اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی مخالف طرح رسیدگی به اموال نیست


بـا وجود ایـنكه، مـنتــقدان آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در چند ماه گذشته، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام را مانع جدی تصویب طرح رسیدگی به اموال مسوولان عنوان می‌كردند، روز گذشته اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با محوریت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به تصویب این طرح رای دادند.

روزنامه اعتماد: بـا وجود ایـنكه، مـنتــقدان آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در چند ماه گذشته، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام را مانع جدی تصویب طرح رسیدگی به اموال مسوولان عنوان می‌كردند، روز گذشته اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با محوریت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به تصویب این طرح رای دادند.

حسین مظفر، یكی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با «اعتماد» در رابطه با همین جریان‌سازی‌ها تخریبی علیه هاشمی‌رفسنجانی اشاره می‌كند و می‌گوید: تمامی این گفته‌ها مبنی بر مخالفت ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح رسیدگی به اموال مسوولان دروغ محض است.

در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانیم.

‌ آقای مظفر روز گذشته، كلیات طرح بررسی اموال مسوولان در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد. جزییات این طرح چیست؟


در حال حاضر نمی‌توان توضیح دقیقی درباره جزییات این طرح داد چون همان‌گونه كه در اخبار نیز آمده، ما فقط به كلیات طرح رای داده‌ایم و قرار است كه از جلسه آینده، بررسی و تصویب مواد طرح را به نوبت در دستور كار قرار بدهیم.

فكر می‌كنید تصویب این طرح تا چه زمانی طول بكشد؟

هنوز هیچ چیزی مشخص نیست. برخی اعضا در مفاد و موارد طرح با یكدیگر اختلاف نظر داشتند لذا ممكن است بررسی طرح زمانبر باشد.

‌ برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین نمایندگان مجلس مدعی بودند كه ریاست مجمع مانع اصلی تصویب این طرح است. آیا چنین چیزی صحت دارد؟

این مطلب دروغ محض است. بنده نه به عنوان طرفدار یا حامی آقای هاشمی كه به عنوان یك عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و شاهد تمامی امور و جریانات بررسی «طرح رسیدگی به اموال» اعلام می‌كنم كه آقای هاشمی نه تنها مخالف طرح كه حتی یكی از حامیان افراطی آن بودند.

‌ دلیل تعویق در تصویب این طرح چه بود؟

یكسری ایراداتی از سوی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به این طرح داشت كه باید برطرف می‌شد. علاوه بر این بررسی موارد و مفاد كار زمانبری بود كه باعث شد تا تصویب آن با تعویق رو‌به‌رو شود. در عین حال تقریبا اكثریت اعضا موافق هستند و اگر اختلافی هم وجود دارد مربوط به مفاد و برخی موارد طرح می‌شود. البته این مخالفت‌ها به لحاظ فنی و قانونی است كه در طول بررسی مفاد طرح این اختلاف‌ها رفع خواهد شد و نباید خیلی نگران‌كننده باشد.


ویدیو مرتبط :
رسیدگی به اموال و دارایی مسئولان، یک قدم تا اجرا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیح درباره طرح رسیدگی به اموال مسئولان


مجمع تشخیص مصلحت نظام در اطلاعیه ای تاکید کرد: لیست منتشر شده در ماده یک طرح رسیدگی به اموال مسئولان که در خبر جلسه هفته قبل اعلام شد، محدود به موارد ذکر شده نبوده و حدود نیمی از موارد است و همانگونه که در پایان خبر مجمع نیز اعلام شد، ادامه بررسی این طرح در جلسه یا جلسات آتی مجمع پیگیری خواهد شد.

خبرگزاری مهر: مجمع تشخیص مصلحت نظام در اطلاعیه ای تاکید کرد: لیست منتشر شده در ماده یک طرح رسیدگی به اموال مسئولان که در خبر جلسه هفته قبل اعلام شد، محدود به موارد ذکر شده نبوده و حدود نیمی از موارد است و همانگونه که در پایان خبر مجمع نیز اعلام شد، ادامه بررسی این طرح در جلسه یا جلسات آتی مجمع پیگیری خواهد شد که متعاقباً اخبار مصوبات جدید جلسه، به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.

در جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مورخ 93/3/3، طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران، اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان مطرح شد که مواردی از مصوبات این جلسه در قالب خبر به اطلاع عموم رسید.

بر این اساس قابل توضیح است که لیست اعلام شده در ماده (یک) این طرح شامل (19) بند که در خبر جلسه اعلام شد، محدود به موارد ذکر شده نبوده و حدود نیمی از موارد است و همانگونه که در پایان خبر مجمع نیز اعلام شد، ادامه بررسی این طرح در جلسه یا جلسات آتی مجمع پیگیری خواهد شد که متعاقباً اخبار مصوبات جدید جلسه، به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.

پیش از این درجلسه گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران که کلیات آن  به تصویب رسیده بود، پیگیری شد و فهرست مقامات کشور که ملزم به اعلام دارایی شدند، مشخص شد.

ماده 1ـ مقامات و مسوولان زیر موظفند در اجرای این قانون، صورت دارایی خود، همسر و فرزندان خود را قبل و بعد از هر دوره خدمتی به رییس قوه قضاییه اعلام نمایند.

1. رهبر، رییس جمهور، معاونان رییس جمهور و وزیران

2.نمایندگان مجلس خبرگان رهبری

3.مقامات منصوب از سوی رهبری

4.اعضای شورای نگهبان

5.نمایندگان مجلس شورای اسلامی معاونان و مدیران کل رییس مجلس

6.معاونان رییس قوه قضاییه و رؤسای سازمان ها و دستگاههای وابسته به این قوه و معاونان آنان

7.دادستان کل کشور، رییس دیوان عالی کشور و رئیس دیوان عدالت اداری و روسای کل دادگستری استان ها و معاونان همه آنها و سایر دارندگان پایه قضایی

8.روسای دفاتر سران سه قوه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری و مشاوران سران سه قوه

9.دستیار ارشد رییس جمهور، معاونان وزرا، مدیران کل و همترازان آنها

10.دبیر شورای عالی امنیت ملی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام

11.رییس و دادستان دیوان محاسبات کشور

12.رییس، قائم مقام، معاونان و دبیر کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

13.روسا و معاونان سازمان ها و موسسات دولتی، نهادها و موسسات عمومی غیردولتی و مدیران کل آنها

14.مدیران عامل، اعضاء هیأت مدیره بیمه ها، بانک ها و موسسات مالی و اعتباری دولتی و شرکت ها و موسسات وابسته به آنها، رؤسای مناطق و رؤسای شعب ارزی و ویژه و سرپرست های مناطق

15.رییس سازمان بورس اوراق بهادار و معاونان وی، رؤسای بورس های تخصصی، مناطق و فرابورس

16.رییس و اعضای هیأت عامل صندوق توسعه ملی

17.استانداران و معاونان آنان، شهرداران و اعضای شورای شهر شهرها

18.سفرا و کارداران، سرکنسول ها و مسوولین حفاظت منافع، رؤسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

19.نمایندگان دولت در مجامع عمومی، هیأت مدیره، هیأت امنا و مدیر عامل شرکت ها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی