اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار! آدرس‌های اینترنتی رو به اتمام


نسخه 4 پروتکل اینترنت دیگر توان پاسخگویی نیازها را ندارد و عبور به نسخه 6 ضروری شده است و بازنگری در سیستم‌های شبکه‌ای و تغییر پیکربندی صدها میلیون کامپیوتر در سراسر جهان را می‌طلبد.

ایسنا: نسخه 4 پروتکل اینترنت دیگر توان پاسخگویی نیازها را ندارد و عبور به نسخه 6 ضروری شده است و بازنگری در سیستم‌های شبکه‌ای و تغییر پیکربندی صدها میلیون کامپیوتر در سراسر جهان را می‌طلبد. در این راستا برای نخستین بار در ایران، با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان فناوری اطلاعات، تست IPv6 بر بستر موبایل توسط اپراتور دوم با موفقیت انجام شد.

هشدار! آدرس‌های اینترنتی رو به اتمام

آدرس IP یا Internet Protocol Address شناسه‌ای است که پروتکل به وسیله آن می‌فهمد که داده‌ها یا درخواست‌ها به کدام کامپیوتر فرستاده یا از کدام یک دریافت خواهند شد.

پروتکل IPv4 از آدرس‌های 32 بیتی تشکیل شده است؛ بدین معنی که این فضا اجازه آدرس‌دهی حدود 4.3 میلیارد آدرس را می‌دهد، در حالی که IPv6 از آدرس وب 128 بیتی تشکیل شده که امکان بهره‌گیری از ۲ به توان ۱۲۸ آدرس یکتا را امکان‌پذیر می‌کند ‌و ظرفیت میلیاردها آدرس جدید را دارد.

در واقع IPv4 یک بستر برای آدرس‌های اینترنتی است که کشورهای جهان از آن استفاده می‌کنند اما با توجه به افزایش دستگاه‌هایی که از پروتکل اینترنت استفاده می‌کنند در آینده نزدیک هیچ IPv4 آزادی باقی نخواهد ماند و کمبود این آدرس مشکلاتی برای شرکت‌های دولتی و خصوصی ایجاد می‌کند، بنابراین برای افزایش تعداد آی‌پی‌های آزاد، نسخه 6 آن با نام IPv6 طراحی شد که در بیشتر کشورهای جهان پیاده‌سازی شده و یا در حال پیاده‌سازی است.

عمر برنامه‌ریزی‌های جدی ایران برای گذر از IP نسخه 4 به 6 به دولت قبل و حضور رضا تقی‌پور در وزارت ارتباطات باز‌می‌گردد که ایجاد شبکه ملی اطلاعات را در گروی IP نسخه 6 دانست و این موضوع با نزدیک شدن به زمان هشدار برای حرکت کشور به سمت IPv6 و به پایان رسیدن آدرس‌های IPv4 بیشتر مورد توجه مسوولان حوزه IT قرار گرفت و دستورالعمل «مهاجرت از IPv4 به IPv6» از جمله مصوبات شورای عالی فناوری اطلاعات بود.

افزایش فضای آدرس‌دهی، پیکربندی خودکار، امنیت بالاتر، مسیریابی کاراکتر،‌ سهولت در ارتباطات چندگانه و پشتیبانی قوی از امکانات چندبخشی از جمله مزایای نظام آدرس‌دهی نسخه 6 است که در سند راهبردی گذر به این نظام در مهرماه سال 90 و از سوی کمیته راهبری مهاجرت به IPv6 و گروه ضربت مهاجرت به IPv6 ایران تدوین شد.

همچنین همایش گذر از IPv4 به IPv6 در آبان 93 برگزار شد و محمود واعظی در این همایش از اتمام ظرفیت IPv4 سخن گفت و با اشاره به ما مشکلات ایران در این زمینه، لزوم گذر از IPv4 بهIPv6 را تشریح کرد.

