اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار وزیر صنعت درباره خودرو: صنعت خودرو سازی در آستانه بحران است



صنعت خودرو سازی,اخبار بازار خودرو

هشدار وزیر صنعت درباره خودرو: صنعت خودرو سازی در آستانه بحران است/ ورود آقای رییس جمهور مثل همیشه راهگشاست

 آشفتگی بازار خودرو این بار با هشدار وزیر صنعت، معدن و تجارت همراه شده است به طوریکه مهدی غضنفری اعلام کرد که صنعت خودرو در آستانه بحران قرار گرفته است.

این روزها همگان در مورد خودرو و خودروسازان سخن می گویند، مسائل مربوط به تولید و قیمت گذاری همچنان خبرساز است، این درحالی است كه ناگفته پیداست این صنعت در آستانه بحران قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در همین رابطه گفت: « وضعیت خودرو سازی به دلیل مشكلات مختلف آنان بسیار بغرنج و پیچیده تر از سال قبل شده است. سال گذشته عمده شكایت آنان دو سه مورد بود: اینكه سازمان حمایت مصرف كننده و تولید كنندگان قیمت ها را پایین نگه داشته، بانك مركزی ارز نمی دهد و بانك ها تسهیلات كافی نداده اند. اما در چند ماه گذشته موضوع خودرو با اظهار نظرهای متفاوت به یك بحران تبدیل شده است. »

او در بخش دیگری از توضیحات خود در رابطه با بحران صنعت خودرو گفت: « وزارتخانه چندین بار مشكلات خودروسازی كشور را در دولت، مجلس، كمیسیون های مختلف و شورای پول و اعتبار مطرح كرده است. تعداد جلسات برگزار شده ده ها برابر سال های قبل بوده است. 

همچنین اینجانب چندین بار شخصا با آقای رییس جمهوری در این باره گفت و گو كرده ام و به ویژه اخیرا در مورد قرار گرفتن این صنعت در آستانه بحران مطالبی را عرض كرده و درخواست مساعدت نموده ام. به نظرم ورود آقای رییس جمهور مثل همیشه راهگشاست، به ویژه اینكه بعد از مصاحبه تلویزیونی ایشان و سوء برداشت از سخنانشان فشارهای بیشتری به این صنعت وارد شد. 

دولتی كه به اخذ تصمیات بزرگ معروف است در اینجا هم باید قاطعانه عمل كند. به علاوه من از همه نمایندگان محترم مجلس و اعضای محترم شورای رقابت درخواست می كنم كه با توجه به مشكلات ناشی از تحریم ها كمك بیشتری در این خصوص داشته باشند. »/خبرانلاین

 

 

 


ویدیو مرتبط :
سخنان وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره صنعت خودرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر صنعت:اتمام حجت با مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

غضنفری خبر داد:

اتمام حجت با مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا/از مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی اطلاعی ندارم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اذعان به افزایش شدید قیمت خودرو در بازار گفت: با مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور در مورد عرضه مستمر محصولاتشان در بازار اتمام حجت کردیم.

مهدی غضنفری امروز سه‌شنبه در پاسخ به این سوال که آیا خودروسازان از قیمت‌های جدید سازمان حمایت تخلف کرده‌اند گفت: خودروسازان برای فروش خودرو بالاتر از قیمت محاسباتی انگیزه‌ای ندارند چرا که باید مابه التفاوت قیمت محاسباتی و قیمت بازار آزاد خودرو را به خزانه دولت واریز کنند.

وی با اشاره به ناکافی بودن عرضه خودرو در بازار توسط خودروسازان گفت: با مدیران عامل ایران خودرو و سایپا اتمام حجت کردیم تا انواع محصولاتشان را به صورت مستمر در بازار عرضه کنند تا نیاز بازار به موقع تامین شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که چرا سازمان حمایت در مورد افزایش قیمت‌ها پیگیری جدی ندارد، عنوان کرد: براساس آمار تعداد گزارش مربوط به پرونده‌های تعزیراتی متخلفان امسال بیشتر از سال گذشته شده است.

غضنفری همچنین با اشاره به این‌که قرار نیست طی پنج سال آینده هر سال پنج درصد از تعرفه واردات خودرو کاسته شود، درباره مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی از سوی سازمان حمایت ابراز بی اطلاعی کرد.

وی درباره جلسه اخیر معاون اول رییس جمهوری با برخی صادرکنندگان و تجار نیز توضیح داد: در حال حاضر واردکنندگان با مشکل اختلاف ارزی بین بانک مرکزی و بانک‌های عامل مواجه‌اند و نمی‌دانند که مابقی تعهدات ارزی خود را به بانک‌های عامل باید براساس چه نرخی تسویه کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: البته پیش بینی می‌شود نرخ تسویه حساب ارزی واردکنندگان قطعا یا مرجع و یا مبادله‌ای خواهد بود اما هنوز تصمیم جدی در این زمینه گرفته نشده است.

غضنفری همچنین با اشاره به نیاز ارزی 70 تا 75 میلیارد دلاری کشور در هر سال افزود: این نیاز شامل 60 میلیارد دلار واردات کالا و 10 تا 15 میلیارد دلار واردات خدمات می شود که کل مبلغ آن بین 10 تا 20 درصد قابل کاهش است.

به گفته وی، می‌توان با مدیریت درست نیاز ارزی کشور را به سالانه حدود 60 میلیارد دلار رساند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که تحریم‌های جدید کل فضای کسب وکار کشور را هدف گرفته است اظهار کرد: جابه‌جایی پول به دلیل تحریم بانک مرکزی کند شده است که می توان باتوسعه صادرات غیر نفتی این مشکل را حل کرد.

وی در حاشیه نشست هم اندیشی ارتباط صنعت و دانشگاه همچنین از نصف شدن درآمدهای ارزی کشور خبر داد و افزود: اگر درآمد ارزی کشور سالانه حدود 100 میلیارد دلار بود این رقم حالا به 50 میلیارد دلار کاهش یافته است.

غضنفری گفت: نسل اول تحریم‌ها نقطه‌ای بود و تنها یک بخشی از کشور را تحت تاثیر خود قرار می‌داد. نسل دوم تحریم‌ها تحریم‌های حوزه‌ای بود که به عنوان مثال حوزه‌های بانک، بیمه و حمل ونقل را تحت تاثیر خود قرار داد.

وی افزود: نسل سوم تحریم‌ها که به تازگی اجرایی شده نوعی جنگ اقتصادی با کل فضای کسب و کار کشور است که تفاوت زیادی با تحریم‌های قبلی دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که ارز در اقتصاد کشور حداقل دو نقش دارد، گفت: نقش اول مربوط به تبدیل ارز به ریال و استفاده از آن در بودجه کشور و نقش دوم مربوط به واردات کالا و خدمات می‌شود.

غضنفری با بیان این‌که کاهش ارز در کشور باعث کاهش واردات مواد اولیه مورد نیاز تولید و در نتیجه افزایش قیمت کالا در بازار داخلی شده است گفت: تحریم‌های نسل سوم در واقع معیشت مردم را هدف قرار داده است.

وی با اشاره به این‌که باید درخواست برای ارز را در کشور به حداقل برسانیم افزود: در این راستا ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی برای واردات کالا به کشور اعمال شد و در همین حال در تلاش هستیم از طریق توسعه صادرات غیر نفتی ارزآوری کشور را افزایش دهیم./ایسنا