اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار اوباما و مرکل به روسیه



اخبار,اخبار بین الملل,بحران اوکراین


 اخبار بین الملل - هشدار اوباما و مرکل به روسیه

رئیس‌جمهوری آمریکا و صدراعظم آلمان به روسیه هشدار دادند که اگر به دنبال ایجاد اختلال در روند برگزاری انتخابات 25 مه اوکراین باشد، تحریم‌های شدیدتری علیه مسکو اعمال می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، باراک اوباما و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در دیداری در کاخ سفید در مورد جدیدترین تحولات اوکراین مذاکره کردند. اوباما گفت که آمریکا و اروپا اتحاد چشمگیری در مسیر پاسخ به اقدامات روسیه از خود نشان داده‌اند.

وی با اشاره به اقتصاد روسیه گفت: گام بعدی می‌تواند اعمال تحریم‌ها علیه بخش‌های دیگری از روسیه باشد. اگر اختلالی در روند انتخابات آتی اوکراین مشاهده شود، شاهد تحریم‌های شدیدتری خواهیم بود.

دیدار مرکل و اوباما در حالی انجام شد که اوکراین از روز گذشته اولین عملیات نظامی گسترده خود را علیه جدایی طلبان حامی روسیه در شهر اسلاویانسک آغاز کرد که این حمله تلفاتی نیز در پی داشته است. روسیه اعلام کرده این حمله نظامی اوکراین تمامی شانس‌ها برای اجرای توافق نامه ژنو در مورد بحران اوکراین را از بین برده است.

در همین حال کشمکش رئیس جمهوری آمریکا و صدراعظم آلمان علی رغم پیشنهاد رئیس جمهوری ایالات متحده درباره مذاکرات سایبری با برلین و تعهد در از میان بردن شکاف‌ها و اختلافات که بین روابط دو کشور به وجود آمده، همچنان بر سر برنامه‌های جاسوسی و نظارتی آمریکا در کشورهای اروپایی به ویژه آلمان ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهوری آمریکا و صدر اعظم آلمان اختلافات خود را بر سر برنامه‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا بار دیگر مطرح کردند؛ این اختلافات از زمان افشاگری ادوارد اسنودن، مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که سال گذشته میلادی برنامه‌های جاسوسی آمریکا از سایر کشورها را افشا کرد، آغاز شده است.

باراک اوباما از آن زمان استراق سمع از رهبران سیاسی متحد آمریکا را منع کرد اما این اقدامات تاکنون باعث رضایت دولت برلین نشده است.

مرکل در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اوباما در کاخ سفید با اشاره به فراز و نشیب‌های چند روز گذشته و کاهش اعتماد میان دو کشور و تاکید بر احیای این اعتماد گفت: ما اختلافات کمی را از آن زمان تاکنون از میان برده‌ایم. روابط میان دو کشور تا زمانی که این افشاگری‌ها و شنودها و استراق سمع‌ها ادامه پیدا کند پایدار نخواهد شد. برلین همچنین خواستار امضای یک توافق عدم جاسوسی با واشنگتن است.

اوباما نیز اعلام کرد: ایالات متحده تاکنون با هیچ کشوری چه دوست و چه دشمن چنین توافقی را امضا نکرده است. ایالات متحده با آلمان از طریق اقدامات قانونی و از میان برداشتن سوء تعبیرها همکاری می‌کند.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین ادامه داد: به عقیده من ما راه زیادی را برای از میان برداشتن این شکاف‌ها و اختلافات باید بپیماییم چرا که هنوز شکاف‌هایی میان آمریکا و آلمان درباره مساله شنود و استراق سمع از صدر اعظم این کشور وجود دارد.

اوباما همچنین اعلام کرد: واشنگتن مذاکراتی سایبری برای از میان برداشتن اختلافات آتی درباره چگونگی عملکرد عملیات اطلاعاتی برگزار خواهد کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد که اظهارنظرهایی از سوی دولت آلمان مطرح شده که به شدت بر وی تاثیر گذاشته است و در ادامه گفت: برلین یکی از نزدیک‌ترین متحدان و دوستان آمریکا محسوب می‌شود. امنیت، اطلاعات،‌ دیپلماسی و اقتصاد از مسائل مختلفی هستند که دو کشور درباره آن‌ها به گفت‌وگو و مذاکرات می‌پردازد. مرکل یکی از نزدیک‌ترین دوستان من در صحنه جهانی محسوب می‌شود که من به شدت به وی احترام می گذارم و برایش ارزش قائلم. البته باید به این مساله اشاره کنم که افشاگری‌های اسنودن باعث مخدوش شدن این دوستی شده است.

مقام‌های آلمانی همچنین انتظار ندارند که یک اجماع نظر میان کاخ سفید و مرکل درباره برنامه جاسوسی از متحدان نزدیک آمریکا در سفر مرکل به ایالات متحده به دست آید.

رئیس جمهوری آمریکا ومرکل همچنین درباره مساله تجارت و از میان برداشتن اختلافات به منظور دستیابی به یک معاهده تجاری میان اتحادیه اروپا و آمریکا به گفت‌وگو پرداختند.

