اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش کیهان به ادعای دبیر کل سازمان ملل


شریعتمداری در یادداشت روز کیهان با عنوان"کدام کوتاهی زبان او را دراز کرده است؟!"نوشت: بان‌کی‌مون نیز مانند برخی دیگر از دبیران کل سابق و اسبق سازمان ملل متحد نشان داده است در اظهارنظر پیرامون مسائل بین‌المللی، از خود اختیاری ندارد و بدون اجازه آمریکا نه سخنی بر زبان می‌راند و نه قلمی بر کاغذ می‌چرخاند.

تابناک: شریعتمداری در یادداشت روز کیهان با عنوان"کدام کوتاهی زبان او را دراز کرده است؟!"نوشت: بان‌کی‌مون نیز مانند برخی دیگر از دبیران کل سابق و اسبق سازمان ملل متحد نشان داده است در اظهارنظر پیرامون مسائل بین‌المللی، از خود اختیاری ندارد و بدون اجازه آمریکا نه سخنی بر زبان می‌راند و نه قلمی بر کاغذ می‌چرخاند.

 از این زاویه، ادعای دیروز وی درباره نقض حقوق‌بشر در ایران،  ادعای تازه‌ای نیست. این ادعای بی‌پایه و اساس بارها از سوی دولتمردان آمریکایی و همتایان قبلی دبیرکل سازمان ملل متحد تکرار شده است. اما اظهارات اخیر بان‌کی‌مون حاوی نکته‌ای است که آن را از ادعاهای مشابه قبلی متمایز می‌کند. دبیرکل سازمان‌ ملل متحد می‌گوید «رئیس‌جمهور ایران نتوانسته است به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کند»!

بان‌کی‌مون در این اظهارنظر به گونه‌ای سخن می‌گوید که انگار دکتر‌روحانی در وعده‌ها و تبلیغات انتخاباتی خود به آمریکا و متحدانش تعهدی سپرده است که از عهده انجام آن برنیامده! و اکنون دبیرکل سازمان ملل با یادآوری آن «وعده‌»‌ها، آقای دکتر روحانی را مورد بازخواست قرار داده و به محاکمه کشیده است که چرا به وعده‌ها و تعهدات خود عمل نکرده است؟! این بخش از اظهارنظر اخیر بان‌کی‌مون فقط زبان‌درازی نسبت به مسائل داخلی جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه رئیس‌جمهور محترم کشورمان را به قول و قرار قبلی! و سپردن تعهد به آمریکا در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری متهم می‌کند! این دروغ بزرگ بان‌کی‌مون و تهمت ناروای دبیر کل بی‌سروپای سازمان ملل متحد به رئیس‌جمهور و ملت شریف ایران نابخشودنی‌تر از آن است که با محکوم کردن لفظی، این یا آن مسئول نظام برابری کرده و قابل جبران باشد.

پاسخ‌هایی نظیر: «دخالت بی‌جای بان‌کی‌مون در امور داخلی کشورمان را محکوم می‌کنیم»! «دبیرکل سازمان‌ملل به جای اعتراض بی‌اساس خود به نقض حقوق بشر در ایران، بایستی به نقض آشکار حقوق بشر در آمریکا اعتراض کند»! «بان‌کی‌مون چرا در مقابل جنایات آمریکا  در زندان‌های گوانتانامو و ابوغریب سکوت کرده است»! و... اگرچه برخاسته از غیرت دینی و ملی مسئولان محترم کشورمان است و از این روی، لازم و ضروری است ولی نه فقط کافی نیست بلکه دور شدن از صورت مسئله و نادیده گرفتن موضوع اصلی است.

ادعای بان‌کی‌مون در محدوده بی‌پایه و اساس نقض‌حقوق‌بشر در ایران خلاصه نمی‌شود که پاسخ آن، تاکید بر رعایت حقوق‌بشر در کشورمان و اشاره به سکوت وی نسبت به نقض حقوق‌بشر در آمریکا و اروپا باشد، بلکه دبیرکل دست‌نشانده و بی‌شخصیت سازمان‌ملل‌متحد، رئیس‌جمهور محترم کشورمان را به تعهدات قبلی! و دادن وعده و وعیدهای پیش از انتخابات  به آمریکا و متحدانش متهم کرده است و این تهمت نابخشودنی را نمی‌توان  با لفاظی و تنها در قالب کلمات پاسخ داده و جبران کرد!

