اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار درباره سرکشی به حساب بانکی مردم


رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: براساس اصول قانون اساسی دولت نمی‌تواند به حساب‌های مردم سرکشی کند مگر اینکه حکم قاضی را داشته باشد بنابراین دولت برای ارزیابی دارایی‌های مردم در خصوص پرداخت یارانه نقدی نمی‌تواند حساب‌های آنها را بررسی کند.

خبرگزاری تسنیم: علی پورمختار رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با تأکید بر منع قانونی دولت برای سرکشی به حساب‌های شخصی مردم اظهار داشت: براساس اصول قانون اساسی دولت نمی‌تواند به حساب‌های مردم سرکشی کند مگر اینکه حکم قاضی را داشته باشد بنابراین دولت برای ارزیابی دارایی‌های مردم در خصوص پرداخت یارانه نقدی نمی‌تواند حساب‌های آنها را بررسی کند.

وی ادامه داد: دولت اگر تمایل دارد که میزان اموال و دارایی مردم برای پرداخت یارانه نقدی مورد ارزیابی قرار دهد باید از راه‌های دیگر استفاده کند و این اجازه را ندارد که بخواهد حساب‌های بانکی متقاضیان دریافت یارانه را مورد وارسی قرار دهد.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: نه مجلس چنین اجازه‌ای را به دولت داده است و نه در قوانین ما این موضوع وجود دارد بلکه برخلاف آن قانون اساسی دستگاه‌های حکومتی از جمله دولت را از وارسی حساب‌های مردم منع کرده است.

پورمختار افزود: دولت می‌تواند برگه‌های خوداظهاری مردم را که در سال 88 برای دریافت یارانه نقدی ثبت‌نام کرده بودند را مورد ارزیابی قرار دهد البته به اعتقاد من آن فرم‌ها بسیار کامل‌تر و جامع‌تر از فرم‌های ثبت‌نامی کنونی است چرا که در فرم‌ها مردم خودشان به میزان دارایی، نوع مسکن، حقوق ماهیانه، خودرو و ... اظهار کرده بودند و دولت می‌توانست با استناد به اظهارات مردم افراد واجد شرایط برای دریافت یارانه نقدی را تشخیص دهد.

وی در پایان گفت: این فرم‌ها هم‌اکنون در مرکز آمار موجود است و از نظر من نیاز به ثبت‌نام مجدد نبود اما به هر حال اگر دولت به هر دلیلی خواسته که متقاضیان دریافت یارانه نقدی دوباره ثبت‌نام کنند، برای تشخیص واجد شرایط بودن آنها به هیچ عنوان نمی‌تواند حساب‌های بانکی آنها را بررسی کند.

بیش از این برخی مسئولین دولتی عنوان کرده بودند که بعد از ثبت نام متقاضیان دریافت یارانه نقدی دولت می‌تواند با بررسی حساب‌های بانکی آنها افراد واجد شرایط را مشخص کند البته برخی مسئولین دولتی نیز بدون توجه به منع قانونی این موضوع گفته بودند که شاید دولت از این کار خودداری کند.


ویدیو مرتبط :
داشتن یک حساب بانکی ممنوع!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی/ هشدار بانک مرکزی به بانکها



ماجرای برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی/ هشدار بانک مرکزی به بانکها

ماجرای برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی به صورت اینترنتی موجب شده است تا بانک مرکزی هشدارهایی به روسای بانکها برای جلوگیری از حفره‌های بانکی بدهد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی که بالاترین میزان جرائم در حوزه اینترنت را به خود اختصاص داده است، موجی از نگرانی را در میان دارندگان حساب‌ها و کارت‌های بانکی ایجاد کرده است.

در فروردین ماه امسال بود که اخبار مربوط به حک رمز کارت های بانکی 3 میلیون مشتری بانکی کشور نگرانی هایی را در میان مردم ایجاد کرد و باعث هجوم آنها به سمت بانکها و عابر بانکها برای تغییر رمزهای بانکی شد.

در این بین هر یک از بانکها به نوعی از مشتریان خود درخواست می کردند که رمزهای بانکی خود را تغییر دهند تا از ایجاد مشکلات احتمالی دیگر جلوگیری بعمل آید، بانکها دلیل این امر را درخواست بانک مرکزی مبنی بر لزوم تغییر رمزها هر از چند گاهی اعلام می کردند.

این اتفاقات در حالی رخ داد که مسئولان بانک مرکزی به صراحت اعلام کردند، هیچ گزارش تائید شده ای مبنی بر برداشت از حساب ها وجود ندارد، ضمن اینکه بانک مرکزی رویه ها را اصلاح کرده و وضعیت را دائما بررسی می کند. در عین حال هیچ نگرانی نسبت به اینکه مشکلی برای کارت و حساب آنها پیش بیاید، نداشته باشند.

این در حالی است که اخیرا سردار کمال هادیانفر رئیس پلیس فتای ناجا در خصوص بیشترین جرایم در حوزه اینترنت اعلام کرده است: برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی با 48.5 درصد بیشترین جرم در فضای مجازی را به خود اختصاص داده است.

 

هشدار به بانکها

بر این اساس، برگزاری جلسات مشترکی میان مسئولان بانک مرکزی، مدیران بانکها و پلیس در مورد جلوگیری از حفره‌های بانکی برگزار و حتی به روسای بانکها نیز به صراحتا اعلام شده است و بانکها هشدارهای لازم را دریافت کرده اند.

از سوی دیگر، یک آمار غیر رسمی نشان می دهد که 55 درصد از شگردهای مجرمان از حساب‌های بانکی مربوط به سوء استفاده از رمز دوم اینترنتی است و سرقت از کارت‌های بانکی از جمله بیشترین آمارها را در این زمینه به خود اختصاص داده است. 

ناصر حکیمی مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفته است: هفته ای 10 تا 15 گزارش در مورد برداشت از حسابها و موراد اینچنینی به ما اعلام می شود.

به هر حال موضوع برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی موضوعی مهم است که حاکی از نفوذ پذیری سیستم‌های الکترونیکی بانکی در کشور است که مشکلاتی را هر از چندگاهی برای کاربران به وجود می آورد.

با وجود رمزهای یکبار مصرفی (OTP ) که از سوی بسیاری از بانکها ارائه می شود، امنیت سیستم‌های اطلاعاتی کاربران بانکها بسیار افزایش یافته است اما با این وجود بیشترین آمارهای جرایم فضای مجازی را همچنان برداشت‌های غیرمجاز از حساب بانکی افراد تشکیل می دهد.

به هر حال باتوجه به اینکه هشدارهای لازم به سیستم بانکی در این زمینه و وجود نقایصی در پرداخت‌های الکترونیکی و غیره داده شده است، تامین امنیت حساب های بانکی افراد اهمیت بیشتری می یابد./مهر