اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشتگ‌ بازی، یک اعتیاد مدرن!



 اخباراجتماعی  ,خبرهای اجتماعی ,  هشتگ‌

اگر شما هم از اعضای شبكه‌های اجتماعی هستند به احتمال زیاد علامت # هشتگ برایتان آشناست و بار معنایی خاصی برای شما دارد.

این نماد # كه هشتگ نامیده می‌شود علامت محبوب فضای مجازی است كه چند سالی است در كشور ما طرفداران زیادی پیدا كرده و این مساله درمورد برخی كاربران به جایی رسیده است كه از اعتیاد هشتگی هم می‌توان سخن گفت. هشتگ نمادی است كه از طریق آن یك ادبیات جهانی برای موضوعی شكل می‌گیرد. استفاده از هشتگ‌ها به دلایل مختلفی نظیر برند تبلیغاتی، طرفداری از یك كمپین یا برای بیان توضیح و احساس است كه نوع استفاده كاربران ایرانی از آن هم جالب توجه است. آرمان به سراغ هشتگ‌بازهای ایرانی رفته است تا نظرشان را درباره هشتگ جویا شود.

به گزارش آرمان، اگر شما هم از اعضای شبكه‌های اجتماعی هستند به احتمال زیاد علامت # هشتگ برایتان آشناست و بار معنایی خاصی برای شما دارد. با فراگیری گسترده این علامت در سه سال اخیر در كشور ما به احتمال زیاد شما هم از جمله كسانی هستید كه حداقل یك بار از این علامت استفاده كرده‌اید.

 

استفاده از هشتگ به حدی در شبكه‌های اجتماعی رواج پیدا كرده كه عده‌ای اعتیاد هشتگی پیدا كرده‌اند و پست گذاشتن بدون هشتگ برای آنها كار سختی است. اگر بخواهیم هشتگ را به زبانی ساده شرح دهیم باید بگوییم هشتگ یك نماد پیشوندی و یكی از تگ‌های ابرداده است كه از سوی كاربران فضای مجازی برای دسته‌بندی و اشتراگ‌گذاری پست‌ها و نظرات درباره موضوع خاصی در سطح جهانی و فراتر از حلقه دوستان به كار می‌رود، به معنای دیگر، هشتگ ابزاری است كه از طریق آن یك ادبیات جهانی درباره موضوعی خاص شكل می‌گیرد. استفاده از هشتگ بسته به استفاده‌ای كه از آن می‌شود می‌تواند پیامدهای خوب یا بدی داشته باشد. هشتگ را نمی‌توان برای بیش از یك كلمه به كار برد. به خاطر همین در زبان انگلیسی اگر بخواهند برای یك جمله هشتگ بسازند، همه كلمات را به هم وصل می‌كنند اما در فارسی شرایط متفاوت است و از علامت Underline یا شیفت و منها، برای به هم وصل كردن كلمات استفاده می‌شود.

استفاده‌های متفاوت از هشتگ
از هشتگ استفاده‌های متنوعی می‌شود و همین باعث می‌شود نتوان به سادگی استفاده خاصی را به آن نسبت داد. از هشتگ‌ها به سه هدف عمده استفاده می‌شود: یكی استفاده از هشتگ برای تبلیغ برند. دوم استفاده از هشتگ برای كمپین است كه طرفداران یك كمپین از طریق استفاده از هشتگ می‌توانند عضویت‌شان در كمپین موردنظرشان را اعلام كنند و حتی دیدگاهشان را به سایر اعضا منتقل كنند.

 

برای نمونه می‌توان به # كمپین یك قطره آب، اشاره كرد كه در فضای مجازی محبوبیت زیادی یافت و بخش زیادی از این فراگیرشدنش را به ادبیات هشتگی مدیون بود. استفاده دیگری كه از هشتگ می‌شود برای توضیح است كه معمولا در اینستاگرام و برای یافتن ساده‌تر عكس از آن استفاده می‌شود. اما هشتگ در ایران كاربرد جدیدی هم یافته است و آن هم استفاده از هشتگ برای بیان احساس است و این مساله به ویژه در اینستاگرام بیش از سایر شبكه‌های اجتماعی یافت می‌شود. از كنار هشتگ‌ها به سادگی نگذرید و آنها را جدی بگیرید، زیرا هشتگ‌ها می‌توانند سامان‌دهنده یك جنبش یا حركت جمعی شوند و از فضای مجازی به فضای واقعی منتقل شوند.

هشتگ‌ها حس و حال آدم را می‌گویند

#اینجا_خوابگاه_است

#اینجا_جشن است

#زهرا_اینجا_تنهاست

سه جمله بالا را زهرا ۱۸ ساله كه دانشجوی ترم اولی است در توضیح یكی از عكس‌هایش گذاشته است. زهرا به تازگی مجبور شده است برای تحصیل از اراك به تهران بیاید و ساكن خوابگاه شود. او احساسی را كه نسبت به خوابگاه دارد در قالب عكس و با یك زبان هشتگی بیان كرده است. زهرا را می‌توان یك معتاد هشتگی نامید چون تمایل زیادی دارد كه در پست‌هایش از هشتگ‌های زیادی استفاده كند. او در این باره به «آرمان» می‌گوید: «هشتگ حس و حال آدم را بیان می‌كند، به همین دلیل باید ادبیاتی ساده و عامیانه داشته باشد.

