اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار شورای امنیت به ایران در پرونده انتقال سلاح به یمن



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

هشدار شورای امنیت به ایران در پرونده انتقال سلاح به یمن

شورای امنیت سازمان ملل متحد بدون نام بردن از ایران، از انتقال سلاح از این کشور به یمن انتقاد کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه با صدور بیانیه ای درباره اقدامات برهم زننده امنیت و ثبات یمن از طریق انتقال غیرقانونی سلاح به این کشور هشدار داد.

شورای امنیت همچنین درباره مانع سازی علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن در مسیر روند سیاسی این کشور ابراز نگرانی کرد.

دولت یمن قبل از این اعلام کرده بود که در روز 23 ژآنویه 2013 کشتی حامل سلاح را کشف کرده که براساس ادعای صنعا، از سوی ایران ارسال شده است. این محموله سلاح شامل گلوله های موشکی زمین به هوا و خمپاره ای بود.

در پی این اتفاق، دولت یمن شکایت نامه ای را علیه ایران به شورای امنیت تسلیم کرد. ایران بارها هر گونه انتقال غیرقانونی سلاح به یمن را تکذیب کرده است.

عملیات کشف و توقیف این کشتی حامل سلاح در آب های منطقه ای یمن در عملیات مشترکی میان مرزبانی یمن و نیروی دریایی آمریکا صورت گرفت.

"مارک لیال" سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد در این باره به خبرنگاران گفت: شورای امنیت از کارشناسان کمیته نظارت بر تحریم ایران در سازمان ملل متحد درخواست کرد درباره موضوع انتقال اسلحه از ایران به یمن تحقیق کنند. این اقدام در پی شکایت رسمی دولت یمن از انتقال سلاح از ایران به این کشور به شورای امنیت صورت گرفت.

در بیانیه شورای امنیت اضافه شده است: شورای امنیت از گزارش هایی درباره انتقال پول و سلاح از سوی طرف های خارجی به یمن با هدف مانع سازی در روند انتقال سیاسی این کشور، ابراز نگرانی می کند.

محمد خزاعی نماینده ایران در سازمان ملل متحد هم در نامه ای به شورای امنیت اعلام کرد: (مقامات یمن) مدعی شده اند اشیایی که در کشتی مصاده شده در ایران ساخته شده اند. حتی اگر برخی از این اشیاء، در ایران ساخته شده باشند این موضوع هیچ دلیلی برای دخالت ایران در انتقال سلاح به یمن نیست.

در این نامه موضوع انتقال سلاح ایران به یمن، ادعاهای سخیف و بی اساس توصیف شده است.به گفته خزاعی کشتی توقیف شده در آب های یمن متعلق به ایران نیست بلکه در اسپانیا ثبت شده و با پرچم پاناما حرکت می کرد.ایران براساس تحریم های شورای امنیت، امکان صادرات تسلیحات را ندارد.

در این بیانیه شورای امنیت، به صراحت از "ایران" نامی برده نشده است اما در واکنش به شکایت دولت یمن از ایران صورت گرفته است. به همین دلیل نماینده ایران به این بیانیه شورای امنیت، واکنش نشان داده است.

تصویب بیانیه های شورای امنیت سازمان ملل متحد معمولا بدون رای گیری، با اجماع نظر همه اعضا و بدون هیچ مخالفتی صورت می گیرد.

قبل از این روسیه و چین دو عضو دائم شورای امنیت با صدور بیانیه شورای امنیت علیه ایران مخالفت می کردند.

به نظر می رسد حذف نام ایران در بیانیه شورای امنیت با هدف تامین نظر روسیه و چین صورت گرفته است./عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
زور شورای عالی امنیت ملی پشت پرونده موسسات مالی اعتباری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احتمال ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

فرانس پرس مدعی شد

احتمال ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت

خبرگزاری فرانس پرس ادعا می کند در صورتی که در نشست ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی توافقی بر سر گسترش بازرسی ها انجام نشود، احتمال ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت در اوایل ماه مارس وجود خواهد داشت.

دیپلماسی ایرانی: در شرایطی که دور بعدی مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی برای روز چهارشنبه 13 فوریه برنامه ریزی شده است، خبرگزاری فرانس پرس ادعا می کند در صورتی که در این نشست توافقی بر سر گسترش بازرسی ها انجام نشود، احتمال ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت در اوایل ماه مارس وجود خواهد داشت.

این در حالی است که ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی از زمستان گذشته تا کنون بر سر بازرسی از سایت پارچین واقع در جنوب شرق تهران مذاکره می کنند اما هنوز تهران به درخواست بازرسان آژانس برای ورود به این سایت پاسخ مثبت نداده است. یک دیپلمات در وین به خبرگزاری فرانسه گفت: نشست های ایران و آژانس از ژانویه 2012 تا کنون نتیجه ای به همراه نداشته و امید به ثمربخشی دور بعدی مذاکرات نیز چندان زیاد نیست. به گفته وی، به نظر نمی رسد هیچ یک از زمینه های اختلاف نظر از بین رفته باشد اما پیامد های شکستی دیگر در مذاکرات می تواند بسیار جدی باشد.

این در حالی است که واشینگتن در ماه نوامبر مدعی شد در صورتی که تا ماه مارس پیشرفتی در مذاکرات با ایران حاصل نشود، در نخستین نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که 4 تا 8 مارس برگزار می شود، موضوع ارجاع مجدد پرونده هسته اس ایران به شورای امنیت را مطرح خواهد کرد.  

دیپلمات ها ادعا می کنند، تصور بر این است که چین و روسیه تا حدودی در مورد ایران صبر خود را از دست داده اند. به این ترتیب برخی گمانه زنی ها حاکی ازآن است که پکن و مسکو به اندازه گذشته با آمریکا و متحدانش در راه ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت مخالفت نکنند.

همچنین اظهارات اخیر مقامات تهران نیز امید به توافق در مذاکرات ایران و گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) که برای 8 اسفند در قزاقستان برنامه ریزی شده است را کاهش داد.

مارک فیزپاتریک، از موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک می گوید، تهران می کوشد از همکاری بیشتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان اهرمی در مذاکره با 1+5 استفاده کند. به گفته وی، ایرانی ها نمی خواهند مستقل از دیگر گفت و گو های دیپلماتیک با آژانس بین المللی انرژی اتمی به توافق برسند.

این مقام سابق وزارت خارجه آمریکا می گوید، ایران این را نمی خواهد اما ما باید توجه داشته باشیم این این موارد نباید به یکدیگر مرتبط شوند.

به عقیده برخی کارشناسان ، تهران خواستار لغو تحریم هاست و این در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در موقعیتی قرار ندارد که تحریم ها را تعدیل کند.

به همین دلیل تهران در برخی موارد به آژانس روی خوش نشان می دهد تا از این اهرم در چارچوب مذاکرات 1+5 استفاده کند. چرا که اعضای این گروه از جمله کشورهای تحریم کننده ایران هستند که می توانند در جهت تعدیل یا لغو تحریم ها اقدام کنند.

با این حال گروه 1+5 تا کنون نپذیرفته که برای لغو تحریم ها با ایران پای میز مذاکره بنشیند و از سرگیری مذاکرات با آژانس در سال گذشته تنها توانست به شکستن تعلیق 15 ماهه مذاکرات 1+5 با ایران کمک کند./دیپلماسی ایرانی