اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی رفسنجانی: برخی بخاطر حیات سیاسی خود به مذاکره کنندگان توهین می کنند



اخبار,اخبار سیاسی,هاشمی رفسنجانی

اگر چه ایران را هشت سال در همه زمینه ها عقب انداخته اند، اما دولت در دو سال اخیر تلاش کرده است که اولا جلوی گسترش عقب ماندگی ها را بگیرد و ثانیا حقیقت ایران را به جهانیان نشان دهد.

هاشمی رفسنجانی: برخی بخاطر حیات سیاسی خود به مذاکره کنندگان توهین می کنندرئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بعضی ها که حیات سیاسی خویش را در حاشیه سازی می بینند، به فرزندان ایران که در گفت وگو با 6 کشور از حق ایران دفاع کردند، انواع توهین و تهمت را نثار می کنند و هنوز هم به این کار ادامه می دهند.

به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی صبح دوشنبه در دیدار اعضای کانون معماران و شهرسازان جوان در ارائه تحلیلی از عملکرد دولت یازدهم این مطلب را بیان کرد.

وی استفاده از پیشرفت های دنیا را در فضای کنونی که برای کشور ایجاد شده، ممکن و حتی آسان خواند و اظهارداشت: در حال حاضر اکثر شرکت های مؤثر دنیا در همه بخش ها اعلام آمادگی کرده اند که در آینده ایران حضور داشته باشند. البته این حالت قابل قیاس با دو سه سال پیش نیست که به بهانه تحریم های ظالمانه، راه تعامل ایران با دنیا را بسته بودند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز امیدواری از آینده درخشان ایران در سایه حضور جوانان تحصیلکرده افزود: اگر چه ایران را هشت سال در همه زمینه ها عقب انداخته اند، اما دولت در دو سال اخیر تلاش کرده است که اولا جلوی گسترش عقب ماندگی ها را بگیرد و ثانیا حقیقت ایران را به جهانیان نشان دهد.
 
**برای شرایط بحران با توجه به زلزله خیزی ایران برنامه ریزی کنید
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ساختمان در زندگی انسان ها جایگاهی چون آب، هوا، بهداشت و محیط زیست دارد و انسان از نخستین روزهای زندگی جمعی به این امر مهم توجه کرده است.

وی بر ماندگاری ساختمان ها، به خصوص ابنیه ای که شناسنامه قومی در یک منطقه جغرافیایی هستند، تاکید کرد و افزود: همین الان اکثر کشورها در مقوله گردشگری و توریست های خارجی، برای ساختمان های تاریخی برنامه ریزی می کنند که نشان از قدمت تاریخی و فرهنگی و حتی مصالح مورد استفاده در آن ساختمان هاست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آشنایی جوانان علاقه مند به معماری و ساخت و ساز را از زمان دانشجویی با همه نیازهای یک ساختمان، بهترین مصداق برای همزمانی علم و عمل دانست و گفت: وقتی دانشجو در زمان تحصیل وارد میدان کار مرتبط با تخصص علمی خود شود، خیلی بهتر با نکات مثبت و منفی آشنا می شود و مطمئناً بعد از تحصیل، براساس آموزه های علمی و تجربی خویش عمل می کند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی توجه به سبک علمی روز در همه نیازهای شهرسازی و معماری را ضرورت امروز خواند و افزود: در کشور برای گسترش آموزش ها، همه ظرفیت ها را داریم و می توانیم با تجربه های داخلی و استفاده از پیشرفت های دنیا، از بهترین روش ها در ساخت و سازها استفاده کنیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به جوانان دانشجو در رشته های معماری و عمران توصیه کرد که با دقت و علاقه بیشتر تحصیل کنید، چون وضعیت ایران و ساخت و ساز های شهرهایش در آینده به علم و عمل شما بستگی دارد و باید با توجه به شرایط خاص در ایران که منطقه ای زلزله خیز هم است، برای عمران و معماری با رعایت همه ی نیازهای حالت بحران، برنامه ریزی کنید.