واکنش در قبال تجاوز دشمن به حقوق ملت و تهمت ناروا به نظام اسلامی و رئیس‌جمهور و مردم آن بایستی از تناسب لازم با اقدام دشمن برخوردار باشد. در کلام‌خدا نیز تاکید شده است که اگر کسانی به شما تعدی کردند، آنان را به همان‌گونه مورد تعدی قرار دهید. یعنی پاسخ تعدی باید متناسب با آن باشد. نه اینکه، دبیر کل سازمان ملل برخلاف  وظیفه تعریف شده و قانونی خود، هویت اسلامی و انقلابی و سلامت انتخابات و شخصیت رئیس‌جمهور کشورمان را مخدوش اعلام کند و مسئولان ما تنها به ادای چند جمله در محکومیت وی بسنده کنند!...

دراین‌باره اشاره به دو نکته ضروری است؛

1- با توجه به تهمت بزرگ و بی‌سابقه بان‌کی‌مون به رئیس‌جمهور و مردم شریف کشورمان، عذرخواهی رسمی وی از جمهوری اسلامی ایران کمترین و حداقل انتظاری است که باید از دبیرکل بی‌سروپای سازمان ملل‌متحد مطالبه کرد.

حضرت امام(ره) «رمزی کلارک» فرستاده ویژه جیمی کارتر رئیس‌جمهور وقت آمریکا را با بی‌اعتنایی تحقیرکننده از آسمان ترکیه بازگرداندند و به توصیه‌های برخی از لیبرال‌مآب‌ها که این اقدام را بیرون از عرف شناخته شده دیپلماتیک ارزیابی می‌کردند، وقعی ننهادند. در جریان میکونوس نیز سفرای کشورهای اروپایی به نشانه اعتراض خاک کشورمان را ترک کرده بودند و هنگامی که برای بازگشت به ایران اعلام آمادگی کردند، حضرت آقا با اقتداری مثال‌زدنی به سفیر آلمان که ترغیب‌کننده اصلی سفرای اروپایی برای خروج از ایران بود، اجازه بازگشت همزمان ندادند و این اقدام ایشان  اقتدار بیشتر جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل را به دنبال داشت.

و اکنون، باید گفت؛ اهانت بان‌کی‌مون به نظام و ملت ایران به اندازه‌ای سنگین و غیرقابل توجیه است که اگر حاضر به عذرخواهی رسمی نباشد، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند و حق دارد، حضور وی در جایگاه دبیر کلی سازمان ملل متحد را به رسمیت نشناسد. گفتنی است چندماه قبل و در پی اهانت وقیحانه وندی شرمن به مردم ایران پیشنهاد کرده بودیم که تیم محترم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان حضور وی را در مذاکرات ایران با کشورهای 5+1 نپذیرد. اگر این پیشنهاد که حق طبیعی و قانونی ایران بود به مرحله اجرا رسیده بود، بی‌تردید امروز شاهد اهانت‌های اخیر نبودیم.

صرفنظر از گروه اندک و کم‌شمار اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 که ننگ پاک نشدنی وطن‌فروشی و خیانت به  ملت را بر پیشانی خود دارند، توده‌های عظیم و چند ده میلیونی مردم ایران علی‌رغم سلیقه‌های سیاسی متفاوت و گاه متضادی که دارند، در مقابل تعدی و تجاوز بیگانگان به ایران اسلامی و یاوه‌سرایی آنان علیه تمامیت نظام و مسئولان و شخصیت‌های آن، یکپارچه‌ و غیرقابل نفوذ هستند و بدیهی است چه آنانی که به دکتر روحانی رأی داده‌اند و چه کسانی که نامزدهای دیگری را ترجیح داده بودند، آقای روحانی را رئیس‌جمهور ایران اسلامی می‌دانند و بی‌حرمتی دبیرکل سازمان ملل متحد که زبان آمریکا را به کام گرفته است برنمی‌تابند.

2- و اما، گلایه‌ای جدی و البته دوستانه از آقای دکتر روحانی و برخی از مدعیان حمایت از وی و شماری از دولتمردان نیز در میان است و آن خوشبینی غیرقابل توجیه آنان نسبت به آمریکا و مقامات آمریکایی است. یعنی خوشبینی نسبت به دشمن کینه‌توزی که آشکارا اعلام می‌کند براندازی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک هدف استراتژیک  در دستور کار خود دارد و از نخستین روزهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، حتی یک مقطع کوتاه زمانی را نمی‌توان آدرس داد که از همه توان خود برای مقابله با ایران اسلامی و مردم این مرز و بوم استفاده نکرده و به صراحت بر این کینه‌توزی تاکید نورزیده باشد.

