اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش به حاشیه‌ های «در حاشیه» مدیری


جواد مجابی با واکنش نشان دادن به مخالفت‌هایی که با سریال طنز «در حاشیه» مهران مدیری شده، می‌گوید: نباید با جلوگیری از نقد و ساخت طنز درباره اقشار مختلف جامعه به سانسور جامعه کمک کنیم.

خبرگزاری ایسنا: جواد مجابی با واکنش نشان دادن به مخالفت‌هایی که با سریال طنز «در حاشیه» مهران مدیری شده، می‌گوید: نباید با جلوگیری از نقد و ساخت طنز درباره اقشار مختلف جامعه به سانسور جامعه کمک کنیم.

این نویسنده درباره نقش کتاب‌سازی‌ و انتشار کتاب‌های بی‌کیفیت در بی‌علاقه کردن کتاب‌خوان‌ها به کتاب‌خوانی، گفت: ممکن است بنده یک‌سری از کتاب‌سازی‌ها و کتاب‌های میان‌مایه‌ و عوامانه و کم‌ارزش را نپسندم اما در واقع اگر بخواهیم با انتشار هرگونه کتاب مخالفت کنیم به نوعی تمایل‌مان را به سانسور نشان داده‌ایم چون اگر موافق جلوگیری از انتشار آن‌ها باشیم ممکن است این موافقت راه را برای سانسور دیگر کتاب‌ها هم باز کند، بنابراین معتقدم باید اجازه دهیم خود مردم در این زمینه تصمیم‌گیری کنند چون به هر حال مردم و قشر کتاب‌خوان حرفه‌یی فریب این کتاب‌سازی‌ها را نمی‌خورند.

او در ادامه گفت: مطمئنا مردم و قشر کتاب‌خوان بعد از مدتی دیگر کتاب‌های بی‌ارزش و بی‌اهمیت را نمی‌خوانند و در درازمدت به سراغ آثار درجه یک نویسندگانی می‌روند که حاصل کارشان چیزی به گنجینه ادبیات اضافه کرده است.

مجابی در ادامه بیان کرد: بنابراین ما نباید با استفاده نابجا از چند واژه در یک سریال، نگران نابودی زبان فارسی باشیم و یا با انتشار چند کتاب بی‌ارزش نگران از دست رفتن مخاطبان کتاب. ما باید تاکید داشته باشیم که همه می‌توانند کتاب‌های‌شان را چاپ کنند. نباید گمان کنیم قیم مردم هستیم وگرنه الان کتاب‌های بی‌ارزش با جلدهای زرکوب منتشر می‌شود و بیان می‌شود که تیراژشان 100 هزار نسخه است و خریده هم می‌شوند اما هیچ‌گاه خوانده نمی‌شوند.

این شاعر و منتقد با بیان این‌که معتقد نیست باید جلو انتشار کتاب‌های بد و بی‌کیفیت گرفته شود، اظهار کرد: کتاب‌های خوب همواره راه خود را بین خیل عظیم کتاب‌های بد پیدا می‌کنند. نمونه آن‌ کتاب‌های پروست و «صد سال تنهایی» مارکز است که تا به حال در ایران بارها به چاپ رسیده‌اند. بنابراین این‌که گفته می‌شود مردم در بین حجم زیاد کتاب‌ها و کتاب‌سازی‌ها گیج می‌شوند خرافه است.

او در ادامه به انتقاد بخشی از جامعه پزشکی از پخش سریال طنز «در حاشیه» مهران مدیری واکنش نشان داد و گفت: سریال مدیری یک طنز معقول‌، درست و همه‌جانبه است، اما عده زیادی از پزشکان به آن هجوم آورده‌اند که این سریال آن‌ها را تخریب می‌کند؛ در صورتی که همان‌گونه که به بخشی از قشر وکلا‌، بساز بفروش‌ها‌، بازاری‌ها و غیره انتقاد وارد است به بخشی از قشر پزشکان هم انتقاداتی هست که باید گفته شود.

مجابی با بیان این‌که نباید از انتقاد و طنز بترسیم اظهار کرد: اگر قرار باشد هر صدایی را که به اصلاح جامعه می‌انجامد سانسور کنیم به ضرر همه خواهد بود و به سانسور جامعه کمک کرده‌ایم. همه ما می‌دانیم که برخی از پزشکان بهترین شخصیت‌های فداکار جامعه هستند که برای سلامتی مردم تلاش می‌کنند اما بگذاریم همه حرفه‌ها از نظامی‌گری گرفته تا طب همه مورد نقد واقع شوند چون نقد باعث بالا رفتن تحلیل در جامعه می‌شود و در این بالارفتن همه افراد جامعه سهیم‌اند.

او همچنین گفت: بگذاریم به صورت عادی همه قشرهای جامعه نقد شوند و درباره آن‌ها طنز ساخته شود. اگر مشکلات نقد نشوند به صورت عقده درمی‌آیند و عاقبت به صورت توهین‌های رکیک زیرزمینی در جامعه گسترش پیدا می‌کنند.

