اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هلاکت 15 تکفیری داعش در موصل عراق


جنگنده های ارتش عراق مواضع و مراکز وابسته به تروریست های داعش در شهر موصل واقع در استان نینوا را بمباران کردند که طی آن ۱۵ تکفیری داعش به هلاکت رسیدند.

خبرگزاری مهر: جنگنده های ارتش عراق مواضع و مراکز وابسته به داعش در شهر موصل واقع در استان نینوا را بمباران کردند.

بر اساس این گزارش، در جریان این حملات ۱۵ عضو گروه تروریستی ـ تکفیری داعش به هلاکت رسیده و شماری دیگر نیز به شدت مجروح شدند.

منابع امنیتی عراقی اعلام کردند که در میان افراد کشته شده شش عنصر تکفیری با تابعیت آلمانی دیده می شوند.

از سوی دیگر یک خودرو بمب گذاری شده در منطقه «راشدیه» واقع در بغداد پایتخت عراق منفجر شد.

منابع بیمارستانی اعلام کردند که این انفجار هشت کشته و زخمی از غیرنظامیان برجای گذاشته است.


ویدیو مرتبط :
هلاکت تکفیری های داعش در موصل توسط نیروهای پیشمرگه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا موصل برای داعش اهمیت دارد؟/تکفیری‌ها تا تشکیل دولت در عراق و سوریه چقدر فاصله دارند؟



اخبار بین الملل - چرا موصل برای داعش اهمیت دارد؟

برخی از قوانین داعش عبارتند از: ممنوعیت‌هایی چون پوشیدن شلوار جین (برای زنان و مردان ‌‌کمر باریک)، کوتاه کردن مو، نمایش لباس‌های زنانه در ویترین و کار کردن مردان در فروشگاه لباس زنانه، ورود مردان به مغازه‌های لباس خیاطی زنانه، تبلیغ آرایشگاه‌های زنانه، استفاده از کلمه داعش، مراجعه زنان به پزشک مرد،، شانه کردن موی سر و صورت‌، کشیدن سیگار و قلیان و...

شبکه المیادین در پی حمله گروه تروریستی داعش به شهر موصل عراق و تصرف بخش اعظم این شهر، به بررسی علل اهمیت موصل برای داعش‌ و نیز اهمیت آن برای عراق می‌پردازد.

‌المیادین در پایگاه خبری خود نوشت: گروهک تروریستی داعش با پیشروی در عراق، شهر موصل را به تصرف در‌آورد و به دیگر شهرهای این استان نیز حمله کرد.

استان نینوا که شهر موصل در آن قرار دارد، دومین استان بزرگ عراق از نظر مساحت است و در این روزها ارتش عراق مشغول جنگیدن با نیروهای داعش در این استان است.

به نوشته المیادین، موقعیت جغرافیایی نینوا باعث اهمیت راهبردی زیاد این استان شده است. این استان در مرزهای غربی عراق با سوریه قرار دارد و افراد مسلح از ‌مرزهای سوریه و عراق وارد آنجا می‌شوند؛ داعش در این مناطق به ویژه در ‌دیرالزور‌ سوریه حضوری پررنگ دارد.

شهر موصل مرکز استان نینوا، مهم ترین منطقه در نقشه درگیری‌ها در این استان است و اردوگاه‌‌ الغزلانی‌ که با یک فرودگاه نظامی و یک زندان بزرگ، در این شهر قرار دارد‌.

نیروهای داعش در بخش شرقی موصل پیشروی داشته و ساحل سمت چپ این شهر را پیشتر کامل تصرف کرده بودند. آن‌ها پس از درگیری‌های سخت با ارتش عراق، ساختمان شورای استان نینوا در این شهر، فرودگاه بین المللی موصل و همچنین زندان ‌«التسفیرات‌» در شرق موصل، زندان «‌بادوش»‌ در غرب موصل و زندان «اداره مبارزه با تروریسم» ‌در مرکز موصل را به تصرف خود درآوردند.

آن‌ها همچنین بانک‌های دولتی و محلی این شهر را اشغال و اموال و پول‌های آن‌ها را غارت کردند.

تروریست‌های مسلح داعش پس از تصرف برخی ساختمان‌های دولتی در شهر ‌الشرقاط‌ واقع در شمال تکریت، از نینوا به سمت استان صلاح‌‌الدین حرکت کردند.

حضور گسترده نیروهای داعش در این مناطق، باعث شد نیروهای پیشمرگ کردستان عراق به مقابله با آن‌ها بپردازند و افراد مسلح را از منطقه ‌ربیعه‌ واقع در غرب موصل بیرون کنند و با هماهنگی بغداد، دو هنگ از نیروهای پیشمرگ را به شهرستان ‌الحویجه‌ در کرکوک بفرستند.

