اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش جدید ایران به تاخیر نفتی چینی‌ها



اخبار,اخبار اقتصادی ,صادرات نفت

 

اخبار اقتصادی - واکنش جدید ایران به تاخیر نفتی چینی‌ها

اگر عامل تاخیرها قصور کارفرما باشد قابل پذیرش از سوی پیمانکار است، اما اگر عامل تاخیرها در توسعه این میدان مشترک نفتی، کم کاری پیمانکار باشد شرکت چینی این تاخیرها را باید بپذیرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به تاخیر حدود 2 ساله ساینوپک چین در توسعه میدان مشترک یادآوران، اعلام کرد: اگر عامل تاخیرها کم کاری پیمانکار باشد پاداش پایان کار به چینی‌ها پرداخت نخواهد شد.

عبدالرضا حاجی حسین نژاد در گفت‌وگو با مهر درباره واکنش شرکت ملی نفت ایران به تاخیرهای شرکت چینی ساینوپک در طرح توسعه میدان مشترک یادآوران، گفت: بر اساس برنامه زمان بندی قرار بود سال گذشته طرح افزایش تولید نفت این میدان مشترک به حدود 50 هزار بشکه در روز عملیاتی شود که این افزایش تولید نفت به سال جاری موکول شده است.

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) با اعلام اینکه برنامه اجرای طرح توسعه میدان نفتی یادآوران 50 ماهه است، تصریح کرد: با این وجود به نظر می رسد که پیمانکار چینی این پروژه را مدت 80 ماه به پایان برساند.

این مقام مسئول با اشاره به تاخیر حدود دو ساله شرکت ساینوپک چین در اجرای فاز اول طرح توسعه میدان مشترک یادآوران، اظهار داشت: در حال حاضر زمان از دست رفته که این زمان ا ز دست رفته و تاخیرها قابل برگشت نیست.

حسین نژاد در پاسخ به سوال مهر مبنی بر واکنش احتمالی شرکت ملی نفت ایران به تاخیر چینی ها، بیان کرد: باید در نشست هماهنگی و مشترک بین شرکت ملی نفت و ساینوپک چین دلایل و عوامل ایجاد تاخیرهای نفتی بررسی شود.

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران با بیان اینکه اگر عامل تاخیرها قصور کارفرما باشد قابل پذیرش از سوی پیمانکار است، تبیین کرد: اما اگر عامل تاخیرها در توسعه این میدان مشترک نفتی، کم کاری پیمانکار باشد شرکت چینی این تاخیرها را باید بپذیرد.

این مقام مسئول افزود: در این صورت هزینه های بانکی شرکت پیمانکار توسط شرکت ملی نفت ایران پرداخت نخواهد شد و پاداش پایان کار هم به این پیمانکار پرداخت نمی شود.

وی همچنین در خصوص احتمال مشارکت شرکت ساینوپک چین در فاز دوم طرح توسعه میدان یادآوران توضیح داد: شرکت چینی در صورت تمایل باید طرح جامع توسعه فاز دوم میدان "ام.دی.پی" را ارائه کند و شرکت ملی نفت ایران درباره حضور و یا عدم حضور شرکت چینی بر اساس ام.دی.پی تصمیم گیری نهایی را خواهد کرد.

هادی نظرپور مجری طرح توسعه میدان مشترك یادآوران در شركت مهندسی و توسعه نفت ایران اخیرا درباره فاز دوم توسعه این میدان مشترک نفتی توضیح داد: هرگونه مذاكره برای اجرای فاز دوم طرح یادآوران وابسته به الحاقیه و تایید شركت ملی نفت ایران است.

مجری طرح توسعه میدان یادآوران گفت: در آخرین مذاکراتی که با پیمانکار چینی انجام شد این پیمانكار موظف شد بودجه باقیمانده را در برنامه ٢٠١٥ میلادی عملیاتی كند و افزود: مباحثی همچون تصویب بودجه بهره برداری سال ٢٠١٥ میلادی، بررسی تاخیرها و میزان پیشرفت بسته های كاری طرح، مباحثی پیرامون HSE و زمان اتمام فاز نخست این پروژه از دیگر محورهای مذاکره با این پیمانکار بوده است.

به گزارش مهر، پس از اخراج شرکت سی.ان.پی.سی چین از طرح توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی، شرکت ملی نفت ایران برای تمدید قرارداد شرکت ساینوپک چین از طرح توسعه میدان مشترک یادآوران شرط و شروط گذاشته است.

بر این اساس با به پایان رسیدن عملیات حفاری ۵۵ حلقه چاه مربوط به فاز اول طرح توسعه میدان یادآوران، عملا بخش عمده فعالیت های نفتی ساینوپک چین در طرح توسعه این میدان نفتی به پایان رسیده است.

