اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هزینه میلیاردی برای ورود به مجلس



اخبار,اخبارسیاسی,تبلیغات انتخاباتی

  این روزها بار دیگر چند کلمه که قبلا بسیار خبرساز شد بر سر زبان‌ها افتاده است: «پول‌هایی با منابع تایید نشده»؛ پول‌هایی که صرف تبلیغات انتخاباتی می‌شود و مشخص نیست اهداف اعطاکنندگان این پول‌ها به کاندیداها چیست. پول‌هایی که اردیبهشت امسال در بیانیه وزارت کشور اینگونه تعریف شد: «تجربه‌های تلخ گذشته مبنی بر ورود جریان پول‌های نامشخص در حوزه سیاست و قدرت که بارها منجر به تذکرات جدی رهبر معظم انقلاب شده است قابل کتمان نیست، بنابراین سیاستمداران هوشمند انقلابی و متعهد باید در هر یک از نهادهای کشور برای مصون‌سازی حال و آینده کشور مراقب سیل ویرانگر قاچاق و ورود برخی پول‌ها در عرصه‌های مختلف باشند.»

 

باز هم انتخابات شد و هشدارهای دلسوزان و مقامات مسئول برای تضمین سلامت انتخابات به گوش می‌رسد. برای برخی پول معیار رسیدن به صندلی‌های سبز بهارستان است و تخصص و کارآمدی برایشان معنایی ندارد. سفره‌های طویل برای شام و ناهار پهن می‌کنند و این روزها اوج فعالیت آنهاست؛ دادن نذری در ماه محرم بخصوص دو شب عاشورا و تاسوعا. در این روزها موبایلشان را بعد از زنگ اول جواب می‌دهند و گشاده‌رویی‌شان علامت بزرگی در اذهان برخی که به رفتار جدی و عبوس آنها آشناست ایجاد می‌کند اما این سوال خیلی زود پاسخ داده می‌شود؛ آنها می‌خواهند به عنوان نماینده وارد ساختمان هرمی شکل بهارستان شوند.

 

برخی از آنها ابایی از افشای این بریز و بپاش‌هایشان ندارند و خیلی راحت زمانی که مهمانانشان قصد ترک مجلس نذری را دارند در گوش آنها می‌گویند: «به خانواده و دوستان بگویید حواسشان به اسم من در برگه رای مجلس باشد!» این سوال هم در ذهن بسیاری پدید آمده است که چرا فلان شخصیتی که امسال دیگ‌های نذری‌اش نیمی از کوچه محل سکونتش را پر کرده است در سال‌های گذشته دیگی برای نذری نداشت و امسال آموخته که پخش نذری در عاشورا و تاسوعا اهمیت دارد و از رسوم سنتی و دینی است؟ موضوع دیگر این است که آیا آنها نمی‌دانند چشمان تیزبین نهادهای نظارتی و بررسی‌کننده صلاحیت افرادی که برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس دهم می‌خواهند کاندیدا شوند شاهد نذری دادن‌ها و تبلیغات اینچنینی آنهاست؟ میزان هم در این باره نوشت؛ سوالاتی مطرح می‌شود از جمله اینکه این رقم‌های سرسام‌آور از کجا می‌آید؟ هدف از صرف این مبالغ کلان برای ورود به مجلس چیست؟ آیا شفافیتی نسبت به حامیان مالی نمایندگان وجود دارد؟ آیا دستگاهی برای نظارت بر حامیان مالی و مبالغی که صرف تبلیغات انتخاباتی می‌شود وجود دارد؟ ضعف قانون انتخابات در خصوص هزینه‌های تبلیغاتی چیست؟


 تبلیغی که ضدتبلیغ می‌شود
این نذری‌ها که بعضا با صرف مبالغ زیاد تهیه و عرضه می‌شود زمانی هم به ضدتبلیغ تبدیل می‌شود. همزیستی با مردم و رفتار اجتماعی و اقتصادی در حد و اندازه جامعه ساکن در حوزه انتخابیه، یکی از انتظاراتی است که مردم در هنگام رای دادن بدان توجه می‌کنند. اینکه در حوزه انتخابیه‌ای که مردمش از وسع مالی زیادی برخوردار نیستند به آنها نذری رنگ و لعاب‌داری داده شود یا تبلیغات گرانقیمتی شود مطمئنا این تفاوت احساس خواهد شد و مردم آن حوزه انتخابیه به این موضوع می‌اندیشند که اگر کاندیدای محترم برای حضور در مجلس به این اندازه پول خرج کرده است پس با حضور در بهارستان هم اقداماتی خواهد کرد که با مولفه‌های مردمی که به او رای دادند همخوانی نخواهد داشت و بی‌خیال نوشتن نام آن کاندیدا در برگه رای خود خواهند شد.


 دولت به دنبال اصلاح قانون انتخابات
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت اخیرا در نشستی با خبرنگاران با اشاره به شفافیت منابع مالی کاندیداها در انتخابات گفت: دولت علاقه‌مند است که قانون انتخابات اصلاح شود؛ چون قانون انتخابات این اجازه را که کاندیداها بتوانند از کمک افراد استفاده کنند فراهم می‌کند حتی اگر کاندیداها قصد سوءاستفاده نداشته باشند، دربرخی موارد منجر به مفاسدی می‌شود و یک فرد سوءاستفاده‌گر ممکن است در این فعالیت انتخاباتی به حسابی پولی بریزد و بعدا مشخص شود که این فرد، انسان نابابی بوده است.

 

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز با اشاره به جایگاه ویژه مجلس در خدمت‌رسانی به مردم گفت: کسانی که قصد ورود به این عرصه را دارند مهم‌ترین شعارشان دفاع از حقوق افراد بی بضاعت است و اگر ورود به این عرصه با صرف هزینه‌های هنگفت باشد با فلسفه کار مطابقت ندارد و به نوعی نقض غرض است. محمدعلی اسفنانی ادامه داد: به جرات می‌توان گفت کسانی که برای ورود به مجلس میلیاردی هزینه می‌کنند قصد خدمت به مردم محروم را ندارند و نگاه آنها نگاه سیاسی است.

 

وی افزود: افرادی که چنین هزینه‌های سنگینی را برای ورود به مجلس متقبل می‌شوند یا باید از جیب خود خرج کنند که در دوران نمایندگی درصدد جبران و برگرداندن هزینه‌ها می‌شوند یا وامدار این طرف و آن طرف می‌شوند که باید در صورت رای آوردن دین خود را نسبت به کسانی که وامدارشان شده‌اند ادا کنند و نتیجه این می‌شود که نماینده از استقلال فکری برخوردار نباشد و تصمیم‌گیری‌هایش مبتنی بر جهت‌دهی حامیان مالی‌اش شود.

 

اسفنانی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ دستگاهی برای نظارت به حامیان مالی و مبالغی که صرف تبلیغات انتخاباتی می‌کنند وجود نداشته ادامه داد: امیدواریم با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص رسیدگی به اموال مسئولان این شفاف‌سازی صورت بگیرد. این نماینده مجلس گفت: در خصوص قانون انتخابات ما در حال حاضر در صحن مجلس شورای اسلامی درگیر همین موضوع هستیم، هنوز بحث هزینه ها و شیوه‌های تبلیغاتی خیلی مشخص نیست.

 

 اخبار  سیاسی  - آرمان 


ویدیو مرتبط :
پلی که با هزینه میلیاردی ساخته شد و خراب شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زنگ خطر برای کسانی که با هزینه‌های میلیاردی وارد مجلس شده‌اند به صدا درآمد



 ,هزینه های میلیاردی برای ورود به مجلس,اخبار,اخبار سیاسی

 

زنگ خطر برای کسانی که با هزینه‌های میلیاردی وارد مجلس شده‌اند به صدا درآمد

اعتبارنامه نمایندگان، پاشنه آشیل«خیرین مجلس ساز»

زمانی که با برخی از این نمایندگان درباره این مبالغ بالا صحبت می شود ، آن ها می گویند که این مبالغ از سوی برخی از خیرین تامین می شود. باید به افرادی که به عنوان خیر به نمایندگان کمک های مالی سنگین کرده‌اند لقب «خیرین مجلس ساز» دهیم و به دنبال انگیزه آن ها از تامین چنین مبالغ بالایی در رقابت های انتخاباتی باشیم.به طور حتم این افراد با چنین کمک هایی قصد دخالت در امور اجرایی استان ها را دارند. از این رو باید در مجلس اعتبار نامه نمایندگانی که با استفاده از این اشخاص به نمایندگی انتخاب نمی شوند، تصویب نشود.

