اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار درباره ورود «NPS» به ایران


وزیر کشور گفت:مساله‌ دیگری که منطقه را تهدید می‌کند، استفاده از روانگردان‌های جدید (NPS) است که تاکنون بیش از 500 نوع آن توسط 95 کشور شناسایی شده است.

خبرگزاری ایلنا: وزیر کشور گفت:مساله‌ دیگری که منطقه را تهدید می‌کند، استفاده از روانگردان‌های جدید (NPS) است که تاکنون بیش از 500 نوع آن توسط 95 کشور شناسایی شده است.

 عبدالرضا رحمانی‌فضلی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ششمین نشست روسای مراجع ملی مبارزه با مواد مخدر گروه ائتلاف پنجگانه آسیای مرکزی که هم اکنون در هتل پارسیان در حال برگزاری است، اظهار داشت: قطعا شما با من هم‌عقیده‌اید که این نشست علاوه بر تجزیه و تحلیل روندهای قاچاق مواد مخدر و اقدامات مقابله‌ای، روندهای جاری تولید، قاچاق و مصرف آمفتامین‌های نوع محرک و مواد روانگردان، شیوه‌های موفقیت‌آمیز در کاهش تقاضا و بازتوانی باید نسبت به روند شکل‌گیری چگونگی مبارزه با مواد مخدر در عرصه بین‌المللی نیز توجه داشته باشد، چرا که پس از یک دهه قرار است؛ دستاوردهای جامعه جهانی در مبارزه با مواد مخدر مورد بررسی قرار گیرد و اولویت‌های آینده مشخص شود.

رحمانی‌فضلی با اشاره به اینکه منطقه همچنان با مشکل رو به فزاینده مساله قاچاق و گسترش اعتیاد رو به رو خواهد بود، گفت: فعالیت‌ تروریست‌ها در منطقه به ویژه در افغانستان و برنامه آنها برای گسترش تحرکات مستلزم هزینه است و همچنین گسترش ناامنی ناشی از تحرکات تروریستی بهترین فضا را برای فعالیت قاچاقچیان فراهم می‌آورد، لذا قاچاقچیان فعال‌تر خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه ناآرامی باعث تعطیلی کار، افزایش بیکاری و ورود افراد بیشتری به سوی قاچاق و اعتیاد خواهد بود، خاطرنشان کرد: کاهش تا 3300 تن از یک سو باعث افزایش قیمت و انگیزش بیشتر قاچاقچیان خواهد بود تا علاوه بر تلاش برای قاچاق این مقدار، انبارهای سال‌های گذشته را نیز وارد بازار کنند. به این ترتیب ما همچنان در معرض ورود و عبور مواد مخدر خواهیم بود.

وزیر کشور ادامه داد: مساله‌ دیگری که منطقه را تهدید می‌کند، استفاده از روان‌گردان‌های جدید (NPS) است که تاکنون بیش از 500 نوع آن توسط 95 کشور شناسایی شده است، متاسفانه اطلاعات در مورد شیوع و خطرات بهداشتی آن در سطح منطقه و بین‌المللی محدود است، نتیجه آنکه ما در این منطقه همچنان با مشکل قاچاق و اعتیاد دست به گریبان خواهیم بود، بنابراین تقویت همکاری در این ائتلاف و تعامل با سایر همسایگان ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر مشتمل بر مقابله جدی با تولید و مصرف داروهای روان‌گردان، آمفتامین‌ها و متامفتامین‌ها و قانون مبارزه با پول‌شویی است، گفت: همچین با وضع قانون مقابله با جرایم الکترونیکی و ایجاد بانک اطلاعاتی و اجرای سرشماری مصرف کنندگان مواد افیونی راه‌های مبارزه با این مساله باید تسهیل و تسریع شود.

