اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واردات آب از خارج جدی شد



اخبار,اخبار اقتصادی,حمید چیت چیان

وزیر نیرو با اعلام اینکه هم اکنون بندرعباس، بوشهر و کرمان با مشکلات جدی در تامین آب شرب مواجه‌اند، گفت: در حال مطالعه و بررسی امکان واردات آب از خارج هستیم.

حمید چیت چیان با ارائه گزارشی از وضعیت این روزهای آبی کشور، گفت: متوسط بارش کشور در چند سال اخیر به ۲۰۷ میلیمتر رسیده که این وضعیت به اضافه اینکه متوسط درجه حرارت کشور ۱.۲ درجه افزایش یافته، موجب تبخیر بیشتر منابع آب شده است.

وزیر نیرو اظهارداشت: در نتیجه با کاهش بارندگی و افزایش تبخیر از میزان آب در دسترس ما (آب تجدیدپذیر) به شدت کاسته شده به نحوی که این رقم از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب به حدود ۱۱۰ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرده و در مقابل مصرف به شدت افزایش یافته است.

چیت چیان با تاکید بر اینکه با افزایش جمعیت و مصرف بالا در این روزها، از نظر منابع آبی در یک شرایط خاص به خصوص در رابطه با آب های زیرزمینی قرار گرفته ایم، افزود: در چند سال اخیر سالانه تقریبا ۵.۷ مترمکعب بیلان منفی داریم. یعنی برداشت ما از آب های زیرمینی نسبت به آبی که دوباره به زیرزمین وارد می شود و سفره های زیرزمینی را تنظیم می کند، ۵.۷ مترمکعب اضافه است.

وی خاطرنشان کرد: در رابطه با آب های سطحی نیز میزان روان آب ما در رودخانه های کشور به حدود ۶۰ درصد روان آب های سابق کاهش پیدا کرده و اگر ایستگاه ها را ملاک قرار دهیم روان آب ها به زیر ۵۰ درصد کاهش یافته است. متاسفانه بخشی از این آب هم در میانه راه به طور غیرمجاز توسط مردم برداشت می شود.

این عضو ابینه تدبیر و امید ادامه داد: در مورد آب شرب هم که به طور خاص مورد توجه مردم است باید بگویم که ما در ۴ استان شرایط بسیار جدی را پشت سر گذاشته ایم. ما در شهرهای سنندج، کرمان، بندرعباس و بوشهر شرایط بسیار حاد آب شرب در سال جاری داشتیم. الحمدالله با اقداماتی که در شهر سنندج انجام شد در قالب دو طرح اضطراری و یک طرح درازمدت بر مشکل فائق آمدیم ولی در ۳ شهر دیگر ما با مشکلات جدی آبی همچنان مواجه هستیم.

وزیر نیرو درباره انجام برخی اقدامات به منظور واردات آب از سایر کشورها بیان داشت: گزینه های گوناگونی را در اینباره مورد مطالعه و بررسی قرار دادیم و با برخی از کشورهای همسایه هم در این مورد مذاکراتی داشته ایم و امیدوارم که طی چند ماه آینده بتوانیم به یک نتایج مشخصی در این مورد برسیم.

چیت چیان درباره اقدامات صورت گرفته به منظور جلوگیری از هدررفت آب، گفت: توانسته ایم از ابتدای شروع فعالیت دولت تا پایان سال ۹۳، ۱.۳ واحد درصد میزان تلفات را کاهش دهیم. یعنی از ۲۶ درصد به ۲۴.۷ درصد رسیده اما لازم است بیان کنم که برای اینکه یک واحد درصد این میزان را کاهش دهیم به سرمایه ای بالغ بر هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.
اخبار اقتصادی -مهر


ویدیو مرتبط :
واردات بی رویه پرتقال و آسیب جدی به باغداران داخلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كمبود منابع آب جدی است



 

 

كمبود منابع آب جدی است

 

امروزه دستیابی به منابع آب آشامیدنی یكی از چالش های اساسی جهان است، بحران دستیابی بهمنابع آب منجر به این شده است تا سازمان های بین المللی نیز دستیابی به آب سالم را به عنوان یكی از اهداف توسعه هزاره در نظر بگیرند تا جامعه جهانی برای آن برنامه ریزی كند.

     

بی شك در این چرخه زیست محیطی كشور ایران به عنوان كشوری كه از میانگین بارش بالایی نیز برخوردار نیست و در اقلیم خشك و نیمه خشك قرار دارد با كمبود منابع آب به طور جدی روبه رو است و به این ترتیب اگر برای سال های آتی برنامه ریزی مدونی صورت نگیرد فرصت های از دست رفته جبران پذیر نخواهد بود.

 

مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست اعلام كرده اند كه بررسی ها نشان می دهد، ۹ استان و۳۴ شهر كشور با كمبود جدی منابع آب مواجه هستند این در حالی است كه یك سوم منابع تجدیدناپذیر آب در كشور هدر می رود و از آن استفاده بهینه ای نمی شود.

 

لزوم استفاده بهینه از چرخه آب مدیریت منابع آب و بازگردانی پساب ها به چرخه مصرف در بخش های مختلف برحسب میزان آلایندگی پساب ها است كه هنوز شكل مدونی به خود نگرفته است، به این ترتیب یك سوم منابع تجدیدناپذیر آب به صورت پساب و سرمایه ای جبران ناپذیر از دست می رود.

 

آمار های سازمان حفاظت محیط زیست نشان می دهد كه كشور ما در اقلیم خشك و نیمه خشك قرار گرفته و از نظر آب در مضیقه است. ۲۸۰ میلیارد متر مكعب از این آب به علت تبخیر و تعریق از دست می رود، ۹۲ میلیارد متر مكعب به جریان های سطحی و حدود ۳۸ میلیارد متر مكعب به تغذیه طبیعی آب های زیرزمینی اختصاص دارد.

 

همچنین یكی از بخش هایی كه مصرف كننده اصلی منابع آبی است بخش كشاورزی است .

 

در دنیا در ازای مصرف هر یك متر مكعب آب، ۲ كیلوگرم محصول كشاورزی تولید می شود در حالی كه در ایران محصول تولیدی در ازای مصرف هر متر مكعب آب تنها ۹۰۰ گرم است.

 

با ادامه این روند در سال ۱۴۰۰ همچنان كشاورزی به صورت یك معضل محسوب می شود. به گفته كارشناسان سرانه مصرف آب در ایران۴۰ لیتر بیش از دنیاست.

 

بر این اساس سرانه مصرف آب در ایران ۱۹۱ لیتر است در حالی كه سرانه مصرف آب در دنیا ۱۵۰لیتر است و این یعنی هر ایرانی حدود ۴۰ لیتر بیشتر از سرانه جهانی آب مصرف می كند.

 

به گفته مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست از آنجا كه حدود ۲۹ میلیاردمتر مكعب پساب برگشتی وجود دارد، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از آب مصرفی در بخش صنعت به صورت پساب برگشت داده می شود و حجم آلایندگی بسیار بالایی دارد كه باید برای آن برنامه ریزی جداگانه ای انجام داد تا با پالایندگی صورت گرفته در بخش هایی مورد استفاده قرار گیرد./جام جم آنلاین