اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هزینه ماهانه زندگی در تهران


هزینه و درآمد بین 21 تا 22 میلیون تومانی خانوارهای تهرای در حالی بدون هیچ گونه کسری رقم می خورد که حدود 400 هزار تومان هم مازاد درآمد برای آنها باقی می ماند.

خبرگزاری ایسنا: هزینه و درآمد بین 21 تا 22 میلیون تومانی خانوارهای تهرای در حالی بدون هیچ گونه کسری رقم می خورد که حدود 400 هزار تومان هم مازاد درآمد برای آنها باقی می ماند.

در حالی که بنا بر آخرین آمار و اطلاعات منتشره از سوی مرکز آمار ایران متوسط هزینه سالانه خانوارهای شهری در کشور به حدود 16 میلیون و 428 هزار تومان می رسد خانوارهای استان تهران بیشترین و استان ایلام کمترین مبلغ را در بین استان های کشور هزینه کرده‌اند.

بر این اساس تا سال گذشته هر خانوار تهرانی به طور متوسط 21 میلیون و 728 هزار میلیون تومان در سال هزینه کرده که بیش از 17 میلیون و 590 هزار تومان آن مربوط به هزینه های غیر خوراکی از قبیل مسکن بوده است.

بنابر این گزارش می توان گفت که متوسط هزینه زندگی در استان تهران در هر ماه به یک میلیون و 800 هزار تومان می رسد.

در عین حال بیش از چهار میلیون و 100 هزار تومان از درآمد خانوارهای تهرانی صرف هزینه‌های خوراکی شده است.

این در حالی است که در آمد خانوارهای تهرانی بر هزینه های آن ها مازاد است به طوری که به طور متوسط هر خانوار در سال گذشته حدود 22 میلیون و 107 هزار تومان کسب درآمد داشته است بنابراین نه تنها صورت مالی خانوارهای تهرانی کسری ندارد بلکه درآمدشان 400 هزار تومانی از هزینه‌هایشان بیشتر است.


ویدیو مرتبط :
قرعه کشی ماهانه آژانس مسافرتی قصرشیرین تهران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گران ترین منطقه برای زندگی در ایران کجاست؟/هزینه مسکن در تهران



 گران ترین منطقه تهران,هزینه ی زندگی در تهران,اخبار تورم,آمار بانک مرکزی

 

گران ترین منطقه برای زندگی در ایران کجاست؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بانك مركزی با مقایسه‌ای كه بین شهرهای كشور بر اساس فاكتور (هزینه مسكن خانوارها) به عمل آورده، تهران را با فاصله زیادی، گران‌ترین منطقه اعلام كرده است.

 

به گزارش انتخاب به نقل از دنیای‌اقتصاد،بانك‌مركزی گزارش جدیدی از هزینه‌هایی كه خانوارهای ساكن در شهرها طی یك‌سال برای «تامین‌مسكن» پرداخت می‌كنند، منتشر كرده كه جزئیات آن حاكی از «شكاف بزرگ» در هزینه آپارتمان‌نشینی بین تهران و سایر شهرها است.

 

براساس آنچه بانك‌مركزی محاسبه كرده، تهرانی‌ها سالانه دو برابر ساكنان شهرهای دیگر برای «مسكن» هزینه می‌كنند این در حالی است كه درآمد خانوارهای تهران فقط 30 درصد بیشتر از مابقی خانوارها است.

 

در محاسبات مربوط به «هزینه مسكن»، دو فاكتور اجاره‌نشینی و پول پرداختی برای خرید مسكن لحاظ شده است اما فاكتور اول –اجاره‌بها- با سهم بیشتری در فرمول، اعمال شده است كه به این ترتیب، در گزارش پیش‌رو، بیشتر، اوضاع اجاره‌نشین‌ها مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.

 

براساس یافته‌های بانك‌مركزی، پایتخت‌نشینان در سال89 هر ماه به طور متوسط مبلغ 670 هزار تومان برای تامین مسكن هزینه كرده‌اند، اما در كل كشور، خانوارها ماهانه حداكثر 330 هزار تومان، هزینه مسكن متقبل شده‌اند.

