اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش سامانتا پاور به ادعای آزمایش موشکی جدید ایران



اخبار,اخبارسیاست  خارجی ,آزمایش موشک بالستیک

نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که در صورت تایید آزمایش موشکی جدید ایران، کشورش این موضوع را در شورای امنیت مطرح خواهد کرد.

به گزارش (ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویترز، سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل روز سه‌شنبه در واکنش به ادعای دو مقام آمریکایی مبنی بر این‌که ایران ماه گذشته یک آزمایش موشکی بالستیک انجام داده است، گفت: اگر تایید شود که تهران یک موشک بالستیک میان‌برد را روز 21 نوامبر برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت آزمایش کرده است، واشنگتن این مساله را در شورای امنیت مطرح خواهد کرد و خواستار اقدام مناسب خواهد شد.

دو تن از مقامات آمریکا که نامشان را فاش نکردند، مدعی شدند، آزمایش موشک غدیر110 که از شاخه‌های فرعی موشک شهاب 3 است نزدیک بندر چابهار در جنوب ایران انجام شده است .
به گزارش رویترز، آمریکا، انگلیس و فرانسه در ماه اکتبر از کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل خواستند علیه آزمایش موشکی ایران در ماه اکتبر که به گفته آن ها نقض تحریم‌های سازمان ملل بود اقدام کند.

تاکنون هیچ تحریمی توسط این کمیته اعمال نشده است، هرچند پاور گفت اعضای شورای امنیت این مسئله را هفته آینده بررسی خواهند کرد.

پاور افزود: آمریکا ممکن است اقداماتی یکجانبه علیه ایران اعمال کند. هرچند تهران هشدار داده است هرگونه تحریم جدیدی را نقض توافق هسته‌ای تلقی خواهد کرد.

فرانسه نیز اعلام کرده است، توجه دقیقی خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند ایران به ممنوعیت آزمایش موشک بالستیک احترام می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان پیش از این در واکنش به این‌گونه ادعاها گفت که ایران برای توسعه توان دفاعی خود از هیچ‌کس اجازه نمی‌گیرد و به توسعه ظرفیت‌های خود، به ویژه در زمینه موشکی ادامه خواهد داد.

 

  اخبار  سیاست خارجی  - ایسنا 


ویدیو مرتبط :
پرواز بمب افکن‌های آمریکا در واکنش به آزمایش موشکی کره شمالی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اظهارات دو مقام آمریکایی درباره آزمایش موشکی ایران/ ادعای تدارک ایران و حزب‌الله برای عملیات در سوریه



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,کیوسک بین‌المللی

موضع گیری نماینده آمریکا در سازمان ملل و سخنگوی وزارت خارجه این کشور درباره آزمایش موشکی ایران، افزایش واردات نفت کره جنوبی از ایران، ادعای برنامه ریزی ایران و حزب الله برای حمله به حلب در سوریه، اظهارات یک مقام ترکیه درباره نقش ایران در سوریه و کمک روسیه به عراق برای مبارزه با افراطیون، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

 به گزارش «تابناک»، موضع گیری مقامات آمریکایی درباره آزمایش موشکی اخیر ایران همچنان ادامه دارد. پایگاه اینترنتی «پولیتیکو» اظهارات سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل را در این زمینه بازتاب داده که مدعی شده آزمایش موشک های جدید دور برد که ایران اخیراً انجام داد، نقض قطعنامه های کنونی شورای امنیت سازمان ملل است. وی اظهار داشته: «اگر گزارش ها درباره شلیک این موشک ها درست باشد که ما فکر می کنیم چنین است، بنابراین ایران قطعنامه های شورای امنیت را نقض کرده است. ما شاهد بوده ایم که این کشور طی دو سال اخیر، پایبندی به تعهدات خود در چارچوب گفت و گوهای هسته ای را نشان داده، اما به طور پیاپی قطعنامه شورای امنیت درباره فعالیت های موشک های بالستیک خود را نقض کرده و این مسئله موجب تردید های زیادی شده است».

