اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی مشکلی با حضور در نماز جمعه ندارد


محمد هاشمی تحلیلگر و رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عملکرد محمود احمدی نژاد در زمان ریاست جمهوری گفت: در دولت‌های نهم و دهم در زمینه توقف توسعه و به انزوا کشیدن ایران در مجامع جهانی اتفاقات بدی برای ایران افتاد.

عصر ایران: محمد هاشمی تحلیلگر و رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عملکرد محمود احمدی نژاد در زمان ریاست جمهوری گفت: در دولت‌های نهم و دهم در زمینه توقف توسعه و به انزوا کشیدن ایران در مجامع جهانی اتفاقات بدی برای ایران افتاد.

رئیس سابق سازمان صداوسیما خاطر نشان کرد: به دلیل انزوای سیاسی و ایجاد تحریم‌های اقتصادی، دولت مجبور بود تحریم‌ها را دور بزند که همین کار باعث شد تا فسادهای گسترده و بی سابقه در ایران رخ بدهد. پرونده‌های سه هزار میلیاردی و نفتی نمونه‌های بارز این مسئله است.

وی تصریح کرد: هیچگاه در ایران شاهد نبودیم که یک دکل نفتی گم شود اما در دولت نهم و دهم این اتفاق افتاد. فسادهای گسترده در کشور حاصل سیاست‌های غلط دولت گذشته بود که دامن کشور را گرفته است.

"سرپرست وزرات خارجه در دولت رجایی" ادامه داد: دولت یازدهم به ریاست روحانی با مذاکرات هسته‌ای ابتدا جهت گیری منفی کشورهای جهان علیه ایران را متوقف کرد و به واسطه آن تحریم‌های لغو شد و قطعا با گذشت زمان آثار مثبت این حرکت فعالانه دولت یازدهم در سیاست خارجی مشخص خواهد شد.

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: توافق هسته‌ای با استقبال وسیع مردم ایران و جهان روبرو شد و زمینه امیدواری مردم به فردایی بهتر و بهبود وضعیت اقتصادی کشور را فراهم کرد.

محمد هاشمی در مورد دلایل شکست اصول‌گرایان در انتخابات هفتم اسفند 94 در شهر تهران گفت: اکثر کانون‌های قدرت در دهه گذشته در اختیار اصول‌گرایان بود و حاصل مدیریت آنها برای کشور منفی بوده است. در حوزه اقتصادی که مدیریت آنها گرانی، تورم و فساد به بار آورد در حوزه اجتماعی نیز ما شاهد رشد فسادهای و مشکلات گسترده اجتماعی بودیم.

عضو سابق حزب کارگزاران تصریح کرد: در این سال‌ها ما شاهد بودیم که به شدت طلاق و فروپاشی خانواده‌ها رشد کرده است. وقتی خانواده از هم می‌پاچد برای جامعه آثا سویی برای جامعه دارد. فرزندان دچار مشکل می‌شوند از جمله اخلاقی و رفتاری.

برادر آیت‌الله هاشمی افزود: ناهنجاری‌های اجتماعی در زمان اصول‌گرایان رشد پیدا کرده است. گزارش‌هایی منتشر شده است که سن مصرف مواد مخدر به زیر 15 سال رسیده است.

وی ادامه داد: در دولت اصلاحات ما به خود کفایی گندم رسیدیم اما در دولت احمدی نژاد خود کفایی را گرفتیم و گندم از خارج وارد کردیم و تقریبا 800 درصد مصرف گندم کشور را وارد کردیم.

محمد هاشمی با بیان اینکه بیکاری جوانان زمینه فساد در کشور فراهم می‌کند،خاطر نشان کرد: دولت احمدی نژاد به جای اینکه فرصت شغلی برای جوانان ایران ایجاد کند، فرصت شغلی برای جوانان کشورهای بیگانه مانند چین، ترکیه و هند بوجود آورد.

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این عملکرد مردم را ناامید کرده بود و باعث شد در حماسه 94 به جریان اعتدال و اصلاحات رای بدهند.

رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به غیبت آیت الله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه گفت: نماز جمعه یک تریبون خیلی مهم است که بسیاری از مسایل مهم کشور در آن طرح می‌شود و به همین دلیل فرصتی تلقی می‌شود برای ایجاد رابطه بین مردم و نظام.

رئیس سابق سازمان صداوسیما خاطر نشان کرد: آقای هاشمی در گذشته که خطیب جمعه بودند، نشان دادند که خواسته های مردم برایشان اهمیت داشت به طوری که راهکار ارایه می‌کردند و سخنانشان همیشه تاثیرگذار بود.

وی تصریح کرد: الان هم آقای هاشمی مشکلی با حضور در نماز جمعه ندارند. مردم هم در این سال‌ها از ایشان خواسته‌اند در نماز جمعه حضور پیدا کنند اما در این موانعی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد آیت‌الله هاشمی در نماز جمعه شرکت کند.

"سرپرست وزرات خارجه در دولت رجایی" ادامه داد: ایشان به خاطر اینکه حرمت نماز جمعه به خاطر شعارهای عده‌ای در صورت حضور آیت‌الله هاشمی شکسته خواهد شد در نماز جمعه شرکت نمی‌کنند.


عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تنها هدف افراطی‌ها تخریب هاشمی است و برای آنها مهم نیست که در چه مکان یا زمانی به او توهین می‌کنند به خاطر همین آیت‌الله برای از بین نرفتن جایگاه و قداست نماز جمعه، خطبه نمی‌خوانند.

محمد هاشمی افزود: همانطور که در سال‌های گذشته شاهد بودیم این افراد در حرم حضرت معصومه به علی لاریجانی حمله کردند و علیه وی شعار دادند و حرمت این حرم مقدس را نگه نداشتند. این افراد با نماز جمعه هم همین کار را می‌کنند و حرمت آن را نگه نمی‌دارند.

عضو سابق حزب کارگزاران تصریح کرد: اگر  امسال هم افراطی‌ها در کشور جولان دهند و هرجا حاضر باشند و بخواهند هر جمعی که مخالف آنها باشند را به هم بزنند و شعار بدهند و حرمت را نگه ندارند، قطعا آیت‌الله هاشمی در نماز جمعه شرکت نخواهد کرد.

برادر آیت‌الله هاشمی افزود: اگر قانون شکنان محدود شوند و همه امور بر اساس قانون پیش برود قطعا آقای هاشمی در نماز جمعه شرکت خواهند کرد. ایشان مشکلی با نماز جمعه ندارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: رفتار این افراد باعث شده است تا آیت‌الله هاشمی برای حفظ حرمت‌ها و آرامش کشور در بسیاری از مراسمی که از او دعوت به عمل می‌آید حضور پیدا نکند.


ویدیو مرتبط :
هاشمی در نماز جمعه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مصاحبه جدید هاشمی درباره نماز جمعه‌ جنجالی‌اش و حضور آشوبگران با کفش



هاشمی رفسنجانی,سخنان اخیر رفسنجانی,صحبتهای اخیر رفسنجانی,نماز جمعه رفسنجانی,نماز جمعه تیرماه 88

 

مصاحبه جدید هاشمی درباره نماز جمعه‌ جنجالی‌اش و حضور آشوبگران با کفش

هاشمی رفسنجانی درباره نماز خواندن فتنه گران با کفش در نماز جمعه جنجالی روز 26 تیرماه 88 می گوید: همه دردها این نیست که چرا با کفش نماز خواندند، کارهای دیگر را بگویید.

به گزارش جهان، آقای هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتگویی با ویژه نامه آرمان داشته است که در آن از آخرین نمازجمعه ای که به عنوان خطیب حضور داشت می گوید.

 

متن کامل این گفتگو در پی می آید:

الان چند وقتی است که مردم از خطبه های حضرتعالی محروم هستند، صداوسیما هم جلسات شما را حدود 30ثانیه پخش می​کند، حضرتعالی هم یکبار گفته بودید که مایل هستم از همنه این سمت هایی که دارم، کناره گیری کنم...