 از اظهارنظر واین برگر وزیردفاع - بخوانید جنگ - آمریکا که بعد از حمله به هواپیمای مسافربری ایران در آسمان خلیج‌فارس و اهدای نشان لیاقت و شجاعت به فرمانده ناو وینسنس، گفته بود ایران به عنوان یک ملت باید از میان برداشته شود! تا جدیدترین و تازه‌ترین نمونه‌های این خصومت نهادینه که همگان در جریان مذاکرات ایران با کشورهای 5+1 شاهد بوده‌اند، از جمله اهانت وندی شرمن که «فریبکاری» را بخشی از DNA مردم ایران دانسته بود! و رجزخوانی‌های دون‌کیشوت‌مآبانه اوباما درباره گزینه نظامی روی میز! و ادامه تحریم‌ها تا تغییر رفتار و سپس تغییر ساختار جمهوری اسلامی ایران، و... که حتی فهرست آن نیز به درازا می‌کشد و مثنوی هفتاد من کاغذ خواهد بود.

اظهارات وقیحانه و تهمت‌ بزرگ بان‌کی‌مون به رئیس‌جمهور کشورمان که به آن اشاره شد، نباید برای جناب روحانی و دولتمردان ایشان کمترین تردیدی باقی گذاشته باشد که روی دیوار آمریکا و متحدانش نمی‌توان یادگاری نوشت، این واقعیت بدیهی‌تر از آن است که در پشت لبخندهای سالوسانه مقامات آمریکایی پنهان شدنی باشد. جناب روحانی سال‌ها در جایگاه و مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی حضور داشته و بعید است از این فرمول شناخته شده در سیاست خارجی بی‌خبر باشند که در دنیای امروز، سهم هر کس را به میزان قدرتی که دارد و اقتداری که به عرصه می‌آورد، می‌دهند و نه متناسب با چانه‌زنی‌های به غلط تعریف شده در پشت میز مذاکرات.

 و بالاخره باید از رئیس‌جمهور محترم پرسید؛ انتظار دارید دشمن با چه زبانی صریح‌تر از اتهامات اخیر دبیرکل سازمان ملل و یا اظهارات کینه‌توزانه و پی‌در‌پی مقامات آمریکایی اعلام کند که دشمنی و خصومت با اسلام و انقلاب و نظام اسلامی ایران را در ماهیت خود نهادینه کرده است؟ تا حضرتعالی و برخی از دولتمردان محترم کابینه شما به این فرمول غیرقابل خدشه و بارها در عرصه عمل به اثبات رسیده امام‌راحل(ره) و خلف حاضر ایشان باز گردید که «آمریکا شیطان بزرگ است» و «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید».


ویدیو مرتبط :
اعتراف معاون دبیر کل سازمان ملل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش ظریف به اقدام دبیر کل سازمان ملل


ظریف گفت: نداشتن شهامت بان کی مون برای عنوان کردن دلیل پس گرفتن دعوت از ایران برای حضور در ژنو 2 از پس گرفتن خود دعوت تاسف‌بارتر بود.

خبرگزاری ایسنا: ظریف گفت: نداشتن شهامت بان کی مون برای عنوان کردن دلیل پس گرفتن دعوت از ایران برای حضور در ژنو 2 از پس گرفتن خود دعوت تاسف‌بارتر بود.

 محمد جواد ظریف که پس از سفر دو روزه خود به عشق آباد و دیدار با رییس جمهور و همتای ترکمنستانی خود عازم تهران بود در هنگام ترک عشق‌آباد در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در رابطه با لغو دعوت از ایران برای حضور در ژنو 2 خاطرنشان کرد: ما از اول اعلام کردیم که هیچ پیش شرطی را برای حضور ایران در اجلاس ژنو 2 نمی‌پذیریم زیرا ایران نقش مهمی در این منطقه داشته و نمی‌توانند این نقش را نادیده بگیرند.

وی افزود: دیدگاه ما همواره این بوده است که تنها راه‌حل بحران سوریه راه حل سیاسی بوده است ولی متاسفانه بسیاری از گروه‌ها و کشورهای منطقه و خارج از منطقه به دنبال راه حل نظامی بوده‌اند و آنها تازه به این نتیجه رسیده‌اند که راه‌حل نظامی در رابطه با بحران سوریه کارآمد نبوده و هم اکنون می‌دانند که باید به دنبال راه‌حل سیاسی باشند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تماس‌های بان کی مون در خصوص حضور ایران در ژنو 2 گفت: بان کی مون چندین بار با من تماس گرفت و من در تمامی این تماس‌ها که اسنادش هم موجود است گفتم که هیچ گونه پیش شرطی را نپذیرفته و هرگونه اظهار نظر از سوی ایشان هم که متضمن این باشد که ایران شرطی را برای حضورش در ژنو پذیرفته است خلاف واقع می دانیم و بان کی مون کاملا از این موضوع مطلع بوده است و دیدگاه ما را به صورت صریح می‌دانست.

