اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وجود 2300 خانه تاریخی در تهران


مدیر بافت و بناهای تاریخی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران از شناسایی و مستندسازی، بناهای تاریخی واجد ارزش شهر تهران خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: مدیر بافت و بناهای تاریخی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران از شناسایی و مستندسازی، بناهای تاریخی واجد ارزش شهر تهران خبر داد.

دکتر محمدباقر خسروی با اشاره به پایان مراحل مطالعاتی طرح شناسنامه‌دار کردن بناهای تاریخی شهر تهران، افزود: شهر تهران دارای ابنیه‌های قدیمی و تاریخی بسیاری است که بیانگر هویتی واقعی و گذشته پرفراز و نشیب این شهر است.

وی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی متولی این امر است اما طی جلسات مشترک براساس مصوبه شورای شهر، این وظیفه را شهرداری تهران در راستای حفظ و نگهداشت بناهای تاریخی برعهده گرفته است گفت: برهمین اساس شهرداری تهران عهده‌دار شناسایی اماکن واجد ارزش تاریخی شده است.

خسروی با بیان اینکه در برآورد اولیه، 1200 بنا در محدوده حصار ناصری شناسایی شده است گفت: همچنین در برآوردهای اولیه پیش بینی شده است که 2300خانه واجد ارزش در تهران وجود دارد که تلاش خواهیم کرد تا این بناها را شناسایی و جانمایی آنها در طرح تفضیلی نیز مدنظر قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه در هفته آتی، حریم12بنای تاریخی ثبت شده در منطقه 12 تعیین خواهد شد، گفت: گام اول در شناسایی بناهای واجد ارزش پایتخت، حفظ آنها و قرار گرفتن مشخصات این بناها در طرح تفصیلی است و در گام های بعدی در نظر داریم تا روند و سبک معماری شهرتهران را شناسایی و به مردم بازنمایی کنیم.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران افزود: شهرداری با شناسایی بناهای واجد ارزش در تهران به سازمان میراث فرهنگی کمک می کند تا این بناها را ثبت کند.

خسروی با اشاره به انتخاب مشاور برای اجرای این طرح گفت:براین ساس ضمن نگاهداری از این بناها، نسبت به حفظ و تغییر پهنه آنها نیز اقدام می‌شود.


ویدیو مرتبط :
خانه تاریخی زند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا بزرگترین خانه‌ تهران، یک لکه‌ تاریخی است؟



اخبار,اخبار اجتماعی , بزرگترین خانه‌ تهران

 

اخبار اجتماعی - شخص «ثابت پاسال» این خانه را به رضا پهلوی هدیه داد
آیا بزرگترین خانه‌ تهران، یک لکه‌ تاریخی است؟

نمی‌دانم مشاور طرح تفصیلی خانه‌ی «ثابت پاسال» را به عنوان یک لکه‌ی تاریخی معرفی کرده است یا خیر؟ کاخ «ثابت پاسال» در خیابان آفریقا، بزرگترین خانه‌ی تهران است؛ خانه‌ای که به دلیل اهمیت تاریخی‌اش آن‌قدر ارزش دارد که برای ثبت و سرپا ماندن‌اش تلاش کنند، خانه‌ای که پس از شناختن‌اش توسط کارشناسان میراث فرهنگی، به ارزشمند بودن و لزوم حفظ آن تاکید می‌شود.

رئیس گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور گفت: نمی‌دانم مشاور طرح تفصیلی خانه‌ی «ثابت پاسال» را به عنوان یک لکه‌ی تاریخی معرفی کرده است یا خیر؟

کاخ «ثابت پاسال» در خیابان آفریقا، بزرگترین خانه‌ی تهران است؛ خانه‌ای که به دلیل اهمیت تاریخی‌اش آن‌قدر ارزش دارد که برای ثبت و سرپا ماندن‌اش تلاش کنند، خانه‌ای که پس از شناختن‌اش توسط کارشناسان میراث فرهنگی، به ارزشمند بودن و لزوم حفظ آن تاکید می‌شود.

«گیتی اعتماد» در گفت‌وگو با ایسنا ثبت نشدن این خانه ارزشمند در فهرست آثار ملی را مشکلی دانست که در نادیده شدن آن در طرح تفصیلی جامع تهران نقش داشته است و گفت: نمی‌دانم مشاور پروژه این خانه را به عنوان یک بنای ارزشمند به میراث فرهنگی معرفی کرده است یا خیر؟ اگر این کار را انجام داده باشد چون در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده، احتمالا میراث فرهنگی آن را ثبت نکرده است.


او همچنین درباره‌ی مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی مبنی بر شناسایی خانه‌های تاریخی و معرفی آن‌ها توسط گروه شهرسازی جامعه‌ مهندسان مشاور توضیح داد: این کار را در محدوده انقلاب در طول یک سال گذشته انجام دادیم و تلاش کردیم خانه‌های ارزشمند معرفی نشده را شناسایی و معرفی کنیم، چون آن‌ها معرف تاریخ ایران هستند. خانه‌ «ثابت پاسال» نیز به عنوان یک بنای ارزشمند از این قاعده مستثنی نیست و باید حفظ شود.

وی با بیان این‌که قبل از انقلاب اسلامی شخص «ثابت پاسال» این خانه را به رضا پهلوی هدیه داد، گفت: چطور می‌شود که دست‌کم کارشناسان پیشکسوت میراث فرهنگی از آن اطلاعی نداشته باشند؟

او تأکید کرد: در حال حاضر میراث فرهنگی باید در طراحی این خانه فکر مناسبی ارائه کند، این بنا و فضای آن می‌توانند یک فضای عمومی باشند، برای این اقدام نیز شهرداری، سازمان مسکن و شهرسازی، شورای شهر، میراث فرهنگی و حتی دوستداران میراث فرهنگی می‌توانند جلوی این اتفاق را بگیرند، تا این خانه حفظ شود.

رئیس گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور گفت: معتقدم آنجا باید به عنوان یک فضای عمومی حفظ شود، چون علاوه‌بر مساحت زیاد خانه، معماری آن بسیار شگفت‌انگیز است. نمی‌دانم چرا این خانه به عنوان یک لکه‌ی تاریخی توسط مشاور یا میراث فرهنگی اعلام نشده است.

اعتماد همچنین در توضیحی درباره پهنه «M» گفت: زمانی که نام «پهنه» برده می‌شود، یک سوءتفاهم بین «کاربری» و «پهنه» رخ می‌دهد. «پهنه» به این منظور نیست که کاربری آن در همه جا مختلط است. بلکه یعنی یک فضا که می‌تواند کاربری‌های تجاری، اداری، مسکونی، فضای سبز، خیابان و حتی خدمات به مردم را داشته باشد. این تعریف برای پهنه است نه برای کاربری.

وی افزود: در تعریف «پهنه» که برای خانه‌ی «ثابت پاسال» عنوان شده است، دلیلی ندارد جای این خانه «برج» ساخته شود. این بنا آنقدر ارزش تاریخی دارد که مشاور این خانه را به عنوان یک لکه‌ی تاریخی بداند.
اخبار اجتماعی - ایسنا