 

بیشتر هشتگ‌هایی كه استفاده می‌كنم برای بیان احساسم هستند و گاهی هم برای تكمیل متن.» او قبول دارد كه تا حدودی اعتیاد هشتگی دارد ولی این اعتیاد را قابل ترك می‌داند: «من پست‌های بدون هشتگ هم دارم ولی پست‌های با هشتگ را بیشتر دوست دارم.» زهرا تا حالا ادبیات هشتگ‌هایش را پیگیر نشده است. اینكه بدانیم یك هشتگ را در چه زمینه‌ای به كار ببریم اهمیت زیادی دارد، زیرا نتایج حاصل از یك مطالعه جدید نشان داده است كه در ۲۵ درصد موارد موضوعی كه هشتگ‌گذاری شده، به اشتباه در زمینه دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. توصیه‌ای كه به كاربران فضای مجازی می‌شود این است كه قبل از استفاده از هشتگ آن را در فضای مجازی موردنظرشان جست‌وجو كنند تا بدانند موضوع مورد نظرشان به چه ادبیاتی ملحق می‌شود. از سوی دیگر استفاده از هشتگ‌هایی كه كمتر كاربرد دارند چندان جایز نیست چون كمتر كسی به سراغ آنها می‌رود.

هشتگ‌بازهای وسواسی
حجت ۲۱ ساله از هشتگ استفاده می‌كند، اما هشتگ برایش معنای خاصی ندارد. او در این‌باره به «آرمان» می‌گوید: «دلیل اصلی استفاده من از هشتگ این است كه لغتی كه دوست دارم در متن دیده شود و چون با هشتگ‌گذاری لغت آبی می‌شود اینگونه لغت مورد نظرم بیشتر به چشم می‌آید.» از او درباره جست‌وجوی ادبیات هشتگ‌هایی كه استفاده می‌كند، سوال می‌كنم و می‌گوید: «اوایل برایم مهم بود كه یك هشتگ چه پیشینه و ادبیاتی دارد ولی الان برایم مهم نیست.

 

چند باری هشتگ‌هایی را كه از آنها استفاده می‌كردم جست‌وجو كردم و دیدم كه هیچ ربطی به موضوع مورد نظر من ندارند ولی زیاد برایم مهم نیست.» او پست‌هایی كه زیاد هشتگ داشته باشند را پست‌های زننده‌ای می‌داند كه نباید لایك شوند. اما برعكس حجت برخی دیگر از كاربران فضای مجازی هشتگ را با وسواس و دقت زیادی به كار می‌برند. آرش ۲۶ ساله یكی از این افراد است كه از هشتگ خیلی كم استفاده می‌كند. او هشتگ را این‌گونه برای «آرمان» تعریف می‌كند: «هشتگ معمولا یك جامعه هدف را به سوی مفهومی خاص سوق می‌دهد و این باعث می‌شود كه مخزنی برای یك مفهوم خاص كه هشتگ‌گذاری شده است شكل گیرد. با توجه به معنایی كه هشتگ برای من دارد در استفاده از آن وسواس زیادی به خرج می‌دهم و سه چهار بار بیشتر از آن استفاده نكرده‌ام.» او ادامه می‌دهد: «در ایام انتخابات گرایش من به طرف هشتگ‌ها بیشتر شد و بیش از قبل پیگیرشان می‌شدم.»

هشتگ‌هایی برای عضویت در كمپین
«با استفاده از هشتگ‌ها می‌توانم وابستگی خودم را به یك جریان یا كمپین كه عده زیادی به آن پیوسته‌اند نشان دهم.» این جمله را امیر ۲۳ ساله می‌گوید كه از كاربران فعال فضای مجازی است: «در تلگرام، فیسبوك و اینستاگرام از هشتگ استفاده كرده‌ام و هشتگ‌ها وسیله‌ای هستند برای بیان خلاصه‌ای از آنچه مد نظرم است. معمولا قبل از هشتگ‌گذاری پیگیر ادبیات آن نمی‌شوم و بعد از هشتگ‌گذاری آن را پیگیری می‌كنم.» امیر در یكی از پست‌های اینستاگرامی‌اش عكسی از پرویز پرستویی را گذاشته است و خشنودیش را بابت گرفتن سیمرغ توسط پرستویی اینگونه بیان كرده است: «#پرویزپرستویی #جان_دل»

هشتگ‌های توییتری
البته تنها فاز هشتگی ایرانی‌ها بالا نیست. این مساله در كشورهای دیگر هم به حدی بالاست كه اواخر سال ۲۰۱۲ زنی در انگلیس نام فرزندش را هشتگ گذاشت. استفاده از هشتگ در توئیتر هم سرنوشت جالبی دارد، زیرا گردانندگان توئیتر از طریق هشتگ‌ها می‌توانند الگوی رفتاری كاربرانش را پیدا كنند. اهمیت هشتگ در توئیتر به حدی است كه توئیتر امكانی را فراهم كرده تا هشتگ‌هایی كه بسیار استفاده می‌شوند، در بخش موضوع‌های باب روز (Trending Topics) كه در بخش چپ پایینی صفحه توئیتر در یك جست‌وجوگر اینترنتی دیده می‌شود، ظاهر شوند و به این ترتیب امكان توجه بیشتر به این موضوعات به وجود می‌آید.

