اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هت تریک احمدی‌نژاد در "سنگالیزاسیون" مدیران



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

قربانی هم به سرنوشت متکی و رحماندوست دچار شد

هت تریک احمدی‌نژاد در "سنگالیزاسیون" مدیران

پس از برکناری ناگهانی متکی و رحماندوست، این بار رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی خبر برکناری خود را از زبان یک خبرنگار در نشست خبری شنید.

 به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری آنا، ۲۲ آذر ماه سال 1389 علی‌اکبر صالحی رئیس وقت سازمان انرژی اتمی کشورمان از سوی محمود احمدی‌نژاد به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد.

همزمان با این انتصاب، منوچهر متکی به عنوان وزیر امور خارجه به منظور ابلاغ پیام احمدی‌نژاد به رئیس جمهور سنگال، در این کشور به سر می برد.

منوچهر متکی به گفته خودش در حین مذاکره با مقامات ارشد سنگال بود که ناگهان از سوی طرف سنگالی خبر انتصاب صالحی به عنوان سرپرست وزارت امور خارجه ایران و عزل خودش را متوجه می‌شود.

متکی در تشریح نحوه برکناری خود پس از ورود به تهران گفته بود که وقتی بنده از وزارت امور خارجه برکنار شدم، مقامات سنگالی جلسه با بنده را نیمه‌تمام گذاشته و مرا با ماشین غیر دیپلماتیک راهی سفارتخانه کردند.

در آن مقطع، ضعف دستگاه دیپلماسی کشور، بی‌نتیجه بودن رایزنی‌های متکی به‌خصوص در پرونده هسته‌ای و سرگردانی دیپلمات‌های ایران در تعامل با همسایگان و کشورهای منطقه، از مهمترین دلایل تصمیم رئیس‌جمهوری برای تعیین نماینده ویژه برای برخی مناطق جهان اعلام شد.

منوچهر متکی در شهریور سال ۸۹ و پس از انتصاب نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور در امور سیاست خارجی، از مسئولان خواسته بود که تا «با ناپخته سخن گفتن»، هزینه کشور در سیاست خارجی را بالا نبرند.

روزنامه گاردین چاپ انگلیس درباره نوع برکناری متکی از وزارت امور خارجه می‌نویسد، "منوچهر متکی به عنوان وزیر خارجه به تحقیرآمیزترین شیوه برکنار شد؛ رفتن او از وزارت خارجه هنگامی اعلام شد که متکی در ماموریت خارجی به سر می‌برد، مانند کودتایی کلاسیک، او در سنگال متوجه ماجرا شد؛ این احتمالا انتقام احمدی‌نژاد از سماجت متکی بود."

یک سال بعد و دقیقاً در یازدهم دی‌ماه سال 89 این بار احمدی‌نژاد یکی از مشاوران خود را به همین شکل عزل کرد.

مجتبی رحماندوست مشاور امور ایثارگران رئیس جمهور با اشاره به عزل خود می‌گوید،"روز یازدهم دی ماه سال 89 در سفر استانی کهکیلویه و بویر احمد بودم، یکی از اعضای دفترم با بنده تماس گرفت و گفت که خبر را شنیده‌ای؟ گفتم که کدام خبر؟ گفت، حکمت لغو شده است."

آقای رحماندوست اشاره‌ای هم به نحوه عزل خودش با متکی می‌کند و می‌گوید،" بعدها که آقای متکی را در یک جلسه دیدم به وی گفتم یاسوج شده سنگال."

احمدی‌نژاد 6 ماه بعد در تیرماه سال 90 برای رحیم قربانی، حکم ریاست بر هیئت عامل صندوق توسعه ملی می‌زند.

16 ماه بعد از عزل ناگهانی رحماندوست و در هشتم خردادماه سال جاری پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری خبر عزل قربانی را منتشر می‌کند و از امضای حکم رئیس جدید این صندوق توسط رئیس جمهور خبر می‌دهد.

رحیم قربانی روز عزل خود از ریاست صندوق توسعه ملی در یک نشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا "فرزین" به عنوان مدیرعامل جدید صندوق توسعه ملی برگزیده شده است یا نه، می‌گوید که " روز پنج شنبه من به جلسه هیئت امنای صندوق توسعه ملی که بالاترین رکن این صندوق است، دعوت نشده‌ام و خبری از مفاد جلسه هیئت امنا ندارم."

هیئت عامل صندوق توسعه ملی متشکل از 6 عضو کابیه، و 4 نماینده از قوای مقننه و قضائیه و تعدادی از نمایندگان بخش خصوصی است؛ رئیس جمهور رئیس هیئت امنا است و مسئولیت انتخاب رئیس هیئت عامل را برعهده دارد.

کارشناسان معتقدند که عزل و نصب‌های ناگهانی مدیران در دولت‌ احمدی‌نژاد به یک رویه تبدیل شده است، به گونه‌ای که ناگهان یک مدیر ارشد دولتی برکنار می‌شود، بدون اینکه خودش بداند.

کارشناسان این نوع عزل و نصب‌ها در دولت را به کنایه "سنگالیزاسیون" می‌نامند، امری که از عزل منوچهر متکی در حین مذاکره با مقامات سنگال، نشأت می‌گیرد./آنا


ویدیو مرتبط :
دانلود رایگان فیلم هت تریک|هت تریک|FULL HD|HQ|HD|4K|1080|720|480|فیلم هت تریک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه احمدی نژاد به مدیران:حل مشكلات مردم را در اولویت قرار دهید



 

 

 

توصیه احمدی نژاد به مدیران:حل مشكلات مردم را در اولویت قرار دهید!