وزیر کشور با بیان این مطلب که در بخش کاهش عرضه علیرغم برخی محدودیت‌ها، مقادیر ورودی و خروجی(زمینی، هوایی و آبی) را در تقویت و تجهیز کرده‌ایم اظهار داشت: به طوری که در 9 ماهه سال 2015 با اجرای 1875 مورد عملیات عمدتا مبتنی بر اطلاعات، تعداد 2284 باند قاچاق را متلاشی، 189 کارگاه را منهدم کردیم و مقدار 479 هزار و 219 تن انواع مواد مخدر کشف و تعداد 782 قبضه سلاح ضبط شد. متاسفانه 14 نفر از پرسنل دستگاه‌های مقابله‌ای کشور در جریان مبارزه با این مساله جهانی مواد مخدر به شهادت رسیدند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در بخش کاهش تقاضا سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد که نقشه راه کشور در حوزه پیشگیری از اعتیاد است، از 4 سال پیش با هدف تحت پوشش قرار دادن 40 درصد از جمعیت کل کشور در کانون‌های عمده برنامه‌های پیشگیری نظیر خانواده، مدارس و دانشگاه و محیط‌های کاری و محله‌ها در حال اجراست گفت: اجرای برنامه‌های کاهش آسیب در کشور موجب شده تا شیوع HIV در معتادان تزریقی کنترل شود.

وی گفت: امروزه حدود 7 هزار مراکز درمان و کاهش آسیب در کشور فعال هستند که حدود 700 هزار نفر از خدمات این مراکز در سال 2014 بهره‌مند شدند. بیش از 80 درصد برنامه‌های کاهش آسیب و درمان در کشور توسط بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد اجرا می‌شود.

رحمانی‌فضلی افزود: جامعه بین‌المللی باید بر اساس اصل مسئولیت مشترک در مبارزه با مواد مخدر از طریق همکاری‌های اطلاعاتی، پشتیبانی، فنی و حمایت‌های مالی مشارکت کنند.

وزیر کشور با بیان اینکه حمایت از ساز و کارهای منطقه‌ای از جمله ائتلاف پنج گانه برای تقویت توانمندی این ائتلاف در جهت مبارزه با پول‌شویی و انجام عملیات کنترل دلیوری و مبادله اطلاعات عملیاتی علیه باند‌های منطقه‌ای و بین‌المللی قاچاق مواد مخدر از اهمیت زیادی برخوردار است، خاطرنشان کرد: تعاملات اطلاعاتی با نهادهای منطقه‌ای از جمله کشورهای عضو ائتلاف پنج گانه راجع‌به تحرکات باندهای بین‌المللی و منطقه‌ای و مبادله پیشینه جنایی افراد و توقیف اعمال قاچاق‌چیان و همچنین مشارکت در انتقال تجارت موفق در زمینه کاهش تقاضا از طریق برگزاری سمینارهای آموزشی نیز اهمیت دارد.

وی در ادامه نکاتی را در مورد ضرورت مداخلات کشورهای منطقه در فرایند تصمیم‌سازی نشست مجمع عمومی سازمان ملل عنوان کرد و گفت: برخی از کشورها با توجه به شرایط خاص کشورشان قانونی سازی مواد مخدر را طریق مبارزه با مواد مخدر می‌دانند، فارغ از اینکه این نظر درست باشد یا خیر نباید به عنوان یک امر قطعی به دیگر نقاط جهان تعمیم داده شود.

رحمانی‌فضلی ادامه داد: کنواسیون‌های سه گانه بین‌المللی، اساس و شالوده نظام بین‌المللی در کنترل مواد مخدر را تشکیل می‌دهند، همچنین بیانیه سیاسی و برنامه اقدام سال 2009 که مبنای اقدام کشورهاست، در مقابله با مساله جهانی مواد مخدر است. بنابراین باید ضمن حراست از این میثاق‌ها چالش‌های مبارزه جهانی مورد استفاده قرار گیرد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه کشورهای منطقه با قاچاقچیان خشن و تروریست‌های درگیر در جریان قاچاق، رو به رو هستند، گفت: هر ساله عده‌ زیادی از مامورین در مبارزه با این افراد جان خود را از دست می‌دهند، از سوی دیگر برخی از گروه‌ها به جای حمایت از ماموران در مقابله با تروریسم و خشونت، نرمش با آنها توصیه می‌شود و دائما کشورهایی را که مجازات متناسب با خشونت و جنایت را اعمال می‌کنند، مورد انتقاد قرار می‌دهند.

