اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی: در انتخابات 8 سال پیش خبرگان، رهبری گفتند واجب است که بیایی و مرا قانع کردند / وضعیت، انصافاً از مشکلاتی که ما در جنگ تحویل گرفتیم، بدتر است



اخبار,اخبار سیاسی, خبرگان رهبری

آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: در انتخابات هشت سال قبل خبرگان، نمی‌خواستم بیایم، اما رهبری گفتند که واجب است و باید بیایی. من گفتم که خودم واجب نمی‌دانم و مناسب من نیست در چنین انتخاباتی شرکت کنم و لازم هم نیست. اما ایشان اصلاحاتی در کار کردند و مرا قانع کردند که بیایم و آمدم.

  وی در بخش دیگری بیان داشت: ما در جنگ خسارات و رکود و اوضاع بد سیاست خارجی را تحویل گرفتیم و الان مشکلات علاوه بر همه اینها فساد هم هست که خیلی دامنگیر شده و ممكن است بسیاری از نیروهایی كه مشغول كارند با دولت همدل نباشند.

گزیده گفتگو با آیت الله هاشمی در زیر می آید:
—دكتر روحانی را به طور کامل قبول دارم. ما با ایشان از مجلس همكاری داشتیم و در جنگ خیلی همكاری داشتیم و بعد هم در مركز تحقیقات بوده اند. زمانی كه من ریاست جمهوری بودم، ایشان رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور بود. ما با ایشان از لحاظ تفكر خیلی نزدیك هستیم و هیچ شبهه‌ای در صلاحیتشان برای من نیست. كابینه‌اش را هم با توجه به شرایط فعلی كشور، نسبتاً خوب انتخاب کرد، بالاخره مجلس هم در كابینه حق دارد و باید رأی بدهد و مسئولیت دارد.

از لحاظ فرهنگی ایشان مسائلی را وعده داده بودند كه همه به حق بود و بعضی‌ها را توانستند و اجرا كردند و برای اجرای بعضی‌ها هم مانع پیدا می‌شود. باید بپذیریم با توجه به شرایطی كه در كشورمان هست، قوه مجریه همه كاره نیست. براساس قانون اساسی بالای سر همه ما رهبری و نظر ایشان حجت است که همه مسؤولین باید آن را درنظر بگیرند. قوه قضائیه میدان وسیعی دارد كه باید با آن هم تعامل باشد. خیلی از كارهای دولت مثل بودجه و كارهای دیگر را باید مجلس تأیید كند. آقای روحانی قوه مجریه را با این شرایط در اختیار گرفته است و نباید خیال كنیم كه دستش باز است و  هر كاری را که بخواهد، می‌تواند انجام دهد.

{رابطه با روحانی} با ایشان در فواصل مختلف جلسات می‌گذاریم و مسایل را بررسی می‌کنیم و اگر نظراتی لازم باشد، با هم تفاهم می‌کنیم. ایشان در حدی که وقت کنند، به مجمع می‌آیند. در مجموع رفاقت و مسایل عاطفی‌ سر جای خودش هست. با کابینه‌ ایشان هم همینطور است. با وزرا در حدّ کارهایی که به مجمع مربوط می‌شود، ارتباط داریم.


اگر انتقاد داشته باشم، در جلسات می‌گویم. البته ایشان هنوز در اوایل کارش است و  مشکلاتی که از دولت قبل برای ایشان باقی مانده، انصافاً از مشکلاتی که ما در جنگ تحویل گرفتیم، بدتر است. ما در جنگ خسارات و رکود و اوضاع بد سیاست خارجی را تحویل گرفتیم و الان مشکلات علاوه بر همه اینها فساد هم هست که خیلی دامنگیر شده و ممكن است بسیاری از نیروهایی كه مشغول كارند با دولت همدل نباشند.

من هیچ‌وقت نگفتم اختلاف سلیقه نداریم. چون اختلاف سلیقه بین انسان‌ها طبیعی است. با رهبری نیز در کنار روابط خیلی صمیمانه و دوستانه‌ و کارهای فراوانی که داشتیم، طبیعی بود که اختلاف سلیقه داشته باشیم. اما با هم تفاهم و اختلافات را حل می‌کردیم. از آن زمان که ایشان رهبر شدند، وظیفه‌ام بود اطاعت کنم. تا زمانی که ایشان رهبر نبودند، ممکن بود در اختلاف سلیقه به نظر خودم عمل کنم، ولی وقتی ایشان رهبر شدند، حرف ایشان حجت شد. بحث‌هایمان را می‌کنیم و وقتی که نظر ایشان اعلام شود، تابع همان هستیم.