 

رقم 330 هزار تومان با احتساب هزینه مسكن تهرانی‌ها، به دست آمده است كه اگر سهم تهران از آن جدا شود، هزینه مسكن در سایر شهرها به مراتب كمتر از این خواهد بود.

 

هر چند ممكن است برای توجیه شكاف موجود بین هزینه مسكن در تهران با سایر شهرها، عنوان شود كه درآمد سرانه ساكنان تهران خیلی بیشتر از معدل درآمد شهرنشین‌ها است، اما طبق آنچه بانك‌مركزی اعلام كرده، میانگین درآمد تهرانی‌ها فقط 30 درصد بیشتر از خانوارهای سایر شهرها است به این معنی كه هر خانوار ساكن تهران با 30 درصد درآمد بیشتر از یك خانوار ساكن غیرتهران، باید دو برابر مبلغی كه در یك شهری غیر از پایتخت برای اجاره‌نشینی پرداخت می‌شود را متحمل شود.

 

بانك‌مركزی مجموع كل درآمد سالانه خانوارها در كشور طی سال89 را 13 میلیون تومان اعلام كرده و این شاخص را برای خانوارهای تهرانی 7/18 میلیون تومان عنوان كرده است.

همچنین هزینه مسكن خانوارها در كشور و تهران در یكسال 89 نیز به ترتیب 4 میلیون تومان و 8 میلیون تومان برآورد شده است.

 

براساس جزئیات این گزارش، هزینه‌مسكن در تهران بیشترین حجم سبدهزینه‌ای خانوارها را شامل می‌شود به طوری كه 43 درصد از كل هزینه ماهانه خانوارهای تهرانی، برای تامین مسكن اختصاص پیدا می‌كند كه بعد از آن، خوراكی و موادغذایی با سهم 30 درصدی در رتبه دوم پرهزینه‌ترین كالا‌وخدمات، در سبد جای می‌گیرد.

 

اما در كل كشور سهم مسكن در سبد هزینه خانوارها مطابق آنچه بانك‌مركزی برای سال89 محاسبه كرده، 1/30 درصد است كه در كشور نیز مسكن بیشترین سهم هزینه‌‌ای را در مقایسه با سایر كالا‌ها و خدمات، در بر می‌گیرد به طوری كه مواد خوراكی با سهم 25 درصد در سبد هزینه‌ای، رتبه دوم را دارد.

 

تعداد صاحب‌خانه‌ها رو به كاهش؟

بخش دیگری از گزارش جدید بانك‌مركزی به تعداد صاحب‌خانه‌ها و اجاره‌نشین‌ها اختصاص دارد.

در سال89 از كل خانوارهای شهری، 7/64 درصد دارای مسكن ملكی بوده‌اند و 7/25 درصد در آپارتمان اجاره‌ای سكونت داشته‌اند و 6/9 درصد مابقی در خانه‌های سازمانی یا خانه رایگان اقامت داشته‌اند.

 

وضعیت موجود چنانچه به صورت مطلق مورد بررسی قرار بگیرد، مناسب ارزیابی می‌شود اما در مقایسه این آمار با آمار سال‌های قبل، مشخص می‌شود بازار اجاره‌نشین‌ها در كشور رو به گسترش است. در سال80 حجمی معادل 72 درصد كل خانوارهای شهری صاحب ملك مسكونی بودند و فقط 19 درصد خانوارها اجاره‌نشین بودند.

 

به این ترتیب طی یك دهه گذشته تعداد مالكان حدود 8 درصد كاهش پیدا كرده است. افت تعداد مالكان طی سال‌های اخیر در شرایطی رقم خورده كه در طول 10 سال گذشته، حجم ساخت‌وسازهای مسكونی سال به سال افزایش پیدا كرده است و در شكل طبیعی، متناسب با رشد ساخت‌وساز، باید آمار صاحب‌خانه‌ها نیز روند صعودی به خود می‌گرفت.

 

اما وضعیت موجود حاكی از رخداد «احتكار واحدمسكونی» در شهرها است؛ به این معنی كه حجم قابل توجهی از واحدهای نوسازی كه هر سال آماده عرضه به بازار می‌شود، توسط مالكان آنها، از فروش یا اجاره، دور نگه داشته می‌شود كه هدف غالب این افراد از انتظار برای عرضه، فروش با قیمت بالاتر است./انتخاب