اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ورشکستگی مدارس غیرانتفاعی



اخبار,اخبار اجتماعی,ورشکستگی مدارس غیرانتفاعی


اخبار اجتماعی - ورشکستگی مدارس غیرانتفاعی

رییس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: متاسفانه مشکل بسیار بزرگی که وجود دارد، مغفول ماندن و عدم اجرای بندهای حمایتی قانون تاسیس مدارس غیردولتی بوده، به طوری که از هیچ‌ کجا از موسسان مدارس حمایتی نشده است.

رییس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده آموزش و پرورش با انتقاد از نابسامانی‌هایی که در مدارس غیردولتی وجود دارد، اجرا نشدن بندهای قانونی تاسیس مدارس غیردولتی و به تبع آن ورشکستگی موسسان را یکی از آسیب‌های مهم این حوزه عنوان کرد.

مرضیه گرد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مشکلاتی که دامن مدارس غیرانتفاعی را گرفته، گفت: در وضع موجودی که سازمان مدارس غیردولتی با آن مواجه است، یکی از مهم‌ترین مشکلات عقب ماندن از سهم مشارکت‌های مردمی در برنامه توسعه کشور است.

وی افزود: بخشی از این موضوع به دخالت‌های شخصی و سلیقه‌ای افراد بازمی‌گردد که در سال‌های گذشته صورت گرفته و ادغامی که در این سازمان شکل گرفته، منجر به چنین وضعیتی در سازمان مدارس غیردولتی شده است.

گرد ادامه داد: تضییع جایگاه مشارکت‌های مردمی و جایگاه انجمن اولیا و مربیان، همچنین کمرنگ شدن نقش شوراها باعث شده در سال‌های گذشته سازمان مدارس غیردولتی نتواند به وظایف خود بر اساس قانون عمل کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: معتقدم اگر قانون شوراها به درستی اجرا می‌شد، این جایگاه که یکی از بزرگترین سهم مدیریتی مدارس در بین آحاد جامعه است، می‌توانست مدارس غیرانتفاعی را در جایگاه اصلی خود قرار دهد، چرا که استانداران، روسای شوراها محسوب می‌شوند و فرمانداران و نمایندگان ائمه جماعات عضو این شورا هستند. بنابراین در صورتی که قانون به درستی اجرا می‌شد، هر یک از این دستگاه‌ها و ارگان‌ها می‌توانستند نقش خود را در اداره مدرسه ایفا کنند.

گرد با بیان اینکه متاسفانه این جایگاه در سال‌های اخیر جدی گرفته نشده، اظهار کرد: در حال حاضر با شرایطی روبرو شده‌ایم که جامعه مدیریت خود را نسبت به مدرسه ایفا نمی‌کند، در حالی که اگر به دنبال جامعه پویایی هستیم، باید در این جامعه انسان‌های پویا و متخصص تربیت شوند.

رییس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: آموزش و پرورش در حالی بودجه سنگینی را به دولت تحمیل می‌کند که در پایان سال نیز به همان میزان کسری بودجه را تحمیل می‌کند و در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار رقابت، نوآوری، مشارکت و خلاقیت را از مداس دولتی داشت، چرا که سهم مشارکت کمرنگ می‌شود و مدیران با دغدغه‌های بسیاری روبرو می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه باید مشارکت‌ها بدون دستورالعمل و به صورت داوطلبانه صورت بگیرد، گفت: اگر جایگاه انجمن اولیا و مربیان پررنگ دیده می‌شد و به آنها بها می‌دادیم، قطعا شرایط فعلی امروز، شرایط مناسب‌تری بود.

گرد ادامه داد: سند تحول بنیادین و قانون برنامه توسعه به عنوان قوانین بالادستی باید به درستی اجرا شوند، چرا که در چنین شرایطی اگر اشکالاتی نیز به وجود بیاید، قابل حل خواهد بود و قانونی موفق است که انعطاف‌پذیر بوده و بتواند مشکلات را رفع کند.

رییس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: متاسفانه مشکل بسیار بزرگی که وجود دارد، مغفول ماندن و عدم اجرای بندهای حمایتی قانون تاسیس مدارس غیردولتی بوده، به طوری که از هیچ‌ کجا از موسسان مدارس حمایتی نشده است.

به گفته وی، آموزش از راه دور که به سازمان مدارس غیردولتی واگذار شده و یکی از راهکارهای موثر در پوشش تحصیلی بازماندگان از تحصیل بود، متاسفانه مغفول مانده و مورد توجه قرار نگرفته است.

اخبار

گرد با بیان اینکه صندوق کمک به موسسان برای مشارکت آنها تشکیل نشده، گفت: با توجه به اینکه بیشتر موسسان مدارس غیردولتی از بین فرهنگیان هستند، علی‌رغم برخورداری از برنامه‌های خوب آموزشی و پرورشی، چون حمایت نشدند، هزینه‌های آنها افزایش یافته و در نهایت یا به سمت ورشکستگی رفته‌اند و یا به ناچار شهریه‌ها را افزایش داده‌اند.