این معاهده تجاری می‌تواند باعث ارتقاء و بهبود وضعیت اقتصادی اتحادیه اروپا و ایالات متحده و تجارت بیش از 100 میلیارد دلاری در هر سال بین دو طرف شود.

مرکل درباره این معاهده تجاری افزود: تردیدها بر سر این معاهده تجاری باید از میان برداشته شود تا بتوانیم رابطه تجاری خوبی با یکدیگر برقرار سازیم.

اخبار بین الملل - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
ملاقات مرکل و اوباما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اوباما به پوتین هشدار داد/ روسیه در آستانه تحریم توسط اتحادیه اروپا



اخبار,اخبار بین الملل,حمایت آمریکااز کی‌یف


اخبار بین الملل - اوباما به پوتین هشدار داد

رئیس‌جمهوری آمریکا ضمن استقبال از نخست‌وزیر موقت اوکراین در کاخ سفید و تعهد نسبت به حمایت از کی‌یف در مقابل روسیه، به پوتین هشدار داد.

به گزارش شبکه خبری بی بی سی، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا به ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود هشدار داد که اگر مسکو نیروهای خود را از منطقه خودمختار کریمه خارج نکند جامعه بین‌الملل مجبور به انجام اقدامات شدیدتری علیه مسکو خواهد شد.

پیش از این نیز رهبران گروه هفت تهدیدی مشابه را علیه روسیه مطرح کرده بودند.

اوباما گفت: آمریکا به طور شفاف اعلام می‌کند که حمله روسیه به منطقه خودمختار کریمه را نقض قوانین بین‌المللی می‌داند.

وی افزود: ما قاطعانه می‌گوییم که در تضمین تمامیت ارضی و حفظ استقلال اوکراین از این کشور و مردم آن حمایت خواهیم کرد.

اوباما همچنین با اشاره به نشست برنامه ریزی شده جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا و سرگئی لاورف، همتای روسیش در لندن که قرار است جمعه برگزار شود، ادامه داد: امیدوارم اقدامات دیپلماتیک برای بازنگری در انجام رفراندوم منطقه خودمختار کریمه، نتیجه‌بخش باشد.

وی در عین حال تاکید کرد: اگر مسکو به اقدامات کنونی خود ادامه دهد نه تنها ما بلکه جامعه بین‌الملل نیز مجبور به انجام اقداماتی علیه تهاجم روسیه خواهد بود.

اوباما به طور دقیق اعلام نکرد که چه نوع اقداماتی ممکن است علیه روسیه صورت بگیرد اما واشنگتن تا کنون ممنوعیت صدور ویزا برای مقام‌های عالی‌رتبه روسی و مصادره اموال آنها را انجام داده است.

اوباما همچنین گفت: آمریکا به طور کامل نتایج رفراندوم منطقه خودمختار کریمه را رد می‌کند. این یکی از علنی‌ترین حمایت‌های آمریکا از دولت موقت اوکراین بوده است.

آرسنی یاتسنیوک، نخست‌وزیر موقت اوکراین نیز پس از دیدار با اوباما گفت: کی‌یف هرگز تسلیم مسکو نخواهد شد.

وی افزود: حضور نیروهای روسیه در خاک اوکراین در قرن 21 کاملا غیرقابل قبول بوده و نقض تمامی معاهده‌ها و توافق‌های بین‌المللی است.

همزمان با مذاکرات اوباما و یاتسنیوک، کمیته روابط امور خارجه سنای آمریکا نیز به اعطای وام یک میلیارد دلاری به دولت جدید اوکراین و اعمال تحریم علیه روسیه و مقام‌های دولت پیشین اوکراین رای داد.

 

                                       .............................................

 

 روسیه در آستانه تحریم توسط اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا روز چهارشنبه چارچوبی را برای تحریم روسیه بر سر مساله اوکراین تصویب کرد. در صورت اعمال، این تحریم‌ها نخستین تحریم اروپا از دوران جنگ سرد تاکنون علیه این کشور است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بسیاری این اقدام را اقدامی هماهنگ با آمریکا می‌دانند با این هدف که به مسکو نشان دهند تصرف شبه‌جزیره کریمه هزینه در بر دارد.

تحریم‌های اروپا شامل تحریم سفر و مسدودساختن دارایی‌هاست. اما هنوز مشخص نیست کدام اشخاص یا شرکت‌های روسی قرار است در فهرست این تحریم‌ها قرار گیرند.

 آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز چهارشنبه گفت این تحریم‌ها روز دوشنبه علیه مسکو اعمال خواهد شد مگر اینکه در عرصه دیپلماسی پیشرفت حاصل شود.

بنا بر این گزارش، این تحریم‌ها موجب خواهد شد نخبگان روسی از دسترسی به شهرهای اروپایی که خانه دومشان محسوب می‌شود محروم شوند و پول‌هایشان نیز در بانک‌های اروپایی مسدود گردد.
اخبار بین الملل - ایسنا,واحد مرکزی خبر