*****

همزمان، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اظهاراتی را در این زمینه مطرح کرده است. به نوشته «آسوشیتدپرس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست با خبرنگاران گفته آمریکا چشمان خود را در برابر اقدامات بی ثبات کننده ایران در منطقه نبسته و همه ابزارهای برخورد با ایران را در دسترس دارد. جان کربی در پاسخ به سوالی درباره تصاویر پخش شده از یک پایگاه موشکی در ایران، اظهار داشت که این تصاویر را ندیده و نمی تواند درباره آن ها اظهارنظر کند؛ اما در عین حال تأکید کرد: «توافق هسته ای که به تازگی با ایران حاصل شد، هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای را دنبال می کرد که این هدف را هم محقق می کند. برخورد با ایران بدون سلاح هسته ای به طور قطع برای منطقه و متحدان آمریکا بهتر است».

*****

در مطلبی دیگر درباره ایران، خبرگزاری «رویترز» از افزایش خرید نفت ایران از سوی کره جنوبی خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، آمار اولیه سازمان گمرک کره جنوبی نشان می دهد این کشور سپتامبر گذشته 800 هزار و 111 تن نفت خام از ایران وارد کرده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته، 43.3 درصد افزایش داشته است. این میزان نفت معادل پنج میلیون و 900 هزار بشکه است. این کشور به عنوان پنجمین خریدار نفت خام در جهان، ماه گذشته 10 میلیون و 400 هزار تن نفت خام وارد کرده است. شرکت ملی نفت کره جنوبی این ماه آمار نهایی واردات نفت خام این کشور را در ماه گذشته منتشر خواهد کرد.

*****

اما مطابق معمول، اخبار و گزارش های مربوط به سوریه نیز بخش مهمی از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی را تشکیل می دهد. در این زمینه، شبکه خبری «ان بی سی نیوز» مدعی شده نیروهای ایرانی و حزب الله لبنان برای انجام حمله ای گسترده به شهر حلب سوریه در حال برنامه ریزی هستند. در این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی ادعا شده که قرار است عملیات مذکور با حملات هوایی روس ها و در راستای حمایت از ارتش سوریه و به کمک نیروهای مسلح ایران و حزب الله لبنان علیه شورشیان و شبه نظامیانی که بخش های زیادی از شهر حلب را تحت کنترل خود دارند، انجام گیرد. این مقامات در عین حال نمی توانستند در مورد اینکه عملیات بازپس گیری حلب چه وقت قرار است انجام شود، اظهارنظر کنند.

*****

در همین حال، یک مقام دولت ترکیه مدعی شده اقدامات ایران و روسیه، سبب وخیم تر شدن اوضاع میدانی در سوریه می شود. بر اساس گزارش شبکه خبری «سی ان ان»، ابراهیم کالین، سخنگوی رئیس جمهور ترکیه اظهار داشته: «ما هم به روس ها و هم به ایرانی ها گفته ایم که افزایش حضور نظامی روسیه در سوریه، آن گونه که روس ها مدعی هستند، برای هدف مقابله با داعش صورت نگرفته، بلکه در راستای حمایت از رژیم سوریه است. این یک اشتباه بزرگ است. این گونه نقش آفرینی روس ها و ایرانی ها، باعث خواهد شد وضعیت میدانی بدتر شود. جالب است که روس ها ادعا می کنند که مخالف هرگونه مداخله نظامی بیرونی هستند؛ اما این دقیقاً همان کاری است که خودشان انجام می دهند».

*****

در نهایت، روزنامه «یدیعوت آحارانوت» اظهارات اخیر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه را بازتاب داده که گفته مسکو با موافقت دولت بغداد، در مبارزه علیه افراطیون به عراق کمک می کند. وی اظهار داشته: «همکاری بین دولت عراق و منطقه کردستان در مبارزه بر ضد تروریسم ضروری است و ما با موافقت دولت به این مبارزه کمک می کنیم». لاوروف افزوده مرکز اطلاعاتی جدیدی که درحال حاضر مقاماتی از روسیه، عراق ، ایران و سوریه در آن فعالیت می کنند، همچنان برای حضور همه طرف های مسئول باز است. وزیر خارجه روسیه در ادامه با اشاره به بی ثباتی های اخیر در منطقه، تأکید کرد: «این حوادث نشان می دهد همه کسانی که با تروریسم مخالفند، باید با هم متحد شوند و فعالیت خود را هماهنگ کنند».


 اخبارسیاست  خارجی  -  تابناک