اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار درباره موج 4.5 میلیونی از بیکاران جوان


معاون وزیر کار با اعلام 5 مانع جدی در اشتغال‌زایی و 7 جریان موثر در این بخش، می‌گوید اختصاص 1000 میلیاردتومان اعتبار برای اجرای سیاست‌های جدید بازار کار تا پایان امسال توسط بانک مرکزی نهایی شده است.

خبرگزاری مهر: معاون وزیر کار با اعلام 5 مانع جدی در اشتغال‌زایی و 7 جریان موثر در این بخش، می‌گوید اختصاص 1000 میلیاردتومان اعتبار برای اجرای سیاست‌های جدید بازار کار تا پایان امسال توسط بانک مرکزی نهایی شده است.

یکی از مهم ترین وعده های دولت تدبیر و امید از زمان آغاز به کار رسمی در مردادماه سال 92، مبارزه با بیکاری و تلاش برای خروج بازار کار از بحران بیکاری بود؛ وعده ای که تا به امروز محقق نشده و دولت در این زمینه باید تدابیر جدی تری را بیاندیشد.

مقامات وزارت کار می گویند دولت به دنبال اجرای برنامه ها و راهکارهای جدیدی برای یافتن زمینه ها و فرصت های جدید شغلی برای کارجویان جوان و به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی است که تعداد آنها به زودی به بیش از 5 میلیون نفر خواهد رسید.

هرچند آمارهای رسمی کشور نشان دهنده بیکاری در حدود 2 میلیون و 500 هزارنفر است، اما برخی مقامات دولتی نسبت به افزایش این تعداد به 10 میلیون نفر در آینده نزدیک هشدارهایی را داده اند.

ورود 4 میلیون و 500 هزارنفر کارجوی در حال تحصیل در دانشگاه ها با خواسته های متفاوت و ذائقه کاملا جدید به بازار کار، موضوعی است که علی ربیعی وزیر کار درباره آن سخن گفته و معتقد است نمی توان از این مسئله به راحتی گذشت و باید درباره آن برنامه های روشنی را در بخش اشتغال آفرینی اجرا کرد.

هشدار درباره موج 4.5 میلیونی از بیکاران جوان


مقامات وزارت کار می گویند دولت در مدت زمانی که از شروع فعالیتش می گذرد بیشتر درگیر رساندن اقتصاد به شرایطی باثبات برای جلوگیری از ریزش نیروی کار و افزایش بیکاری بوده؛ از اینرو توفیقات چندانی در زمینه ایجاد فرصت های جدید شغلی به دست نیامده است.

با وجود اینکه دولت در سال جاری امکان اجرای برنامه های جدیدی را در زمینه کاهش بیکاری نداشته و دستکم اگر اقداماتی نیز صورت گرفته به شکل منسجم و قابل بررسی نبوده است، اما تلاش برای ورود به عرصه های جدید و یا احیاء فرصت هایی که در گذشته وجود داشته نمود دارد.

تازه ترین اقدامی که در این بخش انجام شده، انجام تلاش هایی برای باز کردن پای کارجویان ایرانی در بازارهای کار خارجی است. وزیر کار اعلام کرده در اینباره موفق به انجام گفتگو با مقامات برخی کشورهای نیروپذیر شده و این کار از طریق همکاری وزارت امور خارجه و همچنین سفارتخانه های ایران در سایر کشورها نیز در جریان است.

علاوه بر این، حسن طایی معاون اشتغال وزارت کار از پیش بینی اختصاص 1000 میلیارد تومان برای اجرای سیاست‎ های بازار کار در سال جاری خبر داد و گفت: قرار شده 1000 میلیارد تومان توسط بانک مرکزی برای اجرای سیاست‎ های بازار کار اختصاص یابد.

معاون وزیر کار با تاکید بر اینکه اشتغال‌ زایی در کشور باید برای مردم قابل لمس و محسوس باشد گفت: در بودجه امسال مبلغ یکهزار میلیارد تومان برای اجرای سیاست‎ های بازار کار در کشور پیش بینی شد.

طایی ادامه داد: وقتی در رسانه‌ ها آماری از اشتغال‌ زایی و رفع بیکاری ارائه می‌شود، لازم است تا این آمار در سطح جامعه نیز برای مردم قابلیت درک و لمس داشته باشد.