عملیات حفاری این ۵۵ حلقه چاه تولیدی و توصیفی در حالی توسط پیمانکار چینی به پایان رسیده است که مطابق با برنامه زمان بندی باید سال گذشته حفاری این چاه ها به پایان می رسید و این شرکت در انجام عملیات حفاری عملا بیش از یکسال تاخیر را به توسعه این میدان مشترک نفتی تحمیل کرده است.

با گذشت حدود هفت سال از امضای قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری طرح توسعه میدان یادآوران با شرکت ساینوپک چین، شرکت ملی نفت ایران زمستان سال گذشته رسما به عملکرد چینی‌ها در توسعه این میدان مشترک نفتی با عراق انتقاد کرد.

طرح توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی و شمالی از سوی شرکت CNPCI چین در دست اجرا ست. هم اکنون روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت در قالب تولید زودهنگام  از میدان آزادگان جنوبی تولید می شود.

توسعه این میدان در دو فاز انجام خواهد شد که در فاز نخست توسعه، تولید روزانه ۳۲۰ هزار بشکه نفت و ۱۹۷ میلیون فوت مکعب گاز و در فاز دوم توسعه، افزایش تولید نفت تا سقف ۶۰۰ هزار بشکه در روز در برنامه است.

اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
واکنش با تاخیر خخخخخخخ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشنهاد دو كارشناس آمریكایی برای «تحریم نفتی موثر» ایران : بگذارید چینی ها نفت ایران را ارزان بخرند



 

پیشنهاد دو كارشناس آمریكایی برای «تحریم نفتی موثر» ایران : بگذارید چینی ها نفت ایران را ارزان بخرند

 

دو كارشناس امور ایران در آمریكا به دولت اوباما پیشنهاد دادند كه به جای تحریم نفتی ایران تحریم نفتی هوشمند و موثری علیه این كشور به مورد اجرا گذارد كه دست یابی دولت تهران به درآمدهای نفتی را كمتر كند.

روزنامه آمریكایی نیویورك تایمز در گزارشی با عنوان "تحریم ها را رها نکنید" نظرات " مارك گرچت " و " مارك دو بوویتز " دو كارشناس آمریكایی مسایل ایران را درباره تحریم نفتی ایران انعكاس داده است .

بر اساس نظر این دو كارشناس آمریكایی اگر دولت اوباما بخواهد نفت ایران را تحت تحریم های كلی بین المللی قرار دهد قیمت جهانی این ماده حیاتی افزایشی جهشی خواهد یافت و دولت ایران در این صورت با فروش كمتر نفت ، درآمدی بیشتر كسب خواهد كرد و در عوض این مصرف کنندگان آمریکائی هستند که باید عواقب ناشی از بالارفتن قیمت ها را تحمل کنند.

از نظر این دو كارشناس آمریكایی در صورتی كه دولت اوباما بخواهد فشار تحریمی به ایران را افزایش دهد باید سراغ تحریم های هوشمند و موثر نفتی برود.

از نظر این دو كارشناس آمریكا اگر بخواهد تحریم نفتی موثری علیه ایران اعمال كند باید تمامی شرکت های نفتی اروپائی و اکثر شرکت های نفتی آسیائی درگیر در معاملات نفت ایران را، که با بانک مرکزی، سپاه پاسداران انقلاب و یا شرکت ملی نفت ایران همكاری دارند، از فعالیت در آمریکا منع كند اما در عین حال نباید مانع همكاری شركت های كشورهای دیگری از قبیل چین با دولت ایران شود .

استدلال این دو كارشناس آمریكایی بر این مبنا استوار است كه در این صورت شمار خریداران نفت ایران  کاهش می یابد، بی آنکه از مقدار و موجودی نفت در بازارها کم شده و قیمت نفت افزایش یابد .

بر اساس این گزارش با اعمال تحریم های موثر و با کم شدن تعداد خریداران نفت ایران رقابت بر سر خرید نفت این كشور كاهش یافته و قدرت شرکت های چینی برای چانه زدن و کسب تخفیف هائی بیشتر از تهران بالا خواهد رفت و در چنین شرایطی است كه دولت ایران  دهها میلیارد دلار درآمد نفتی را از دست می دهد و موضع قدرت اش تضعیف خواهد شد .

نیویورك تایمز در ادامه به نقل از این دو كارشناس آمریكایی می نویسد كه این روش تحریم ایران ممكن است از نظر بعضی ها ناخوشایند بوده  و به معنای پاداش دادن به رفتار بد چینی ها تلقی شود اما باید توجه داشت كه هدف غایی تحریم ها وارد كردن فشار بیشتر به تهران است نه الزاما فراهم كردن دلخوشی برای آمریكایی ها.../عصرایران