واعظی در آن زمان اعلام کرد ما نسبت به موقعیت کشور و برنامه پنجم توسعه بسیار عقب هستیم و ادامه این عقب‌ماندگی موجب گسترش شکاف بین ایران و جهان از نظر تکنولوژی می‌شود و ما برای تعامل با دنیا مجبوریم این گذر را با سرعت بیشتری طی کنیم که از نظر صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز سودآور است.

سیدمحمدحسن محمدفر - عضو کمیته گذر از IPv4 بهIPv6 - نیز در آن همایش نسبت به وضعیت ایران در این گذر ابراز تاسف و اعلام کرد تقریبا 10 درصد از کاربران منطقه به IPv6 گذر کرده‌اند و کشورهای متعددی هستند که ضریب استفاده از IPv6 در آن‌ها به 9 هم رسیده است، در حالی که در کشور ما هنوز استفاده‌ای از IPv6 صورت نگرفته و تنها در برخی بخش‌ها تجهیزات مربوط به این حوزه آماده شده است.

با توجه به اینکه تقریبا از سال 2012 دیگر IPv4 کارکرد ندارد، در سطح بین‌المللی طی سال‌های گذشته تلاش‌های متعددی در حوزه گذر به IPv6 صورت گرفته و حدود 76 درصد از کشورها به IPv6 مهاجرت کرده‌اند و اگر ما خود را به این سطح نرسانیم در آینده از نظر فنی با مشکلات متعددی مواجه خواهیم شد.

در همین راستا علی‌اصغر انصاری - معاون توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات- نیز از فراهم شدن زیرساخت فنی مورد نیاز برای پشتیبانی از آدرس‌های عددی نسخه شش و آمادگی زیرساخت فنی برای پشتیبانی از IPv6 خبر داد.

به اعتقاد جهانگرد -رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران- با وجود اینکه در حال حاضر بیش از 10 میلیون IPv4 در کشور فعال است، با کمبود مواجه هستیم و با توجه به مطالعات صورت‌گرفته و به منظور پیاده‌سازی سرویس‌های جدید، حدود چهار برابر ظرفیت فعلی به آدرس‌های عددی اینترنتی (IP) نیاز داریم.

وی در همایش گذر از IPv4 به IPv6به هماهنگی‌هایی که در این زمینه با اپراتورهای اصلی شبکه ثابت و موبایل و همچنین شرکت ارتباطات زیرساخت صورت گرفته اشاره و اظهار کرده بود: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این گذر حدود پنج تا شش سال زمان خواهد برد، زیرا ما نمی‌خواهیم به سازمان‌های مختلف و بخش‌هایی که تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مطابق باIPv4 را خریداری کرده‌اند فشاری وارد شود.

در حال حاضر مهاجرتی در این حوزه صورت نگرفته است، اما برخی موسسات تجهیزات متعلق به IPv6 را خریداری کرده‌اند که به صورت پایلوت و با همکاری شرکت‌هایی مانند شرکت‌های ارتباطات زیرساخت و مخابرات استان تهران به‌طور آزمایشی اجرای این طرح دنبال می‌شود.

طبق اظهارات جهانگرد تا سال 1397 به تدریج حذف دامنه‌های IPv4 آغاز خواهد شد و این گذر در ایران تا سال 1400 صورت خواهد گرفت.

بنا بر آخرین خبرها از گذار به IPv6، برای نخستین بار در ایران، اپراتور دوم با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان فناوری اطلاعات، تست IPv6 را بر بستر موبایل با موفقیت به پایان رساند.