بنا بر این گزارش، تروریست‌های داعش وابسته به القاعده از طریق صحرای ‌ربیعه‌ تغذیه می‌شوند. بخش شرقی این صحرا در موصل و بخش غربی آن در سوریه است و جنوب آن نیز به استان الانبار می‌رسد و از طریق آن افراد مسلح از سوریه و الانبار برای کمک به تروریست‌ها به موصل می‌روند. همه این عوامل دست به دست هم داده و باعث شده است داعش بتواند در این مناطق پیشروی کند.

 

اخبار,اخبار بین الملل , گروه تروریستی داعش

 
بنا بر این گزارش، حوادث موصل یک روز پس از تلاش مذبوحانه و همراه با شکست داعش برای حمله به سامرا و تصرف مرقد امامین عسکریین صورت گرفت و همچنین این جنگ با درگیری‌های ارتش عراق با داعش در شهرهای ‌فلوجه‌ و ‌الرمادی‌ در استان الانبار همزمان شد که از چند ماه پیش تاکنون در جریان است.

المیادین در ادامه افزود: داعش با پیشروی در سوریه و کنار زدن دیگر گروه‌ها در این کشور جنگ زده، دایره سیطره خود را گسترش داد تا شامل ‌الرقه‌ و بخش‌هایی از ‌دیر الزور‌ در سوریه و از طرف دیگر استان‌های نینوا و الانبار در عراق شد.

موصل دومین شهر بزرگ عراق که در شمال این کشور قرار دارد، مرکز اداری استان نینواست.
بیشتر جمعیت موصل را کرد‌ها تشکیل می دهند. عرب‌ها، مسیحیان و ترکمن‌ها دیگر ساکنان این شهر هستند.
جمعیت این شهر در سال 2008میلادی بالغ بر یک میلیون و 800 هزار تن بود.

پیشینه گروهک تروریستی داعش
شبکه المیادین در ادامه درباره پیشینه این گروهک نوشت: گروه تروریستی موسوم به حکومت اسلامی عراق و شام (الدولة الاسلامیة فی العراق والشام) یا داعش، یکی از گروه‌های تروریستی فعال در عراق و سوریه است.

این گروه اوایل سال‌های اشغال عراق از سوی آمریکا تأسیس و در سال ۲۰۰۴ متعهد به وفاداری و حمایت از القاعده شد که پس از آن به ‌«القاعده عراق» شهرت یافت.

به گزارش المیادین، این گروه در پانزدهم اکتبر ۲۰۰۶ به یک سازمان فراگیر متشکل از گروه‌های مخالف دولت عراق با نام ‌«دولت اسلامی عراق و شام»‌ تبدیل شد.

داعش در نیمه دوم سال ۲۰۱۳ نزدیک به ۱۴۰۰ خانه را در عراق منفجر و ویران کرد. طی این حملات ۱۹۹۶ تن کشته و ۳۰۲۱ تن زخمی شدند.

در ادامه گزارش المیادین آمده است: روز گذشته پنج هزار ‌فراد مسلح داعش‌ کامل شهر موصل را به تصرف درآوردند و همه شهر را در اختیار گرفتند. این در حالی است که پیش از این آمار، ‌سه هزار‌ نیرو‌ی داعش در شهر مستقر بودند که دو هزار و پانصد تن از آن‌ها از خارج ‌این استان آمده بودند.

بر پایه اعلام برخی سایت‌های خبری، داعش برخی انبارهای مهمات و اسلحه استان الانبار، مراکز امنیتی و نظامی و ساختمان شعبه ای از بانک مرکزی در منطقه الدواسه را تصاحب کرده و با حمله به انبارهای سلاح ارتش عراق در این منطقه، انواع سلاح‌های سنگین از جمله بالگردها و خودروهای زرهی و تانک‌ها را به غارت برده است.

شبکه المیادین‌ افزود: داعش پس از تسلط بر شهر رقه سوریه، قوانینی ‌وضع کرد که سرپیچی از آن‌ها، مستوجب مجازات سنگین است.

برخی از این قوانین به شرح زیر است؛
۱ـ پوشیدن شلوار جین (برای زنان)
۲ـ پوشیدن شلوار جین توسط مردان کمر باریک
۳ـ کوتاه کردن مو
۴ـ نمایش لباس‌های زنانه در ویترین و کار کردن مردان در فروشگاه لباس زنانه
۵ـ ورود مردان به مغازه‌های لباس خیاطی زنانه
۶ـ تبلیغ آرایشگاه‌های زنانه
۷ـ استفاده از کلمه داعش
۸ـ مراجعه زنان به پزشک مرد
۹ـ شانه کردن موی سر و صورت (برای مردان)
۱۰ـ کشیدن سیگار و قلیان
۱۱ـ نشستن زنان بر صندلی

مردم رقه نیز برای اینکه این مجازات‌ گریبانشان را نگیرد، به جز در موارد ضروری از خانه بیرون نمی‌روند.