 

رییس جمهور به مدیران دستگاههای اجرایی توصیه كرد كه حل مشكلات مردم را در اولویت كار خود قرار دهند.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، آقای محمود احمدی نژاد كه در هفتاد و ششمین سفر استانی و در دور سوم آن به استان اردبیل صبح روز دوشنبه در جمع مدیران این استان سخن می گفت، با بیان این كه مدیر شدن در جمهوری اسلامی ایران توفیق عظیمی است گفت: قدر ثانیه‌های خدمت كردن را بدانید و تنها موضوعی كه از یك مدیر باقی می‌ماند خدمات صادقانه است.

رییس جمهور خطاب به مدیران استان اردبیل گفت: روحیه خدمتگزاری در این استان را نهادینه كرده و مردم را دوست داشته باشید در غیر این صورت نمی‌توانید خدمتگزار خوبی باشد.

احمدی نژاد با بیان این كه مشكلات مردم مشكلات مدیران به شمار می‌رود تصریح كرد: باید كاری كنیم كه مسایل مردم مسایل دستگاه اجرایی شود كه در این صورت سرعت پیشرفت پنجاه برابر خواهد شد.

احمدی نژاد با بیان این كه پیشرفت‌های خوب باید با سرعت بیشتر ادامه یابد گفت: خواهشم از شما مدیران این است كه مسایل جزیی مردم را نیز در دستور كار خود قرار دهید.

وی با بیان این كه مردم گرفتاری‌های بسیاری دارند اضافه كرد: برخی از این مشكلات با كمك‌های جزیی حل می‌شود كه می‌توان با حذف هزینه‌های اضافی این مسایل را حل كرد.

احمدی نژاد همچنین با اشاره به این كه بسیاری از مردم مشكل اداری دارند ادامه داد: ملاقات‌های مردمی بسیار مفید است، باید عمومیت یابد و هر مدیر حداقل باید روزی یك مشكل را حل كند.

احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با مطرح شدن موضوع عدالت در دنیا معادلات به هم ریخته شده است و آنهایی كه در موضع قدرت بوده اند اكنون به موضع خفت افتاده اند.

احمدی نژاد افزود: هر چند كه برای تحقق عدالت در دنیا فاصله بسیاری است اما در چند نقطه مقابل قدرت‌های بزرگ ایستاده و گفته‌ایم كه باید عدالت اجرا شود و این موضوع سبب به هم ریختن معادلات شده است.

وی اظهار داشت: هر موضوعی را كه جمهوی اسلامی ایران به دنبال ثابت كردن آن است استكبار برای آن سند ارایه می‌كند.

احمدی نژاد در ادامه با بیان این كه استان اردبیل ظرفیت‌های گوناگونی دارد گفت: استعدادهای كل استان‌های كشور همچون كشاورزی، صنعتی، گردشگری، ترانزیتی، صنایع دستی در اردبیل موجود است.

وی همچنین با تاكید بر تغییر شیوه آبیاری افزود: روش 40-50 سال گذشته به گونه‌ای است كه هزینه زیادی مصرف كرده ولی نتایج كم از آن حاصل می‌شود.

رییس جمهوری با بیان این كه نگاه را باید تغییر داد و از تجربیات بزرگترها استفاده كرد اظهار داشت: علم همانی نیست كه غربی‌ها تولید كرده اند آنها به دنبال غارت هستند.

احمدی نژاد گفت: وزارت نفت و بانك مركزی تصمیم گرفتند این وابستگی را قطع كنند و موفق نیز شدند.

احمدی نژاد در خطابی دیگر به مدیران استان اردبیل گفت: می‌خواهم كه در ساختن استان مدل طراحی را تا حدودی تغییر دهید و براساس مدل بومی و برنامه ریزی اسلامی پیش روید.

وی اضافه كرد: زمانی می‌تواند یك صنعت مفید باشد كه با محیط سازگاری داشته، با سایر بخش‌ها پیوند خورده و آنها را تقویت كند.

رییس جمهور با یادآوری این كه وزارت نفت شیوه خود را تغییر داده و نجات یافت ادامه داد: حدود بیست سال صنعت نفت ما چشم به دست خارجی‌ها دوخته بود تا آنها آمده و در این بخش سرمایه گذاری كنند.

احمدی نژاد با تاكید بر این كه استان اردبیل باید نمونه برنامه ریزی اسلامی ـ ایرانی شود اضافه كرد: اردبیل یك بار در تاریخ ایران جوشید و تمدن و هویتی ایجاد كرد كه می‌تواند دوباره تكرار شود.

رییس جمهور گفت كه شهرسازی و معماری ما فرهنگمان را باید تقویت كند.

رییس جمهور خطاب به مدیران استان گفت: در توسعه و آبادانی كشور نگران نباشید زیرا از پشتیبانی دولت برخوردارید.

رییس جمهوری و هیات دولت صبح روز یكشنبه برای انجام هفتاد و ششمین سفر استانی و دور سوم به مدت دو روز به استان اردبیل آمدند.

سخنرانی در جمع مردم، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران استان، تشكیل كارگروه فرهنگ و هنر استان به ریاست احمدی نژاد، گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم از طریق شبكه استانی از جمله برنامه‌های روز اول سفر استانی احمدی نژاد به اردبیل بود.

رییس جمهور در روز دوم سفر به استان اردبیل با مدیران استان دیدار كرده و ملاقات با جمعی از منتخبان و فرهیختگان استان از دیگر برنامه‌های او در روز پایانی سفر استانی است..../تحلیل:ایرنا