 

سرویس سیاسی «فردا»؛ بحث اعتبارنامه های نمایندگان راه یافته به مجلس نهم این روزها بر سر زبان ها افتاده است و برخی از چهره های سیاسی با اشاره به هزینه های سنگین  تبلیغاتی توسط برخی چهره های راه یافته به مجلس خواستار رد اعتبار نامه های این افراد شده اند. در تازه ترین اظهارنظر حسین نجایت عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در گفتگویی با فارس به برخی حمایت های مالی نابجا در جریان رقابت های انتخاباتی اشاره کرده و گفته است من مطلعم که برخی از نمایندگان مبالغی در حد 500 میلیون تومان تا یک میلیارد تومان را برای کسب نمایندگی هزینه کرده اند که البته با توجه به شام ، نهار و میهمانی هایی که داده می‌شود، این مساله کاملا واقعیت دارد.

 

وی از اصطلاح «خیرین مجلس ساز» نام برده و عنوان داشته زمانی که با برخی از این نمایندگان درباره این مبالغ بالا صحبت می شود ، آن ها می گویند که این مبالغ از سوی برخی از خیرین تامین می شود. باید به افرادی که به عنوان خیر به نمایندگان کمک های مالی سنگین کرده‌اند لقب خیرین مجلس ساز دهیم و به دنبال انگیزه آن ها از تامین چنین مبالغ بالایی در رقابت های انتخاباتی باشیم.

 

عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با هشدار نسبت به بروز چنین پدیده ای تاکید کرده است: به طور حتم این افراد با چنین کمک هایی قصد دخالت در امور اجرایی استان ها و یا تاثیرگذاری بر لوایح مجلس را از طریق نمایندهای انتخابی خود را دارند. از این رو باید در مجلس به این مسئله رسیدگی شده و قوانینی تصویب شود تا اعتبار نامه نمایندگانی که با استفاده از این اشخاص به نمایندگی انتخاب نمی شوند، تصویب نشود.

پیش از این نیز چهره هایی چون احمد توکلی و حسن کامران نسبت به چنین مساله‌ای هشدار داده بودند. آنجا که احمد توکلی صراحتا اعلام کرده بود تلاش هایی را در زمینه رد صلاحیت برخی نمایندگان فعلی مجلس انجام داده و  بقیه این تلاش ها را هم در تصویب برخی اعتبارنامه ها انجام خواهد داد.

 

حسن کامران دیگر چهره اصولگرای مجلس و از راه یافتگان به مجلس نهم نیز  خواستار رد اعتبار نامه نمایندگانی شده است که با اتصال به صاحبان ثروت یا قدرت با  هزینه هنگفت به مجلس راه یافته اند.

 

در همین زمینه و براساس برخی شنیده ها ردپای جریان انحرافی در این هزینه های بالا مشهود است. در همان دوران تبلیغات انتخاباتی نیز خبرهای زیادی در این خصوص مطرح می شد که جریان انحرافی با قبول هزینه های تبلیغاتی برخی کاندیداها قصد فرستادن آنها به مجلس تحت لوای خود را دارد.

 

به طور مثال قبل از انتخابات 12 اسفند ماه خبری منتشر شد که در آن اعلام شد یکی از اعضای این جریان، پس از رایزنی های خود توافقنامه ای را با 3 امضاء که شامل نامزد نهایی شده و نمایندگان جریان انحراف در استان و شهرستان می باشد نهایی کرده و آن را « میثاق نامه» نام نهاده اند. بر اساس این توافقنامه تاکید شده است که هزینه انتخاباتی فرد نامزد بین 1تا 2 میلیارد تقبل شده و در اولین قسط 150 میلیون تومان به حساب وی در بانکی خصوصی و با منبعی نامشخص واریز شده است.

 

همچنین قائم مقام جمعیت رهپویان با تاکید بر اینکه نماینده ولی فقیه در یکی از استان‌ها به بنده می‌گفت که می‌خواهم در یکی از شهرهای شمالی کاندیدا شوم، یادآور شد: این نماینده ولی فقیه گفت که جریان انحرافی به من گفته است 600 میلیون تومان برای هزینه انتخابات به شما می‌دهیم که من در پاسخ به آنها گفتم در مقابل این 600 میلیون شما از من چه می‌خواهید و آنها پاسخ دادند وقتی وارد مجلس شدی، با ما همراه باش.