با توجه به توسعه یافتن کاربرد خدمات دستگاه به دستگاه و اینترنت اشیا (IoT) که می‌تواند منجر به برقراری ارتباط میان بسیاری از دستگاه‌ها مانند موبایل‌ها، دوربین‌ها و حتی لوازم خانگی و قاب عکس‌های دیجیتال بر بستر اینترنت شود، نیاز به توسعه پروتکل IP بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

امروزه با افزایش دارندگان موبایل، لپ‌تاپ و رایانه‌های شخصی هشدار برای به پایان رسیدن آدرس‌های IPv4 رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته و با وجود صدها میلیون استفاده‌کننده اینترنت و در حالی‌که آدرس‌های اینترنتی بر روی تلفن‌های همراهی که از جستجوگرهای اینترنتی کوچک استفاده می‌کنند و وسائل بازی و خانگی مانند یخچال و تلویزیون و... که به زودی و برای راحتی و کارایی بیشتر قرار است به اینترنت وصل شوند، لزوم دستیابی به IPv6 مشخص می‌شود.


ویدیو مرتبط :
راهنمای آدرس های اینترنتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار وزیر ارتباطات به تلگرام / توضیحات وزیر درباره علت نارضایتی کاربران از اتمام زودهنگام بسته های اینترنتی



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

وزیر ارتباطات در مورد نارضایتی کاربران از اتمام زودهنگام بسته های اینترنتی گفت: به دلیل آنکه سرعت استفاده از خدمات نسل سوم موبایل (۳G) بالا است بسیاری از کاربران فکر می کنند بسته های اینترنتی زود به اتمام می رسد اما نباید استفاده از اینترنت موبایل را با ADCL مقایسه کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در صورتی که موضوع دسترسی به کانال های مستهجن و غیراخلاقی شبکه پیام رسان تلگرام حل نشود ما هم به عنوان دولت راضی به فیلتر این شبکه هستیم.

به گزارش مهر محمد واعظی عصر امروز در حاشیه مراسم رونمایی از موتور جستجوی ملی در مورد تصمیم کارگروه فیلترینگ برای بررسی طرح مسدود کردن شبکه اجتماعی تلگرام گفت: ممکن است دلیل این کار گروه برای بررسی فیلترینگ تلگرام مسدود نشدن کانال های غیراخلاقی و مستهجن این شبکه باشد.

وی گفت: چنانچه این مشکل برطرف نشود خود ما نیز به عنوان دولت راضی نیستیم تلگرام در دسترس کاربران باشد.

وی با بیان اینکه شب گذشته از عراق برگشته ام گفت: باید این موضوع را مورد بررسی قرار دهم.

وی در مورد حاضر نشدن نمایندگان دولت در جلسه روز چهارشنبه کارگره تعیین مصادیق فیلترینگ نیز گفت: از این موضوع خبر ندارم اما ممکن است زمان این جلسه موقعی بوده است که این آقایان نتوانستند حضور پیدا کنند.

ارتباطات تلفنی ایران و عراق برای اربعین تسهیل شد

وزیر ارتباطات در مورد سفر خود به عراق برای بررسی وضعیت شبکه ارتباطی در ایام اربعین حسینی گفت: با همراه اعضای کمیته تسهیلات ارتباطی اربعین به عراق سفر داشتیم که در این راستا سند توافق همکاری میان ایران و عراق در راستای کیفیت ارتباطات دو کشور به امضا رسید.

وی با اشاره به اینکه در این سفر به دلیل بازار مناسب عراق برای شرکت های فناوری اطلاعات ایرانی، موضوع افزایش همکاری ها مورد بررسی قرار گرفت،‌گفت: همچنین به دلیل مسیر نجف به کربلا و کاظمین برای پیاده روی زائران ایرانی همزمان با اربعین حسینی هماهنگی هایی در جهت ایجاد تسهیل ارتباطی و تقویت ارتباطات مخابراتی مد نظر قرار گرفت و همچنین وضعیت ارتباطات مرزی ایران با عراق تقویت شد.

واعظی با اشاره به اینکه تاکنون ارتباطات ایران به عراق از طریق سیگنال های بین المللی تامین می شد افزود: با مذاکرات صورت گرفته ارتباط بین ایران و عراق به صورت مستقیم انجام می شود. همچنین با سه اپراتور عراقی برای فراهم کردن مقدمات اربعین مذاکراتی صورت گرفت.

