومی، پارک های شهری ،را ه اندازی ۷ پارک انرژی و رساندن تعداد این پارک ها به ۱۳ عدد از مهمترین این اقدامات بود.

به گفته وی، استفاده از ۲۵۰ آب گرمکن خورشیدی برای تأمین آب گرم مورد نیاز بوستان ها، و استفاده از تعداد زیادی پایه های سولار خورشیدی به عنوان مثال برای روشنایی پارک هزار هکتاری تلو  و استحصال انرژی نو از پسماند با احداث نیروگاه ۲۰۰ تنی زباله سوز در آراد کوه از دیگر اتفاقات شیرین زیست محیطی شهری در سال ۹۳ بود.

شاعری تعطیلی گود سیاه کوه در شرق تهران در منطقه ۱۵ که روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ کامیون خاک و نخاله ساختمانی به آن تخلیه می شد و در حدود ۶۰۰ هکتار از اراضی این منطقه از نظر بافت و ساختمان خاک تخریب می کرد و منشا ریزگردها در تهران بود و انتقال آن به جای مناسب را نیز از اتفاقات شیرین این حوزه در سال گذشته عنوان کرد.

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تعطیلی تعداد زیادی از واحد های صنعتی آلاینده مانند کارخانه ایرفو، تعطیلی معادن غرب تهران در منطقه ۱۸ ، افزایش سهم حمل و نقل عمومی از ۵۶ درصد به ۶۰ درصد با احداث ۳۰ کیلومتر مترو و نوسازی و باز سازی ناوگان حمل و نقل عمومی را از دیگر دستاورد های شیرین سال ۹۳ دانست.

وی افزود: همچنین تعویض کاتالیست ۱۰ هزار تاکسی و جایگزینی ۳ هزار تاکسی فرسوده از دیگر اتفاقات شیرین زیست محیطی در حوزه شهری در سال ۹۳ بود.

اخبار اجتماعی - مهر

 


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وضعیت زرد آب تهران هشداری برای مسوولان



اخبار,اخبار اجتماعی ,وضعیت زرد آب تهران

 

اخبار اجتماعی - وضعیت زرد آب تهران هشداری برای مسوولان

وی در این زمینه هم مردم هم شهرداری و هم دولت بایستی با یکدیگر همکاری کرده و در مدیریت مصرف آب که بسیار مهمتر و امکان پذیرتر از مدیریت تولید است اقدام کنند.

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه وضعیت آب در پایتخت زرد اعلام شده گفت: با نوسازی خطوط انتقال آب می توان تا 30 درصد از هدر رفت آب جلوگیری کرده و از وضعیت زرد ظرف دو سال به وضعیت سبز برسیم.

به گزارش مهر دکتر علی محمد شاعری با بیان این مطلب افزود: در روزهای اخیر وضعیت تهران و شیراز از نظر منابع آب زرد اعلام شده که این زنگ خطر و هشداری برای مسئولان است که اگر جدی گرفته نشود ممکن است به زودی مانند اصفهان و یزد از نظر منابع آب به وضعیت بحران یا قرمز برسیم.

وی با بیان اینکه در مدیریت منابع آب کاهش مصرف مهمترین مسئله ای است که باید رعایت شود اظهار داشت: در حال حاضر از 320 لیتر سرانه مصرف که برای هر نفر در پایتخت در مبدأ اختصاص می دهند تنها حدود 250 لیتر به منازل می رسد یعنی حدود 70 لیتر پرت و هدر رفت آب به دلیل فرسودگی خطوط انتقال آب در پایتخت داریم.

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه این میزان پرت و هدر رفت آب در خطوط انتقال آب حدود 70 درصد است تصریح کرد: با نوسازی این خطوط ظرف یکی دو سال آینده در یک طرح ضربتی می توان بحران آب در پایتخت را مدیریت کرد و از وضعیت زرد به وضعیت سبز برسیم.

به گفته وی، مدیریت مصرف آب در تهران کلید توسعه پایدار است که تنها با همین یک مورد صرفه جویی در مصرف آب یعنی جلوگیری از هدر رفت در خطوط انتقال می توان تا 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد.

شاعری یادآور شد: البته در مدیریت مصرف اقدامات دیگری نظیر آموزش برای کاهش مصرف آب شرب، جدا کردن آب بهداشتی از آب شرب و آب صنعتی، بهینه کردن راندمان مصرف آب در کشاورزی، بالا بردن هزینه مشترکین پرمصرف از دیگر مواردی است که در مدیریت مصرف آب باید در نظر گرفته شود.

وی در این زمینه هم مردم هم شهرداری و هم دولت بایستی با یکدیگر همکاری کرده و در مدیریت مصرف آب که بسیار مهمتر و امکان پذیرتر از مدیریت تولید است اقدام کنند.

رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تاکید کرد: البته مدیریت تولید آب نیز برای مقابله با بحران های آبی در پایتخت در آینده نیز اجتناب ناپذیر است اما از آنجایی که مدیریت تولید تنها از راهکارهای غیر متعارف مانند انتقال آب از دریای خزر یا خلیج فارس که بسیار پرهزینه بوده و در کوتاه مدت امکان پذیر نیست میسر می شود لذا برای مدیریت تولید بایستی برنامه ریزی بلند مدت داشت.

وی افزود: البته استفاده از آبهای زیر زمینی راهکار دیگری است که گاها مسئولان برای برون رفت از بحران به آن اشاره می کنند اما با توجه به احتمال آلودگی آب های زیر زمینی و همچنین کمبود این منابع در پایتخت و اثرات سوئی که بر بهداشت و سلامت شهروندان می گذارد بهتر است این راهکار عنوان نشود.

وی با اشاره به آمارهایی مبنی بر کاهش 27 درصدی ذخیره آب پشت سدهای تهران اظهار داشت: با توجه به افزایش دما و افزایش تبخیر آب در تابستان جاری پیش بینی می شود که این روند کاهش ادامه داشته باشد لذا اقدامات جدی و منابع جایگزین براساس چشم انداز باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد. 

اخبار اجتماعی - مهر