اگر حالت قهر پیدا نکند، بله. ولی من نمی​خواهم از این نظام جدا شوم و تا حدی که مقدور است و توان خدمت داشته باشم، می​مانم.

چرا به نماز جمعه نمی​روید؟

اگر بخواهم به نماز جمعه بیایم و جمعیتی همانند نماز جمعه آخری بخواهد بیاید، مساله شکل دیگری به خودش می​گیرد. بعلاوه اینکه مایلم افراد دیگری نماز جمعه را اقامه کنند. من همه حرف​ها را در نماز جمعه زده​ام.

 

الان ستاد نماز جمعه جمعه از شما دعوت می​کند؟

اوایل مدتی دعوت می​کردند که من نمی​رفتم. وقتی نرفتم، دیگر دعوت نمی​کنند.

مطرح بود که در آن نماز عده​ای با کفش نماز خواندند، تعبیری از شما شنیدیم که گفته​اید قبلا نماز نمی​خواندند الان با کفش آمدند و مرحله بعدی کاری می کنیم که کفش​ها را دربیاورند و...

نه. من نگفته​ام و جزو شایعات است. حالا همه دردها این نیست که چرا با کفش نماز خواندند، کارهای دیگر را بگویید.

 

به نظر شما در عرصه بین المللی وضعیت ایران در سال 90 مثبت بود؟

از اداره سیاست خارجی در حال حاضر راضی نیستم.

مثلا در مورد سوریه، وزیر خارجه قبلی یک موضع می​گیرند و وزیر جدید یک موضع دیگر...

علت این است که دو تا وزیر هستند. اگر عوض نشده بود، همان موضع قبلی بود. وقتی عوض می​شوند ممکن است چزهای دیگر هم بگویند.

 

الان نگرانی شما با توجه به اینکه 32 سال از انقلاب گذشته، چیست؟

در درجه اول یکپارچگی مردم. فکر می​کنم ما با اتحاد مردمی پیروز شدیم، با اتحاد مردمی دفاع کردیم و با انسجام توانستیم کشورمان را تا حدودی بسازیم و تا این مرحله پیش آمده​ایم. این مورد در دعواهای جناحی یک مقداری در حال مخدوش شدن است، آن هم با این نسل جوان و تحصیل کرده. بعد هم مدیریت کشور به گونه​ای است که می​بینید؛ بیکاری​ها، گرانی​ها، بداخلاقی​ها، دعواها و به علاوه فسادهایی که گوشه​هایی از آن در حال روشن شدن است. همه برای ما رنج آور است. از طرفی هم در مسائل خارجی مشکل داریم. باید بسیاری از ارتباطات خارجی طبیعی شود؛ اینها مرا رنج می​دهد.

 

رویدادهای عجیب‌

به گزارش جهان، در نماز جمعه ۲۶ تیرماه سال ۸۸ که آخرین حضور آقای هاشمی در نماز جمعه هم محسوب می شود، رویدادهای عجیب‌ و تاسف‌برانگیزی روی داد؛ از جمله حضور بخشی از فتنه گران بود که حتی ابتدایی‌ترین آداب نماز را هم بلد نبودند و با اقدامات خارج از شأن و عرف خود، موجب ناراحتی خاطر نمازگزاران را فراهم کردند.

این افراد با حضور مختلط در نماز و همچنین عدم رعایت پوشش مناسب، صحنه‌هایی را رقم زدند که انتشار عکس‌های آن هم با واکنش شدید مردم متدین و انقلابی ایران روبرو شد.

جمعی از آنان حتی با کفش به نماز ایستادند تا همین رفتارها آنان را به "نماز اولی" شهره کند.

بخشی مردم و فعالان سیاسی این نماز جمعه را با نمازهای نمایشی گروهک‌های چپ و مارکسیست در ابتدای انقلاب اسلامی مقایسه کردند.

آشوبگران خیابانی که طبق وعده اعلام شده از رسانه های بیگانه به محل اقامه نماز جمعه تهران آمده بودند، بعد از نماز برای پیگیری آنچه "حقوق اعلام شده خود در نماز جمعه" نامیدند، دست به اغتشاش زدند./جهان امروز