این نویسنده در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره کتاب‌های خود نیز گفت: تا یک ماه دیگر کتاب «شکل نوشتم هستم» از سوی انتشارات آمه منتشر می‌شود. همچنین مجموعه شعر «در این اتاق‌ها» و تجدید چاپ «بنفشه‌های سراشیب» به ترتیب از سوی نشر چشمه و به‌نگار منتشر می‌شود. سه نمایشنامه‌ام نیز به تازگی مجوز نشر گرفته است.


ویدیو مرتبط :
حاشیه های خنده دار "در حاشیه"مهران مدیری :Mehran Modiri

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش شدید به «در حاشیه» مهران مدیری


در پی پخش برنامه‌هایی با محوریت نظام سلامت از صدا و سیما، رییس کل سازمان نظام پزشکی نسبت به تخریب رابطه پزشک و بیمار و عواقب هرگونه واکنش احتمالی جامعه پزشکی به نهادهای امنیتی و قضایی هشدار داد.

خبرگزاری ایسنا: در پی پخش برنامه‌هایی با محوریت نظام سلامت از صدا و سیما، رییس کل سازمان نظام پزشکی نسبت به تخریب رابطه پزشک و بیمار و عواقب هرگونه واکنش احتمالی جامعه پزشکی به نهادهای امنیتی و قضایی هشدار داد.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، در نامه دکتر علیرضا زالی خطاب به رییس سازمان صدا و سیما آمده است:«

جناب آقای دکتر محمد سرافراز

ریاست محترم سازمان صدا و سیما

سلام علیکم

احتراما با تبریک سال نو و آرزوی موفقیت برای جنابعالی، همانطور که مستحضرید پیش از این نیز در مکاتبات متعدد با جناب آقای ضرغامی، ریاست وقت سازمان و جنابعالی کرارا بر اهمیت تحکیم رابطه بین پزشک و بیمار و نقش موثر آن در درمان تاکید گردید و از رویه نامناسب آن سازمان محترم به طور اخص در طی 18 ماه گذشته که به صور مختلف و با اتکا به آمار مجعول و تصاویر غیرقابل اعتماد و تولید برنامه‌های غیرآگاهانه و بعضا مغرضانه در تخریب این رابطه موثر کوشیده است، گلایه‌مندی خود را به نمایندگی از جامعه بزرگ پزشکی کشور اعلام نموده‌ام.

شعار امسال به ابتکار مقام معظم رهبری به نام "دولت، ملت- همدلی و همزبانی" نامگذاری گردید. نیک می‌دانید که اگر دولت دستاوردی در زمینه سلامت داشته است و از کاهش پرداخت از جیب مردم سخن می گوید؛ این موفقیت جز با فداکاری و همکاری ایثارگرانه و صبورانه همه دست اندرکاران عرصه درمان اعم از پزشک و پرستار و پیراپزشک میسر نبوده است. فراموش نکنید طی این سال‌ها جامعه خدوم پزشکی بوده است که از حقوق واقعی خود گذشته و یارانه نظام سلامت را از جیب خود پرداخت کرده است.

آن‌ها که از نزدیک دستی برآتش دارند و یا خدای نکرده در طی این مدت به کسالتی دچار شده‌اند، حجم عظیم مراجعان و زحمات شبانه‌روزی و طاقت فرسای کادر درمان را دیده‌اند که البته بعضا میزان رضایتمندی مردم در رسانه ملی انعکاس یافته است. اما گویا برای رسانه همکاران درمانگر جزئی از مردم محسوب نمی‌شوند تا بخشی از زحمات آن‌ها نیز که علت‌العلل این رضایتمندی است را نشان دهد؛ اگرچه هرگز در این قاب آن همه ایثارگری نمی‌گنجد.

اعتماد مردم به پزشکان علاوه برآنکه نیازی طرفینی است تاثیر واضحی بر کاهش بار کاری نظام سلامت و بار مالی دولت دارد و می‌بایست محور برنامه‌های پرمخاطب رسانه ملی قرار گیرد. قبلا نیز گفته‌ام که تصویر کلی حاصل از برنامه‌های صدا وسیما متاسفانه نمایی غیرقابل اعتماد، ناامیدکننده و آکنده با انواع ناهنجاری‌ها و فسادها را در ذهن مخاطب از نظام سلامت به یادگار می‌گذارد و این درحالی است که بدون شک جامعه پزشکی ایران یکی از موفق‌ترین و سالم‌ترین نظام‌های سلامت در منطقه و حتی جهان است.