آمارهای اشتغال قابل لمس نیست


وی با بیان اینکه اشتغال و کارآفرینی محصول یک سیستم، نظام اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است تصریح کرد: اشتغال محصول یک سیاست نیست، چندین جریان به هم پیوسته منجر به تحول در جامعه شده و اشتغال زایی را در پی دارد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه ایجاد اشتغال را فرا قوه‌ای و فرادستگاهی دانست و گفت: در دنیای امروز بیکاری یکی از جلوه‌ های فقر اجتماعی و اقتصادی محسوب می‌شود که تمامی دستگاه‌ های دولتی و خصوصی در رفع آن باید تلاش کنند.

این مقام مسئول در وزارت کار افزود: 7 جریان در ایجاد اشتغال و تولید در کشور نقش اساسی دارند که باید تمامی آنها در کنار یکدیگر هماهنگ عمل کنند.

طایی آموزش، مهارت، تخصص و دانایی، سرمایه ‎گذاری، رشد و تولید، محیط مناسب کسب و کار، فضای مساعد و امن سرمایه ‎گذاری، وجود تقاضا و بازار مناسب، فرهنگ متناسب و بهره وری نیروی کار و در آخر نظام اداری تسهیل‎گر و کارآمد را از جمله 7 جریان موثر در ایجاد اشتغال دانست.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه با اشاره به یکی از جریان ‏‌های ایجاد اشتغال یعنی نظام اداری تسهیل ‎گر و کارآمد بیان کرد: در این زمینه همراهی و همکاری نظام اداری بسیار اهمیت دارد.

ابلاغ یک خط اعتباری جدید درباره اشتغال

وی با اشاره به اینکه نباید مواد را خام به سایر کشورها صادر کرده و در مقابل کالا وارد کنیم تاکید کرد: بدترین نوع تجارت در عرصه بین‌ الملل، جریان تجارت خارجی یکسویه است.

این مقام مسئول در وزارت کار با بیان اینکه نحوه خروج از این چرخه کاهلی و تنبلی باید مورد بحث قرار گیرد تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر خود کار به عنوان مشاغل سخت و زیان‌ آور محسوب می‎شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه قوانین دست و پاگیر، دشواری تامین مالی طرح‌ ها، دشواری طرح دعاوی، پراکندگی سازمان‌ ها، بی‌ ثباتی در قوانین و مقررات و نوسانات بسیار در تعرفه ‎های گمرکی را از جمله محدودیت ‎های موجود در زمینه اشغال زایی دانست.

وی با اشاره به وضعیت اشتغال و بازار کار گفت: روند ارتباط بین بانک و بنگاه‎ها باید تغییر یابد. طایی با بیان اینکه در یکماه گذشته و در ششمین جلسه شورای عالی اشتغال مصوبات خوبی برای اشتغال زایی در کشور انجام شد تاکید کرد: ابلاغ و اعمال سیاست ‎های اعتباری حمایت مالی از واحدهای خُرد، کوچک و متوسط توسط بانک مرکزی یکی از این مصوبات بود.


ویدیو مرتبط :
تخلف ۳۰ میلیونی فرزند یکی از مسئولان/ هشدار به استاندار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزارش جدید مجلس از وضعیت بیکاری/ هشدار درباره صف ۵ میلیونی بیکاران



اخبار,اخبار اقتصادی,بیکاری

اخبار اقتصادی - گزارش جدید مجلس از وضعیت بیکاری/ هشدار درباره صف ۵ میلیونی بیکاران

آشفتگی آماری در بازار کار باعث شده برآورد روشنی از تعداد واقعی بیکاران کشور وجود نداشته باشد.

یکی از مهم ترین مسائلی که درباره وضعیت بازار کار کشور وجود دارد، قابل استناد نبودن آمارهای موجود و همچنین ارائه گزارش‌های متفاوت فراوان از وضعیت بازار کار کشور است. تنها در یکسال گذشته آمارهای مختلفی از بیکاری فعلی و همچنین خطر بیکاری بزرگ تا سال ۱۴۰۰ ارائه شده است.

نادیده گرفتن این مسئله و اینکه ارقام و آمارهای متفاوتی از سوی دولت و مجلس درباره بیکاری ارائه می شود، خود یکی از دلایل عدم تصمیم گیری درست و ناتوانی در برنامه ریزی مناسب به منظور مهار بیکاری کشور است.

