اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

همه چیز درباره چیپس و پفک



اخبار,اخبار اجتماعی ,چیپس و پفک

 

اخبار اجتماعی - همه چیز درباره چیپس و پفک

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران گفت: غلات حجیم شده و چیپس‌ در سلفون‌های شفاف که تحت عنوان محصولات خانگی به صورت گسترده در بوفه‌های سینما و سوپرمارکت‌ها در حال توزیع است، بسیار مضر بوده و خطر سرطان‌زایی دارند که به هیچ‌وجه مصرف این محصولات به مردم توصیه نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، علی شریعتی با اشاره به اینکه غلات حجیم شده و چیپس‌هایی که در سلفون‌های شفاف به فروش می‌رسند فاقد هرگونه استاندارد و پروانه بهداشتی هستند و هیچ‌گونه قیمت‌گذاری نیز روی آنها وجود ندارد، اظهار کرد: فروشندگان این محصولات غیر بهداشتی تنها به دنبال کسب سودهای کلان از مشتریان موقتی خود هستند.

وی افزود: هیچ نظارتی روی فرآیند تولید این محصولات وجود ندارد و به دلیل داشتن سلفون‌های شفاف، تابش نور خورشید روی آنها باعث می‌شود تا فعل و انفعلاتی در محصول داخل بسته‌بندی رخ دهد که در نهایت باعث اکسیده شدن روغن محصول شده و مصرف آن‌را بسیار مضر می‌کند و حتی خطر سرطان‌زایی نیز دارد.

وی افزود: این نوع از غلات حجیم شده و چیپس‌های غیراستاندارد عمدتا در مکان‌هایی همچون بوفه‌های سینما، برخی سوپرمارکت‌ها و حتی نان‌های فانتزی به فروش می‌رسند و براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین کانون انجمن‌های صنایع غذایی و سازمان غذا و دارو امضا شده باید روی این امکان نظارت بیشتری به وجود آید.

67 درصد از سهم بازار چیپس و اسنک عراق در اختیار ایران است
شریعتی از وجود 47 واحد فعال در زمینه تولید چیپس و اسنک در کشور خبر داد و گفت: تعداد پروانه‌های بهره‌برداری در صنعت چیپس، اسنک و غلات حجیم شده به حدود 150 پروانه نیز رسیده بود که در پنج سال گذشته به دلیل تغییر و تحولات رخ داده در شرایط اقتصادی کشور اعم از رکود و سخت شدن حضور در بازار، تعداد زیادی از واحدهای کوچک و محلی این صنعت عملا تعطیل شدند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران با بیان اینکه به دلیل حجیم بودن و در عین حال کم ارزش بودن، صادرات محصولات صنعت اسنک و چیپس به کشورهای دوردست توجیه اقتصادی ندارد، اظهار کرد: با این وجود صنعت اسنک سهم بالایی در بازار کشورهای همسایه دارد؛ به طوری که 67 درصد از سهم بازار چیپس و اسنک عراق در اختیار محصولات ایرانی است. این صنعت به کشورهای افغانستان، CIS و حاشیه خلیج فارس نیز صادرات دارد.

به گفته وی کل صادرات این صنعت در سال قبل حدود 46 میلیون دلار بود. همچنین بخشی از محصولات این صنعت به صورت روباری و در حجم کم به کشورهایی مانند کانادا و استرالیا نیز ارسال می‌شود.

بازار چیپس و پفک انحصاری نیست
شریعتی در واکنش به این اظهارنظر که به نظر می‌رسد در سال‌های گذشته بازار چیپس و اسنک کشور به چند برند خاص محدود شده و انحصار در این حوزه به وجود آمده است، افزود:‌ تغییر و تحولات رخ داده در بازار به دلیل شرایط اقتصادی بوده است. این تغییرات باعث شد تعداد زیادی از واحدهای کوچک این صنعت تعطیل شوند و بازیگران بازار اسنک و چیپس کشور بسیار محدود شده و ورود به این بازار سخت شود. البته اعتقاد نداریم که بازار انحصاری شده است.

