اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش بیمه‌ها به پوشش خدمات مامایی!



اخبار,اخبار اجتماعی,زایمان طبیعی


 اخبار اجتماعی - بیمه‌ها از پوشش خدمات مامایی طفره می‌روند

 نماینده شورای عالی سازمان نظام پزشکی گفت: ‌نداشتن قرارداد بیمه میان ماماها و سازمان‌های بیمه‌گر از مشکلاتی است که مسئولان به بهانه بار مالی از زیربار مسئولیت شانه خالی می‌کنند و در مقابل هزینه‌های نازایی، جراحی و سی‌تی‌اسکن‌های بی‌مورد را پوشش می‌دهند.

به گزارش فارس، نوشین زنده‌زبان امروز در همایش روز جهانی ماما که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، گفت: امنیت شغلی باید برای ماماها تأمین شود در حالی که هر از گاهی شاهد نظارت‌های غیرکارشناسانه و متزلزل شدن جایگاه‌ ماماها هستیم.

وی افزود: امیدواریم با وجود تکرار مصائب و مشکلات این حوزه صحبت‌های ما به گوش مسئولان برسد و با اینکه مسئولان اذعان دارند که جامعه مامایی مشکلات زیادی دارد و مظلوم واقع شده است چنانچه که باید قدم‌های مؤثری برنمی‌دارند.

وی گفت:‌ در کشورهای پیشرفته شاخص سلامت مادر، کودک و زایمان طبیعی بالا است و ماماها به عنوان اولین خط درمان به کار گرفته شوند اما در سال‌های اخیر نقش ماماها در کشور کمرنگ شده است.

نماینده شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به طرح‌های ترویج زایمان طبیعی و افزایش جمعیت که کمک‌کننده ارتقای جایگاه مامایی خواهد شد، گفت: زنان ما از نداشتن مامای کافی، نبود آموزش‌های لازم در دوران بارداری و پس از آن، روش‌های کاهش درد غیر دارویی و نبود خدمات مشاوره احساس خلاء می‌کنند.

زنده‌زبان افزود: از معضلات گروه مامایی عدم اجرای قانون سختی کار است. بخشنامه‌ای به دانشگاه‌ها فرستاده شده که اطلاعات پرسنل بالای 20 سال برای سختی کار داده شود. در لیست مشاغل سخت مشاغلی مانند بهیار، آزمایشگاه، کمک‌بهیار، پرستار، تکنسین فوریت‌های پزشکی، و رادیولوژی آمده اما اسمی از ماما برده نشده است.

زنده‌زبان ادامه داد:‌ با قرار گرفتن شغل مامایی جزو مشاغل سخت تعداد زیادی از ماماهای قدیمی از چرخه کار خارج می‌شوند و نیروهای جدید جایگزین آنها می‌شوند این در حالی است که به ازای هر هزار زایمان طبیعی باید 30 ماما به کار گفته شود.

نماینده شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور گفت: نداشتن قرارداد بیمه میان ماماها و سازمان‌های بیمه‌گر از مشکلاتی است که مسئولان به بهانه بار مالی از زیربار مسئولیت شانه خالی می‌کنند و در مقابل هزینه‌های نازایی، جراحی و سی‌تی‌اسکن‌های بی‌مورد را پوشش می‌دهند.

وی بر تفکیک دانشکده های پرستاری و مامایی تأکید کرد و گفت:‌ زیرساخت این برنامه آماده است و پیشنهاد اجرای پایلوت این طرح در برخی از دانشگاه‌ها داده شده است و اگر نتایج خوبی داشت به کل کشور تعمیم داده می‌شود.
اخبا اجتماعی - فارس


ویدیو مرتبط :
سوژه روز - پوشش بیمه ای قهرمانان المپیک و جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاون وزیر بهداشت خبر داد:پوشش بیمه‌ای "ماساژ" و "حجامت"



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

معاون وزیر بهداشت خبر داد:پوشش بیمه‌ای "ماساژ" و "حجامت"

معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اقدامات انجام شده برای تعرفه‌گذاری خدمات طب سنتی و همچنین ارسال فهرست داروهای پرمصرف سنتی و گیاهی به شورای عالی بیمه به منظور پوشش بیمه‌ای خبر داد.

ایسنا: دکتر محمود خدادوست، به تاکید مقام معظم رهبری و همچنین تاکید دولت‌های نهم و دهم مبنی بر ورود مبحث طب سنتی به خدمات نظام سلامت، گفت: در این راستا طی فعالیت دولت نهم دانشکده طب سنتی تاسیس شد و طب سنتی و داروسازی سنتی فعالیت خود را آغاز کردند.

وی ادامه داد: به دنبال این اقدامات بستر لازم برای ورود خدمات طب سنتی در نظام سلامت آماده شد که به دنبال معاونت طب سنتی در چارت تشکیلاتی وزارت بهداشت ایجاد شد.