اتمام زودهنگام بسته های اینترنتی مربوط به تخلف اپراتورها نیست

وزیر ارتباطات در مورد نارضایتی کاربران از اتمام زودهنگام بسته های اینترنتی گفت: به دلیل آنکه سرعت استفاده از خدمات نسل سوم موبایل (۳G) بالا است بسیاری از کاربران فکر می کنند بسته های اینترنتی زود به اتمام می رسد اما نباید استفاده از اینترنت موبایل را با ADCL مقایسه کرد.

وی گفت: بررسی سازمان تنظیم مقررات از ارائه خدمات اپراتورهای اینترنت و موبایل نشان می دهد که نمونه هایی از کم فروشی از سوی این شرکت ها وجود ندارد برای این شرکت ها نیز ارزشی ندارد که بخواهند از حجم اینترنت مصرفی مشترکان کم کند.

واعظی گفت: کاربران با دانلود یک نرم افزار به راحتی می توانند حجم و سرعت اینترنت موبایل وADCL خود را ارزیابی کنند.

نمی خواهیم طرح رجیستری موبایل برای سومین بار شکست بخورد

وزیر ارتباطات در پاسخ به مهر در مورد طرح ثبت گوشی های وارداتی قبل از استفاده مشترک گفت: کمیته ای متشکل از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سازمان تنظیم مقررات برای موضوع اجرای طرح رجیستری گوشی در شبکه های تلفن همراه قبل از استفاده مشترکان تشکیل شده است اما آنچه که مورد بحث وزارت ارتباطات است این است که این طرح باید مدل مشخصی داشته باشد چرا که در گذشته دو بار این پروژه به اجرا رسیده اما در عمل شکست خورده است و ما نمی خواهیم برای سومین بار این طرح به شکست بیانجامد.

وی گفت: در صورتی که مدل مشخصی از این طرح ارائه شود وزارت ارتباطات برای رجیستری گوشی همکاری خواهد کرد.

ادعا نداریم «پارسی جو» با گوگل رقابت کند

وزیر ارتباطات در مورد راه اندازی موتور جستجوی پارسی جو با اشاره به ۱۵ خدمتی که این سرویس در مرحله تجاری سازی می دهد، گفت: یکی از الزامات شبکه ملی اطلاعات راه اندازی موتور جستجوی بومی است که در این زمینه موتورهای جستجوی بومی مورد حمایت قرار می گیرند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ سال است که شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شده اما در عمل خبری از آن نیست گفت: برای اینکه این پروژه پیش رود باید بتوانیم علاوه بر زیرساخت، محتوای داخلی را نیز گسترش دهیم.

واعظی با اشاره به موتورهای جستجوی اینترنتی در دنیا که در دو نوع بومی و بین المللی است، گفت: امروز هیچ ادعایی نداریم که موتورهای جستجوی ما بخواهند با گوگل رقابت کنند. این موتورها بدنبال این نیستند که کارکرد بین المللی از نوع گوگل و یاهو داشته باشند اما قرار است موتورهای جستجوی بومی در کشور مرجع خط و زبان فارسی باشند.

وی تاکید کرد: نباید با رونمایی از پروژه های بومی ماند موتور جستجو، نگرانی در بین مردم ایجاد کنیم که شبکه های خارجی بسته می شوند بلکه می گوییم اینها مکمل یکدیگر هستند و موتور جستجو می تواند خدمات داخل کشور را با سرعت بیشتری در دسترس مردم قرار دهد.

وزیر ارتباطات اضافه کرد: البته باید به این نکته نیز توجه داشت که با استفاده از موتورهای جستجوی بومی، اطلاعات کاربر در داخل کشور باقی می ماند و حریم خصوصی وی حفظ خواهد شد اما موتورهای جستجوی خارجی رفتار مردم کشورها را مانیتور می کنند و این نقض حریم خصوصی به حساب می آید.

 

اخبار اجتماعی - مهر