شما باید مرا خیلی خوب شناخته باشید. در داخل انقلاب، هیچ وقت از یک جریان در مقابل جریانات دیگر حمایت نمی‌کردم، چون همه را از احزاب داخل نظام می‌دانستم و با همه در مسایل مختلف همکاری داشتم. البته نقطه ضعفی که پیش آمد، از انتخابات مجلس پنجم بود که من رئیس‌جمهور بودم. وقتی می‌خواستند نامزدها را تعیین کنند، جامعه روحانیت خیلی پیشتاز بود. جلساتی داشتیم و می‌گفتم که شما در جامعه روحانیت باید حالت پدری داشته باشید. چون این کار برای بقیه‌ جاها سرمشق می‌شود و این برای اتحاد کشور خیلی مهم است و تجزیه قدرت‌های انقلابی و رودرروی هم قرار گرفتن، بد است. لذا پذیرفتند که ۵ نفر از به اصطلاح الان «اصلاح ‌طلبان» را در لیست خود بیاورند. آن موقع هنوز این اسم‌ها نبود و اصطلاحاتی مثل چپ و راست یا محافظه‌کار و رادیکال و خط امامی و امثال اینها بود.

در حضور من پذیرفتند که ۵ نفر را بپذیرند. بعد بین گروه‌های خودشان مطرح کردند که آنها قبول نکردند و نپذیرفتند. من هم با آن حالت پدری که می‌خواستم داشته باشم به همه گفتم که با هم همکاری کنید. آن موقع حزبی نبود و اعضایی از هیأت دولت(کارگزاران) پیغام دادند که اگر این کار در جایی هماهنگی نشود، خودمان لیست می‌دهیم که آن اختلافات پیش آمد و نقطه آغاز یک دوره بود. یعنی کاملاً بر خلاف نظر من بود و خیلی تلاش کردم که نشود و مرحوم دکتر حبیبی هم تلاش کرد. اما آن‌گونه شد.

هنوز هم همان روحیه را دارم. یعنی فکر می‌کنم نیروهای داخل انقلاب و آنهایی که نسبت به انقلاب مخلص هستند، نباید با هم سرجنگ و دعوا داشته باشند. اختلاف سلیقه، در یک حزب هم هست که راه حل خودش را دارد.

لذا خودم تا به حال از حزبی حمایت نکردم. البته اگر برای انتخاب یک فرد باشد، مثل انتخابات اخیر، وقتی نتوانستم بیایم، از آقای روحانی حمایت کردم. همان موقع هم گفتم که آقای دکتر ولایتی هم فرد صالحی است، ولی من فعلاً از آقای دکتر روحانی حمایت می‌کنم. خودم هم سال‌هاست که تمایل ندارم وارد انتخابات شوم.

 

قطعاً بنای من این بود که بعد از ریاست‌ جمهوری کاری این‌گونه انجام ندهم. چون کارهای زیادی در مجمع تشخیص مصلحت هست و به آنها و به کارهای علمی و فکری بپردازم. اما نشد. مثلاً در انتخابات هشت سال قبل خبرگان، نمی‌خواستم بیایم، اما رهبری گفتند که واجب است و باید بیایی. من گفتم که خودم واجب نمی‌دانم و مناسب من نیست در چنین انتخاباتی شرکت کنم و لازم هم نیست. اما ایشان اصلاحاتی در کار کردند و مرا قانع کردند که بیایم و آمدم. الان هم تمایل واقعی من این است که به یادداشت‌های فراوانی که دارم و باید تنظیم و کتاب شوند، بپردازم.


 اخبار سیاسی  -  مهر 


ویدیو مرتبط :
هشدار آیت الله هاشمی به خبرگان رهبری...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دختر آیت الله هاشمی: احمدی نژاد باید هر چه سریعتر برود و انتخابات زودهنگام برگزار شود/ وضعیت از زمان جنگ هم بدتر است



دختر آیت الله هاشمی: احمدی نژاد باید هر چه سریعتر برود و انتخابات زودهنگام برگزار شود/ پدرم به دنبال یک کاندیدای مناسب برای انتخابات است/ وضعیت از زمان جنگ هم بدتر است

گرچه پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 در ایران، هاشمی به دلیل برخی مواضعش به حاشیه رانده شده و حتی در نماز جمعه نیز حضور پیدا نمی کند، اما فاطمه هاشمی می گوید که پدر او از سوی مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص ابقاء شده و در اجلاس سران عدم تعهد در ماه اوت شانه به شانه با آیت الله خامنه ای وارد محل جلسه سران شده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب: روزنامه "فاینشال تایمز" چاپ آمریکا با انتشار گفت و گویی با فاطمه هاشمی رفسنجانی به اوضاع اقتصادی و انتخابات آینده ریاست جمهوری و نقش پدرش آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران، اشاره ای داشته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب؛ فاینشال تایمز در ابتدا می نویسد: پدر فاطمه هاشمی، یکی از قدرتمندترین افراد در جمهوری اسلامی است، اما برادر و خواهر فاطمه، هفته گذشته راهی زندان شده اند.