معاون طب سنتی وزیر بهداشت ادامه داد: بر این اساس اگر قرار باشد خدمات طب سنتی ارائه شود، از یک سو نیروی انسانی و از سوی دیگر باید ابزار و لوازم مربوطه نیز تامین شود. به این ترتیب توجه به تولید داروهای گیاهی و سنتی جزو یکی از اولویت‌های خدمات طب سنتی در نظر گرفته شد و اکنون به صورت جدی‌تر به این مسئله پرداخته می‌شود.

خدادوست با اشاره به شرایط تحریم در کشور، ادامه داد: همچنین در این شرایط، تولید داروهای گیاهی که منشا آنها در داخل کشور است، برای کشور فرصت است و می‌تواند کشور را در واردات بسیاری از مواد اولیه داروهای شیمیایی بی‌نیاز کند.

وی به توجه دولت برای ارزان‌تر ارائه شدن خدمات طب سنتی اشاره کرد و افزود: به منظور آن که داروهای گیاهی و سنتی با قیمتی ارزان‌تر در اختیار مردم قرار گیرد، مقرر شد فهرستی از داروهای پرمصرف طب سنتی و گیاهی به شورای عالی بیمه معرفی شوند تا تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرند.

۹۵ قلم از داروهای پرمصرف سنتی و گیاهی بیمه می‌شوند

معاون طب سنتی وزیر بهداشت پوشش بیمه‌ای داروها و خدمات طب سنتی را اتفاقی مبارک خواند و گفت: پیش از این ۵۶ قلم از داروهای گیاهی تحت پوشش بیمه بود.

اکنون نیز حدود ۲۵ قلم از داروهای گیاهی پرمصرف و همچنین ۷۰ قلم از داروهای سنتی برای پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه معرفی شده‌اند.

۱۲ خدمت طب سنتی برای تعیین تعرفه و پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه رفت

خدادوست به عدم پوشش بیمه‌ای خدمات طب سنتی و لحاظ نشدن تعرفه برای این خدمات، اشاره کرد و گفت: در راستای توجه دولت برای گسترش استفاده از طب سنتی، فهرست ۱۲ خدمت طب سنتی برای پوشش بیمه‌ای از سوی وزارت بهداشت به شورای عالی بیمه پیشنهاد شده است.

ویزیت طب سنتی، حجامت، ماساژ و ... بیمه می‌شوند

وی ویزیت طب سنتی، دلک،‌ ماساژ، حجامت و ... را از جمله خدمات طب سنتی عنوان کرد که برای پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه پیشنهاد شده‌اند و گفت: این خدمات در کمیته‌های تعرفه‌گذاری وزارت بهداشت تعرفه‌گذاری و به شورای عالی بیمه معرفی شده‌اند. همچنین در این زمینه جلسات اولیه مقدماتی کارشناسی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار و مقرر شده حداکثر تا یکی - دو هفته آینده جلسه شورای عالی بیمه برای مشخص کردن تعرفه این خدمات تشکیل شود.

رونمایی از سند توسعه طب سنتی کشور؛ همین هفته

معاون طب سنتی وزیر بهداشت همچنین از تدوین سند توسعه طب سنتی خبر داد و گفت: روز سه‌شنبه هفته جاری این سند توسط معاون اول ریاست جمهور در وزارت بهداشت رونمایی خواهد شد.خدادوست در این باره گفت: به منظور ورود خدمات طب سنتی در نظام سلامت لازم بود تا برنامه راهبردی دقیقی نوشته شود.

خوشبختانه این اقدام از سال گذشته آغاز و برنامه راهبردی طب سنتی و توسعه طب سنتی ایرانی نوشته شد و طی یکی - دو ماه اخیر آخرین ویرایش‌ها بر روی آن صورت گرفت.

وی گفت: در این سند صفر تا ۱۰۰ خدمات طب سنتی و نحوه ورود آن به نظام سلامت در نظر گرفته شده است؛ از آموزش گرفته تا تولید و توزیع داروهای گیاهی و سنتی، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و اتخاذ تدابیر سلامتی، پژوهش، اصلاح سبک زندگی و ... .

معاون طب سنتی وزیر بهداشت افزود: همچنین در این سند به طب مکمل نیز پرداخته شده است؛ چرا که می‌توان در کنار طب سنتی و طب رایج از طب مکمل استفاده کرد.

خدادوست در پایان گفت: سند توسعه طب سنتی در کمیته راهبردی نقشه جامع علمی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دولت تصویب و در ۲۸ اردیبهشت ماه امسال ابلاغ شد. در مجموع با انجام این اقدامات کلید ورود خدمات طب سنتی به نظام سلامت زده شد./ایسنا