اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واقعیت‌هایی از فاجعه منا از زبان مسئول گروه اعزامی رسانه ملی به سرزمین وحی



اخبار,اخبار اجتماعی,سازمان حج و زیارت

رئیس ستاد حج و زیارت صدا و سیما گفت:آل سعود حتی بسیار سریع با ترکیه و پاکستان زدوبند کرد به طوری که پاکستان بلافاصله به رسانه‌های خود ابلاغ کرد که در رابطه با فاجعه منا هیچ گونه خبری بر ضد آل سعود مخابره نشود

گروسی در نشست علمی مرکز تحقیقات صدا و سیما ضمن توضیحاتی در رابطه با فاجعه منا و عملکرد رسانه‌ای تیم اعزامی رسانه ملی بیان داشت: سعودی‌ها در حوزه رسانه‌ای فاجعه منا در ابتدا با برنامه وارد شدند، شبکه‌های بی‌بی‌سی ـ سی‌ان‌ان و الجزیره  با عربستان هم صدا بودند تا واقعه را طور دیگری جلوه داده و آن را تحریف کنند.

وی تصریح کرد: بدون شک چنان چه هوشمندی رسانه ملی و پخش مصاحبه با شاهدان عینی فاجعه صورت نگرفته بود آنان با قباحت تمام به طبیعی نشان دادن ماجرا و حتی مقصر جلوه دادن حجاج ادامه میدادند اما خوشبختانه پس از پخش مصاحبه با شاهدان عینی فجایع در عربستان توسط صدا و سیمای ایران ورق در عربستان برگشت چرا که یکی از بهترین ادله ما شاهدان عینی بودند.

 مسئول گروه اعزامی رسانه ملی به سرزمین وحی همچنین گفت: سعودی‌ها به غلط در حال تثبیت این اندیشه بودند که حجاج ایرانی باعث چنین کشتاری شدند و از روز سوم مسئولیت را گردن ایران انداختند گروه اعزامی صدا و سیمای ایران نیز با اینکه لشکر شکست خورده رسانه‌ای با عده‌ای شهید و مجروح همراه داشت همچنین تعداد مصاحبه‌های ضبط شده از حجاج ایرانی و خارجی فضا را تغییر داد.
 
گروسی گفت: ابتدا تصمیم گیری شد که این مصاحبه‌ها به دلایل حضور حجاج ایرانی در عربستان و تحویل شهدا پخش نشود اما دکتر سرافراز با تصمیم صحیح و دقیق و پخش به لحظه مصاحبه‌ها باعث شد و خوشبختانه فضا تغییر کند.

 کارشناس ارشد مدیریت رسانه اضافه داشت: ما هر ساله از مسیر مشعر به رمی جمرات تعداد زیادی سعودی می بینیم اما امسال در این مسیر حتی یک افسری دیده نشده و بنده به شخصِ خودم تنها یک ستوان یک دیدم.

وی ادامه داد: همین موضوع نشان می‌داد که برای حج امسال سربازها و نیروهای آنان که با روند مناسک حج بیشتر آشنایی دارند همگی درگیر جنگ با یمن هستند و تنها عده‌ای سرباز ناشی آل سعود مأمور بودند تا جمعیت را هدایت کنند که نتیجه این هدایت نیز چیزی جز فاجعه‌ای نبود که شاهدش بودیم.

 وی تأکید کرد: در روز حادثه متأسفانه حتی یک خبر نیز از سوی رسانه‌های آل سعود منتشر نشد بعد از آن نیز هر خبری که از سوی آنان منتشر شد بیشتر در جهت عادی سازی ماجرا و تحریف و دروغ پراکنی بود.

 کارشناس ارشد مدیریت رسانه ادامه داد: این فاجعه قتل عامی بود که از سوی سعودی‌ها صورت گرفت و که این موضوع نیز باتوجه به شواهد قابل اثبات است اما خوشبختانه آن چیزی که بعد از تمامی این کوتاهی‌ها و قصور دولت عربستان روند رفتار عربستان را تغییر داد فرمایشات مقام معظم رهبری بود.

رئیس ستاد حج و زیارت صدا و سیما افزود: هشدار مقام معظم رهبری به سعودی‌ها فهماند که قضییه جدی است اگر نه شاید آن‌ها حاضر نبودند حتی یک جنازه را به ایران تحویل بدهند.

 وی تصریح کرد: عربستان مسئول قتل عام حدود 8 هزار حاجی است که در این رابطه نیز موظف است تا دیه تمام حادثه دیدگان و کشته شدگان و حق حقوق آنان را بپردازد.