وی گفت: اگر سازمان مدارس غیردولتی نتواند بخش نظارتی را به خوبی اجرا کند، قطعا تخلفاتی صورت می‌گیرد که این تخلفات نیز صورت گرفته است. به این معنا که به علت عدم حمایت موسسان، آنها به ناچار از مشارکت اولیا برای مدیریت مدرسه استفاده کرده‌اند که این امر در بسیاری از موارد به افزایش شهریه‌ها منجر شده، اما نکته مهم اینجاست که چند درصد از مردم چنین مبالغی را می‌توانند پرداخت کنند؟

گرد گفت: با توجه به اینکه تعداد مشارکت‌های مردمی کاهش یافته، بر همین اساس از تعداد مدارس با کیفیت نیز کاسته شده و مشکل فعلی سازمان مدارس غیردولتی، ورشکستگی بسیاری از موسسان این مدارس است.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: هر چند که آمار دقیقی از موسسان ورشکسته مدارس غیردولتی نداریم، اما بزودی آمار آنها را احصاء کرده و اعلام خواهیم کرد.

وی علت اصلی ایجاد این مشکل را عدم حمایت عنوان کرد و گفت: بسیاری از بندها و ماده‌های اصلی تاسیس مدارس غیردولتی را نتوانستیم اجرا کنیم و چون حمایت‌ها کمرنگ بوده و برای تعداد کمی، این حمایت‌ها صورت گرفته، بسیاری از این مراکز و مدارس بدون کمک دولت به فعالیت خود ادامه داده‌اند.

گرد تصریح کرد: تا مادامی که قوانین و بندهای اصلی قانون تاسیس مدارس غیردولتی اجرا نشود، هزینه تمام شده این مدارس افزایش می‌یابد که نتیجه آن، افزایش شهریه‌ها را به دنبال دارد.

وی گفت: امسال توانستیم با نظر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، یک سال دیگر قانون مدارس غیردولتی را تمدید کنیم و در حال رایزنی برای دائمی کردن این قانون هستیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش، اجرا نشدن ماده 10، 11، 12 و 13 قانون تاسیس مدارس غیردولتی را مشکل اصلی امروز سازمان عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، در ماده 10 قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی آمده است: بانک‌های کشور موظفند طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا با معرفی وزارت آموزش و پرورش، 50 درصد از نیاز مالی موسسان این مدارس را که از کارکنان آموزش و پرورش هستند، جهت تهیه فضای آموزشی و تامین تجهیزات و امکانات به صورت وام قرض‌الحسنه و برای سایر اشخاص از منابع اعتبارات بانکی تامین کند.

همچنین بر اساس ماده 11 قانون تاسیس مدارس غیردولتی، دولت موظف است همه ساله یارانه مربوط به تسهیلات بانکی را برای خرید زمین، ساختمان و تعمیرات این مدارس در حد امکانات خود در لایحه بودجه سالانه کشور پیش‌بینی کند.

همچنین ماده 12 به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده مطابق قوانین و مقررات زمین و ساختمان‌های مازاد بر نیاز خود به صورت اجاره یا فروش به موسسان مدارس غیردولتی واگذار کند و در ماده 13 نیز به منظور حمایت از موسسان مدارس غیردولتی، به آموزش و پرورش اجازه داده شده با مشارکت این موسسان، صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی را ایجاد کند

 

و دولت موظف است همه ساله علاوه بر کمک‌ها و تسهیلات عنوان شده، در این قانون حداقل معادل 50 درصد از قیمت تمام شده سرانه سالانه دانش‌آموزان بخش دولتی را به ازای کل دانش‌آموزان شاغل به تحصیل در مدارس غیردولتی، به این صندوق کمک کند.
 اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
تیزرفیلم کلانتری غیرانتفاعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صدور «دیپلم فوری» در برخی مدارس غیرانتفاعی شبانه



اخبار,اخباراجتماعی ,مرکز صدور دیپلم فوری

مدارس غیرانتفاعی در حالی با وام ۱۰ میلیونی آموزش و پرورش قوام ورونق بیشتری خواهند گرفت که غیردولتی های شبانه به مرکز صدور دیپلم تبدیل شده اند.

 پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران سهم اصلی آموزش را مدارس دولتی بر عهده داشتند. تحصیل در این گونه مدارس رایگان بود اما از اواخر دهه ۲۰ شمسی به تدریج تعدادی مدارس غیر دولتی توسط اشخاص و موسسات فرهنگی با اهداف متفاوت ایجاد شد. این مدارس متکی به بودجه دولتی نبودند و با شهریه ای که از دانش آموزان می گرفتند اداره می شدند. در سالهای پیش از انقلاب دو نوع مدرسه در کنار مدارس دولتی ایجاد شدند: مدارسی با رویکردی علمی و مدارسی با رویکرد علمی - دینی .

برخی مدارس به آموزش برتر دروس مدرسه و تربیت دانش آموزانی که از نظر علمی برجسته بودند اعتقاد داشتند می پرداختند که البته چنین دانش آموزانی معمولا دارای شایستگی اخلاقی هم بودند. اما مدارس اسلامی علاوه بر مسائل درسی به تقویت مبانی دینی دانش آموزان هم تاکید داشتند.