ظریف ادامه داد: درتماس‌هایی که بان کی مون در طول چهار روز گذشته با من داشت و حتی سفیر ما را هم دعوت کرد همچنین اخضر ابراهیمی هم تماس گرفت در همه این تماس‌ها صراحتا گفتیم که ما نقش سازنده و مثبتی همواره در رابطه با مسئله سوریه ایفا کرده و خواهیم کرد. همچنین اجازه نخواهیم داد که برای جمهوری اسلامی ایران پیش شرطی قرار بدهند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اظهار تاسف از تغییر مواضع بان‌کی مون به دلیل تحت فشار قرار گرفتن خاطر نشان کرد: متاسفانه بان کی مون بعد از اعلام دعوت از ایران تحت فشار قرار گرفت و دو مسئله ما را متاسف کرد یکی اینکه بان کی مون در اثر فشاری که روی او وارد شد پیشنهاد خودش را پس گرفت زیرا ما چندان شائق نبودیم به این موضوع ولی تنها به خاطر دعوتی که از ما شده بود قصد شرکت داشتیم.

ظریف افزود: ما قصد نداشتیم در اجلاس ژنو 2 در سطح وزیر شرکت کنیم زیرا معتقد هستیم زمان دعوت برای حضور وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران خیلی دیر شده بود و قرار بود معاون وزیر امور خارجه در صورتی که دعوت جدی باشد شرکت کند. بنابراین متاسف هستیم که بان کی مون تحت فشار پذیرفت دعوت را خود را پس بگیرد.

وزیر امورخارجه کشورمان با بیان اینکه نداشتن شهامت برای اعلام دلیل پس گرفتن دعوت از ایران برای حضور در اجلاس ژنو 2 بسیار متاثرکننده‌تر از پس گرفتن این دعوت بود تاکید کرد: آنها پس گرفتن دعوت از ایران را به اظهار نظرهایی که در ایران شده است نسبت می دهند و این کاملا نشان می‌دهد که نمی‌خواهد بپذیرند که به دلیل فشاری که مشخصا از سوی آمریکا و برخی از گروه‌هایی که دستشان به خون مردم سوریه هم آلوده است این دعوت را پس گرفته است و پس از این اقدام به دنبال توجیه است ولی من این رفتار را در شان دبیرکل سازمان ملل متحد نمی‌دانم و باعث تاسف است که بان‌کی‌مون این رفتار را از خود نشان داده است.

ظریف در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا در خصوص این که ادامه مذاکرات ایران و 1+5 از چه زمانی و در چه سطحی آغاز خواهد شد گفت: مذاکرات ما و 1+5 از دیروز با احساس مسوولیت طرفین که پس از مدتی مذاکره گفت‌وگو و فراز نشیب برنامه اقدام مشترک ژنو شروع به اجرا شد در حقیقت مرحله اول برنامه اقدام اجرایی شد و از همان زمان آمادگی ما برای ورود به مذاکره برای یافتن راه‌حل نهایی و رسیدن به حل و فصل نهایی وجود دارد و صرفا نیاز است که هماهنگی در مورد زمان و مکان این مذاکرات صورت بگیرد و پس از آن مذاکرات را آغاز می کنیم.

وی افزود: سطح این دوره از مذاکرات ایران و 1+5 مانند دفعه قبل بوده من و خانم اشتون مذاکره خواهیم کرد و خانم اشتون را مدیران سیاسی کشورها همراهی خواهند کرد و همانطور که در دور قبل هم دیدید زمانی که ضرورت ایجاب می‌کرد بدون اینکه نیاز به درخواستی از سوی ما باشد خود وزرا یکی پس از دیگری به سمت محل مذاکرات سرازیر شدند و در مذاکرات شرکت کردند این بار هم همینطور است و ما معتقد هستیم که مذاکرات که به مراحل جدی برسد خود وزرا احساس کرده و در محل حضور خواهند یافت.