مقامات دولتی در یکسال اخیر هشدارهای مکرری درباره وقوع بیکاری میلیونی داده اند و در این زمینه درباره احتمال افزایش تعداد بیکاران به ۱۱ میلیون نفر تا سال ۱۴۰۰ نیز سخن گفته شده است. همچنین برخی آمارهای دیگر حاکی از افزایش تا ۵ میلیون نفری جمعیت جویندگان کار تا سال های آینده است.

بر پایه این گزارش، در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید یکبار وزیر اقتصاد از بیکاری ۸ میلیون نفری در کشور خبر داد و بارها نیز وزیر کار از ورود ۴.۵ میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی به بازار کار در آینده نزدیک سخن گفته است.

مرکز آمار ایران تعداد بیکاران مطلق کشور را ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارنفر می داند و از آن دفاع می کند، از آنسو مسئولان دولتی آمارهایی تا ۲ برابر این رقم را نیز در اظهاراتشان مطرح می کنند. طی ماه های گذشته نیز وزیر کار در گزارشی به برخی علمای قم از بیکاری ۱۰ میلیون نفری در کشور سخن گفته بود.

به صورت کلی تاکنون علاوه بر وزیر کار، وزیر اقتصاد، وزیر ارشاد، وزیر کشور، اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور، جهانگیری معاون اول و برخی دیگر از اعضای کابینه تدبیر و امید نیز درباره بیکاری اظهارنظر کرده و به بیان آمارهای متفاوتی پرداخته اند.

اخیرا وزیر صنعت عملکرد اشتغالی دولت سابق را دروغ دانسته و آمارهای ارائه شده در این زمینه را نیز فریب دانست. در عین حال، کارشناسان اقتصادی و بازار کار نیز تعداد بیکاران فعلی کشور را بالغ بر ۵ میلیون نفر می دانند.

برخی می گویند حدود ۲ میلیون نفری که در حال حاضر دارای اشتغال ناقص هستند و در مرز بین بیکاری و اشتغال قرار دارند را نیز باید در کنار ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار مطلق قرار دهیم؛ از اینرو جمعیت بیکار کشور تا ۵ میلیون نفر قابل برآورد است.

در جدیدترین اظهارنظر صورت گرفته درباره وضعیت بیکاری نیز کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس درباره بیکاری هشدار داده و عنوان کرده است: با شیوه فعلی تا ۷ سال آینده تعداد بیکاران به ۵ میلیون نفر می‌رسد.

او تاکید کرده است: یکی از نیاز‌های اقتصادی ایران هدفگذاری برای رشد اشتغال‌ زایی غیر متکی به نفت بوده که به عنوان راهبرد توسعه اقتصادی مطرح می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه رشد اقتصادی باید همراه با ایجاد اشتغال باشد، گفته است: تا قبل از سال ۹۰ میانگین رشد اقتصادی حدود ۵ درصد بوده که البته این رشد کمک چندانی به مسئله بیکاری نکرده است. ترکیب رشد در این دوره به گونه‌ ای بود که از کیفیت لازم برای اشتغال‌ زایی برخوردار نبوده است.

جلالی گفته است: طی این سال‌ ها هر یک درصد رشد اقتصادی به طور خالص کمتر از ۳۰ هزار شغل ایجاد کرده است. در صورت تحقق رشد اقتصادی با کمیت و کیفیت این دوره در سال ۱۴۰۰ اقتصاد با حدود ۵ میلیون بیکار مواجه خواهد بود. در عین حال، بسیاری از آمارها برای مردم قابل قبول نیست و آنها این مباحث را در جامعه حس نمی‌کنند و شاید یکی از دلایل اینکه به سمت رسانه‌ های بیگانه گرایش پیدا می‌کنند همین آمارها و عدم لمس آن در جامعه باشد.

علاوه بر این، بانک مرکزی نیز در گزارش جدید خود درباره وضعیت بازار کار کشور در سال ۹۲ اعلام کرد: ۵ میلیون خانوار در ایران شاغل ندارد؛ ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار با یکنفر شاغل اداره می شود و ۳ میلیون و ۲۰۹ هزار خانوار نیز دارای ۲ نفر شاغل است.

همچنین ۶ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۲۰۰ خانوار در ایران شاغل شناخته می شوند و ۲ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۸۰۰ خانوار نیز با وجود اینکه درآمد دارند، ولی شاغل نیستند. از سویی، ۴ میلیون و ۹۰۶ هزار خانوار نیز در ایران در گروه محصل و در حال تحصیل قرار می گیرند.

 

اخبار اقتصادی - مهر