 
گروسی در رابطه با شایعه پراکنی و فرافکنی‌ها آل سعود گفت: یک موضوع دیگر که دروغ‌ گویی‌های آنان را بیش از پیش برملا می‌کند اخبار منتشر شده در رابطه با آقای رکن آبادی بود، آن‌ها ابتدا مدعی شدند که ایشان امسال اصلا به حج نیامده‌اند، این در حالی بود که گذرنامه او تحویل مقامات شده بود و ایشان بودند که متن بیانیه برائت از مشرکین را قرائت کرده بودند. مدتی بعد بیان کردند ایشان با گذرنامه دیگری وارد عربستان شدند.

 وی ادامه داد: رقابت ولیعهد با محمد بن سلمان، پسر پادشاه که جانشین ولیعهد و وزیر دفاع است در عربستان کاملا مشهود می باشد و این موضوعی است که برخی کارشناسان در رابطه با فاجعه منا آن را یکی از تحلیل‌های مهم ذکر میکنند و می‌‎گویند به دلیل این رقابت است که هر یک تلاش می‌کند تا دیگری را بی کفایت جلوه دهد.
 
رئیس ستاد حج و زیارت صدا و سیما عنوان کرد: آل سعود حتی بسیار سریع با بسیاری از کشورها از جمله ترکیه و پاکستان زدوبند کرد به طوری که پاکستان بلافاصله به رسانه‌های خود ابلاغ کرد که در رابطه با فاجعه منا هیچ گونه خبری بر ضد آل سعود مخابره نشود.

وی افزود: مسئولیت زدایی و عادی سازی شگردی بود که دولت آل سعود برای رفع اتهامات از خود به کار برده بود، در این میان نیز شبکه‌های وابسته به آل سعود و هم سو با آنان از جمله بی بی سی انگلیسی و عربی در روز سوم این نکته را اعلام کردند که آل سعود تمامی تدابیر را مد نظر داشته و علی رغم تمامی این تدابیر این اتفاق صورت گرفته است.

گروسی به تصاویری منتشر نشده اشاره کرد و گفت: همین روزها برخی از این تصاویر از جمله تصاویری که از اتاق‌های کنترل سعودی‌ها که در حال رصد فجایع منا هستند، پخش خواهد شد تا به این ترتیب کوتاهی و قصور و بی کفایتی آل سعود بیش از پیش بر همگان اثبات شود.

مسئول گروه اعزامی رسانه ملی به سرزمین وحی یکی از دروغ پراکنی‌های رسانه‌های عربی و غربی را بعد مسافت بین مشعر و منا با مراکز امداد، گرمای هوا و حرکت خلاف زائران ایرانی در مسیر رمی جمرات به شمار آورد و گفت: شاید چنین مسافتی را درست گفته باشند اما دولتی که نمی‌تواند دو میلیون نفر را به لحاظ امدادی تأمین کند چگونه در سال‌های گذشته تا 5 میلیون را در ایام حج کنترل می‌کردند؟
 
وی افزود: پس از فاجعه منا ما به بزرگترین بیمارستان منا در عربستان رفتیم که شاید تصور کنم 200 تخت هم نداشت برخی از مجروحین ایرانی که حال وخیمی داشتند را تصمیم داشتیم از بیمارستان ببریم اما به ما اجازه نمی‌دادند یک زائر اصفهانی در مصاحبه خبرنگاران ما گفت زمانی که در بیمارستان بستری شده و سعودیها فهمیدند او ایرانی است، سرم دست او را کشیدند.

گروسی درباره مدیریت استراتژیک ایران در فاجعه منا گفت:رسانه ملی جلوتر از سایر رسانه‌ها بود ما حتی عده‌ای از خبرنگاران را هم از عربستان فراری دادیم تا به دست نیروهای سعودی نیفتند چرا که آنها را شناسایی کرده بودند، و دائما تذکر می دادند با کمال تأسف آقای زیباکلام در مقاله‌ای که می‌نویسند فضا را علیه ایرانیان و کشته شدگان رقم می‌زنند و حتی سایت العربیه این مقاله را تیتر اول خود می‌کند!

رئیس حج و زیارت صدا و سیما در پایان بیان داشت: متأسفانه عمق فاجعه بیش از این است که با زبان وصف شود، طبق اظهارات شاهدان عینی، بودند حاجیان زنده‌ای که پیکر مطهرشان را با جنازه‌هایی که سوار بر کانتینر می کردند و چه بسا بسیاری از حاجیان مظلوم به همین نحو جان خود را از دست دادند. در صورتی که اگر آنان به موقع امدادرسانی کرده بودند شاید بیش از نصف آمار الان جز کشته شدگان نبودند.

 

اخبار اجتماعی - نسیم

 


ویدیو مرتبط :
تحلیل پوشش رسانه ای فاجعه منا - رسانه های عربی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدیران رسانه ملی مسئول روابط خصوصی بازیگران و مجری‌ها هستند؟!



