اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

«هستم اگر می‌روم گر نروم نیستم»


اول اردیبهشت‌ماه سال‌روز درگذشت علامه محمد اقبال لاهوری است؛ شاعر و متفکر پاکستانی که در ایران شهرت بسیار دارد.

خبرگزاری ایسنا: اول اردیبهشت‌ماه سال‌روز درگذشت علامه محمد اقبال لاهوری است؛ شاعر و متفکر پاکستانی که در ایران شهرت بسیار دارد.

اقبال لاهوری هجدهم آبان‌ماه سال ‌1256 در شهر سیالکوتِ پنجاب هند به دنیا آمد. نیاکان اقبال از برهمنان و پاندیت‌های عالی‌مقام کشمیر بودند که در عهد سلطنت شاه زین‌العابدین مسلمان شدند. اقبال پس از یادگیری قرآن و پشت سر گذاشتن تحصیلات راهنمایی و دبیرستان در کالج اسکاچ‌میشن رشته فلسفه را برای دوره فوق لیسانس خود در دانشگاه لاهور برگزید. او مدرک کارشناسی ارشد فلسفه را در سال ۱۸۹۹ میلادی از دانشگاه پنجاب دریافت کرد و سپس از دانشگاه مونیخ در رشته فلسفه درجه دکتری گرفت.



اقبال در سال ‌1926 به‌عنوان نماینده مسلمان‌ها به مجلس وارد شد و در صحنه‌های مبارزه‌های مردم هندوستان با انگلستان، حضور فعالی داشت. او از جمله اولین افرادی بود که ایده شکل‌گیری کشور پاکستان به صورت مستقل از هند را مطرح کرد. از این شاعر در پاکستان به عنوان «شاعر ملی» یاد می‌شود.

اقبال که شعرهای زیادی به فارسی و اردو دارد، یکی از سرشناس‌ترین شاعران پارسی‌گوی غیرایرانی است که شعرهای زیادی به زبان فارسی سروده و مورد پذیرش ایرانیان قرار گرفته است. علی شریعتی و مرتضی مطهری از او به نیکی یاد کرده‌اند.

یکی از شعرهای مشهور اقبال لاهوری:

ساحل افتاده گفت گرچه بسی زیستم / هیچ نه معلوم گشت آه که من کیستم

موج ز خود رفته‌ای تیز خرامید و گفت / هستم اگر می‌روم گر نروم نیستم

«اسرار خودی»، «رموز بی‌خودی»، «پیام مشرق»، «زبور عجم»، «گلشن راز جدید»، «بندگی‌نامه» و «جاویدنامه»، «تاریخ هند»، «بانگ درا»، «پس چه باید کرد ای اقوام شرق»، «مثنوی مسافر»، «بال جبرئیل»، «ضرب کلیم»، «ارمغان حجاز»، «یادداشت‌های پراکنده» و «تجدید بنای اندیشه دینی در اسلام» از جمله آثار اقبال لاهوری هستند.

اقبال لاهوری روز اول اردیبهشت‌ماه 1317 در لاهور از دنیا رفت و پیکرش در جوار مسجد پادشاهی به خاک سپرده شد.


ویدیو مرتبط :
هستم ولی نیستم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشایی: سخنگو نیستم ولی پاسخگو هستم



 

مشایی: سخنگو نیستم ولی پاسخگو هستم

 

 

رییس دفتر رییس‌جمهور در واكنش به رای نمایندگان مجلس بر عدم استرداد لایحه‌ هدفمند كردن یارانه‌ها با تاكید بر این‌كه " دولت باید طبق مقررات عمل كند" در عین حال گفت: البته اجرای این لایحه به این‌گونه كار بسیار سختی است و حجم بالایی از موفقیت دولت را در این ارتباط كم می‌كند.

 


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران اسفندیار رحیم‌مشایی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه‌ معاون سیاسی دفتر رییس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا در مورد سخنگویان دولت و این‌كه وی یكی از سخنگویان دولت است یا نه؟ اظهار كرد: من سخنگو نیستم ولی آقای رییس‌جمهور به من فرمودند شما با توجه به اشرافی كه به حوزه‌های مختلف در ارتباط با دولت دارید، می‌توانید به سوالات جواب دهید.

 


وی بار دیگر تاكید كرد: سخنگو نیستم، در مقام پاسخگویی در صورت لزوم به سوالات جواب می‌دهم ولی سخنگو نیستم.

 


وی همچنین اظهار كرد: تصور می‌كنم حداكثر تا یك هفته دیگر سخنگویان دولت معرفی خواهند شد.

 


رییس دفتر رییس‌جمهور بار دیگر در پاسخ به سوالی در ارتباط با لایحه هدفمند كردن یارانه‌ها و رای نمایندگان مجلس در این ارتباط گفت: وقتی دولت لایحه‌ای را به مجلس می‌دهد در واقع اعلام می‌كند كه بر این اساس می‌تواند این لایحه را اجرا كند، وقتی این لایحه در مجلس تغییر می‌كند و دولت می‌گوید با این تغییرات اجرای این لایحه شدنی نیست یا اجرای به نحو مطلوب نخواهد بود، اگر مجلس این استدلال دولت را نپذیرد، دولت تقاضای استرداد لایحه را می‌كند و منطق این است كه این استرداد پذیرفته شود. البته رای نمایندگان مجلس نیز محترم است ولی آ‌ن‌ها این درخواست دولت را نپذیرفتند.

 


وی گفت: با این امر تضمین موفقیت كار دشوار می‌شود و اجرای لایحه كار سختی است. البته تلاش این است كه به نفع مردم عمل شود، كار دولت سخت می‌شود و تمام كسانی كه در كار اجرا هستند اجرای آن را دشوار می‌دانند.