بزرگنمایی و استفاده از اشارات شیرین اگر به درستی استفاده شود موجبات بهجت درونی و نشاط را ایجاد می‌کند، اما نه ساخت سریال به ظاهر طنزی که در آن پزشکان به نحوی به سخره گرفته می‌شوند که تصویری غیرمنصفانه و همراه با لودگی از آن‌ها نمایش داده می‌شود که نه فایده‌ای در اصلاح امور دارد و نه سبب ساز شادی است.

مطلعید در نامه پیشین که در اول دی ماه گذشته به معاونت محترم سیما نوشته شد به طور مبسوط و مستدل به نگرانی از ساخت چنین سریالی پرداخته و عواقب واکنش‌های اجتماعی پیش بینی شد. در همان زمان در جلسه‌ای که با روسای انجمن‌های علمی - تخصصی کشور برگزار شد، نظرات مستفاد از آن جلسه با حضور رییس محترم شورای سیاستگذاری سلامت سازمان صدا و سیما بررسی و احتمالا منجر به تغییراتی در نام و سناریوی سریال که بن مایه اصلی آن به سخره گرفتن جامعه پزشکی بود، شد. اما گویا همه آن نظرات دلسوزانه مد نظر قرار نگرفته است.

درناف دو علم بوی طیب است وآن هردو فقیه یا طبیب است

اهمیت طبابت تا بدان حد است که پیامبراکرم(ص) علم الادیان را در کنار علم الابدان آورده‌اند و ارزش طبابت را با فقاهت یکسان دانسته‌اند؛ در کدامیک از برنامه‌های صدا و سیما این خط قرمز شکسته می‌شود که حال طبابت را نشانه گرفته است؟

مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی نظام پزشکی بر تقدیس جامعه پزشکی اشاره و فرمودند:« ما احتیاج داریم مردم به پزشک اعتماد کنند، احترام کنند، او را تکریم کنند و او را تقدیس کنند.» همچنین در زمان ترخیص از بیمارستان نیز فرمودند:« من به دکترهای خودمان افتخار می‌کنم. علم‌الیقین من درباره توانایی پزشکان ایرانی به عین الیقین تبدیل شد.»

حال سوال این است که آیا پخش چنین برنامه‌های موهوم در طول سنوات گذشته در راستای نگاه مدبرانه مقام معظم رهبری نسبت به جامعه پزشکی بوده است؟

پزشکان بیدار و مهربان ایران با هوشیاری تحسین برانگیز خود به رغم تمام نامهربانی‌ها که در حقشان صورت گرفته هیچ گاه مراتب اعتراض خود را طوری بیان نکرده‌اند که نامحرمان و بدخواهان بتوانند از آن سوء استفاده کنند. با عنایت به ناخرسندی آحاد جامعه پزشکی از رویه صدا و سیما و همکاری شایسته‌ای که در ارتقای آموزش عمومی مردم در رسانه ملی داشته‌اند و همچنین درخواست قبلی مبنی بر حداکثر دقت و صلاح اندیشی آن سازمان محترم در خصوص برنامه‌های مرتبط با نظام سلامت، موکدا با گوشزد نمودن عواقب هرگونه واکنش اجتماعی احتمالی از دستگاه‌های امنیتی و قضایی می‌خواهیم در جریان امر قرار گیرند.

قطعا اگر نیاز به هر اقدامی باشد سازمان نظام پزشکی ضمن پیگیری قاطع، با نظرخواهی از جامعه پزشکی کشور و تصمیم‌گیری در شورای عالی خود از تمامی راهکارها و ظرفیت های قانونی و مدنی استفاده خواهد کرد.

در آستانه سال نو نیز پخش گزارشی هدفمند در شبکه خبر موجبات تلخکامی جمع بزرگی از پزشکان عمومی کشور را فراهم آورد در حالیکه بارها تذکر لازم در زمینه مشورت در ساخت چنین برنامه هایی و حداقل آگاهی از قوانین و حتی اعلام آمادگی سازمان نظام پزشکی نیز خاطرنشان گردیده بود.

لازم به یادآوری است که مردم به پزشکان خود اعتماد دارند و این جزئی از فرهنگ ایرانی است که حتی نه فقط در مشکلات درمانی که در برخی مسائل زندگانی شخصی نیز پزشک را محرم خود دانسته و او را طرف مشورت قرار می‌دهند و هرگونه تخریب در این رابطه بیش از آنکه پزشک را متضرر کنند اثری به مراتب بیشتر بر بیماران و مردم خواهد داشت.

در ضمن سازمان نظام پزشکی به عنوان بزرگ‌ترین نهاد صنفی و براساس وظایف مصرح قانونی در حمایت از مردم شریف و جامعه معزز پزشکی، خواهان تغییر نگرش سازمان صدا و سیما در تولید و پخش برنامه‌های سلامت محور و ایجاد نگاه مثبت در نظام سلامت کشور است که موجبات افزایش اعتماد فی مابین بیمار و پزشک فراهم گردد.

در پایان امیدوارم با حضور جنابعالی شاهد همراهی بیشتر ملت و رسانه ملی باشیم.»