اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هزینه باسواد شدن هر ایرانی چقدر است؟


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور از عدم همکاری سازمان صدا و سیما برای ترویج آموز‌ش‌های فراگیر سوادآموزی گلایه کرد و هزینه باسواد شدن یک فرد در کشور را ۵۵۰ هزار تومان عنوان کرد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور از عدم همکاری سازمان صدا و سیما برای ترویج آموز‌ش‌های فراگیر سوادآموزی گلایه کرد و هزینه باسواد شدن یک فرد در کشور را ۵۵۰ هزار تومان عنوان کرد.

علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: صدا و سیما مکلف شده است با فرهنگ‌سازی مناسب برای جذب بی‌سوادان و آموزش‌های سوادآموزی از طریق شبکه‌های رادیو و تلویزیون همکاری لازم را در اجرای این برنامه معمول دارد.

*سوادآموزی از اولویت‌های اصلی کشور است

باقرزاده با بیان اینکه مکرر با رئیس سازمان صدا و سیما مکاتبه کردیم و حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی هم این موضوع را دنبال کردند، خاطرنشان کرد: درست است که صدا و سیما برای تأمین نیازمندی‌های خودش با مشکلات مالی مواجه است اما به فرموده حضرت امام(ره)، «سوادآموزی از اولویت‌های اصلی کشور و یک جریان فرهنگی است» و نباید آن را به حساب مؤسسات و جاهایی که کار اقتصادی و تبلیغی می‌کنند، گذاشت.

وی افزود: تلویزیون شاید ارزان‌ترین، راحت‌ترین و قابل اعتمادترین رسانه‌ای است که در زندگی تمام خانواده‌ها حضور دارد و افراد می‌توانند ساعت‌ها از آموزش‌ استفاده کنند.

*آموزش‌ها از طریق صداوسیما فراگیرتر است

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش‌ها از طریق صدا و سیما فراگیر و بسیار کم هزینه است، عنوان کرد: می‌توانیم در این باره اطلاع‌رسانی کنیم و در یک ساعت مشخص و روزهای مشخص افراد بی‌سواد بدون اینکه به زحمت بیفتند پای تلویزیون حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به پروژه‌ای دیگر در سوادآموزی که با عنوان «خودآموزی» دنبال می‌شود، گفت: برای ایجاد تقویت در افراد اعلام کردیم که اگر کسی با استفاده از فرصت‌هایی که در زندگی دارد مهارت‌های سواد را در حد خواندن و نوشتن و حساب کردن به دست آورد می‌توانیم سرانه باسواد کردن افراد را به خود فرد بپردازیم.

*هزینه باسواد شدن یک فرد در کشور 550 هزار تومان است

باقرزاده با بیان اینکه کمک اقتصادی هم می‌توانیم به فرد بیسواد انجام دهیم، گفت: هم‌اکنون در کشور برای با سوادکردن یک نفر میانگین 550 هزار تومان هزینه می‌کنیم که اگر یک فرد خانواده بیسواد باشد و دیگر اعضا به او آموزش خواندن، نوشتن، حساب کردن و روخوانی قرآن را حتی در حد کلمه کلمه خواندن بدهند، همین هزینه را به آن خانواده می‌دهیم.

وی با بیان اینکه اگر تلویزیون بیاید در کنار این طرح‌ها قرار گیرد بیشتر و درست‌تر آموزش‌ها انجام می‌شود، اظهار داشت: آموزش بزرگسالان یک کار تخصصی است و نمی‌شود هر کسی خواندن و نوشتن بلد بود الزاماٌ بتواند آموزش هم بدهد؛ آموزش حوصله، تخصص، انگیزه و اینکه از کجا آغاز شود نیاز دارد که تلویزیون این کار را می‌تواند انجام دهد.

*امکان ضبط آموزش‌ها در استودیو نهضت سوادآموزی وجود دارد

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در پاسخ به این پرسش که «چرا تلویزیون این همکاری‌ها را انجام نمی‌دهد؟»، گفت: صداوسیما ظرفیت‌های مختلف را به خوبی می‌شناسد و بیاید بگوید شما در فلان برنامه جای می‌گیرید.

وی افزود: هم‌اکنون امکان ضبط با کیفیت بالا و استودیو در سازمان نهضت سوادآموزی وجود دارد و هیچ هزینه‌ای نمی‌خواهیم به آنها تحمیل کنیم به جز پخش در تلویزیون؛ هم‌اکنون با توسعه شبکه‌های استانی واقعاٌ محدودیتی در پخش نیست.