ظریف خاطر نشان کرد: هدف ما در مذاکرات ایران و 1+5 رسیدن به راه حل بوده و برای من خیلی مساله‌ای نیست که آنها در چه سطحی حضور می‌یابند زیرا در هر صورت من و خانم اشتون در مذاکرات ایران و 1+5 حضور می‌یابیم و در زمان لزوم که مذاکرات در سطح مدیران سیاسی باشد از طرف ما عراقچی و روانچی همراه با هیات کارشناسی مذاکره می‌کنند چرا که برخی مواقع لازم است مذاکره در سطح کارشناسی دنبال شود که آن را هم تاکنون آقای بعیدی‌نژاد از طرف ما مذاکره کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ما همواره ساز و کار منسجمی برای مذاکره ایران و 1+5 داشته‌ایم افزود: از ابتدای این مذاکرات این ساز و کار کماکان حفظ شده است و تغییری نداشته و در این دور هم همان ساز و کار را ادامه خواهیم داد و فقط موضوع بر سر این است که برسر زمانی کهئبرای دو طرف مناسب باشد توافق کنیم و پس از آن مذاکرات را آغاز می‌کنیم.

وی در رابطه با دیدار با اشتون در حاشیه اجلاس داووس گفت: من و اشتون احتمالا هم در اجلاس داووس و هم در اجلاس مونیخ شرکت خواهیم کرد بنابراین زمینه برای مذاکرات من و او فراهم است. البته صحبت من و اشتون یک صحبت مقدماتی خواهد بود و باید مذاکرات درچارچوب 1+5 صورت بگیرد. احتمالا هم در اجلاس داووس این فرصت پیش می آید هم در مونیخ ولی دیدار ما بستگی به تلاقی زمان‌ها با یکدیگر دارد.

ظریف در پایان در رابطه با رژیم حقوقی دریای خزر و اینکه آیا در این زمینه با رییس جمهور ترکمنستان صحبت کرده است یا خیر خاطرنشان کرد: ما در رابطه با کلیات صحبت کرده‌ایم. ما وارد جزییات نشده‌ایم زیرا همانطور که می‌دانید در آینده نزدیک اجلاس وزرای خارجه را داریم که در مورد رژیم حقوقی دریای خزر است و پس از آن هم اجلاس سران را داریم امید می‌رود که در این اجلاس هر چه جدی‌تر به موضوعات مختلف دریای خزر که باید دریای صلح همکاری و دوستی 5 کشور ساحلی باشد بپردازیم هم رژیم حقوقی را تعیین کنیم و هم زمینه همکاری‌ها درباره محیط زیست و سایر مشکلات دریا را بررسی بکنیم.

وی همچنین سفرش به ترکمنستان مثبت ارزیابی کرد.افزود: سفر بسیار خوبی به ترکمنستان داشتیم کمیسیون مشترک تصمیمات بسیار خوبی در جهت گسترش روابط و حل و فصل مشکلات اجرایی که در پیگیری روابط وجود دارد صورت داده است.

ظریف ادامه داد: ملاقات من با رییس جمهور هم بسیار خوب بود در این ملاقات به صورت جدی و دوستانه راه‌های گسترش روابط بررسی شد و در خصوص زمینه‌ها و فرصتهای مشترک گفت‌وگو شد.همچنین در رابطه با اجرای تصمیمات کمیسیون مشترک نیز تاکید شد.

ظریف با ابراز خرسندی از توجه روسای جمهور ایران و ترکمنستان نسبت به ارتقاء سطح روابط دو کشور خاطرنشان کرد: زمانی که با رییس‌جمهور ترکمنستان دیدار کردم متوجه شدم که او در جریان ریز امور قرار داشته و با جدیت آنها را دنبال می‌کند. در رابطه با جلسه تجار ایرانی در ترکمنستان نیز کاملا مطلع بود و این امر بسیار اهمیت دارد که روسای جمهور دو کشور به روابط کشورها تا این حد اهمیت می‌دهند.

وی افزود: من یقین دارم که با توجه به حساسیت روسای جمهور دو کشور در زمینه روابط زمینه برای گسترش هر چه بیشتر روابط فراهم است. چرا که ما در حوزه برق، گاز، ترانزیت،‌ راه‌های مواصلاتی و سایر زمینه‌ها امکان همکاری گسترده داریم در حال حاضر هم همکاری‌های ایران و ترکمنستان هم در سطح دو جانبه و هم در سطح چند جانبه و منطقه‌ای و بین‌المللی بسیار خوب است.

وزیر امور خارجه کشورمان با ابراز خرسندی از ملاقات با رییس جمهور ترکمنستان گفت: به نظر می‌رسد روابط برای همکاری هر چه بیشتر فراهم باشد.