اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش شریعتی به غیبت اش در نشست روسای دانشگاه ها/ شرعا نمیتوانم استعفا دهم



غیبت شریعتی  نشست روسای دانشگاه ها, صدرالدین شریعتی

 واکنش شریعتی به غیبت اش در نشست روسای دانشگاه ها/ شرعا نمیتوانم استعفا دهم

صدرالدین شریعتی در واکنش به غیبت خود در نشست روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور که صبح امروز با حضور دکتر جعفر توفیقی در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: امروز صبح به علت کسالتی که داشتم نتوانستم در اولین همایش روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شرکت کنم.

نه استعفا داده ام و نه حکمی مبنی بر برکناری دریافت کرده ام. زمانی استعفا می دهم که نتوانم کاری انجام دهم وقتی می توانم کار انجام دهم شرعا نمی توانم استعفا دهم.


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی علت عدم حضور خود در اولین همایش روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با حضور سرپرست وزارت علوم را کسالت و ناخوش احوالی اعلام کرد.

 

 حجت الاسلام سید صدرالدین شریعتی در واکنش به غیبت خود در نشست روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور که صبح امروز با حضور دکتر جعفر توفیقی در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: امروز صبح به علت کسالتی که داشتم نتوانستم در اولین همایش روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شرکت کنم.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا استعفای خود را برای سرپرست وزارت علوم ارسال کرده گفت: نه استعفا داده ام و نه حکمی مبنی بر برکناری دریافت کرده ام .

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: زمانی استعفا می دهم که نتوانم کاری انجام دهم وقتی می توانم کار انجام دهم شرعا نمی توانم استعفا دهم .

جعفر توفیقی در حال حاضر به عنوان سرپرست وزارت علوم مسئولیت این وزارتخانه را برعهده دارد و پیش از برگزاری این نشست، اولین تغییر در سطح روسای دانشگاه ها با تغییر رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان کلید خورد.

در این همایش دو رئیس دانشگاه از جمله سید صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی و محمداسماعیل همدانی گلشن رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان سئوال برانگیز شد که مشخص شد همدانی گلشن چهارشنبه 6 شهریور برکنار شده و سید محمود مدرس هاشمی سرپرست جدید دانشگاه صنعتی اصفهان در این نشست شرکت کرد.

عدم حضور شریعتی رئیس دانشگاه علامه نیز این شائبه را بوجود آورد که ممکن است تغییری رخ داده باشد که وی اعلام کرد تنها به دلیل کسالت در این مراسم شرکت نکرده است.

این در حالی است که توفیقی سرپرست وزارت علوم امروز در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر تغییر ریاست دانشگاه علامه گفت: در خصوص تغییر رئیس دانشگاه علامه بررسی ها صورت می گیرد و پیشنهاداتی هم مطرح شده که مربوط به روزهای اخیر نیست و از مدتها پیش اعضای هیأت علمی مشارکت کرده و لیستی را ارائه کرده اند که در صورت لزوم از آن استفاده می شود این لیست هم اکنون در دست بررسی است./خبرگزاری مهر

 


ویدیو مرتبط :
نشست هم اندیشی روسای دانشگاه ها، شهرک ها و پارک های علم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش صادق زیباکلام به تغییر روسای دانشگاه‌ها بوسیله دولت




اخبار دانشگاه  - واکنش صادق زیباکلام به تغییر روسای دانشگاه‌ها بوسیله دولت

دکتر صادق زیباکلام در یادداشتی که در صفحه فیس بوکش منتشر شده است درباره رفتن فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران نوشت: در دانشگاه‌های جوامع توسعه یافته سیاست‌های دانشگاهی از جمله تعیین مسوولان و روسای ارشد دانشگاه‌ها، تماما توسط مجموعه‌های اساتید خود آن دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد.ما هم چه بخواهیم و چه نخواهیم باید به این رویه علمی تن بدهیم و عزل و نصب روسای دانشگاه‌ها و تعیین سیاست‌های دانشگاهی را باید از حوزه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزرات علوم خارج کرده و به خود دانشگاه‌ها بسپاریم.

دکتر صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در یادداشتی که در صفحه فیس بوکش نیز منتشر شده است، نبست به تغییر روسا و مدیریت دانشگاهها بوسیله دولت ها انتقاد کرد.