وزیر کشور اضافه کرد: کشورهای حاضر در این نشست که بیشترین خسارات را از مساله مواد مخدر تحمل می‌کنند باید موثرترین مداخلات را در این فرایند تصمیم‌ساز جهانی داشته باشند.


ویدیو مرتبط :
هشدار ویروس کرونا با ورود حجاج به ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورود تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ژنو/ظریف: دستور کار نشست فردا دستیابی به توافق است/هشدار اوباما به کنگره



مذاکرات ژنو

ظریف و تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران وارد ژنو شدند

وزیر امور خارجه کشورمان لحظاتی پیش به همراه تیم مذاکره کننده وارد ژنو شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به ژنو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران لحظاتی پیش برای حضور در مذاکرات ایران و 1+5 وارد ژنو شدند.

نشست ژنو 3 از فردا چهارشنبه در این شهر برگزار خواهد شد.

ظریف قبل از ورود به ژنو در سفری چند ساعته به رم با همتای ایتالیایی خود به رایزنی و گفت‌وگو پرداخت.

در نشست ژنو 2 که روزهای 16 و 17 و 18 آبان در شهر ژنو برگزار شد قرار بود توافقنامه‌ای هسته‌ای به امضا برسد که به دلیل کارشکنی‌های فرانسه توافقی حاصر نشد و قرار شد مذاکرات 29 آبان از سر گرفته شود.

 

-----------------------------------------------------

 

ظریف: دستور کار نشست فردا دستیابی به توافق است

وزیر امور خارجه کشورمان دستور کار نشست فردا در ژنو را رسیدن به توافق برشمرد و گفت: البته بستگی دارد به اینکه طرف مقابل تا چه حد آمادگی داشته باشد حقوق مردم ایران را به رسمیت بشناسد و از موضع برابر با ما برخورد کند.

به گزارش فارس، محمد جواد ظریف  وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ترک رم  به مقصد  ژنو در جمع خبرنگاران ایرانی درباره دستور کار نشست فردا در ژنو گفت: دستور کار نشست فردا رسیدن به توافق است که در این زمینه تلاش خواهیم کرد، البته بستگی دارد به اینکه طرف مقابل تا چه حد آمادگی داشته باشد حقوق مردم ایران را به رسمیت بشناسد و از موضع برابر با ما برخورد کند.

وی درباره ملاقاتش با وزیر خارجه ایتالیا این مذاکرات را بسیار خوب بر شمرد و اظهارداشت: ایتالیا هم سابقه رابطه گسترده با ایران دارد و هم در چند ماهه بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری حضور خوبی در ایران داشته و ملاقات خوبی بین رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر ایتالیا انجام شده و ما نیز مذاکرات خوبی در نیویورک داشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی این سفر را به منظور پیگیری گفتگوها در حوزه منطقه‌ای، در بحث هسته‌ای، سوریه و افغانستان  عنوان کرد و افزود: در بحث روابط دو جانبه مباحث خوبی داشتیم.

وی با بیان اینکه  مدیر کل وزارت امور خارجه ایتالیا به زودی به ایران سفر می کند، خاطرنشان کرد: قرار است کارهای عملیاتی را در روابط دو جانبه پیگیری کنیم و قرار شد وزیر خارجه ایتالیا و نخست‌وزیر این کشور در آینده به ایران سفر کنند.

ظریف در پاسخ به این پرسش که  آیا این دیدار و سفر کمکی به مذاکرات ژنو می‌کند، با بیان اینکه این سفر اثر مستقیمی در مذاکرات فردا ندارد، عنوان کرد: معتقدیم بحث هسته‌ای را باید از طریق مذاکره و رسیدن به راه حلی که منافع همه و حقوق مردم ایران در آن لحاظ شود، حل کرد.

