اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش سازمان غذا و دارو به شائبه‌ها درباره حلال یا حرام بودن دو محصول



 اخباراجتماعی,خبرهای  اجتماعی,فرآورده‌های غذایی

 مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ضمن ارائه توضیحاتی درباره حلال یا حرام بودن دو محصول "میگو کریل" و "رنگ کارمن"، گفت: برخی افراد اطلاعات غلط به مردم می‌دهند. طبق آخرین اطلاعات ما "کریل"، میگو نیست و اکنون بر اساس محصولی حرام با آن برخورد می‌کنیم.

دکتر بهروز جنت در گفت‌وگو با ایسنا ، در پی انتشار خبری مبنی بر حرام اعلام شدن دو محصول حلال با عنوان "رنگ کارمن" و "میگو کریل"، گفت: رنگ "کارمن" در گذشته بررسی شده و از ابتدا نیز حرام اعلام نشده بود. بنابراین کسی نگفته بود این رنگ حرام است که اکنون بخواهیم حلال بودن آن را اعلام کنیم.

"میگو کریل" حرام است، چون...

وی درباره "میگو کریل" با بیان اینکه هنوز هیچکس حلال بودن این محصول را اعلام نکرده است، افزود: برخی افراد اطلاعات غلط به مردم می‌دهند. فتوایی که در این زمینه وجود دارد این است که میگو حلال است. بنابراین در اینجا بحث کارشناسی مطرح می‌شود که آیا "کریل" جزو خانواده و رسته میگو هست یا خیر؟

جنت با اشاره به تعریف "کریل"، اظهار کرد: کریل از شاخه بندپایان است، کلاس نرم زرهیان بوده و به راسته آن "Euphausiacea" می‌گویند. حال میگو نیز از شاخه بندپایان و کلاس نرم زرهیان است اما راسته آن را " Decapoda" می‌خوانند.

وی با بیان اینکه از طرفی خرچنگ و خرچنگ دراز نیز از راسته "decapoda" هستند و ما آن را در فقه شیعه حرام می‌دانیم، تاکید کرد: بنابراین "کریل" نیز از راستای خرچنگ دراز بوده و میگو محسوب نمی‌شود. بنابراین حلال و حرام در این زمینه تغییر نکرده، بلکه ممکن است بحث کارشناسی تغییر کند.

جنت با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به عنوان مرجع رسمی این موارد را از شیلات سوال می‌کند، گفت: اگر من داروساز هستم در حوزه داروسازی نظر می‌دهم و حق ندارم در زمینه گونه‌های جانوری اظهار نظر کنم. بر این اساس میگو همیشه حلال بوده و بحثی در آن نیست اما بحث بر سر این است که آیا کریل میگو هست یا خیر؟. پاسخ این سوال را باید سازمان شیلات ارئه دهد. بنابراین ما اطلاعات را از ارگانی که دارای صلاحیت است، دریافت می‌کنیم.

وی تاکید کرد که در حال حاضر طبق آخرین اطلاعاتی که از سازمان شیلات داریم، "کریل"، میگو نیست. بنابراین ما اکنون بر اساس حرام با آن برخورد می‌کنیم. حال اگر چند سال دیگر متخصصان به این نتیجه رسیدند که "کریل" هم نوعی میگو ست، می‌گوییم حلال است. بنابراین قانون فقهی تغییر نکرده است بلکه ممکن است متخصصان به نتایج جدیدی دست یابند.

مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه نحوه بیان این مسائل در رسانه‌ها بسیار مهم است، گفت: خیلی بد است این بحث مطرح شود که محصولی که تا دیروز حلال بوده، اکنون حرام شده است. این بحث‌ها تخصصی‌ است و اعلام اشتباه چنین مسائلی، به مردم آسیب می‌رساند. بنابراین بد است بحثی را در رسانه مطرح کنیم که برای آن موضوع واجد صلاحیت نباشیم.


اخبار اجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
رییس سازمان غذا و دارو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش سازمان غذا و دارو به ادعای سرنگ های آلوده چینی



سرنگ های آلوده چینی,سرنگهای چینی در بازار,سازمان غذا و دارو

واکنش سازمان غذا و دارو به ادعای سرنگ های آلوده چینی

‌ تاکنون نیز شکایتی از دانشگاه های علوم پزشکی و یا سایر مراجع مصرف کننده به این سازمان واصل نگردیده است و مطالعات میدانی به عمل آمده نیز اشکالات فوق الذکر را تایید نمی نمایند خواهشمند است دستور فرمایید نمونه هایی که دارای ذرات و مواد خارجی می باشند به این سازمان ارسال گردد.

رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: تاکنون هیچ شکایتی در مورد آلودگی سرنگهای چینی واصل نشده است.
به گزارش مهر، دکتر عباس حاجی آخوندی تاکید کرد: مطالعات میدانی سازمان غذا و دارو نیز هیچ اشکالی را در خصوص این سرنگها تایید نمی کند.

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به نامه نظام الدین برزگری رئیس سازمان ملی استاندارد که رونوشت آن به وزیر بهداشت نیز ارسال شده است، ضمن توضیح کامل در خصوص سرنگهای چینی موجود در بازار، موارد مطروحه در خصوص آلودگی این سرنگها که سلامت شان مورد تایید سازمان ملی استاندارد نیز قرار گرفته اند، را رد کرده است.

این گزارش حاکیست؛ متن کامل نامه دکتر عباس حاجی آخوندی خطاب به رئیس سازمان ملی استاندارد به این شرح است:
در پاسخ به نامه شماره 30693 مورخ 2/5/92 جنابعالی در خصوص کیفیت سرنگهای یکبار مصرف پزشکی و سرنگ انسولین وارداتی از کشور چین با علائم تجاری و HENIZ و UNOLOK,  و Disposable syring موارد زیر را با استحضار می رساند:

1-  سرنگ P.MED دارای تاییدیه های متعدد از سازمان ملی استاندارد ایران به شماره های 274313 مورخ 19/2/91 ، 277141 مورخ 27/3/91 ، 241443 مورخ 6/7/90 ، 241490 مورخ 5/6/90 ، 273172 مورخ 9/2/91 ، 248668 مورخ 23/8/90، 241490 مورخ 5/9/90 و 252964 مورخ 26/9/90 است.

2- سرنگ Lisen دارای تاییدیه های به شماره های 109115192 مورخ 20/4/91 و 9007808 مورخ 20/10/90 و 109116517 مورخ 3/5/91 از سازمان ملی استاندارد ایران می باشد.

3- سرنگ UNOLOK انسولین سرنگ انسولین یک تکه بوده که به دلیل آنکه مشمول استاندارد اجباری است قبل از ترخیص توسط سازمان ملی استاندارد نمونه برداری شده و بررسیهای کیفی لازم به عمل می آید و در صورت احراز کیفیت و انطباق با استانداردهای ملی از گمرک ترخیص می گردند.

4- سرنگ HENIZ فاقد سابقه کارشناسی یا مجوز ورود از اداره کل تجهیزات پزشکی است.

5- در خصوص سرنگ با علامت تجاری Disposable syring این دو کلمه که به معنای سرنگ یکبار مصرف می باشد و معمولاً بر روی تمامی سرنگها نوشته می شوند لذا خواهشمند است دستور فرمایید بررسی مجدد به عمل آید و چنانچه جمله فوق الذکر به عنوان مارک تجاری استفاده می شود مراتب اعلام گردد تا اقدام مقتضی به عمل آید.

 

در غیر اینصورت بایستی کلیه سرنگ های یکبار مصرف جمع آوری شوند چون روی اکثر آنان این جمله نوشته شده است. لذا با توجه به اینکه سه مورد از سرنگ های با علائم تجاری فوق الذکر دارای تاییدیه های سازمان ملی استاندارد می باشند و تاکنون نیز شکایتی از دانشگاه های علوم پزشکی و یا سایر مراجع مصرف کننده به این سازمان واصل نگردیده است و مطالعات میدانی به عمل آمده نیز اشکالات فوق الذکر را تایید نمی نمایند خواهشمند است دستور فرمایید نمونه هایی که دارای ذرات و مواد خارجی می باشند به این سازمان ارسال گردد.

بدیهی است با توجه به تاییدیه های صادره و عدم وجود شکایت و عارضه جانبی پس از استفاده از این سرنگ ها، هرگونه اقدام عجولانه در خصوص سرنگهایی که به صورت قانونی وارد کشور شده اند و دارای تاییدیه های سازمان ملی استاندارد می باشند، علاوه بر تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی موجب زیرسئوال رفتن مراکز معتبر کشور از جمله آن سازمان محترم خواهد شد.

در پایان به اطلاع می رساند اطلاع رسانی لازم جهت جمع آوری سرنگهای با علائم تجاری HENIZ که فاقد مجوز ورود هستند به عمل آمده است و در مورد سرنگ با مارک تجاری Disposable syring پس از ارسال اطلاعات تکمیلی از طرف آن سازمان اقدام لازم به عمل خواهد آمد./مهر