اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

همه خودرو های وارداتی مجاز و غیر مجاز / از تولد مازراتی سوپر لوکس تا ممنوعیت کیاموتورز


سازمان توسعه تجارت در حالی آخرین وضعیت مربوط به ثبت سفارش خودروهای خارجی را در سال جاری اعلام کرد که طبق آن، مجوز ثبت سفارش هشت «برند» از شش کشور تمدید شده و ثبت سفارش پنج برند از سه کشور نیز به حالت تعلیق درآمده است.

سازمان توسعه تجارت در حالی آخرین وضعیت مربوط به ثبت سفارش خودروهای خارجی را در سال جاری اعلام کرد که طبق آن، مجوز ثبت سفارش هشت «برند» از شش کشور تمدید شده و ثبت سفارش پنج برند از سه کشور نیز به حالت تعلیق درآمده است.

این سازمان همچنین مجوز ثبت سفارش برای یک برند ایتالیایی (مازراتی) را صادر کرده و به چهار برند دیگر نیز مجوز ثبت سفارش خودروهایی جدید را داده است.

طبق آمار مذکور، 72 مدل خودرو خارجی از برندهای مختلف دنیا مانند هیوندایی، تویوتا، اوپل، مازراتی و سوزوکی امکان ثبت سفارش در ایران را دارند، این در حالی است که در لیست قبلی (اعلام شده در شهریور ماه) امکان ثبت سفارش 85 مدل خودرو وجود داشت.

در این بین، 22 مدل خودرو برای اولین بار مجوز ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت گرفته اند و واردات آنها به کشور مانعی ندارد.

البته آن طور که رییس سازمان توسعه تجارت پیش تر در گفت و گو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد، ثبت سفارش به معنای واردات نیست و نباید آمار این دو را یکی دانست.

به گفته حمید صافدل، تضمینی وجود ندارد که تمام خودروهای ثبت سفارش شده، به کشور وارد شوند و به همین دلیل ممکن است آمار واردات با آمار ثبت سفارش همخوانی نداشته باشد. با این حساب ، امکان دارد بخشی از خودروهایی که طبق لیست سازمان توسعه تجارت مجوز ثبت سفارش دارند، در نهایت میهمان بازار ایران نشوند.

تمدید شده‌ها

اما به سراغ آمار برویم و با جزئیات ثبت سفارش خودروهای خارجی طی سال جاری بیشتر آشنا شویم.

ابتدا از برندهایی شروع کنیم که امکان ثبت سفارش آنها قبلا هم وجود داشته و سازمان توسعه تجارت مجوزشان را برای ادامه ثبت سفارش و واردات، تمدید کرده است.

آن طور که آمارها می‌گوید، واردکنندگان خودرو مجازند نسبت به ثبت سفارش از شش کشور آلمان، ژاپن، کره جنوبی، فرانسه، ایتالیا و بریتانیا اقدام کنند، زیرا مجوز ثبت سفارش خودرو از این شش کشور تمدید شده است.

در این بین، ژاپن سه نماینده دارد و سایر کشورها دارای یک نماینده هستند. طبق اعلام سازمان توسعه تجارت، واردکنندگان می‌توانند نسبت به ثبت سفارش انواع خودرو از سه شرکت ژاپنی «تویوتا»، «نیسان» و «سوزوکی» اقدام کنند. این سازمان همچنین ثبت سفارش خودرو از شرکت‌های اوپل (آلمان)، رنو (فرانسه)، ام جی (بریتانیا)، هیوندایی (کره جنوبی) و آلفارومئو (ایتالیا) را تمدید کرده است.

اگر نگاهی تفکیکی به آمار ثبت سفارش هشت شرکت موردنظر بیندازیم، متوجه خواهیم شد که تویوتا دارای بیشترین سهم (32 درصد) است و نیسان نیز کمترین سهم (چهار درصد) را در اختیار دارد. طبق آمار، سهم سایر شرکت‌ها نیز به این ترتیب است:هیوندایی 23 درصد، رنو 11 درصد، آلفارومئو و سوزوکی 9 درصد و ام جی و اوپل شش درصد.