به گزارش پیام نو، زیباکلام در این باره نوشت:
«یکی از خواسته‌های عمده دانشگاهیان در دوران انقلاب و در حقیقت شاید بتوان گفت که اصلی‌ترین خواست دانشگاهیان، استقلال دانشگاه‌ها بود. بسیاری از اساتید در سال‌های قبل از انقلاب در اروپا و امریکا درس خوانده بودند و طبیعی بود که مدل و الگویی که برای مدیریت دانشگاه در ایران در ذهن داشتند، همان مدل و الگویی بود که در دانشگاه‌های کشورهای غربی با آن آشنا شده و در آن فضا درس خوانده بودند.

 

در الگوی مدیریتی مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی در غرب و در جوامع توسعه یافته همچون ژاپن، هند، ترکیه، مالزی و غیره اساسا حکومت‌ها و دولت‌هایشان نقشی در اداره دانشگاه‌ها در این کشورها ندارند. این‌گونه نیست که با آمدن و رفتن رییس‌جمهور فرانسه یا نخست وزیران انگلستان یا هند، روسای دانشگاه‌ها در پاریس یا لندن یا بنگلور تغییر یابند.

 

یا به تبع تغییر دولت‌ها و پس از تغییر روسای دانشگاه‌ها، روسای دانشکده‌ها و سایر مقامات ارشد دانشگاهی تغییر پیدا کنند و طبیعی است که وقتی روسای دانشگاه‌ها و سایر مقامات علمی با آمدن و رفتن دولت‌ها تغییر پیدا نمی‌کنند، به تبع سیاست‌های آن دانشگاه‌ها هم با آمدن و رفتن دولت‌ها تغییری در کارکردشان به وجود نمی‌آید. یک دانشجوی سال اول دانشگاه هم به ما خواهد گفت که سبک و سیاقی که با آمدن و رفتن دولت‌ها، سیاست‌ها و مقامات علمی تغییر پیدا کنند، چگونه برای یک محیط علمی از جمله یک دانشگاه به مثابه سم مهلک است.

 

اما و با وجود سم مهلک بودن این روش برای پیشبرد علم و دانش، متاسفانه این روش در خصوص عزل و نصب مسوولان دانشگاه‌ها در ایران بعد از انقلاب روش جاری و ساری شده است. به عنوان یک قاعده کلی، وقتی دولت تغییر می‌کند روسای دانشگاه‌ها هم تغییر می‌کنند. خیلی هم مهم نیست که عملکرد رییس قبلی دانشگاه چگونه بوده است؟

البته اصولگرایانی که امروز فریاد وامصیبت‌ها برای تغییر روسای دانشگاه‌ها در دولت آقای روحانی به راه انداخته‌اند در هشت سالی که اصولگرایان مسوولان دانشگاه‌های درجه چندم کشور را هم ظرف چند هفته تغییر دادند، مهر سکوت بر لب زده بودند.

 

جالب است اصولگرایانی که امروز تیغ از نیام برکشیده و به دولت روحانی حمله‌ور شده‌اند که چرا این رییس دانشگاه یا آن رییس دانشگاه را دولت روحانی تغییر داده، در تمام هشت سالی که قدرت را در دست داشته‌اند به خصوص در دولت دهم و تغییرات عدیده‌یی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم دکتر دانشجو اتفاق افتاد حتی یک بار هم اعتراض نکرده، گویی این اتفاقات دارد در کشور دیگری رخ می‌دهد.

 

اما عزل و نصب روسای دانشگاه‌ها به اعتبار اینکه اصولگرایان هم این روش را اعمال می‌کرده‌اند، به هیچ‌وجه قابل توجیه و دفاع نیست. تجربه کشورهای توسعه‌یافته حکایت از این دارد که حساب علم و دانش، حساب تحقیقات و حساب دانشگاه را باید از حساب‌های سیاسی و خطی و جناحی جدا کرد.

 

تجربه ناموفق مدیریت دانشگاهی در ایران نشان داده که راه و روش جوامع توسعه یافته برای مدیریت دانشگاه به مراتب علمی‌تر، سنجیده‌تر و با حساب و کتاب‌تر بوده است. در دانشگاه‌های جوامع توسعه یافته سیاست‌های دانشگاهی از جمله تعیین مسوولان و روسای ارشد دانشگاه‌ها، تماما توسط مجموعه‌های اساتید خود آن دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد. ما هم چه بخواهیم و چه نخواهیم باید به این رویه علمی تن بدهیم و عزل و نصب روسای دانشگاه‌ها و تعیین سیاست‌های دانشگاهی را باید از حوزه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزرات علوم خارج کرده و به خود دانشگاه‌ها بسپاریم.»

 

اخبار,اخبار دانشگاه,واکنش زیباکلام به تغییر روسای دانشگاه‌ها

برای دیدن اندازه واقعی تصویر کلیک کنید.

 

اخبار دانشگاه - پیام نو