دختر 52 ساله آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور سابق در این مصاحبه که در دفتر وی انجام شده، می گوید:  مشکلات اقتصادی  و شکاف ایجاده شده بین مردم و دولت ، کشور را در "بدترین وضعیت " از ابتدای  انقلاب 1979 تاکنون - حتی بدتر از دوران جنگ با عراق - قرار داده است.

فاطمه هاشمی با ظاهری پوشیده و حجابی اسلامی، در این گفت و گو حاضر شده و می گوید: وضعیت اقتصادی کشور بسیار نگران کننده است

وی با بیان اینکه "وضعیت به حدی نگران کننده است که شاید نیاز باشد انتخابات زودهنگام برگزار شود" می گوید: هر چه زودتر اشتباهات دولت متوقف شود بهتر است، چه از طریق تغییر آقای احمدی نژاد و یا اصلاح [سیاست] او".

وی خاطر نشان کرده است: انتخابات زودهنگام یا برکناری احمدی نژاد، به مجلس بستگی دارد. تحریم ها، مشکلاتی را برای ما به وجود آورده، اما سوء مدیریت به این مشکلات دامن زده است.

خانم هاشمی که مسئول بنیاد بیماری های خاص در ایران است می گوید: «هیچ نقشی در سیاست ایران ندارد» . او اگر چه اصرار دارد که به نمایندگی از پدرش صحبت نمی کند، اما صحبت های وی احتمالا به عنوان بیان مواضع آقای رفسنجانی تلقی می شود.

فاینشنال تایمز با اشاره به اینکه نشانه هایی از ورود مجدد آیت الله هاشمی به صحنه سیاست ایران دیده می شود، می نویسد: هاشمی رفسنجانی، این محافظه کار عملگرا که یک ستون از انقلاب اسلامی بوده ، در سالهای گذشته به شدت از سوی احمدی نژاد به مسائل مختلفی متهم شده است.

قاطمه هاشمی می گوید: رئیس جمهور با زبان رادیکال خود در روابط خارجی و سیاست های اقتصادی پوپولیستی باعث تضعیف نظام شده است.

هاشمی یادآور شد که نهادهای دیگر از جمله مجلس نیز مسوول مشکلات امروز هستند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، گرچه پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 در ایران، هاشمی به دلیل برخی مواضعش به حاشیه رانده شده و حتی در نماز جمعه نیز حضور پیدا نمی کند، اما فاطمه هاشمی می گوید که پدر او از سوی مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص ابقاء شده و در اجلاس سران عدم تعهد در ماه اوت شانه به شانه با آیت الله خامنه ای وارد محل جلسه سران شده است.

خانم هاشمی گفت که «پدر او در تلاش برای حفظ و پایداری نظام است» و اضافه کرد هاشمی به "مرد بحران" شهرت دارد، نمونه اش نقش حیاتی او در جنگ ایران و عراق.

فاینشنال تایمز به نقل از او می نویسد: بعید است که او دوباره برای ریاست جمهوری کاندیدا شود. همچنین نامزدهای خاصی را نیز در نظر ندارد.

هاشمی خاطر نشان کرد پدرش در عین حال خواستار حضور "نیروهای میانه رو و لایقی چه در اردوگاه چپ یا اردوگاه راست " است تا برای اداره کشور به کار گرفته شوند، چرا که ایران نیاز دارد توسعه اقتصادی خود را از سر گرفته و راهی "واقع بینانه" در روابط بین الملل بیابد» هر چند این موضوه به معنایتوقف برنامه هسته ای ایران نیست.

خانم هاشمی با اشاره به قیمت ها و وضعیت بهتر اقتصاد در دوران جنگ گفت: در طول جنگ با عراق مردم با اعتماد به مسئولان خود، فرزندان خود را تشویق به حضور در جبهه ها می کردند و زنان با اهدای جواهرات خود، به جبهه ها کمک می کردند.

او با سرزنش دولت احمدی نژاد می گوید: اما در حال حاضر مشکلات بسیاری وجود دارد، به جز دولت، مجلس هم مسئول مشکلات امروز مردم است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب؛ فاطمه هاشمی در مورد خواهرش که اخیراً بازداشت شده، می گوید: فائزه هاشمی در حال حاضر در حال گذراندن حکم شش ماه زندان است ، اما می دانم که او مشغول مطالعه و ترجمه در زندان نیز است.

خانم هاشمی گفت که او خیلی کم از وضعیت برادرش مهدی اطلاع دارد، چرا که با او زمان اندکی تلفنی صحبت کرده است.

وی با آرزوی برگزاری دادگاهی منصفانه برای مهدی هاشمی، با بیان اینکه «اگر چنین شود مشخص می شود هیچ یک از اعضای این خانواده پول کشور را به سرقت نمی برد. " افزود: مطمئن باشید که اگر خانواده هاشمی فاسد بود، این مساله تاکنون فاش شده بود./انتخاب