اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هیچ کشور عاقلی گازوئیل را برای برق نمی‌سوزاند!



اخبار,اخبار اقتصادی ,وزیر نیرو

 

اخبار اقتصادی - هیچ کشور عاقلی گازوئیل را برای برق نمی‌سوزاند!

وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر هزینه پرداختی مردم برای برق کم است، گفت: به همین دلیل شرکت‌های برق در حال ورشکستگی هستند؛ اگر هزینه برق برای مردم گران است، باید کمتر مصرف کنند.

به گزارش ایسنا، حمید چیت‌چیان امروز 16 شهریور ماه در مراسم بهره‌برداری از پروژه‌های پست برق 132.20 کیلوولت مشهد و خط 132 کیلوولت تغذیه پست و تونل،‌ کانل و کابل مشهد- غدیر عنوان کرد: فرهنگ‌سازی تنها با پخش تیزر از تلویزیون محقق نمی‌شود، وظیفه مدیران صنایع این است که تمام اقداماتی که باعث کاهش مصرف برق از سوی مردم می‌شود را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه افتتاح پروژه‌هایی که امروز در مشهد داریم ادامه روند قبلی نیست، اظهار کرد: تمام تلاش مجموعه وزارت نیرو این است که بتوانیم در صنعت برق تغییر ریل انجام دهیم چرا که صنعت برق علی‌رغم تمام بلوغ و توانمندی‌هایی که در اختیار داشته در حدود 10 سال گذشته در درک صنعت برق دنیا توفیق کاملی نداشته، در حال حاضر صنعت برق دنیا با یک منطق و راهبردهای جدیدی مواجه است که اگر آن را درک نکنیم هزینه‌های زیادی به مردم کشور تحمیل می‌شود.

چیت‌چیان افزود: رفتن به سمت انرژی‌ها و فناوری‌های نو اهمیتی ندارد بلکه کاهش هزینه تحمیلی بر مردم مهم است زیرا در صورت افزایش قیمت، هزینه آن از جیب مردم یا از یارانه‌ آنان پرداخت می‌شود و به نفع مردم نیست.

وی تصریح کرد: از سال 83 تا سال 90 در طی هشت سال میزان زیادی گازوئیل در نیروگاه‌ها برای تولید برق سوخته شده است در صورتی که اگر از این گازوئیل‌ها استفاده نمی‌شد یا این سوخت صادرات و از واردات گازوئیل جلوگیری می‌شد می‌توانستیم اقدام به خرید نیروگاه بادی و نصب آن کنیم که این نیروگاه می‌توانست به اندازه نیروگاه‌هایی که گاوزئیل سوزاندند، برق تولید کند.

چیت‌چیان اضافه کرد: در صورتی که این نیروگاه خریداری می‌شد در سال 91 ظرفیت تولید برق به قدری می‌رسید که نیروگاه‌ها می‌توانستند برای 17 سال آینده برق تولید کرده و آن را رایگان به مردم ارائه دهند.

هیچ کشور عاقلی گازوئیل را برای تولید برق نمی‌سوزاند
وزیر نیرو اظهار کرد: هیچ انسان و کشور عاقلی گازوئیل را برای تولید برق نمی‌سوزاند، با کمال تاسف هنوز هم زمانی که می‌خواهیم به سمت انرژی‌های نو حرکت کنیم با مقاومت‌هایی در داخل وزارت نیرو مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به اینکه با یک لیتر گاوزئیل 3.7 کیلو ولت ساعت در نیروگاه تولید می‌شود، گفت: پنج درصد از این میزان مصرف داخلی نیروگاه، پنج درصد در شبکه انتقال تلف شده و حدود 15 درصد در شبکه توزیع قرار می‌گیرد به عبارت دیگر 25 درصد از برق تولید شده تا زمان رسیدن به دست مصرف‌کننده از بین می‌رود.

چیت‌چیان با بیان اینکه حدود 85 تومان هزینه تبدیل انرژی انتقال و توزیع آن است، عنوان کرد: در حال حاضر 835 تومان برای هزینه برق به مردم یارانه می‌دهیم.

