اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نیویورک تایمز: افزایش اختلاف بین اوباما و نتانیاهو بر سر سخنرانی علیه ایران / درخواست احتمالی کاخ سفید: برکناری سفیر اسرائیل در آمریکا



اخبار,اخبارسیاست خارجی,اوباما

انتقاد شدید یک مقام آمریکایی از سفیر اسرائیل در واشنگتن عمق تنش بین کاخ سفید و کنگره را بر سر دعوت از نتانیاهو آشکار می سازد.

نیویورک تایمز نوشت: انتقاد شدید یک مقام آمریکایی از سفیر اسرائیل در واشنگتن عمق تنش بین کاخ سفید و کنگره را بر سر دعوت از نتانیاهو آشکار می سازد.

به گزارش تیک ، دولت اوباما پس از چند روز تنش فزاینده روز چهارشنبه نشان داد که چقدر از تصمیم بنیامین نتانیاهو به پذیرش دعوت رهبران جمهوری خواه برای سخنرانی در کنگره درباره ایران که بدون مشورت با کاخ سفید صورت گرفت، عصبانی است.

عصبانیت اطرافیان اوباما رئیس جمهور از این مسئله در انتقاد بسیار شدید یک مقام رسمی دولت اوباما از رون درمِر سفیر اسرائیل در واشنگتن بخوبی نمایان شد. درمر که در هماهنگی این دعوت نقش داشت، به کرات منافع سیاسی نتانیاهو را بر رابطه بین اسرائیل و آمریکا مقدم شمرده است. وی بدون اطلاع کاخ سفید با جان بینر رئیس مجلس نمایندگان برای تدارک نطق نتانیاهو برای ماه مارس همکاری کرده بود.

نام مقام ارشد آمریکا که با نیویورک تایمز در این خصوص سخن گفت فاش نمی شود و کاخ سفید از اظهار نظر دراین باره خودداری کرد.

اظهارات این مقام آمریکایی احتمالا منجر به تشدید نزاع بین کاخ سفید، جمهوری خواهان کنگره و نتانیاهو خواهد شد که دعوت از وی به نقطه اختلاف جدیدی در روابط آمریکا و اسرائیل تبدیل شده است و تهدیدی برای خدشه دار شدن سنت دیرینه حمایت دو حزبی از اسرائیل در کنگره است.

اینگونه انتقادهای رسمی از دیپلماتهای متحدان اصلی آمریکا امری غیرعادی است.

درمِر اواخر روز چهارشنبه در یک مصاحبه تلفنی گفت که به هیچ وجه از کاری که در جهت منافع دولتش انجام داده است، متاسف نیست. وی گفت قصد بی اعتنایی به کاخ سفید را نداشت و اطلاع رسانی در این خصوص را به بینر واگذار کرده بود.

دموکراتهای کنگره دعوت از نتانیاهو را یک اقدام سیاسی برای تضعیف رئیس جمهور توصیف کرده اند. این اقدام همچنین پای نتانیاهو را به اختلاف بین اوباما و جمهوری خواهان کنگره بر سر تحریم های جدید ایران باز می کند. اوباما تا به نتیجه رسیدن مذاکرات برای بازداشتن تهران از دستیابی به سلاح هسته ای با تشدید تحریم این کشور مخالف است.

دنیل کروتزر سفیر سابق آمریکا در اسرائیل درباره درمر گفت،‌ وی درواقع یک بازیگر سیاسی است نه یک سفیر... آنچه وی انجام داد از نقطه نظر دیپلماسی اصلا قابل قبول نیست.

کروتزر گفت، درحالیکه بعید است دولت اوباما اقدام خاصی بر ضد سفیر اسرائیل و اخراج وی از آمریکا به عمل آورد، ‌ممکن است خواهان توبیخ یا برکناری وی شود.

منتقدان معتقدند، اقدامات درمر لطمه عمیقی به رابطه آمریکا و اسرائیل وارد ساخته است.

 

 اخبارسیاست خارجی   - تیک


ویدیو مرتبط :
اختلاف اسرائیل با آمریکا بر سر حمله به ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سفیر سابق آمریکا در عربستان: نمی توان تهران، ریاض و واشنگتن را در یکجا جمع کرد / اختلاف کاخ سفید و سعودی ها بر سر ایران ادامه خواهد داشت



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,رابرت جوردن

سفیر سابق آمریکا در عربستان سعودی تاکید کرد: سعودیها به رویکرد آمریکا در قبال ایران اعتماد ندارند.

به گزارش «انتخاب»، رابرت جوردن در گفتگو با شبکه CNN درباره تاثیر مرگ پادشاه عربستان و انتصاب پادشاه جدید بر روابط این کشور با آمریکا در رابطه با گفتگوهای هسته ای ایران گفت: به نظر من نمی توان آمریکا، عربستان و ایران را در یکجا جمع کرد و این کار تقریبا غیرممکن است. به نظر من تا مدتی تنش میان عربستان سعودی و آمریکا بر سر گفتگوهای هسته ای و روابط با ایران ادامه خواهد یافت. سعودیها به رویکرد ما برای نزدیک شدن به ایران بسیار بی اعتماد هستند. آنها بر این باورند از این رویکرد آمریکا و ایران فقط نفع می برند و عربستان زیان می بیند.

سفیر سابق آمریکا در عربستان سعودی افزود: تحولات چند سال اخیر در منطقه تاثیر بسزایی در رویکرد عربستان درباره همسایگان خود و همچنین آمریکا داشته است. عربستان سعودی هم اکنون سرگرم احداث دیواری بزرگ در مرز با عراق است و احتمالا دیوار دیگری در مرز با یمن احداث خواهد کرد. عربستان سعودی می خواهد خود را در برابر حملات برخی از گروههای مسلح و نفوذ آنها به داخل عربستان مصون کند زیرا ریاض به شدت از نفوذ شیعیان و ایران در شمال عربستان نگران است. عربستان سعودی همچنین درباره نفوذ شیعیان و ایران و تهدید گروهها در مرزهای جنوبی خود نگران است.

سفیر سابق آمریکا در عربستان گفت: مطمئنا عربستان سعودی در رقابت نیابتی در سوریه، عراق و یمن نقش داشته است. بخشی از آن نتیجه نگرانی عربستان درباره کمرنگ شدن نقش آمریکا در منطقه است و آنها نمی دانند متحدان واقعیشان چه کسانی هستند. آنها احساس می کنند هم اکنون خلائی وجود دارد که باید آن را پر کنند. آنها احساس می کنند تحولات در همسایگیشان موجودیت آنها را تهدید می کند.

رابرت جوردن درباره اختلافات آمریکا با عربستان سعودی گفت: اختلافات آمریکا با عربستان سعودی بیشتر روی حقوق زنان، آزادیهای مذهبی و حقوق بشر است. بوش رئیس جمهور آمریکا به من دستور داده بود لازم است درباره این مسائل به سعودیها فشار بیاوریم در حالیکه در آن زمان ما به طور مشترک با عربستان سعودی علیه تروریسم می جنگیدیم. در نتیجه ما گفتگوهای زیادی در خصوص این مسائل با سعودیها داشتیم.


 اخبار سیاست  خارجی - انتخاب