*سوادآموزی در ایران رایگان است و در بسیاری از کشورها هزینه دارد

معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «شما چه انتظاری از صداوسیما دارید؟»، خاطرنشان کرد: شاید جزء معدود کشورهایی هستیم که سوادآموزی را رایگان انجام می‌دهیم و سال‌ها در نوبت افراد هم می‌ایستیم که چه زمانی می‌آیند و می‌خواهند باسواد شوند، در صورتی که در بسیاری از کشورها افراد با پرداخت هزینه آموزش می‌بینند.

وی اضافه کرد: آنچه که ما از صدا و سیما توقع داریم عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب و همچنین کمک به سازمان نهضت سوادآموزی برای ایجاد تقاضا با روش‌های درست و هنرمندی تمام است که در افراد یک احساس نیاز شود و یا اینکه فرصت‌هایی در صداوسیما داده شود.

این مقام مسئول ادامه داد: خواسته‌ها و تقاضاهای ما روشن است و باید به نوعی جوسازی علیه بیسوادی در اولویت رسانه باشد، زیرا اگر اینطور نباشد ما همین مسئله را هر سال باید روی دوشمان تحمل کنیم و جلو ببریم چون نظام خیلی متأسفانه با ایجاد محدودیت برای افراد بیسواد موافق نبوده است؛ یعنی بیسواد به خاطر بیسواد بون خسارت نمی‌بیند و هزینه‌ای نمی‌دهد و عمده هزینه را اجتماع می‌دهد و پیامدها را تحمل می‌کند؛ چون سی و چند سال است برای ریشه‌کنی این کار هزینه می‌کنیم.

باقرزاده با بیان اینکه بیسواد به دلیل بیسواد بودن یک فرد آسیب‌دیده و آسیب‌پذیر است و از طرفی گواهینامه رانندگی‌اش را زودتر می‌گیرد، تسهیلاتش را زودتر می‌گیرد و زودتر تحت پوشش‌های مختلف قرار می‌گیرد، تصریح کرد: همه از وجه آسیب‌رسانی بیسواد غفلت کرده‌اند که این به خاطر بیسواد بودن منشأ بروز رفتارهایی می‌شود که بروز آن به فرهنگ، اقتصاد و سرمایه‌های ملی در آینده و به دیگران در اجتماع و بهداشت خسارت می‌زنند و این خسارت خیلی به چشم بقیه نمی‌آید.


ویدیو مرتبط :
هزینه عمل اسلیو معده چقدر است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خانواده‌های ایرانی چقدر برای فست فود هزینه می‌کنند؟ (+جدول)



اخبار اقتصادی - خانواده‌های ایرانی چقدر برای فست فود هزینه می‌کنند؟ (+جدول)

ایرانی‌ها سالانه بیش از 11 هزار میلیارد تومان غذا‌های آماده مصرف می‌کنند.

 آنطور که از بررسی‌های بانک مرکزی می‌توان محاسبه کرد 77 میلیون ایرانی سالانه بیش از 11.1 هزار میلیارد تومان برای خوردن غذا و خوراکی‌های آماده (فست فود یا مواد غذایی سریع) هزینه می‌کنند.

 

این رقم را با توجه به دلار سه هزار تومانی می‌توان به 3.7 میلیارد دلار تبدیل کرد که اگر قیمت هر بشکه نفت را 100 دلار هم محاسبه کنیم (طبق ارقام لایحه بودجه سال 93) آن وقت می‌توان برآورد کرد که ایرانیان معادل فروش 37 میلیون بشکه نفت خود، برای تهیه غذای آماده هزینه می‌کنند.

 

طبق آخرین بررسی‌های بانک مرکزی تا پایان سال 90 هر خانوار ایرانی سالانه 380 هزار تومان صرف خرید فست فود می‌کردند. هرچند هنوز ارقام جدید برای سال گذشته اعلام نشده اما با توجه به اینکه شاخص بهای گروه غذاها و خوراکی‌های آماده و آشامیدنی‌ها در سال 91 نسبت به سال 90 معادل 39.7 درصد افزایش یافت می‌توان اشاره کرد با احتساب تورم 39.7 درصدی شاخص این گروه در سال 91 میزان هزینه سالانه هر خانوار در این بخش از 380 هزار و 742 تومان در سال 90 با بیش از 151 هزار تومان افزایش به 531 هزار و 896 تومان رسیده است.

