اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار بانک مرکزی به موسسات غیر مجاز


معاون نظارتی بانک مرکزی از برنامه‌های این بانک برای ساماندهی بازار غیرمتشکله پولی خبرداد و با تاکید بر اینکه امسال اجازه نمی‌دهیم موسسات اعتباری غیرمجاز در سایه بی‌نظمی به ادامه فعالیت بپزدازند، نسبت به سوء استفاده موسسات شبه بانک یا تعاونی‌های اعتبار از اسامی ائمه برای جذب سپرده هشدار داد.

خبرگزاری مهر: معاون نظارتی بانک مرکزی از برنامه‌های این بانک برای ساماندهی بازار غیرمتشکله پولی خبرداد و با تاکید بر اینکه امسال اجازه نمی‌دهیم موسسات اعتباری غیرمجاز در سایه بی‌نظمی به ادامه فعالیت بپزدازند، نسبت به سوء استفاده موسسات شبه بانک یا تعاونی‌های اعتبار از اسامی ائمه برای جذب سپرده هشدار داد.

حمید تهرانفر در مورد سوء استفاده موسسات مالی غیرمجاز از اسامی ائمه برای جذب سپرده گفت: امسال برای ادامه ساماندهی بازار غیرمتشکله پولی و موسسات اعتباری، بانک مرکزی برنامه های بسیاری را در دستور کار دارد.

معاون نظارتی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه امسال به هیچ وجه اجازه فعالیت موسسات غیرمجاز اعتباری را نخواهیم داد، تصریح کرد: اجازه نمی دهیم که این موسسات در سایه بی نظمی به ادامه فعالیت بپزدازند و در این راستا برنامه های متعدد خود را اجرایی خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: استفاده از اسامی ائمه دارای نکاتی است، به طوریکه در مورد استفاده برخی صندوق های قرض الحسنه کوچک و صندوق هایی که در کنار مساجد به فعالیت می پزدازند و نام مسجد مورد نظر را انتخاب کرده اند، در مورد آنها تامل بیشتری خواهیم داشت.

این مقام مسئول در بانک مرکزی نسبت به سوء استفاده موسسات شبه بانک یا تعاونی های اعتبار از اسامی ائمه برای جذب سپرده هشدار داد و افزود: اگر این موسسات و تعاونی های اعتبار می خواهند در بازار مجاز پولی فعالت داشته باشند لازم است که از اسامی مناسبی استفاده نمایند.

تهرانفر در بخش دیگری از صحبت های خود اظهارداشت: تمام موسسات مالی و اعتباری ادغام شده، تابلوی و اسامی قبلی خود را برداشته اند، در عین حال اسامی آنها از روی لیست اسامی موسسات اعتباری وتعاونی های اعتباری مجاز که در سایت بانک مرکزی قرار دارد، حذف شده است.

معاون نظارتی بانک مرکزی از تعیین تکلیف وضعیت موسساتی که ادغام خواهند شد به زودی خبرداد و عنوان کرد: وضعیت نظارت بر آنها هم شفاف سازی می شود و تحت نظارت قرار می گیرند، از سوی دیگر این موسسات نیز باید در جهت انطباق شرایط خود با مقررات و قوانین بانک مرکزی اقدام کنند.


ویدیو مرتبط :
هشدار بانک مرکزی به موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زور بانک مرکزی به موسسات غیر مجاز نمی‌رسد؟!



اخبار,اخبار اقتصادی,موسسات مالی و اعتباری

 

اخبار اقتصادی - زور بانک مرکزی به موسسات غیر مجاز نمی‌رسد؟!

در حالی که نظارت بر فعالیت‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری از وظایف بانک مرکزی به شمار می رود، تعدادی از موسسات بدون مجوز بانک مرکزی در حال فعالیت و جذب سپرده های مردم هستند.

به گزارش ایسنا ، بانک مرکزی از سال گذشته در راستای ساماندهی بازار پولی و مالی کشور تعدادی از موسسات مالی و اعتباری را ادغام و تعداد آنها را به شش موسسه کاهش داد به طوری که اکنون شش موسسه اعتباری توسعه، آرمان، نور، ثامن، ثامن الحجج ، عسکریه و کوثر مجوز فعالیت دارند.

اما علاوه بر این که تعدادی از موسسات ادغام شده همچنان با تابلوی قدیمی اقدام به فعالیت می کنند، تعدادی از موسسات نیز بدون مجوز بانک مرکزی در سطح کشور در حال فعالیت هستند و حتی مشاهده می‌شود که برای جذب نقدینگی مردم اقدام به پراخت سودی بیش از میزان مجاز به سپرده‌گذاران می کنند. این در حالی است که بانک مرکزی بارها اعلام کرده که مردم نباید به سود بیش از 20 درصد موسسات مالی و اعتباری اعتماد کنند زیرا این موسسات با کمبود نقدینگی مواجه هستند.

در این زمینه پیش‌تر ابراهیم درویشی، معاون سابق نظارتی بانک مرکزی، اعلام کرده بود که به زودی به روند فعالیت این موسسات رسیدگی کرده و کار را دوباره شروع می کنیم.

بر این اساس اگر چه ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی با اشاره به این‌که بانک‌ها و موسسات اعتباری جامعه عظیمی از ذینفعان را در بر می‌گیرند که باید حقوق کلی آنها مورد توجه قرار گیرد، اعلام کرد: در واقع بانک مرکزی با نظارت بر این موسسات به دنبال آن است که از وجود ثبات و سلامت و پایداری اطمینان پیدا کند اما طی چهار ماه گذشته شاهد برخوردی از سوی بانک مرکزی با این موسسات نبوده‌ایم.

سیف همچنین گفته بود: اصولا همه فعالیت‌های این موسسات باید بر اساس نظارت بانک مرکزی انجام شود و این مسئله‌ای است که بانک مرکزی به سمت آن پیش می رود.

در چنین شرایطی بانک مرکزی به عنوان متولی نظام پولی و بانکی کشور باید در این زمینه اقدام جدی کرده و با موسسات متخلفی که موجب ضرر افراد می شوند برخورد کند و با توجه به این که برنامه‌ای برای تغییر نرخ سود ندارد نظارت خود را بر بانک‌ها و موسساتی که به طور غیر قانونی سودی بیش تر از نرخ مصوب پرداخت می کنند افزایش دهد.
اخبار اقتصادی - ایسنا