وی افزود: برای هر کیلو ولت ساعت انرژی تجدیدپذیر 463 تومان قیمت تعیین کرده‌ایم که این مبلغ نه تنها کمکی به تولیدکننده نکرده بلکه تولیدکننده به جامعه کمک می‌کند.

چیت‌چیان با بیان اینکه تا پایان سال جاری نیروگاه 100 مگاواتی بادی در خواف نصب شده و به بهره‌برداری می‌رسد، عنوان کرد: غیر از این نیروگاه 100 مگاواتی، 475 مگاوات دیگر نیز در سال جاری یا در سال آینده نصب می‌شود که در واقع این پروژه‌ها در برگیرنده منافع مردم هستند.

وی با اشاره به اینکه طرفدار انرژی نو و کهنه نیستیم بلکه طرفدار منافع مردم هستیم، اظهار کرد: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به این معنا نیست که نیروگاه‌های دیگر کنار گذاشته شود بلکه باید یک ترکیب منطقی را در این مووع رعایت کنیم.

وزیر نیرو اظهار کرد: اینکه میزان تلفات شبکه انتقال و توزیع برق در خراسان رضوی به زیر 10 درصد کاهش یافته است خوشحال کننده بوده اما به این میزان قانع نیستیم و هدفمان کاهش تلفات بیشتری است هر چند که بخشی از تلفات فنی و غیرقابل جلوگیری است.

وی ادامه داد: در سال گذشته از محل اعتبارات بند 19 قانون بودجه سال 92، 944.5 مگاوات قرارداد برای احداث نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر امضا شده است.

چیت‌چیان در خصوص کم‌آبی در استان عنوان کرد: طبق مقررات بین‌المللی هر کشوری دارای حق‌آبه باشد باید کشور همسایه نیز آن را محترم شمارد و امیدواریم در طی مذاکرات با کشور افغانستان برای استفاده از آب بتوانیم آن‌ها را قانع کنیم.

وزیر نیرو افزود: تا پایان سال جاری یا حداکثر سال آینده سدهایی به بهره‌برداری می‌رسد که با احداث آن‌ها تمام عملیات برای انتقال آب‌های سطح زمین انجام می‌شود، سالانه آبریزی زیرزمینی منفی است و به همین دلیل باید مدیریت مصرف داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مدیریت مصرف اولین قدم برای کاهش برق مصرفی مردم است، اضافه کرد: تا سال آینده 575 مگاوات نیروگاه بادی به بهره‌برداری رسیده یا در حال اتمام است.
اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
رکورد مصرف برق کشور از افزایش 7 درصدی، بازهم شکسته شد!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رونق تولید برق پاک در کشور



 

رونق تولید برق پاک در کشور/ آمادگی بخش خصوصی برای تولید ۲۱۰۰ مگاوات

 

 

رونق تولید برق پاک در کشور

 

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو کشور با بیان اینکه تولید برق پاک در کشور رونق می گیرد، گفت: بخش خصوصی ۶۰۰ مگاوات موافقت نامه و قرارداد را به امضا رسانده است و ۱۵۰۰ مگاوات نیز در نوبت برای رسیدگی است.


یوسف آرمودلی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اعتبارات انرژیهای نو در بودجه سال ۸۹ نسبت به سنوات گذشته افزایش داشته است. این درحالی است که امسال ادامه کار برنامه چهارم پیاده می شود و البته به طریق دیگر، وارد برنامه پنجم شده ایم.


سهم ۷۰ میلیارد تومانی انرژیهای پاک از بودجه ۸۹


مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران افزود: در سال جاری ۷۰ میلیارد تومان برای گسترش تولید برق از انرژیهای نو تعیین شده است که اگرچه عدد خوبی است، اما برای فعالیتهای ما راضی کننده نیست، چراکه تاکید وزیر نیرو و رییس جمهور این است که انرژی های تجدیدپذیر را به شدت توسعه دهیم؛ البته در این میان، رویکرد استفاده از توان بخش خصوصی است.


وی تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که مساله خرید تضمینی و گرفتن تسهیلات برای متقاضیان تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر را با بانکها حل و فصل کنیم. بر این اساس، تلاش داریم در سال جاری قوانینی تهیه و برای تصویب به مجلس و دولت ارسال کنیم که بتواند ضمانت و حمایت لازم از بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در این زمینه فراهم کند.