ویدیو مرتبط :
سهم یک سومی نمایندگان مجاز در خودروی وارداتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جدیدترین فهرست خودروهای مجاز وارداتی اعلام شد/آزادسازی واردات خودروهای لوکس



فهرست جدید خودروهای مجاز وارداتی,آزادسازی واردات خودروهای لوکس

جدیدترین فهرست خودروهای مجاز وارداتی اعلام شد/آزادسازی واردات خودروهای لوکس

سازمان توسعه تجارت در حالی تاکنون به 107 مدل خودروی خارجی مجوز ورود به ایران را در سال جاری داده که به تازگی نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت از آزاد شدن ثبت سفارش و واردات خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی خبر داد.

به گزارش ایسنا ، تاکنون خودروهای کره‌یی (کیا، هیوندای و سانگ‌ یانگ)، چینی (SAIC موتور و جیلی)، ایتالیایی (آلفارومئو)، ژاپنی (هوندا، میتسوبیشی و تویوتا)، آلمانی (ABT، فولکس واگن، بنز و بی‌ام‌و)، سوئدی (ولوو) و فرانسوی (رنو) موفق به دریافت مجوز واردات محصولات خود به ایران شده‌اند.

در فهرست خودروهای سواری مجاز برای واردات در سال جاری نام برندهای فوق لوکسی مانند پورشه و مازراتی به چشم نمی‌خورد. به این ترتیب این خودروها فعلا اجازه ورود به ایران را در سال جاری ندارند.

از نیمه دوم سال قبل با هدف کنترل مصارف ارزی کشور ثبت سفارش واردات خودروهای سواری با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی متوقف شد. با این وجود واردات خودروهای گران قیمت با ارز مرجع در سال گذشته اعتراض‌های زیادی را از سوی مردم و کارشناسان برانگیخت.

براساس آمار گمرک در سال 1391 معادل 44 هزار و 341 دستگاه خودروی سواری به ارزش یک میلیارد و 84 میلیون دلار وارد کشور شد.

اوایل امسال نیز براساس بخشنامه ابلاغی به گمرک ثبت سفارش‌های صادر شده برای واردات خودرو توسط اشخاص، نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو و شرکت‌های بازرگانی کوچک ابطال شد. براین اساس کلیه ثبت سفارش‌های براتی صادر شده برای واردات خودرو که مدت اعتبار آن‌ها هنوز به پایان نرسیده، باطل اعلام شد.

دارا بودن نمایندگی یا انعقاد قرارداد نمایندگی شرکت‌های خودروساز، تاییدیه شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و سازمان استاندارد و همچنین خدمات پس از فروش مطلوب از شروط واردات خودرو به کشور هستند.

اما در حالی امسال واردات خودروهایی مانند پورشه و مازراتی متوقف شده که به تازگی وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد که ثبت سفارش و واردات خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی آزاد شده است. البته واردات این خودروها با یک شرط سنگین یعنی پرداخت تعرفه 140 درصدی آزاد شده است.

این خودروها تا پیش از ممنوعیت واردات، تعرفه‌ای 70 درصدی داشتند و حالا که ورود آنها آزاد شده، واردکنندگان باید 140 درصد تعرفه برای آنها بپردازند. هم‌اکنون تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور کمتر از 2500 سی‌سی حدود 40 درصد است و با این حساب، خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی‌سی با تعرفه‌ای 3.5 برابر خودروهای با حجم موتور کمتر از 2500 سی‌سی وارد کشور خواهند شد.

اگرچه ثبت سفارش واردات خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی‌سی آزاد شده اما به نظر می‌رسد تعرفه سنگین وضع شده روی این خودروها باعث خواهد شد تا تنها مشتریان بسیار ویژه و خاص باز هم نسبت به خرید این نوع خودروها گرایش داشته باشند./ایسنا