وی در پاسخ به این سوال که دلیل تبلیغات وسیع محصولات اسنک و چیپس در رادیو و تلویزیون چیست و آیا ادعاهای مطرح شده در تبلیغات مبنی بر ارائه محصولات جدید توسط تولیدکنندگان صحت دارد یا خیر؟ توضیح داد: محصولات جدید در صنعت اسنک و چیپس معمولا در فناوری تولید آنها تغییراتی ایجاد شده است. به عنوان مثال در گروه چیپس محصول جدیدی عرضه می‌شود که ترد تر است و یا چیپس‌های خانگی که به صورت صنعتی تولید شده‌اند. در فرآیند تولید این محصول سیب زمینی روغن کمتری جذب می‌کند ولی ترد می‌شود.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران گفت: بررسی‌های ما در دنیا نشان می‌دهد که چیپس خانگی به دلیل اینکه فرآیند پخت آن خیلی قابل کنترل نیست مصرف آن حتی مضرتر از چیپس خانگی به صورت صنعتی است. ضمن اینکه صنعت چیپس از سیب زمینی استفاده می‌کند که نژاد آن در دسترس مردم نیست و قند کمتر و در عین حال ماده خشک بیشتری دارد. از سوی دیگر در حوزه اسنک و غلات حجیم شده جدا از بازی طعم‌ها، نسل‌های جدیدی از این محصولات مثلا با پروتئین غنی شده تولید می‌شوند که به همین دلیل در تبلیغات از آنها به عنوان محصولات جدید یاد می‌شود.

صنعت اسنک و چیپس بیشترین تبلیغات را در بین صنایع غذایی دارد
وی با اشاره به اینکه صنعت اسنک و چیپس دارای بیشترین حجم تبلیغات در بین گروه صنایع غذایی است، اضافه کرد: البته در دنیا نیز همین وضعیت قابل مشاهده است و البته در مورد تبلیغات این صنعت سختگیری‌های زیادی نیز وجود داشته و روی نحوه آن نظارت می‌شود.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران درباره ماشین آلات مورد استفاده در صنعت اسنک و چیپس نیز گفت: عمدتا ماشین آلات به روز این صنعت وارداتی هستند. هرچند از ماشین آلات داخلی هم در این صنعت استفاده می‌شود. این در حالی است که هم‌اکنون رقیب اصلی ایران در صنعت اسنک و چیپس منطقه عربستان است. در دنیا نیز آمریکا رتبه نخست این صنعت را دارد.

اروپایی‌ها پفک ایرانی می‌خرند و به کشورشان می‌برند!
وی در پاسخ به این سوال که دلیل نبود واردات در حوزه محصولات اسنک و چیپس اظهار کرد: در حال حاضر حجم واردات در محصولات اسنک و چیپس بسیار محدود بوده و نزدیک به صفر است. دلیل این وضعیت نیز این است که واردات این محصولات صرفه اقتصادی ندارد و رغبتی هم برای این کار وجود ندارد. حتی برخی افرادی که از اروپا به ایران می‌آیند در زمان برگشت از فرودگاه پفک ایرانی را خریداری می‌کنند و با خود به کشورهایشان می‌برند.

این فعال صنعتی درباره افزایش شدید قیمت محصولات اسنک و چیپس ظرف چند سال گذشته و به ویژه بعد از هدفمندی یارانه‌ها نیز عنوان کرد: محصولات اسنک و چیپس مشمول قیمتگذاری نیستند و در سال های گذشته نیز قیمت این محصولات مطابق با نرخ تورم بالا رفته است. البته تغییرات قیمتی همزمان با تغییر وزن محصولات بوده است. یعنی افزایش قیمت محصولات با افزایش وزنی محصولات همراه بوده است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران گفت: در سال‌های گذشته با بحران سیب زمینی مواجه شده و قیمت این محصول بعضا تا 500 درصد نیز افزایش یافت. این اتفاق باعث تحمیل زیان های سنگینی به شرکت های اسنک و چیپس شد. با این وجود افزایش قیمت محصولات اسنک و چیپس غیرطبیعی نبوده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 8500 نفر به صورت مستقیم در صنعت اسنک و چیپس کشور کار می‌کنند که با احتساب بخش توزیع تعداد فعالان این صنعت به بیش از 13 هزار نفر می‌رسد. 

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
چیپس و پفک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

میوه های خشک جایگزین چیپس و پفک



خشکبار, میوه‌های خشك‌شده, آلبالو خشک

میوه‌های خشك‌شده برای مصرف در شرایط خاصی مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند کوهنوردی که امکان حمل بار زیاد وجود ندارد، مفید هستند.

 

زردآلو یکی از میوه‌های بسیار پرطرفدار است که در فصل تابستان به بازار می‌آید. این میوه خوشمزه و خوش‌خوراک را می‌توان به صورت خشک‌شده یا به‌اصطلاح، برگه زردآلو هم مصرف کرد...

 

حدود یک‌ دوم فنجان آن دارای 153 کالری انرژی، 40 گرم کربوهیدرات، 6 گرم فیبر،2 گرم پروتئین، 13 درصد پتاسیم و 58 درصد ویتامین A است. سایر میوه‌هایی که می‌توان آنها را خشک و استفاده کرد شامل سیب، آلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت‌فرنگی، خرمالو و همچنین گوجه‌فرنگی می‌شوند. میوه‌های خشک را می‌توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد بنابراین این محصولات جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان.

