اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش آمریکا به وتوی قطعنامه ضدسوری / واکنش اتحادیه اروپا به کودتا در تایلند



اخبار, وتوی قطعنامه ضدسوری


اخبار بین الملل - واکنش آمریکا به وتوی قطعنامه ضدسوری

 

به گزارش خبرگزاری فارس، آمریکا به اقدام روسیه و چین برای وتوی قطعنامه ضد سوری شورای امنیت سازمان ملل واکنش نشان داد.

چین و روسیه دقایقی پیش با وتوی قطعنامه پیشنهادی فرانسه از ارجاع پرونده بحران سوریه به دادگاه جنایی بین المللی در لاهه هلند جلوگیری کردند.

این چهارمین باری است که این دو کشور از حق وتوی خود در مقام نمایندگان دائم سازمان ملل برای تصویب قطعنامه علیه سوریه استفاده می کنند.

سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل با بیان اینکه «روسیه و چین از تحقق عدالت انسانی در سوریه جلوگیری کردند» خواستار واکنش سریع شورای امنیت برای مقابله با آنچه به گفته وی «حجم گسترده نقض حقوق انسان ها در سوریه» بود، شد.

ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس نیز گفته که از اقدام روسیه و چین «مضطرب» شده است.

 

--------------------------

واکنش اتحادیه اروپا به کودتا در تایلند

در پی قدرت گیری ارتش در تایلند ، اتحادیه اروپا روز پنجشنبه خواستار بازگشت سریع به فرایند دموکراتیک در این کشور شد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام کرد: ما تحولات تایلند را با نگرانی شدید دنبال می کنیم.

در ادامه این بیانیه آمده است: مساله بسیار مهم این است که تایلند بسرعت به فرایند مشروع دموکراتیک بازگردد.

در ادامه واکنش های جهانی به تحولات سیاسی تایلند ، آمریکا نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که در همکاری نظامی خود با تایلند بازنگری می کند.

استیون وارن سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: ما در حال بازبینی در کمک ها و همکاری نظامی با تایلند از جمله تمرین نظامی ˈکاراتˈ (CARAT) - تمرین های دریایی مورد حمایت آمریکا در اقیانوس آرام - هستیم.

 

--------------------------

 

حملات هوایی اوکراین 20 کشته و 42 مجروح برجای گذاشت

این نخستین بار است که ارتش اوکراین به شهر ولنوواخ حمله می کند.

به گزارش ایرنا به نقل از کانال دوم تلویزیون دولتی روسیه، ˈولادیمیر ماکوویچˈ معاون مجلس عالی جمهوری خودخوانده دونتسک اوکراین روز پنجشنبه در نشست مجلس مذکور گفت: نیروهای اوکراینی از زمین و هوا به حمله به شهر ولنوواخ می پردازند.

وی افزود: عملیات نیروهای اوکراینی به این شهر همچنان ادامه دارد و بالگردها به سوی شهر موشک پرتاب می کنند.

به گفته ماکوویچ، در نتیجه این حملات تاکنون 20 تن کشته و 42 نفر مجروح شده اند و 18 نفر از مجروحان به بیمارستان شهر کراسنوگوروف در جمهوری دونتسک انتقال یافته اند.
این عملیات پس از حمله مسلحانه شب گذشته شبه نظامیان جدایی طلب روسگرا به یک مقر نیروهای اوکراینی در حومه شهر ولنوواخ آغاز شد که به گزارش وزارت دفاع اوکراین در جریان آن 8 نظامی این کشور جان خود را از دست دادند.

نیروهای اوکراینی از اواسط ماه آوریل - اردیبهشت - گذشته در مناطق جدایی طلب و روسگرای جنوب و شرق این کشور دست به عملیات نظامی زده اند.

این حملات موجب مرگ یا زخمی شدن دهها نفر از دو طرف و نیز ساکنان شهرهای منطقه دونتسک شده است.
اخبار بین الملل - فارس،ایرنا


ویدیو مرتبط :
پاسخ دانشجویان ایرانی به قطعنامه اتحادیه اروپا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش آمریکا و اتحادیه اروپا به وقایع عراق/ قطعنامه جدید کنگره آمریکا علیه ایران



  کیوسک بین المللی

واکنش اتحادیه اروپا و آمریکا به وقایع روز گذشته در عراق، درخواست معارضین سوری برای تمرکز بر مبارزه با دولت در حلب، قطعنامه جدید کنگره آمریکا علیه ایران، عزم ناتو برای توسعه هرچه بیشتر به سمت روسیه و قدرت نمایی روسیه در مقابل غرب، از جمله مهم‌ترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه‌های بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، وقایع روز گذشته در پارلمان عراق و واکنش‌های خارجی به آن، موضوعی است که امروز مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه‌های بین المللی قرار گرفته است. خبرگزاری فرانسه، اظهارات فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را در این زمینه بازتاب داده که یورش معترضان به پارلمان عراق را محکوم کرده و آن را موجب بی‌ثباتی در عراق خوانده است. موگرینی گفته: «حمله به پارلمان عراق و اعتراضات خشن در بغداد، ممکن است موجب بی‌ثباتی هر چه ‌بیشتر اوضاع پرتنش کنونی شود. این اقدام به نظر اختلالی عمدی در فرایند دموکراتیک است. بازگشت سریع نظم به نفع مردم عراق است که مدت هاست دچار فقدان ثبات در کشور هستند. این کار به نفع منطقه نیز هست که با تهدیدات فراوانی روبه روست. موگرینی افزود: بروکسل از تلاش‌های حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق برای حل بن‌بست سیاسی حمایت می‌کند.