 

با توجه به وجود 21 میلیون خانوار ایرانی (طبق اعلام مرکز آمار ایران) حجم بازار غذاها و خوراکی‌های آماده در ایران به بیش از 11.1 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

 

اگر این رقم را برای هر ایرانی بخواهیم محاسبه کنیم آن وقت می‌توان برآورد کرد که به صورت میانگین هر ایرانی سالانه 145 هزار تومان (معادل بیش از 12 هزار تومان در ماه) صرف خرید خوراکی‌های آماده می‌کند.

 

  تورم 40  درصدی فست‌فود

بررسی هزینه خانوار در بخش خرید فست‌فود طی سال‌های 1384 تا سال گذشته نشان می‌دهد که سال 1391 بیشترین تورم در این بخش رخ داده است. در حالی این میزان افزایش قیمت در سال 1391 به 39.7 درصد رسیده که میانگین تورم این بخش تا قبل از سال 1391 (طی سال‌های 1384 تا 1390) معادل 16.9 درصد بود.

 

بر این اساس شاخص هزینه غذاها و خوراکی‌های آماده در سال 84 معادل 11.9 درصد، سال 85 معادل 13.8 درصد، سال 86 معادل 27.3 درصد، سال 87 معادل 13.8 درصد، سال 88 معادل 15.2 درصد، سال 89 معادل 10.4 درصد و سال 90 معادل 25.9 درصد بوده است.

 

مراجعه به میزان هزینه‌ها نیز نشان می‌دهد که طی سال‌های 1383 تا 1391 هزینه‌ای که خانوار برای خرید فست‌فود صرف کرده‌اند 4.1 برابر شده است.

 

هر خانوار ایرانی در سال 1383 معادل 128 هزار تومان برای خرید غذای آماده صرف می‌کرد که این رقم در سال 1391 به 531 هزار تومان افزایش یافت.

 

سال

میزان هزینه سالانه خانوار برای غذاهای آماده (تومان)

تورم (درصد)

1384

143811

11.9

1385

163754

13.8

1386

208610

27.3

1387

237425

13.8

1388

273722

15.2

1389

302335

10.4

1390

380742

25.9

1391

531896

39.7

 

اخبار ,اخبار اقتصادی ,فست فود

 

 افزایش سهم فست‌فود از هزینه خانوار

اما جزئیات دیگری از بررسی‌های بانک مرکزی درباره مصرف غذاهای آماده خانوار نشان از افزایش سهم این بخش از کل هزینه خانوار دارد.

 

در حالی که طی سال‌های 1383 تا 1389 خانوار ایرانی 2.1 درصد از کل هزینه ناخالص خود را صرف خرید غذاها و خوراکی‌های آماده می‌کردند، این میزان در سال 1390 بالاخره تغییر کرده است. در سال 1390 این میزان به 2.2 درصد افزایش یافته است.

 

هرچند این میزان افزایش در حد 0.1 درصد، ناچیز به نظر می‌رسد اما با توجه به ثبات هفت ساله این نرخ تغییر 0.1 درصدی آن هم به نظر قابل توجه می‌رسد.

 

در کنار این، بررسی‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد دهک دهم یعنی پولدارترین قشر کشور 41 برابر بیشتر از دهک اول یعنی ضعیف‌ترین قشر برای رستوران و هتل هزینه می‌کنند که بخشی از این گروه رستوان و هتل شامل غذاها و خوراکی‌های آماده است.

 

در این بخش آن طور که بانک مرکزی گزارش داده در سال 1390 دهک دهم سالانه بیش از یک میلیون و 402 هزار تومان و دهک اول سالانه 34 هزار تومان هزینه می‌کنند.

 

این در حالی است که در سال 1385 دهک دهم 45 برابر بیشتر از دهک اول در بخش رستوران و هتل هزینه می‌کرد. در آن سال در حالی که دهک دهم سالانه 587 هزار تومان برای هزینه‌های مربوط به رستوران و هتل هزینه می‌کرد، دهک اول 13 هزار تومان هزینه می‌کرد.

 

اخبار ,اخبار اقتصادی ,فست فود

 اخبار اقتصادی - خبر آنلاین