در این میان خانواده هایی فرزندان خود را به مدارس ملی و اسلامی می فرستادند که از توانایی مالی برخوردار بودند. تعداد مدارس ملی تا ابتدای انقلاب بسیار اندک و بیشتر در تهران متمرکز بود. پس از پیروزی انقلاب بحث یکسان سازی مدارس مطرح شد و جهت جلوگیری از نظام طبقاتی در آموزش و پرورش، تمامی مدارس ملی بر اساس تصمیم شورای انقلاب فرهنگی، منحل و مسئولیت برنامه ریزی آموزشی کشور و نظارت بر اجرای این گونه برنامه ها مستقلا به دولت واگذار شد. اما در قوانین بعدی مجوز برای ایجاد مدارس غیردولتی صادر شد و آرام آرام مدارس غیر انتفاعی رشد کردند.

تحصیل ۱.۲ میلیون دانش آموز در مدارس غیرانتفاعی کشور
به گزارش خبرنگار مهر بر اساس اعلام زینی وند مدیر کل حوزه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز در مدارس غیردولتی کشور تحصیل می کنند که این میزان حدود ۸ درصد دانش آموزان کشور است. مدارسی که گفته می شوند غیر از لباس های فرم زیبا، اردوهای شیک، کلاس های تمیز و مرتب، سرومیوه و امکانات رفاهی و البته دبیران مجرب تر کیفیت بهتری را در ارائه خدمات آموزشی ارائه می دهند. اما نکته قابل تامل و البته تلخ این است که شهریه این مدارس به نحوی است که حتی صدای اعضای شورای شهر تهران را هم بلند کرده به نحوی که ابوالفضل قناعتی از شهریه های ۲۰ میلیونی در مدارس غیرانتفاعی تهران سخن گفت.

تهران ۱۵۳۰ مدرسه غیرانتفاعی دارد
مسعود ثقفی، سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران می گوید: در مجموع ۱۵۳۵ مدرسه غیردولتی و ۸۶۱ آموزشگاه علمی آزاد زبان در شهر تهران داریم که بیشترین تعداد مدارس غیردولتی تهران در منطقه ۲ آموزش و پرورش با ۲۴۶ مدرسه است.


وام ۱۰ میلیون تومانی برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس غیرانتفاعی
حالا خبر رسیده که وزارت آموزش و پرورش در یک اقدام قابل تامل می خواهد شهروندان را به استفاده از مدارس غیرانتفاعی تشویق کند به نحوی که برای ثبت نام وام ۱۰ میلیونی در نظر گرفته که با کارمزد ۴ درصد و بازپرداخت ۱۳ماهه و بدون علی‌الحساب پرداخت است!

حالا جدای از اینکه در مورد کیفیت تحصیل در مدارس غیردولتی و همچنین چالشهای آن صحبت کنیم بر روی مدارس غیرانتفاعی از نوع شبانه تحقیق و پرس و جو کردیم که نتایج به دست آمده کمی قابل تامل است.

مدیر یکی از این مدارس در تهران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: مشکل آموزش و پرورش مشکل بوفه یا نظام ۶-۳-۳ نیست بلکه واقعا مشکلی ساختاری دارد. از محتوای کتابهای درسی تا کم ارزش شدن نقش معلم در کلاسهای درس که همگی به نوع مدیریت کلان مرتبط است.

مدارس غیرانتفاعی شبانه مرکز صدور دیپلم فوری!
وی گفت: بعنوان مثال در آیین نامه ها به نوعی آمده است که دانش آموز در مدارس شبانه حتی سر جلسه امتحان هم نبود نمره قبولی را به وی بدهید! خب وقتی مدیر مدرسه می بیند دانش آموز ۳ تا ۶ میلیون هزینه کرده قطعا نمره قبولی را می دهد. این یعنی اینکه دانش آموز مطمئن است که قطعا قبول می شود. به نوعی می توان گفت که همین مدارس غیرانتفاعی شبانه به مرکزی برای صدور دیپلم فوری تبدیل شده اند.

دانش اموز از مدارس شبانه تحصیلکرده خارج نمی شود!
به گزارش خبرنگار مهر، گفته های این مدیر مدرسه را با چند مدرسه دیگر تطبیق دادیم که همگی همین موضوع را تاکید داشتند اما ترجیح دادند گفتگو یا صحبتی در این خصوص نداشته باشند. به گفته یکی از دبیران هیچ ابزاری برای معلم باقی نمانده تا دانش آموز را تحصیل کرده تحویل دهد چرا که هر حرکتی انجام دهید آموزش و پرورش حمایت نمی کند. در یکی دیگر از مدارس شبانه هم اوضاع همین بود و دانش آموزان می گفتند: بیخیال هستیم چون قطعا قبول می شویم!

حالا باید دید که وزارت آموزش و پرورش می خواهد چگونه سیستم نظارتی خود را به نحوی تنظیم کند تا دانش آموز تحصیلکرده از کلاس های شبانه خارج شود.


 اخبار  اقتصادی  -  مهر