در این میان شورای نگهبان نیز با قدرت وارد میدان شد و انتخابات برخی از حوزه ها را که در آن فرد منتخب هزینه های کلانی را برای انتخاب شدن مقبل شده بود! ابطال کرد.

 

اعتبارنامه چیست؟

بنابر آیین نامه داخلی مجلس، هر نامزد پیروز در انتخابات، یک اعتبارنامه نمایندگی دارد که باید از سوی همه نمایندگان پذیرفته شود. این اعتبار نامه مجموعه مدارکی است که در ارتباط با سوابق کاری و نحوه انتخاب هر نماینده در پرونده وی قرار می گیرد و بعد از شروع به کار مجلس و تعیین شعب مجلس، اعتبار نامه های نمایندگان در شعب مورد بررسی و نهایتا مورد تایید یا رد شعبه های بررسی کننده قرار کی گیرد.

 

پس از تایید اعتبارنامه نماینده منتخب ، عملا نماینده مجلس شورای اسلامی به شمار می رود و دوره نمایندگی خود را به مدت چهار سال آغاز می کند. بنابر قانون، هر نماینده که به مجلس شورای اسلامی راه پیدا می کند، باید اعتبار نامه وی از سوی مجلس شورای اسلامی تایید شود و به تصویب برسد. در صورتی که اعتبار نامه نماینده ای تصویب نشود، اعتبارنامه وی در کمیسیون آیین نامه داخلی بررسی خواهد شد.

 

همچنین برپایه طرح نظارت بر نمایندگان که اخیرا در مجلس به تصویب رسید در صورت تخلف آنها در دوره نمایندگی حداکثر برخورد با نمایندگان خاطی در مجلس، لغو اعتبارنامه وی خواهد بود. برای اجرای محرومیت نمایندگان از شرکت در نشست های مجلس و کمیسیون ها و لغو اعتبارنامه های آنها، باید در جلسه رسمی غیر علنی پیش از رای گیری در این زمینه، نخست گزارش هیات نظارت خوانده شود و سپس نماینده متخلف که می تواند نیمی از وقت خود را به یکی از نمایندگان بدهد به مدت نیم ساعت دفاعیات را مطرح کند. همچنین اجرای مصوبات مجلس در این موارد، مستلزم تایید شورای نگهبان است; یعنی لغو اعتبارنامه نمایندگان پس از تصویب در مجلس باید به تایید شورای نگهبان برسد.

 

آنچه امام(ره) درباره اعتبارنامه نمایندگان وصیت کرده بود

شاید در این باره ذکر سخنی از امام راحل درباره ضرورت راه یافتن نمایندگانی اصلح به مجلس بی مناسبت نباشد ایشان در سخنانی تاکید کرده بودند:«از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این عصر و عصرهای آینده می خواهم كه اگر خدای نخواسته عناصر منحرفی با دسیسه و بازی سیاسی وكالت خود را به مردم تحمیل نمودند، مجلس اعتبارنامه آنان را رد كنند و نگذارند حتی یك عنصر خرابكار وابسته به مجلس راه یابد.»

 

این سخن امام در کنار سخنان رهبر معظم انقلاب که تاکید زیادی بر جلوگیری از ورود نمایندگان متصل به کانون های ثروت و قدرت به مجلس دارند وظیفه سنگینی را بر دوش نمایندگان ملت می گذارد که با دقت نظر و تیزبینی بیشتری اعتبارنامه ها را مورد بررسی قرار دهند کما اینکه شورای نگهبان پیش از این تلاش مضاعفی را در راستای تایید صلاحیت کاندیداها داشته است اما استفاده از قدرت تایید یا رد اعتبارنامه ها نیز گام بعدی برای جلوگیری از ورود افراد ناشایست به مجلس خواهد بود.

 

در این خصوص«فردا» نظر برخی از چهره‌های سیاسی درباره بهره‌گیری از ظرفیت اعتبارنامه ها برای جلوگیری از صرف هزینه های تبلیغاتی هنگفت در دوران انتخابات و ورود افراد متصل به کانون های قدرت و ثروت را جویا شد که در ذیل می  آید./فردانیوز