●‌ نیروگاه‌های خورشیدی


به گفته آرمودلی، وزارت نیرو در سال جاری ادامه طرحهای برنامه چهارم که شامل برقرسانی به روستاهای دور افتاده و سیستم های فتوولتائیک که مورد تاکید رییس جمهور است را اجرایی کند . در این میان ادامه روند ساخت نیروگاه پایلوت خورشیدی شیراز در صورت کار قرار دارد و مقرر شده تا این نیروگاه با گاز هیبرید شده و به صورت یک نیروگاه نمونه ۵۰۰ کیلوواتی که بعدا به ۵۰ مگاواتی در طراحی تبدیل خواهد شد، راه اندازی شود.


وی اظهار داشت: در سال جاری، ادامه کار پتانسیل سنجی خورشید کشور را شاهد خواهیم بود ضمن اینکه در بحث استفاده از سیستم های تصفیه آب خورشیدی نیز تلاش های بسیاری صورت گرفته است که ادامه خواهد یافت. در کنار این موارد، بحث ترویج در بخش خورشید را نیز در دستور کار قرار خواهیم داد.


مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران خاطرنشان کرد: در ساخت نیروگاههای بادی، وضعیت بهتری حاکم است؛ چراکه قیمت تمام شده استفاده از انرژی خورشید بالا است و امکان سرمایه گذاری به سختی در آن فراهم می شود. ولی در بخش باد قیمت سرمایه گذاری مناسب است و در نهایت ساخت داخل آن نیز در کشور وجود دارد.


آرمودلی گفت: نیروگاههای بادی ساخت دولت نیز به شدت در حال توسعه است و در همین رابطه، تکمیل ساخت نیروگاه منجیل و بینالود را داریم. ضمن اینکه برای تولید توربین های باد از طریق دستگاههای دولتی نیز، سازمان توسعه برق ایران و شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) ۵۰۰ مگاوات را دنبال می کند.


بخش خصوصی هم آمد


وی اظهار داشت: در این زمینه، بخش خصوصی نیز ۶۰۰ مگاوات موافقت نامه و قرارداد را به امضا رسانده است و ۱۵۰۰ مگاوات نیز در نوبت برای رسیدگی است.


آرمودلی در تشریح برنامه های تولید برق از سایر منابع انرژی تجدیدپذیر گفت: در سایر بخشها نظیر زیست توده و بایوماس کار در حال گسترش است، به نحوی که استفاده از لندفیل ها برای تولید انرژی در مشهد، شیراز و شهرهای شمالی کشور برنامه ریزی شده تا بتوان از زباله سوزها برای حل مشکل زباله و تامین انرژی الکتریکی استفاده کرد.


خرید تضمینی برق پاک


این مقام مسئول در سازمان انرژیهای نو در خصوص بحث خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر گفت: هر سال قیمت پایه خرید برق از تجدیدپذیر ثابت است و اما با تغییر قیمت ارز و تورم، قیمت اصلاح می شود و فرمولی دارد که اگر نرخ ارز تغییر کند، طبق آن فرمول، قیمت افزایش می یابد. این قیمت راضی کننده است و ما باقیمت خوب و مناسبی در دنیا می خریم.


وی در پاسخ به سوالی مربوط به انتشار اوراق مشارکت برای طرحهای تجدیدپذیر اظهار داشت: سعی ما این است که پروژه های دولتی اجرا نشود، به همین لحاظ اوراق مشارکت را برای اجرای پروژهای بزرگ دولتی منتشر می شود. ضمن اینکه تلاش ما بر این است که مردم و بخش خصوصی مورد حمایت قرار گیرند تا وارد ساخت این نیروگاهها شوند.


مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران خاطرنشان کرد: وزارت نیرو مشکلی از بابت تامین نقدینگی مورد نیاز تضمین خرید برق ندارد، بلکه مشکلات بابت تسهیلات برای بخش خصوصی و منبع مالی برای خرید تجهیزات است که در حال حل شدن است.


وی خواستار دسترسی سرمایه گذاران تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر به تسهیلات بانکها و صندوق ذخیره ارزی شد.... /  مصاحبه : خبرگزارى مهر