 

نتایج یك تحقیق نشان داده است كه در توئیتر، مطالبی كه هشتگ‌گذاری شده‌اند، ۵۵ درصد بیشتر از دیگر مطالب بازنشر می‌شوند و بیش از ۵۰ درصد كاربران اگر مطلع باشند كه هشتگ موردنظر از طرف شركت‌های تبلیغاتی ارائه شده است و برای آنها منفعت دارد، دوباره آن را انتشار می‌دهند. اما هشتگ می‌تواند پیامدهای نه چندان خوشایندی هم داشته باشد كه یكی از آنها افزایش میل به اختصارنویسی است. در حال حاضر كاربران فضای مجازی دیگر حوصله خواندن متن‌های بلند را ندارند و یك جمله كوتاه بیشتر می‌تواند جلب‌توجه كند، در این بین این ادبیات هشتگی می‌تواند جمله را هم به كلمه تبدیل كند و كاربر فضای مجازی را بی‌حوصله‌تر از قبل.

 اخبار اجتماعی  -  آرمان


ویدیو مرتبط :
آموزش هشتگ زدن در اینستاگرام ، هشتگ خارجی نزن !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرگ کودک به خاطر اعتیاد پدر به بازی کامپیوتری!



اخبار حوادث- مرگ کودک به خاطر اعتیاد پدر به بازی کامپیوتری!

پلیس کره جنوبی از بازداشت مردی خبر داد که کودک دو ساله اش در خانه بر اثر گرسنگی جان باخته، در حالی که خودش بیرون خانه در کافی نت مشغول بازیهای کامپیوتری بوده است.

یک کودک دو ساله کره‌ای بر اثر بی‌توجهی پدرش و اعتیاد او به بازی‌های کامپیوتری، از گرسنگی جان باخت!

به گزارش شبکه خبری العالم، پلیس کره جنوبی از بازداشت مردی خبر داد که کودک دو ساله اش در خانه بر اثر گرسنگی جان باخته، در حالی که خودش بیرون خانه در کافی نت مشغول بازیهای کامپیوتری بوده است.

این حادثه ممکن است بار دیگر بحث و جدل درباره اعتیاد به بازی های کامپیوتری را برانگیزاند. پارلمان کره جنوبی قصد دارد بازی های کامپیوتری را نیز مانند مواد مخدر و مشروبات الکلی، در فهرست فعالیت های اعتیادآور درج کند.

پلیس کره جنوبی روز دوشنبه مردی به نام شانگ (22ساله) را پس از پیدا کردن جسد کودک دو ساله اش در یک پلاستیک زباله در "دایگو" در جنوب شرقی این کشور، بازداشت کرد.

همسر شانگ که در کارخانه ای دور از منزل کار می کند، کودک را نزد همسر خود گذاشته بود، اما شانگ تمام اوقات خود را در کافی نت ها سپری می کرد و فقط هر دو یا سه روز برای غذا دادن به کودک، به خانه سر می زد.

پلیس اعلام کرد که در 7 ماه مارس گذشته، این پدر کره ای کودک خود را مرده یافته و یک ماه کامل او را را در خانه نگه داشته، سپس جسد را در یک پلاستیک زباله قرار داده و در پارک نزدیک خانه دفن کرده است و آن گاه "مفقود شدن" پسرش را به پلیس گزارش کرده است.

این حادثه همچنین یادآور حادثه ای مشابه در سال 2009 در کره جنوبی است که افکار عمومی را شوکه کرد، هنگامی که یک زوج، نوزاد سه ماه خود را بدون غذا رها کردند، در حالی که خود مشغول بازیهای اینترنتی بودند، تا اینکه نوازد جان خود را از دست داد.

یک تحقیق رسمی در کره در سال 2013 نشان داد که حدود 7 درصد از ساکنان این کشور که تعداد آنها 50 میلیون نفر است، به طور گسترده در معرض اعتیاد به اینترنت هستند و این میزان در میان نوجوانان به 11.7 درصد می رسد.

اعتیاد به اینترنت عوارض متعددی دارد، از جمله نگرانی در زمان دوری اینترنت و نیز استفاده مفرط از آن؛ به گونه ای که شخص نمی تواند وقت و امور روزمره زندگی را به طور طبیعی تنظیم کند.
اخبار حوادث - تابناک