به گفته وزیر خارجه هرچه بیشتر بتوانیم گفتگوهای دو جانبه و چند جانبه برگزار کرده و موضوعات را توضیح داده و تشریح کنیم، کمک می‌کند تا فضاسازی‌هایی که توسط بدخواهان جمهوری‌اسلامی صورت می‌گیرد، از بین ببرد.

وی با اشاره به بیانیه‌ای که توسط سفارت رژیم صهیونیستی در رم صادر و در آن اعلام شده که دولت ایتالیا در پذیرش میزبانی وزیر امور خارجه ایران قدری زودهنگام عمل کرده، گفت: این اقدام وقاحت آنها را نشان می‌دهد که تا چه حد به خود اجازه می‌دهند در روابط ایران با کشورهای مستقل دخالت کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به حضور ایران در جامعه بین الملل و پایتخت‌ها و برگزاری چنین مذاکراتی، گفت: این‌ها باعث می‌شود فضایی که بدخواهان مردم ایران و جمهوری‌اسلامی تلاش کردند در دنیا علیه ما ایجاد کنند به یاری خدا متزلزل شود و این بهترین کمک برای به نتیجه رسیدن مذاکرات است.

وی در خصوص اقدام تروریستی امروز در بیروت به تماس تلفنی‌اش با سفیر ایران در لبنان اشاره کرد و گفت: نیاز بود ضمن صحبت با سفارت مراتب تسلیت خود را به دوستان اعلام کنم و هم اینکه از دوستان خواهش کنم که تسلیت ما را به خانواده های شهدا اعلام کنند و هم از این اقدام تروریستی که کل منطقه را به خطر انداخته و ناشی از افراط‌گرایی در منطقه است ابراز انزجار کرده و ضرورت همکاری جمعی برای مقابله با اینگونه اقدامات را یادآور شوم.

ظریف در پاسخ به این سوال که  که  آیا حمله تروریستی امروز بیروت در راستای لطمه زدن به مذاکرات ایران و 1+5 صورت گرفته، افزود : ممکن است این حمله تروریستی اهداف مختلفی داشته باشد، اما نتیجه رشد افراط‌گرایی در منطقه است که قطعا برای همه خطرناک است.

 

-----------------------------------------------------

کارنی: اوباما به کنگره درباره تشدید تحریم‌ها در حین مذاکرات هشدار داد

سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد رئیس جمهور آمریکا درباره تشدید تحریم‌ها در حین انجام مذاکرات هسته‌ای ژنو هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، اوباما امروز سه‌شنبه به قانونگذاران کنگره هشدار داده که از وضع تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری کنند.

جی کارنی سخنگوی کاخ سفید ضمن اعلام این خبر گفت که آقای اوباما هشدار داده در صورتی که مناقشه برنامه هسته‌ای ایران از راه‌های دیپلماتیک حل نشود توانایی ایران برای ساخت بمب هسته‌ای افزایش خواهد یافت.

جی کارنی گفت: «رئیس جمهور تأکید کرد که در نبود گام اول، ایران با افزایش ظرفیت غنی‌سازی برنامه هسته‌ایش را پیشرفت خواهد داد،  ذخیره اورانیوم غنی‌شده‌اش را بیشتر خواهد کرد، سانتریفیوژهای پیشرفته نصب می‌کند و در مسیرتولید پلوتونیوم گام برمی‌دارد.»

کاخ سفید از کنگره آمریکا خواست وضع تحریم‌های احتمالی علیه ایران را در حین مذاکرات هسته‌ای تعلیق کند.

کاخ سفید تا کنون چند بار به کنگره آمریکا هشدار داده که  وضع این تحریم‌ها تلاشهای دیپلماتیک برای حل مناقشه اتمی با ایران را مختل می‌کند.
/فارس