*****

گفتنی است، شب گذشته و در اوج تنش‌ها، دولت آمریکا نیز ضمن موضع گیری در این زمینه، بر مسئولیت دولت عراق در حفاظت از اماکن دیپلماتیک در این کشور تأکید کرده بود. بر اساس گزارش «سی ان ان»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به نا‌آرامی‌های امروز شنبه در عراق، از مسئولیت دولت این کشور در قبال تأمین امنیت اماکن دیپلماتیک خارجی سخن گفت. مارک تونر اظهار داشت: «دولت عراق در قبال حفاظت از همه اماکن دیپلماتیک مسئولیت دارد». وی همچنین تأکید کرد: «بر اساس کنوانسیون وین، همه اماکن دیپلماتیک مورد حفاظت نیروهای امنیتی کشور میزبان قرار دارند و ما اطمینان کامل داریم که نیروهای امنیتی عراق، مسئولیت خود را ایفا خواهند کرد». این موضع گیری پس از آن انجام شد که معترضان پس از ورود به منطقه سبز بغداد، وارد پارلمان شدند و در مقابل دفتر رئیس پارلمان تحصن کردند.

*****

به جز عراق، اخبار و گزارش‌های مربوط به سوریه نیز بخش مهمی از مطالب مطبوعات و رسانه‌های بین المللی را به خود اختصاص داده است. به نوشته «راشا تودی»، با ادامه درگیری‌ها در حلب، ائتلاف معارضین سوری از تمامی گروه‌های مسلح درخواست کرد که برای مقابله با ارتش سوریه به حلب بروند. انس العبده، رئیس ائتلاف موسوم به مخالفان سوریه، در کنفرانس خبری که در استانبول برگزار کرده بود، گفت: این ائتلاف از تمامی گروه‌های مسلح درخواست کرده، به شهر حلب رفته و از افراد مسلح در برابر ارتش سوریه حمایت کنند. از سوی دیگر، دولت قطر خواستار برگزاری نشست فوق العاده اتحادیه عرب در سطح نمایندگان دائم برای بررسی اوضاع در شهر حلب سوریه شد. همچنین وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو قصد ندارد بر دمشق برای توقف حملات در حلب که در چارچوب مبارزه با تروریسم انجام می‌شود، فشار وارد کند.

*****

ارائه طرحی جدید در کنگره آمریکا علیه ایران، موضوعی است که پایگاه خبری «هیل» به آن پرداخته است. رندی فوربس، نماینده جمهوری‌خواهان ویرجینیا، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به کنگره ارائه داده که در صورت تصویب، حضور نظامیان ایران در خلیج‌فارس به عنوان اقدامی تنش‌آفرین، محکوم خواهد شد. در این قطعنامه، از ایران به دلیل «عدم پایبندی به قوانین بین‌المللی دریانوردی و بی‌توجهی به قطعنامه‌های سازمان ملل متحد» انتقاد شده است. دلیل این انتقاد، حضور نظامیان ایران در آب‌های خلیج‌فارس اعلام و دقیقاً این گونه بیان شده است: «عملیات نظامی ایران به گونه‌ای انجام می‌شود که تنش‌ها را افزایش می‌دهد، موجبات لطمه زدن به ثبات شده، خطر اوج گرفتن ناخواسته تنش‌ها را افزایش داده و باعث بالا رفتن ریسک برای نیروهای مسلح ایالات‌متحده در فراسوی مرز‌ها شده است». در پایان این قطعنامه از دولت آمریکا خواسته شده «به رفتارهای خطرناک و غیرحرفه‌ای پیشین و آینده ایران»، پاسخی قوی دهد.

*****

در میان دیگر موضوعات، روزنامه «وال استریت ژورنال» به ادامه راهبرد توسعه «ناتو» به سمت روسیه اشاره کرده است. به نوشته این روزنامه، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) قصد دارد نیروهای نظامی خود را در کشورهای بالتیک و لهستان در مرزهای روسیه مستقر کند. کشورهای عضو ناتو در حال آمادگی برای استقرار ۴ هزار نیرو در کشورهای بالتیک و لهستان هستند که این بخشی از راهبرد ناتو برای افزایش حضور نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه به شمار می‌رود. واشنگتن احتمالاً ۲ هزار نیرو، معادل ۲ تیپ را فراهم خواهد کرد و ۲ تیپ دیگر شامل نیروهای آلمانی و انگلیسی خواهد بود. رابرت ورک، معاون وزیر دفاع آمریکا به وال استریت ژورنال گفته: «روس‌ها تمرینات نظامی زیادی را در مرز‌ها با تعداد زیادی نیرو‌ انجام داده‌اند. از دیدگاه ما، می‌توانیم این گونه اقدامات را رفتاری فوق العاده تحریک آمیز ارزیابی کنیم».

*****

این در حالی است که متقابلاً، روسیه نیز اقداماتی را برای قدرت نمایی در مقابل غرب در دستور کار دارد. به نوشته روزنامه «دیلی میل»، یک زیر دریایی هسته‌ای روسیه مستقر در دریای قطب شمال در اقدامی برای نمایش قدرت نظامی، موشک کروزی را از زیر آب شلیک کرد. زیر دریایی «سوردونیسک» موشک کروز «کالیبر» را برای نابود ساختن یک هدف ساحلی در منطقه آرخانگلسک شلیک کرد. یک منبع نظامی در این زمینه گفت: این موشک با دقت هدف مورد نظر را نشانه گرفت. کالیبر از موشک‌های کروز دوربردِ کشتی‌پایه و زیردریایی‌پایه روسی است که برای حملات ضدکشتی، ضدزیردریایی، و ساحلی و زمینی استفاده می‌شود. این موشک‌ در سال ۲۰۱۲ وارد ارتش روسیه شدند. در این عملیات، بیست کشتی از ناوگان «کاسپین» روسیه حضور داشتند.