روابط خصوصی بازیگران، مجریان و دیگر چهره‌ها همچون همه شهروندان ایران، به شخصی ارتباط ندارد و مشخصاً نباید مبنای قضاوت برای فعالیت حرفه‌ای ایشان قرار گیرد، به خصوص اگر ارتباطی با حوزه حرفه‌ای نداشته باشد و با این اوصاف، اگر ادعای نامداری صحت داشته باشد و مستندی برای حذف او از رسانه ملی به جز این ماجرا وجود نداشته باشد، رفتار مدیران رسانه ملی تامل برانگیز است.

اظهارات تازه آزاده نامداری درباره حذف برنامه‌اش از جدول پخش به دلیل اتفاقاتی که میان او و همسر پیشینش رخ داده -در صورت صحت- با نقدی جدی نسبت به رویکرد در پیش گرفته شده توسط تصمیم گیران رسانه ملی مطرح است؛ نقدهایی حول این محور که آیا مدیران رسانه ملی، پیگیر و مسئول روابط خصوصی بازیگران و مجری‌ها هستند؟!

به گزارش «تابناک»؛ ماجرای ازدواج و جدایی فرزاد حسنی از سال 1392 تاکنون استمرار دارد؛ ازدواجی که در تلویزیون به شدت پوشش داده شد و آنچنان در دوره مدیران پیشین رسانه ملی مورد توجه قرار گرفت که فرزاد حسنی روی آنتن برای آزاد نامداری شعر عاشقانه خواند و در ادامه نیز اجرای برنامه نوروزی سال 93 نیز به این زوج سپرده شد اما تب تند زود به عرق نشست و از میانه سال 93، جدایی این دو رسانه‌اش شد و اکنون در نوروز سال 94، التهابات به اوج خود رسیده است.

آزاده نامداری که علاوه بر مجری‌گری، به عنوان برنامه‌ساز نیز فعالیت داشت، در این مدت مجموعه برنامه «خانومی که شما باشی» را ساخت که در خصوص گروهی از خانم‌ها با ویژگی‌های خاص بود و قسمت‌های تازه‌ای از این مجموعه نیز قرار بود در نوروز 94 پخش شود و نامداری نیز بارها در اینستاگرامش خبر داده بود و از محتوای سری جدید این برنامه‌ها سخن به میان آورده بود.

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 ورود رسانه ملی به زندگی دو چهره و پوشش این واقعه در قالب‌های مختلف و آغاز یک خطا

 

به گفته نامداری، مجموعه «خانومی که شما باشی» که قرار بود در نخستین روزهای فروردین در جدول پخش باشد و روی آنتن تلویزیون برود، مستندی شش قسمتی است که برای ایام فاطمیه تدارک دیده شده بود و درباره شش خانوم که به طرز دردناکی همسران خود را از دست داده بودند و بنابراین زمان پخش این مجموعه نیز مشخص بود.

پیش از نوروز، آزاده نامداری در اینستاگرامش ابتدا خبر از عدم پخش برنامه نوروزی‌اش داد و نسبت به دلیل عدم پخش آن اظهار بی اطلاعی کرد و البته این اتفاق را به کسانی‌ که بابت آن خوشحال شده‌اند تبریک گفت، اما ساعتی بعد نامداری این پست را حذف کرد و به جای آن نوشت که بابت عدم پخش برنامه پیگیر شدم و گفتند که انشاالله در یک فرصت مناسب پخش خواهد شد.

نامداری اندکی بعد در صفحه اینستاگرامش پستی گذشت که محتوای اینچنین بود: «نوشته ای در یکی ازسایتها باعث شد امروز تعداد زیادی از همکاران و دوستانم به ویژه اهالی رسانه به من زنگ بزنند و صحت و سقم مطلب این سایت محترم رو جویا بشن. تاالان ساکت بودم، اما فکر میکنم باید به نکاتی اشاره کنم، من آزاده نامداری هستم، یازده سال در تلویزیون کارکردم و با قلبم کار کردم.

الان مستند من پخش نشد، آنتن روتین ندارم. مجری سال تحویل نیستم... اما، اما، من هرگز به وطنم، به تفکرم، به عقایدم، پشت نمیکنم. شاید برای فرصت مطالعاتی دلم بخواد برای مدتی مهاجرت کنم اما هرگز و هرگز این به معنی حضور درشبکه های غیرداخلی نیست. من متعلق به این خاک و به این قابم. حتی اگه سالها ازش دور باشم. من آزاده نامداری هستم. شاید مدیران محترم منو با وجود این همه مجری تقلبی و فیک فراموش کردن اما من با عرق وکلی طرح و ایده و علاقه همچنان سرزنده هستم... و به سرزمینم پشت نمیکنم. هرگز‌.»