فریدون رضوی کیا رئیس بنیاد علمی پژوهشی معماری و شهرسازی، بهزادفر عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت و نایب رئیس انجمن طراحان شهری، امیرحسین نیکدل رئیس کانون معماران و شهرسازان جوان،رضا ایرانی بهبهانی عضو هیأت امنای انجمن مفاخر معماری ایران و حمیدرضا ناصرنصیر دبیر کانون مهندسان معمار دانشگاه تهران در ابتدای این دیدار به تشریح مسایلی چون ارتقاء جایگاه معماران و شهرسازان، شایسته سالاری در گزینش فعالان و مهندسان برای انجام پروژه های ملی و بین المللی، بازشناسی و بسترسازی جهت فعالیت توانمندان و آشنایان به ضرورت های ساخت و ساز در عرصه های بین المللی، توجه به ارتقا کیفیت در همه بخش های مربوط به معماری و شهرسازی از نقشه کشی تا خیابان سازی، ایجاد فرصت برای جوانان علاقه مند برای نقش آفرینی در پروژه های ملی، توجه دولتمردان و حمایت آنها از فعالیت سازمان های مردم نهاد به ویژه سازمان های تخصصی غیردولتی پرداختند.

اخبار سیاسی - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
انتقاد رفسنجانی از توهین کنندگان به سید حسن خمینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحلیل هاشمی​رفسنجانی از هدف اهانت کنندگان به خانواده​اش و علت سکوت وی



 

تحلیل هاشمی​رفسنجانی از هدف اهانت کنندگان به خانواده​اش و علت سکوت وی

 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی حضور طیف‌های گوناگون در تعیین سرنوشت خود را بیمه‌کننده و موجب نشاط سیاسی جامعه خواند و با اشاره به لزوم برگزاری انتخاباتی آزاد، شفاف و به دور از جناح‌بازی در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی ، تأکید کرد: اگر همه افراد و گروههایی که صلاحیت قانونی شرکت در انتخابات را دارند، وارد عرصه شده و رقابتی برابر و عادلانه را دنبال کنند و همه دلسوزان نظام در حد توان کمک کنند، مجلسی توانمند، مردمی و مستقل شکل می‌گیرد که بهترین وسیله مقاومت در مقابل تهدیدها خواهد بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با اعضای انجمن علمی تخصصی علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در پاسخ به پرسشی درباره ایجاد محدودیت در محیط‌های علمی ؛  ایجاد محدودیت پرسشگری را متناسب شأن محیط‌های علمی و دانشگاهی ندانست و تصریح کرد: دانشجو و استاد باید بتوانند بدون ترس و هراس افکار علمی، تخصصی و حتی سیاسی خود را در چارچوب قانون اساسی، برای ارتقای جامعه بیان و ابراز کنند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پرسشی درباره هجمه‌ها و بداخلاقی‌های اخیر نسبت به ایشان و لزوم پاسخگویی به هتاکی‌های مطرح شده، با بیان اینکه تهمت‌ها و دروغ‌های اخیر موارد جدیدی نیست، تصریح کرد: اگر واقعاً سؤال یا شبهه‌ای وجود داشت، بنده و خانواده‌ام به کرات پاسخ تهمت‌ها و شبهات را داده‌ایم، ولی عده‌ای دنبال واقعیت نیستند و با قصد و غرض سوء هر روز به شکلی جدید به دروغ‌ها و تهمت‌های خود ادامه می‌‌دهند و در واقع خواب نیستند که بیدار شوند، بلکه خود را به خواب زده‌اند. به هر حال در حال حاضر بنا ندارم به دروغ‌ها و بداخلاقی‌ها پاسخ دهم، چرا که اعتقاد دارم در شرایطی که تیرهای زهرآگین تهدید و تحریم از سوی دشمنان به سمت کشور و مردم نشانه رفته، نباید به درگیری‌ها و اختلافات افزود.