 

--------------------------------


تکفیری‌ها تا تشکیل دولت در عراق و سوریه چقدر فاصله دارند؟

پس از تسلط گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام بر شهر دو میلیون نفری موصل و به دست آوردن امکانات نظامی و پهنه سرزمینی بزرگ در دو کشور عراق و سوریه، اکنون این سوال مطرح شده است که این گروه تا چه حد در ادعای خود برای ایجاد یک امارت دلخواه در سوریه و عراق پیش رفته است

به گزارش «تابناک»، بعضی از متخصصان تروریسم و از جمله چارلز لیستر از موسسه بروکینگز و پیتر نیومن مدعی هستند که دولت عراق و شام موسوم به داعش واقعا به تشکیل یک «دولت اسلامی» نزدیک شده است.

داعش که یک سال پیش و به عنوان سازمانی وابسته به القاعده شاخه عراق تشکیل شد، اکنون بر یک پهنه سرزمینی به اندازه یک کشور مسلط شده است که از سمت شرق شهر حلب در سوریه تا فلوجه در غرب عراق را شامل می‌شود و از روز گذشته به شهر موصل در بخش شمالی عراق نیز کشیده شده و احتمالا بزرگتر هم خواهد شد.

 

اخبار,اخبار بین الملل , گروه تروریستی داعش

 
تخمین‌ها حاکی از این است که داعش اکنون بین هفت تا ده هزار نیروی مسلح در اختیار دارد و بر خلاف دیگر گروه‌های مستقر در سوریه، بیش از این که بر ساقط کردن حکومت اسد متمرکز باشد، بر اجرایی کردن قوانین و ضوابط مورد نظر خود و نیز تشکیل یک دولت کامل متمرکز شده است و گزارش‌ها حاکی از این است که در محدوده تحت کنترل خود، نسبت به دولت‌های عراق و سوریه قدرت سیاسی غالب هم هست.

اکنون این سوال مطرح است که آیا داعش را باید عملا یک دولت بدون نظام‌مندی کامل دانست یا خیر و این که آیا داعش نیز سرنوشتی مانند گروه ازاواد، گروه شورشی در مالی داشت که پس از ناتوانی ارتش کشور مالی در این کشور اعلام استقلال کرد و سرانجام سال بعد با دخالت نظامی فرانسه از بین رفت.

جاشوا کیتینگ تحلیلگر تروریسم معتقد است که گزینه دوم برای سرنوشت داعش محتمل‌تر است. خشونت بی‌پایان داعش که سر بریدن و قطع اعضای بدن در مناطق تحت کنترل و به نام اجرای قوانین شریعت نمود عینی آن است مانند مالی باعث مخالفت مردم خواهد شد. مشکل این است که کسی تمایل چندانی به زندگی در قلمرو تحت حاکمیت یک «دولت اسلامی» با مشخصات داعش ندارد.

از سوی دیگر، گسترده شدن داعش در یک قلمرو گسترده، باعث کاهش تمرکز آن بر سوریه و نیز از دست رفتن بعضی قلمروهای آن شده است. داعش اکنون در سه جبهه با دولت‌های عراق و سوریه و نیز دیگر گروه‌های شورشی در سوریه در حال جنگ است. حتی مقامات ایران، آمریکا و نیز رهبری القاعده نیز اکنون در دشمنی با داعش اشتراک نظر دارند و احتمالا از این پس توجه بین‌المللی به این گروه نیز افزایش خواهد یافت.

 

اخبار,اخبار بین الملل , گروه تروریستی داعش


از سوی دیگر باید در نظر داشت که پس از تسلط بر موصل مسیر تقویت داعش نیز تا حدی هموار شده است. تسلط بر بانک‌ها در موصل، به دست آوردن بخش زیادی از تجهیزات ارتش عراق در موصل و نیز آزاد شدن 2500 زندانی در موصل و پیوستن انها به صفوف داعش، باعث تقویت این گروه شده است.

در همین حال وبسایت اسرائیلی دبکا مدعی شده است که منطقه‌ای که اکنون در اختیار داعش است، وسعتی برابر با 38هزار کیلومتر مربع معادل وسعت کشور پرتغال و نیز سه و نیم میلیون نفر جمعیت را در بر می‌گیرد. داعش علاوه بر تسلط گذرگاه مرزی یعروبیه با سوریه، در حمله به موصل به 260 دستگاه ادوات زرهی دست یافته است که با آن می‌توان یک لشکر زرهی تشکیل داد.

 

اخبار,اخبار بین الملل , گروه تروریستی داعش

 اخبار بین الملل - ایرنا ,تابناک