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 دعوت فرزاد حسنی و خانواده‌اش به تلویزیون پس از حواشی جدایی و ادامه خطا

 

این نوشته در واکنش به ادعای یک سایت خبری غیرمسئول بود که از پیشنهاد شبکه‌های فارسی زبان برای رفتن آزاده نامداری به او داده بود. وضعیت آزاده نامداری از همان زمان جدایی و رسانه‌ای کردن این موضوع در گفت و گو با یک روزنامه، به چنین شرایطی سوق یافت و کم کم حضور نامداری در تلویزیون کمرنگ و در جدول پخش، زمان ثابتش را از دست داد؛ مسئله‌ای که عنوان می‌شد به علت مخالفت مدیران وقت با فعالیت او، پس از حواشی جدایی‌اش بوده و ظاهراً حتی به او گفته شده بوده که مسئولان نیروی انتظامی خواسته‌اند تا ممنوع التصویر شود.

این موضوع توسط اسماعیل احمدی مقدم فرمانده وقت نیروی انتظامی به صراحت بیان شد. احمدی مقدم در دیدار با جمعی از مسئولان صداوسیما در آبان ماه سال گذشته پیرامون ممنوع‌التصویر کردن افراد توسط ناجا را تاکتیک صداوسیما گفته بود: «صداوسیما به عنوان یک تاکتیک برای فشار به افراد می‌گوید که نیروی انتظامی خواهان ممنوع‌التصویری از سوی شما شده است. ما زیر آن نامه نوشتیم که ما مخالفتی با اجرای برنامه توسط این مجری زن نداریم و اساساً نقشی هم در ممنوع‌التصویر کردن ایشان نداشته‌ایم.»

با تغییر ترکیب مدیران رسانه ملی اما ظاهراً وضعیت آزاده نامداری تغییر نکرده و اکنون از جدول پخش نوروزی نیز حذف شده تا او با انتشار یک پست و تصویر جنجال برانگیز مدعی شود: «متاسفم که مجبورم این عکس خصوصی رو منتشر کنم. اما دیگه باید... باید... این عکس مستنده و بسیاری از مدیران محترم تلویزیون خودمو و حالمو رویت کردن... امروز به لطف دروغگویی ایشون مستند من پخش نشد و هزار اتفاق تلخ دیگه... من الان سرپام، خوبم. زندگی می‌کنم. درس میدم. کار می‌کنم و دوباره زنده شدم. متاسفم برای رادیویی که آنتن زنده شو میسپره دست کسی که به نزدیک‌ترین کسش هم رحم نکرد، به تایید دوستاش ازدواج با من فقط یه شو یا نمایش بیشتر نبود.

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 و سرانجام عاقبت دخالت‌ها و ایجاد تداخل و ارتباط میان فعالیت حرفه‌ای ستاره‌ها و روابط شخصی

 

به لطف پدرم من حق طلاق داشتم و گرنه شاید الان زنده نبودم. این عکس تلخه ولی واقعیه، برای هوادارایی میگم که آزادیشون بت ساختن، بتی که به هیچ مسلکی پایبند نیست، دیگه کسی تو کامنتای من حق نداره اسمی از ایشون بیاره. آقای حسنی میدونم دهنت باز میشه به هر تهمتی اما من واگذارت میکنم بخدا... و خوشحالم که دیگه نمی بینمت. فقط بدون چهل تا فایل صوتی دست من داری که مدت‌هاست حتی خودم گوشش ندادم... والسلام.» و البته این پست نیز پس از چند ساعت از صفحه اینستاگرامش حذف شد!

آنچه مسلم است، روابط خصوصی بازیگران، مجریان و دیگر چهره‌ها همچون همه شهروندان ایران، به شخصی ارتباط ندارد و مشخصاً نباید مبنای قضاوت برای فعالیت حرفه‌ای ایشان قرار گیرد، به خصوص اگر ارتباطی با حوزه حرفه‌ای نداشته باشد و با این اوصاف، اگر ادعای نامداری صحت داشته باشد و مستندی برای حذف او از رسانه ملی به جز این ماجرا وجود نداشته باشد، رفتار مدیران رسانه ملی تامل برانگیز است.

این یک حقیقت است که از گذشته تاکنون، برخی مدیران رسانه ملی پیگیر روابط خصوصی بازیگران و مجری‌ها بوده و گروهی از ایشان نیز ممنوع‌التصویر هستند اما آیا رویه، پاسخگوی دوران کنونی نیز است و آیا اساساً مدیران رسانه ملی در موقعیتی هستند که درباره چنین مسائلی قضاوت داشته باشند؟ اینها مسائل تامل برانگیزی است که نیاز به پاسخگویی دارد و چه زمانی بهتر از این برای پاسخگویی؟

اخبار فرهنگی - تابناک