 

میوه‌ تازه بخوریم یا خشک‌شده؟
میوه‌های خشك‌شده برای مصرف در شرایط خاصی مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند کوهنوردی که امکان حمل بار زیاد وجود ندارد، مفید هستند.

 

آیا خشک کردن میوه‌ها باعث کاهش ارزش تغذیه‌ای آنها می‌شود؟
به‌کارگیری فرایند حرارتی باعث کاهش فعالیت برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین C و رنگدانه‌های مفید در میوه‌ها می‌شود. با وجود این، کاهش ارزش تغذیه‌ای میوه‌ها به روش و سرعت خشک‌کردن بستگی دارد. بدیهی است ارزش تغذیه‌ای میوه‌های تازه به مراتب بیشتر از میوه‌های خشک است. حرارتی که برای خشک کردن میوه‌ها استفاده می‌شود تا حدود زیادی باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در آنها می‌شود.

 

كالری میوه‌های خشك بیشتر است یا تازه؟
فراموش نكنید کالری میوه‌های خشک در وزن یکسان بیش از میوه‌های تازه است. از آنجا که مقدار زیادی از آب میوه‌ها، طی فرایند خشک‌کردن از دست می‌رود، میزان موادخشک محصول نهایی (مانند قندها) افزایش پیدا می‌کند. از این‌رو میوه و برگه‌های خشك‌شده کالری بیشتری دارند بنابراین ممکن است مصرف مداوم و بی‌رویه آنها، مشکلاتی مانند اضافه‌وزن را برای افراد به وجود بیاورد و در صورت مصرف زیاد این محصولات، امکان دریافت کالری مازاد افزایش یابد. ضمن اینکه مواد مغذی موجود در میوه‌های خشک مانند ویتامین‌ها، مینرال‌ها، ویتامین c و فیبرها کمتر از مواد مغذی موجود در میوه‌های تازه است.

 

برگه‌ها و میوه‌های خشك‌شده جایگزین مناسبی برای چیپس و پفك هستند؟
میوه‌های خشک منبعی غنی از ویتامین‌های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند كه به‌راحتی هضم و باعث تصفیه خون و پاکسازی معده و روده می‌شوند. به دلیل وجود همین خواص است که میوه‌های خشک و برگه‌ها را می‌توان به‌عنوان یکی از میان‌وعده‌های سالم، مغذی و مفید برای تمام گروه‌های سنی معرفی کرد.

 

این محصولات،‌ می‌توانند جایگزین خوبی برای چیپس و پفک به‌خصوص در کودکان باشند‌ چراكه میوه‌های خشک‌شده در صورت مناسب بودن کیفیت، هم ارزش تغذیه‌ای به مراتب بالاتری‌ از چیپس و پفک و هم خواص حسی جذاب و مقبولی از نظر مصرف‌کننده به‌خصوص بچه‌ها دارند. می‌توانید انواع میوه‌های خشک را آرام‌ آرام جایگزین چیپس و پفک در برنامه غذایی خودتان و فرزندانتان کنید البته به‌شرطی که حد تعادل را در مصرف آنها در نظر بگیرید.

 

فله‌ای بخریم یا بسته‌بندی‌شده؟
در میوه‌های خشک موجود در بازار، مواد خاصی وجود دارند که برای بدن مضر هستند. معمولا میوه‌هایی که خارج از منزل و در صنعت یا مغازه‌ها خشک می‌شوند، برای تثبیت رنگ، مشتقات سولفیدی اضافه می‌کنند که این مشتقات می‌توانند باعث ایجاد مشکل برای افراد مبتلا به آسم و بیماری‌های تنفسی شوند.

 

علاوه بر این، برگه‌های زردآلو، هلو، قیسی و ... كه به صورت صنعتی خشك نمی‌شوند ممكن است در شرایط نامناسب و در معرض گرد و غبار و بدون رعایت اصول بهداشتی خشك شوند. به همین دلیل در نوع فله‌ای آن شاهد وجود شن و سنگریزه داخل آنها هستیم. به این ترتیب،‌ مصرف میوه‌های بسته‌بندی شده و دارای مهر استاندارد و مجوزهای بهداشتی به انواع فله‌ای آنها برتری دارد.

 

هنگام خریدن برگه و میوه‌های خشک حاضری باید به چه نكته‌هایی توجه کنیم؟
توصیه می‌شود میوه‌های خشک بسته‌بندی شده که روی بسته آنها پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان استاندارد و تاریخ تولید و مصرف درج‌شده باشد، خریداری و مصرف كنید.
منبع:‌هفته نامه زندگی مثبت