ایشان در ادامه پاسخ افزود : با اظهار تأسف از گسترش بداخلاقی سیاسی و رسانه ای به‌ویژه توسط کسانی که مدعی پایبندی به ارزش‌های اسلامی هستند، دعوا و درگیری را به ضرر نظام و کشور دانست و گفت: تهمت و دروغ ما را از فضای اسلامی دور می‌کند و این قطعاً مورد رضای خداوند متعال و مردم نیست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالی درباره احتمال تداخل وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام با شورای حل اختلاف سران قوا، این تداخل را رد کرد و گفت: وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی به روشنی مشخص شده و در کنار رفع اختلاف مجلس و شورای نگهبان، مشاور رهبری در حل معضلات ارجاعی توسط ایشان و نیز تدوین سند چشم‌انداز و سیاسیت‌های کلی نظام است.

آیت الله هاشمی همچنین تاکید کرد : از آنجایی که مطابق قانون اساسی، رهبری معظم انقلاب، مسئولیت تنظیم روابط قوای سه‌گانه را برعهده دارند، ایشان با تشکیل شورای مشورتی حل اختلاف، قصد دارند اختلافات سران قوا را حل و فصل و روابط را در مسیر درست قرار دهند.

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره ایجاد محدودیت در محیط‌های علمی و نیز لزوم توجه بیشتر به توانمندی‌های علمی و فنی بانوان در محیط‌های علمی و دانشگاهی، زنان و دختران دانشجو را پیشتاز عرصه‌های علمی خواند و تصریح کرد: دختران و زنان ایران اسلامی همان‌گونه که تاکنون عمل کرده‌اند، باید با اثبات توانمندی‌های خود در عرصه‌های علمی، همراه و همدوش مردان راه پیشرفت خود را براساس موازین اسلامی هموار کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام  در پاسخ به پرسشی درباره لزوم توجه بیشتر و جدّی‌تر حوزه‌های علمیه به مباحث فقه حکومتی، با بیان اینکه فقه جامع حکومتی نیاز اساسی امروز ماست، حکومت شیعه را بسیار جوان دانست و تصریح کرد: از آنجایی که بعد از ائمه معصومین(علیه‌السلام) تا انقلاب اسلامی ایران، حکومتی شیعی بر مبنای فقه و معارف اهل بیت تشکیل نشده، علما و مجتهدین نتوانسته‌اند مسائل سیاسی، اداری، اقتصادی و فرهنگی مبتلا‌به جامعه و حکومت شیعی را عملاً تبیین و برای آن احکام اجرایی دقیق و مستدل پیدا کنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم حکومت اسلامی داشته باشیم، باید برای تمامی مسائل و نیازهای جامعه امروزین پاسخ‌های مبنایی و مستدل داشته باشیم، تصریح کرد: همان‌گونه که چند سال قبل هم مطرح کردم، معتقدم همه مسائل و تخصص‌های موجود در جوامع امروزی می‌بایست متخصص خود را در حوزه‌های علمیه و از میان مجتهدین خوش‌فکر و علاقمند داشته باشد، تا بتوانند برای مسائل جدید با بحث و چالش از میان فقه و اعتقادات اسلامی حکم صحیح و به روز را بیابند.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، وظیفه حوزه‌های علمیه و علما و روحانیون را در مقطع کنونی حساس و تعیین‌کننده خواند و با تأکید بر لزوم تحرک بیشتر و مبتکرانه‌تر حوزه‌ها در زمینه فقه حکومتی گفت: در همین زمینه بنا داریم یکی از واحدهای علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی را به علما و طلاّب علاقمند و با انگیزه اختصاص دهیم تا با کسب تخصص در یکی از رشته‌های دانشگاهی، بتوانند احکام علوم و تخصص‌های گوناگون را با آگاهی و به صورت مستدل از درون فقه شیعه استخراج کنند و البته انتظار این است که حوزه‌های علمیه نیز به‌تدریج به همین سمت حرکت کنند تا تحقق عملی شعار وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق بیفتد.

در ابتدای این دیدار تعدادی از دانشجویان و اساتید حاضر در جلسه دغدغه‌ها و سؤالات مختلف خود در زمینه‌های علمی، اجتماعی، سیاسی و دانشگاهی را طرح و خواستار مساعدت فکری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای پاسخگویی به شبهات خود شدند.../انتخاب